Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• janos666

nagyúr

Helo. A közeljövőben tervezek új gépet venni ICH8R-es alaplappal (vagy esetleg ICH9R-el, majd elválik, de gondolom rosszabb nem lesz az újabb) és elgondolkodtam hogy nem-e megérné csinálni egy raid0 tömböt 2 200Gb-os SATAII winyóval. Viszont hallottam olyan pletykákat hogy a Vista nem szereti a raid0-át és még lassabb lesz mint magában 1 winchester.
    Van valakinek tapasztala ICH8R-es raid0 és Vista esetéről? Ugyanolyan gyors mint XP-vel, lassabb de még mindíg jobb mint 1 winyó, vagy inkább ne idegeljem magam raid tömbökkel?
    És mégvalami. Itt olvastam hogy RAID0-ról nem lehet bootolni? Ezt hogy kell érteni? Ha berakok 2 új winyót egy gépbe, csinálok belőlük egy raid tömböt, akkor arra még nem tudok windowst telepíteni (már úgy hogy beadom neki a driveres floppyt...)?
    Legalább annyival kijátszható ez a dolog hogy kihagyok egy 8Mb-ot partíciót a winyókon amire nem raid tömb megy csak úgy teng-leng, C:-nek partícionálom és arra rakja a bootos cuccait miközben a kiválasztott partícióra települ a windows. Mert raid nélkül lehet ilyet hogy a partition0-ra kerül pár mega boot cucc és egy másik kiválasztott partícióra megy a windows, azt nem tudom a raid mennyire rugalmas ilyen szempontból, tehát mikor tömböt hozok létre (még seso csináltam) ugyanúgy járok el mint partícionáláskor, vagyis most 20 giga raid0 tömb lesz, a többi marad ahogy van, vagy mellé másik 20gb raid1, és így tovább?

Új hozzászólás Aktív témák