Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
OddMan
őstag
brd: Köszi a sok segítséget!

Lenne még egy problémám. A MediaShield BIOS hibásnak (error) látja a RAID1 tömbömet. Persze az is, mivel csak egy HDD van jelenleg a tömbben, mivel a másik bad sector-os lett. A rossz HDD-t garban kicseréltettem, de hiába raktam vissza az új HDD-t a gépbe, egyszerűen nem lehet se Windows alól se BIOS menüből beilleszteni a hibás RAID1 tömbbe, hogy végre (rebuild) újraépítési állapotba kerüljön a tömb. Egyszerűen semmit nem lehet vele kezdeni.
Valamilyen trükkel nem lehetne kiszedni ezt a HDD-t úgy a RAID1 tömbből, hogy az adatok megmaradjanak rajta?.
Aztán utána már Windows alól meg tudnám azt csinálni, hogy törlés nélkül hozza létre az új RAID1 tömböt.
Azt nem tudom, hogy honnan tudja az alaplapom, hogy az adott HDD egy RAID1 tömb része volt. Gondolom vagy a BIOS-ban van ez valahol eltárolva, vagy a HDD első sector-ában egy bizonyos byte jelezheti talán, hogy ez a HDD egy RAID1 tömb része.
Ha tudnám, akkor esetleg egy BIOS reset-tel vagy a HDD-n lévő byte módosításával elérhetném, hogy az alaplap BIOS-a úgy vegye, hogy az adott HDD semmilyen RAID tömbhöz nem tartozik, így az adatok is megmaradnának rajta.
Új hozzászólás Aktív témák
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- AKCIÓ! LG UltraFine 27" 5K IPS 99% DCI-P3 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4243, 100% Akksi
- Apple iPhone 15 128 GB Kék 12 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Apple iPhone 16 Pro Max Natural Titanium Titán dizájn, Pro kamera,100% akku,2026. 02. 11
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest