Hirdetés
- AMD APU (AM4 és AM5) topik
- Kicombosította az M5-ös SoC-családot az Apple
- Milyen alaplapot vegyek?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Asztrofotózás
- Meghozta a régóta várt asztali Ryzen APU-kat az AMD
- Milyen SSD-t vegyek?
- MWC 2026: Munkahelyi igásló lehet a Lenovo ThinkTab X11
- TCL LCD és LED TV-k
- Androidos tablet topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
pojzon
tag
Sziasztok!
Szeretném a tapasztaltabbak segítségét kérni a dilemmám eldöntésében.
Gondoltam, hogy kicsit fejlesztem a gépem jelenlegi háttértár-rendszerét, ami jelenleg van az 3db WD 320-as vinyókollekció raid0-ban használva. Két partíciót alakítottam ki az egyiken a rendszer és a telepített programok helyezkednek el, a másikon adatokat tárolok. (filmek, zenék játékok, stb)
Azon méláztam, hogy milyen új kombinációt alakítsak ki. Első körben arra gondoltam, hogy veszek 3 640-es WD caviar blak-et és ugyan így használom a dolgokat mint eddig. Másik alternatíva, hogy 3db WD velociraptort veszek és szintén raid 0-ban használom, de ugye ez mind anyagilag, mint tárhelyileg nem annyira nyerő..Aztán azon is felmerült, hogy veszek egy 150-es raptor rendszervinyónak meg programoknak és 2db caviar black vinyó az adattárnak. (ha raid 1-be raknám a tároló vinyókat, akkor nagyobbakat, ha raid 0-ba akkor elegendő kisebb méretűek is)
Szóval a lényegi kérdésem az lenne, hogy a jelenlegi konfigurációhoz képest melyik milyen sebességbeli lülönbséget jelentene? Természetesen ha új rendszer épülne fel, akkor már biztonsági szempontok is előtérbe kerülnének. Ami jó lenne, hogy ha a jelenlegi sebességből nem kellene sokat áldozni, vagy akár gyorsabb is lenne a mostaninál.

Segítségeteket előre is köszönöm!

szerk.: azt elfelejtettem írni, hogy Intel-féle sw raidvezérlőm van.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD APU (AM4 és AM5) topik
- Kicombosította az M5-ös SoC-családot az Apple
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen alaplapot vegyek?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Asztrofotózás
- Meghozta a régóta várt asztali Ryzen APU-kat az AMD
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 4500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB Zalman T3 Plus DeepCool 400W
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire B650M R7 8700F 32GB DDR5 512GB SSD RX 9070 XT 16GB CM MasterBox 5 fehér 750W
- Svájci jellegű bicska eladó
- Prémium! Bambulab bontatlan filamentek (PLA - PETG- ABS) ÁFÁS- számlával eladóak készletről!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B360N i5 9600KF 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB Zalman T3 Plus 400W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest