Hirdetés
- Fujifilm X
- HDMI topic
- TCL LCD és LED TV-k
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Philips LCD és LED TV-k
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- DUNE médialejátszók topicja
Új hozzászólás Aktív témák
-
tibz03
őstag
Azért kérdeztem, mert amikor feltettem a kérdést, akkor fogalmazódott meg bennem a RAID0 ötlete, hogy mindössze 5-6 ezer Ft-ért jelentős(?) gyorsulást érhetnék el. Azóta az az 1-2 válasz, ami jött (a tiéden kívül) a RAID0 mellett állt. Nem gondoltam, hogy lesz olyan, aki inkább az 1 db HDD-re akar rábeszélni.
Egyébként korábban már volt nagyobb/gyorsabb HDD-m, és nem rémlik, hogy érezhetően gyorsabb lett volna vele a rendszer. A RAID0 meg mégiscsak RAID0, egyszerre ír/olvas két HDD-n, elérési idő ide vagy oda - de ez csak az én feltevésem, és mivel nincs gyakorlati tapasztalatom a témában, ezért jobbnak láttam, ha utánakérdezek a dolognak itt.
Windows-telepítéskor szoktam partícionálni (már amikor szükséges), ott nincs bal meg jobboldal, de most megnéztem a Windowsban a "Partíciók létrehozása és formázása a merevlemezen" programot, abban a C:-m a bal oldalon van, tehát valószínű, hogy az a partíció lesz a lemez elején, amit a Windows-telepítéskor először hozol létre (mivel akkor is a C:-t hoztam létre először).
Az OS partícióméretén meg nincs miről beszélni, mert mindenki úgy alakítja ki, ahogy akarja/megszokta. Én a C:\Program Files-ba telepítek minden alkalmazást (kivéve a játékokat), nekem a "rendszerpartíció" megfogalmazásba beletartoznak ezek is, nem csak a Windows mappa.
Új hozzászólás Aktív témák
- magyar billentyűzet - 165 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Xiaomi 14T Pro 512GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Akció!!! Microsoft Surface Laptop 4 13.5" i7-1185G7 16GB 512GB 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3535
- Apple iPhone 13Pro 256GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Egyébként korábban már volt nagyobb/gyorsabb HDD-m, és nem rémlik, hogy érezhetően gyorsabb lett volna vele a rendszer. A RAID0 meg mégiscsak RAID0, egyszerre ír/olvas két HDD-n, elérési idő ide vagy oda - de ez csak az én feltevésem, és mivel nincs gyakorlati tapasztalatom a témában, ezért jobbnak láttam, ha utánakérdezek a dolognak itt.