Hirdetés
- Az elmúlt 30 év legjobb processzorai
- Pánik a memóriapiacon
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Két 16 GB-os GeForce gyártását szüntette meg az ASUS
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen videókártyát?
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Teasüti
nagyúr
Sziasztok!
Elbizonytalanodtam.
Olvastam itt, hogy ugye Trim csak ahci módban van. Stimmt.
aztán láttam egy hsz-t, amiben azt írják, h esetleg, talán, bizonyos driverek képesek Trimmelni raid módban is.Van egy ssd-m, ich10-en, és továbbá két különböző hdd-m.
Terv, h az egyik hdd-vel azonosa(ka)t szerzek be, és raid 0-nát csinálok.
Az ssd-nek csak annyi köze lenne az egészhez, h azonos vezérlőn lóg, ich10.
A raid kötet csak az adott hdd-kből állna.Egyértelmű hátrány a Trim létkérdése, ez oké. Van még más buktató is a dologban?
AHCI módról RAID-re állítva a bios-t a win7 be fog bootolni?Van már olyan driver, ami raid módban is kiküldi a Trim parancsot?
Google gyors keresés nem járt eredménnyel, ha van vkinek erről tapasztalata, akkor elsőkörben titeket kérdezlek, mielőtt egy egész délutánt töltenék nyomozással!
Másik, első ötletem az lett volna, h a lapon lévő drive xpertet használom, de ezt elvetettem a neten fellelhető mérési eredmények után, meg hát eleve csak 2 meghajtót lehet rákötni - ha minden jól megy, én három azonos meghajtóból csinálnék raid 0-át.
szerk: a drive xpertes portok is képesek ahci-ra? Mármint "kikapcsolt" vezérlő mellett, tehát ha csak az ssd-t kötném rá szólóban. Erre nincs utalás a kézikönyvben.

Köszönöm előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14 G1 - Ryzen5 I 16GB I 256-512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia
- Bomba ár! HP Zbook 15u G5 - i7-8GEN I 16GB I 256-512SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- GYÖNYÖRŰ iPhone X 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3586
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest