Hirdetés
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Home server / házi szerver építése
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Melyik tápegységet vegyem?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- 3D nyomtatás
- OLED TV topic
- Házimozi haladó szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
janos666
nagyúr
Helo. A közeljövőben tervezek új gépet venni ICH8R-es alaplappal (vagy esetleg ICH9R-el, majd elválik, de gondolom rosszabb nem lesz az újabb) és elgondolkodtam hogy nem-e megérné csinálni egy raid0 tömböt 2 200Gb-os SATAII winyóval. Viszont hallottam olyan pletykákat hogy a Vista nem szereti a raid0-át és még lassabb lesz mint magában 1 winchester.
Van valakinek tapasztala ICH8R-es raid0 és Vista esetéről? Ugyanolyan gyors mint XP-vel, lassabb de még mindíg jobb mint 1 winyó, vagy inkább ne idegeljem magam raid tömbökkel?
És mégvalami. Itt olvastam hogy RAID0-ról nem lehet bootolni? Ezt hogy kell érteni? Ha berakok 2 új winyót egy gépbe, csinálok belőlük egy raid tömböt, akkor arra még nem tudok windowst telepíteni (már úgy hogy beadom neki a driveres floppyt...)?
Legalább annyival kijátszható ez a dolog hogy kihagyok egy 8Mb-ot partíciót a winyókon amire nem raid tömb megy csak úgy teng-leng, C:-nek partícionálom és arra rakja a bootos cuccait miközben a kiválasztott partícióra települ a windows. Mert raid nélkül lehet ilyet hogy a partition0-ra kerül pár mega boot cucc és egy másik kiválasztott partícióra megy a windows, azt nem tudom a raid mennyire rugalmas ilyen szempontból, tehát mikor tömböt hozok létre (még seso csináltam) ugyanúgy járok el mint partícionáláskor, vagyis most 20 giga raid0 tömb lesz, a többi marad ahogy van, vagy mellé másik 20gb raid1, és így tovább?
Új hozzászólás Aktív témák
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Kuponkunyeráló
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Home server / házi szerver építése
- Sci-fi
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- SAMSUNG 9100 PRO 8 TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.800-13.400 MBs - Eladó!
- Eladó 0 napos OEM WD SN740 1TB NVMe SSD 2280
- Samsung 970 Evo 500GB (28-30k) / 1TB (43-45k) NVMe SSD - több db is - 99-100%-os kondíciók
- Crucial T705 4 TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.100-12.600 MBs - Eladó!
- WD Purple 4TB HDD (WD40PURZ) 100/100
- Samsung QM55B 55" UHD 4K LED Signage Reklámmonitor 27% ÁFÁS
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 (5TW10AA) - 3x4K felbontás
- AKCIÓ! MSI Cyborg 15 A12VF FHD GAMER notebook - i5 12450H 16GB DDR5 512GB SSD RTX 4060 8GB
- MacBook Pro 14" 2024 M4 Pro 24GB RAM, 10 CORE CPU, 10 CORE GPU, 1TB SSD, Space Black 27% Áfa, 0459AR
- BESZÁMÍTÁS! Asrock Phantom Gaming OC RX 7800XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest