Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Nyáron jön az AOC új, legfeljebb 720 Hz-re képes monitora
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Eljött a CPU-k kora az AI-piacon
- Milyen notebookot vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Tovább tarthat a memóriakrízis, mint gondolnánk
- Blu ray írás és írási hiba
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
Új hozzászólás Aktív témák
-
tibz03
őstag
Azért kérdeztem, mert amikor feltettem a kérdést, akkor fogalmazódott meg bennem a RAID0 ötlete, hogy mindössze 5-6 ezer Ft-ért jelentős(?) gyorsulást érhetnék el. Azóta az az 1-2 válasz, ami jött (a tiéden kívül) a RAID0 mellett állt. Nem gondoltam, hogy lesz olyan, aki inkább az 1 db HDD-re akar rábeszélni.
Egyébként korábban már volt nagyobb/gyorsabb HDD-m, és nem rémlik, hogy érezhetően gyorsabb lett volna vele a rendszer. A RAID0 meg mégiscsak RAID0, egyszerre ír/olvas két HDD-n, elérési idő ide vagy oda - de ez csak az én feltevésem, és mivel nincs gyakorlati tapasztalatom a témában, ezért jobbnak láttam, ha utánakérdezek a dolognak itt.
Windows-telepítéskor szoktam partícionálni (már amikor szükséges), ott nincs bal meg jobboldal, de most megnéztem a Windowsban a "Partíciók létrehozása és formázása a merevlemezen" programot, abban a C:-m a bal oldalon van, tehát valószínű, hogy az a partíció lesz a lemez elején, amit a Windows-telepítéskor először hozol létre (mivel akkor is a C:-t hoztam létre először).
Az OS partícióméretén meg nincs miről beszélni, mert mindenki úgy alakítja ki, ahogy akarja/megszokta. Én a C:\Program Files-ba telepítek minden alkalmazást (kivéve a játékokat), nekem a "rendszerpartíció" megfogalmazásba beletartoznak ezek is, nem csak a Windows mappa.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo X395 Ryzen 5 pro 3500U, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, garancia
- darkFlash Shadow Pro
- AKCIÓ! Asrock B450M R5 5500 8GB DDR4 256GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Zalman T3 Plus DeepCool 400W
- BESZÁMÍTÁS! Powercolor RED Devil RX 7900XTX 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2 év gari
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Egyébként korábban már volt nagyobb/gyorsabb HDD-m, és nem rémlik, hogy érezhetően gyorsabb lett volna vele a rendszer. A RAID0 meg mégiscsak RAID0, egyszerre ír/olvas két HDD-n, elérési idő ide vagy oda - de ez csak az én feltevésem, és mivel nincs gyakorlati tapasztalatom a témában, ezért jobbnak láttam, ha utánakérdezek a dolognak itt.