- Fujifilm X
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- TCL LCD és LED TV-k
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Azonnali fotós kérdések órája
- OLED TV topic
- Hoztunk 15+ kevésbé ismert Windows-tippet és -trükköt
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
Új hozzászólás Aktív témák
-
lizRRR
őstag
válasz
- = Zk = - #11199 üzenetére
Az ártól függ.
Szerintem 5870 - 6950 Kéne választanom akkor 5870 választanám , mert 5-6 % gyengébb a 6950 - el szemben , viszont nem kerül + 18-20 k-val drágábba
-
- = Zk = -
félisten
mesterek..
hezitálok, kérdezek.
akadna egy 5870-es megvételre, de a szívem vágya egy 2gb-os 6950 lenne. mint látjátok, egyelőre 5770-nel éldegélek, egy X6 társaságában. érződik, hogy elkél ide a nagyobb vga..
most vagy várok még jó sokat (jövő év febr. kb.) 5770-nel, vagy lecserélem 5870-re, és utánna könnyebben lépek 6950-re...
ELMÉLETILEG nem sokban tér el az 5870 a 2gb-os 6950-től. persze, van 1-2 game ahol érződik a több vram, de... pasz! -
Cybertrone
veterán
[link]
Mostmár biztos hogy nem a full kodon megy a BF3 beta--- az alábbi videon az egyik fejlesztő bohóckodik... beszél az egyik eddig nem látott pályáról, és érdemes meglesni a grafikát! -
Lacee1986
senior tag
válasz
ProEvoFan #11191 üzenetére
Köszi a gyors választ! Azért szeretnék egy 6970-be befektetni, hogy később vegyek mellé még egy darabot. De igazad van, most ahogy elnézegettem pár tesztet, bőven elég egy 6950 is.
Igazából csak játékra használom a gépemet, és nem láttam nagy fps különbségeket egy proci csere esetén (főként nagy felbontásban).
-
ProEvoFan
nagyúr
válasz
Lacee1986 #11190 üzenetére
Én nem vennék 6970et, mert szerintem ár/érték arányban jobb a 6950es.Olcsóbb kb 20k-val, de csak kb 10-13%-al gyorsabb.
AMD X3 710 kihajtaná a 6970-et?Szerintem nem.
DDR2 helyett DDR3 számít valamit játékok alatt?Nem.Talán a minimum fps-ben, de szerintem nem nagyon.Persze ha i5-re váltasz, akkor kell ddr3.
Ha van pénzed I5-re akkor vedd meg, mert nagyon jó proci. -
Lacee1986
senior tag
Sziasztok!
Van egy két éves Radeon 4890-em, és leszeretném cserélni a Battlefield 3 miatt. A mostani körülmények mellett, sajnos nem úgy fut a játék, mint ahogy én szeretném. (Tudom, még csak béta.)
A konfigurációm a következő: Gigabyte MA 790X-UD3P alaplap, AMD X3 710 proci, 2*2Gb DDR2 (800Mhz), Chieftec 500W táp.
Ha vennék egy Radeon 6970-et, szerintetek nagyon megdobná az FPS-em? Vagy nem tudná kihasználni a mostani processzorom ezt a teljesítményt?
Még egy két off kérdés: Lecseréljem a mostani processzorom, például egy Intel I5-re? DDR2 helyett DDR3 számít valamit játékok alatt?
Köszönöm a válaszokat!
-
Pero
senior tag
válasz
yodamastah #11188 üzenetére
most ott vok h 1 DVI-on megy és az tudja a a natív felbontást 1 megy display porton ez is jó, de a 3. nem akarja az igazságot. 3db dell u 2711 es monitor és cserebere után biztosan tudom h mind megy rendesen 2560ban de a 3 együtt nem, ezért kérdezem.
próbáltam azt az 1et HDMI-n is feldugni de csak 1.3as van most itthon az meg nem elég sajna
-
yodamastah
őstag
7680x1440 valoban kellene a dual link...Viszont erdekes hogy nincs meg az 5760x1200 amihez eleg a single link....A felbontasokat elvileg a monitorok EDID-jebol talalja ki a driver. Nekem pl csak 5670x1200, 5040x1050, es 2400x600 van. Pedig a monitorok tudnak ugye egy csomo mas felbontast, lehetne mellette meg 6 masik eyefinity felbontas ... Pl kiprobaltam volna 4800x1200-at de sehogy nem talaltam megoldast ravenni hogy ez menjen.
-
Sandormaster
aktív tag
Hali!
Havernak lett egy Sapphire 6950 1Gb-je, viszont win 7 alatt folyamatosan megfagy 1-2 percre majd jön a "képernyőillesztő nem válaszolt, majd helyreállt üzenet"...semmi tuning nincs nála, mi lehet a gond?
Drivert a legújabbat meg a cd-s változatot is próbálta... -
Pero
senior tag
hali,
nemtudja valaki véletlen h a rev 1es moddolós 6950eken mind2 DVI dual linke e vagy a felső(ami a rács mellé esik) az Single linkes?
ki akarnám próbálni az eyefinity-t de nem akarja azt a felbontást amit én szeretnék(7680x1440) mert már csak erre tudok gondolni h ezért nem megy csak 4800x1200on
előre is köszi -
Tirexi
addikt
válasz
yodamastah #11183 üzenetére
A Rage-ben használ valamit a plusz 4 szál azt nem tudod? (HT)
Tudom hogy az i5 750 nem tud ilyet csak érdekel. -
yodamastah
őstag
válasz
Tirexi #11177 üzenetére
CPU limit sajos elofordulhat barmikor. Nekem 5760x1200-ban 4xfsaa is vannak cpu limites szituacioim a 4.5os 2500k + 6950 kombinacioval. Ennek persze a szoftver az oka (iracing), mivel meg mindig csak 2 magot hasznal. Ebbol egy mag csak a grafikai motor. Ennek ellenere a 4.5os sandy bridge-n SOKKAL gyorsabb mint a 4ghz-es 2 magos core2duon volt. Ennek a pontos okat nem tudom, nyilvan a sokkal gyrosabb ram sebesseg az egyik. De valoszinuleg van mas is. Cache sebesseg vagy az a tempo hogy a magok kommunikalnak egymassal, stb....
-
Gery15
addikt
válasz
Cybertrone #11181 üzenetére
Kérem szépen szerintem felesleges volt ez a hozzászólásod. Ugyan is én nem mondtam, hogy felér 4maggal... nem is értem, hogy miről beszélünk milyen 5ghz meg ilyenek? Mindenki tudja, hogy egy 2 magos processzort akár meddig tuningolhat az nem fog felérni még plusz két maggal vagy néggyel. Nem kellene trolkodni. Köszönöm.
Azért írtam a topikba, hogy mindenki feltette a "rage driver-t" és sokkal jobban megy a game, és én is feltettem, de nekem nem ment jobban, ennyi. Kevés alá a 2magos processzor, ahogy a 6950-es alá is és ezt mindenki tudta.
-
Gery15
addikt
Na fel tettem a rage drivert, de nekem ugyan olyan fos és játszhatatlan marad, mint volt. Ötlet? 11.10?
-
Geryman
tag
válasz
mpierre #11162 üzenetére
Akkor 6950-el vagy 70-el járok jobban?
2 koptereseket csak 6950-en találtam, 6970-es Hisről is megtekintettem amit írtak tesztet.
Akkor jobban járok egy 6950 pl 2 kopteres Sapphire-val mint pl a Dirt 3-as kiadás vagy toxic?
Írták már sok helyen hogy + shaderek aktiválásával közel azonos teljesítményt lehet elérni mint a 70-es alap. 6970-es Hisről talán 1 helyről lehet beszerezni.vicc
Sapphire kártyákban nem csalódtam, de azért kikérem a véleményt hogy melyiket vegyem.
Nos akkor ezek közül melyikkel járok jobban?
Teljesítményben szeretném ha pl egy Battlefield 3, COD NW3,Crisys 2 azért full grafóval menne, ha ilyenre van lehetőség.vagy rosszul gondolom?
-
ZolikaE46
senior tag
válasz
lala42 #11164 üzenetére
Na örülök, hogy nálad is jobbnak bizonyult végül. Ezek szerint megoldódott ott is a fenn akadás.
SzlobiG: Nem tudom, hogy ezt még érdemes e feltenni igazából ezt Battlefield 3-hoz készült kis javítás ha jól veszem ki, de nem hiszem hogy ez még olyan fasza lenne, de ki tudja ha van vélemény meghallgatnám.
-
geoff
tag
Sziasztok!
Végül vettem egy Sapphire HD6950 2GB GDDR5 TOXIC (11188-07-40R) kártyát, több tesztben is írták, hogy simán moddolható, ill. bekapcsolhatóak a plusz shaderek.
Nos, ez tényleg így van, de annyira, hogy semmiféle bios frissítésre nincs szükség, a kártyán van egy kis kapcsoló, amit elmozdítva a következő bootkor máris 1536 shaderrel rendelkezünk, persze ezután még nyugodtan húzható a normál módon a kártya -
stranger28
addikt
válasz
Cybertrone #11163 üzenetére
Bejövős, azóta rájöttem mi zabálta meg az FPSem úgyhogy pláne király. Elő is rendeltem gyorsan.
-
SzlobiG
félisten
-
Cybertrone
veterán
Kinek hogy adja az nagyobb bf3as map?
-
Geryman
tag
válasz
- = Zk = - #11160 üzenetére
Üdv. Válaszolok Pm-ben. A cél a 6950 vagy 70 2GB.
-
Geryman
tag
Sziasztok
Jelenleg 2db Sapphire 5770-em van, gondolkodom azon, hogy becserélem egy 6950-re, talán 6970.-re
A kérdésem az lenne, hogy tapasztalatok alapján melyik széria a legjobb most?
Minden szempont szerint melyik a legmegbízhatobb, esetleg tuningolható, zaj, stb.
Mit ajánlanátok melyikkel járnék jobban?Előre is köszönöm a válaszokat.
-
rhonin
senior tag
válasz
zozobp #11150 üzenetére
Az kb. egy másfél éves driver. Mondjuk nem értem, hogyan sikerült egy 6000-es szériás kártyát működtetni egy olyan driverrel aminek a korában még nem is voltak ezek a kártyák.
Szedd le a 11.9es drivert aztán nézz egy tesztet.
Ha 5000 pont körül kapsz akkor minden ok. 50-100 pontért nem érdemes megoldást keresni mivel sok minden befolyásolja az eredményt. De persze ha a minél magasabb pont a lényeg akkor... -
zozobp
csendes tag
válasz
rhonin #11149 üzenetére
3dmark11 Performance test-et nyomtam vele full alap beállításokkal a 3dmarkban.
A drivert azt a legfrissebbet szedtem le az AMD honalpjáról.10.2-es catalyst driverrel értem el ennyit.
Ja és nem csak procit teszteltem hanem az egész gépet.
-
rhonin
senior tag
válasz
zozobp #11148 üzenetére
Igen szerintem a proci miatt kapsz csak egyrészt ennyi pontot. A procikra értett pontszámon a physics pontszámot érted? Ott nálam alapon hoz a procim 7000pontot.
Húzott procival van nálam is összesített 5340pont. És tuningolt procinál 8000 a physics pont.
Ráadásul az 1gb-os kártya kb. 100 pontal kevesebbet hoz mint a 2gb-os.
Ja és nem írtad, hogy melyik driverrel értél el ennyi pontot... -
zozobp
csendes tag
válasz
zozobp #11128 üzenetére
Na megnéztem a procik közti különbséget.
AMD 955 - 4300-6000 pont 25eFt
AMD 1090T - 4400-5800 pont 35eFt
Intel I5 760 - 4700-5800 pont 38eFt.
Így szerintem ÁR/Érték arányban az AMD 955-ös volt a jó választás.
Ha van olyan proci ami jobb az intelben akkor mondjátok.
Az árgép-en a legkeresettebb termékeket néztem.Viszont azt tényleg nem értem hogy miért hoz a procim csak 4600 pontot. Elvileg nem kicsi neki a processzor, mert egy I7-870-es intellel ami 50k azzal is csak 6000 pontot ír a 3dmark-on. Akkor mi lehet a baja? Lehet hogy a Sapphire 6950-es 1Gb-rammal ennyit tud?
Ja azt hozzáteszem hogy egyiket sem húztam még... A ventillátorok zaja már így is elnyomja a TV-t -
ZolikaE46
senior tag
De jó lenne, még egyszer nem mentettem le... azt hiszem mehet a reinstall akkor vááá!
ssd-t újra beállítani, mindent felrakni imádom... -
ZolikaE46
senior tag
Szerintem a gta4 elbaszott valamit ahogy feltelepítettem, vagy felraktam azzal együtt valami hülyeséget
na most legyen valaki okos plz.
NIncs kedvem újra rakni a rendszert...
-
ZolikaE46
senior tag
válasz
Whit3Rav3n #11137 üzenetére
Szaggatnak
akkor most már tudom miért megy ilyen szarul a gta max beállításokon... -
ZolikaE46
senior tag
Na nem szóltam jobb az új csak nálam van valami gond mert most a 11.8-al 3209 lett. Nincs ötletetek, hogy mi történhetett?
-
ZolikaE46
senior tag
Most így 3280 lett... Szóval semmivel nem jobb... Megy vissza a régi.
-
ZolikaE46
senior tag
válasz
radi8tor #11131 üzenetére
Hali... Igazából nyáron lófráltam jobbra balra... Most már kezd jönni a hideg Én is többet leszek itt kicsivel, de igen osztom a véleményed.
Cybertrone: Igazából most rakom fel a cap1-et meg a rage-t mindjárt csinálok egy új testet aztán meglátjuk...
- = Zk = -: Én igen, de remélem ezzel most jobb lesz így. Mindjárt kiderül. Mondjuk Én igazából azt se értem hogy szaggathat full beállításon a gta4 a gépemen... érdekes.
-
zozobp
csendes tag
Okés. De mi lenne az az AMD proci ami ki tudná használni?
A 3dmark-on nem igazán volt jobb a 1090T.
955 3800pont.
1090T 6005pont.
Ennyi pont nem ér meg 10k-t. annyi a különbség a két proc között.No mind1 majd lecsekkolom este a különböző procik hogy teljesítettek.
-
Cybertrone
veterán
válasz
Whit3Rav3n #11125 üzenetére
Vannak ez tény!
Most szerintem ne kezdjük el taglalni, mert hatalmas flame vihar keletkezik
-
Whit3Rav3n
senior tag
válasz
Cybertrone #11123 üzenetére
Játékban is főleg CF/SLI-nél elég durva különbségek vanna az amd meg intel között.
-
lizRRR
őstag
válasz
Cybertrone #11123 üzenetére
Igen , csak az platform váltással járna és az nem kispénz
-
lizRRR
őstag
válasz
Cybertrone #11121 üzenetére
Igen a másik azt akartam mondani , de gondoltam nem írom mert akkor páran majd felszólalkoznak h már miért ne lenne jó
-
zozobp
csendes tag
Kérdés lenne még hogy 8Gb DDR3-as rammal, Saphire Hd6950-es 1gb-os kártyával, SSD-vel, és AMD X4 955-ös black procival normális a 3dMark performance test 4600-as pontszáma. 1280-as felbontásban? Nem kéne ennek 5300 körül lennie?
-
zozobp
csendes tag
válasz
Whit3Rav3n #11114 üzenetére
1 monitort akarok használni. Először HDMI-vel kötöttem azzal tök jól megjelent a gép bekapcsolás után. Aztán próbáltam DVI-al 1-es porton, (csak DVI volt rádugva) de nem jelent meg, próbáltam DVI2-es porton rádugva de szintén nem ment, aztán próbáltam D-sub normál analóg vga-val, de ott sem ment. Visszadugtam a hdmi-t és konstatáltam hogy béna vagyok vagy szar a kártya többi kimenete. Ami viszont cáfolná hogy a kimenetek rosszak hogy amikor két kábel van rádugva (HDMI-vel tv-re kötve, DVI-al moncsira) akkor a hdmi-n jön kép a tv-n a DVI-on pedig látszik a moncsi neve de nem tudom extend-elni rá a desktop-ot. Tehát valamit lát belőle de nem megy át rá a kép. Ha pedig egyedül van rádugva mint az elején írtam akkor a moncsi powersave-be megy.
-
zozobp
csendes tag
Sikerült beszereznem egy Sapphire 1Gb 6950-et.
Az lenne a kérdésem, hogy ha DVI vagy VGA kábel van bedugva a kártyába, akkor nem megy át kép a monitorra. Hdmi-vel is csak akkor megy, ha nincs más kábel bedugva a hdmi mellé.
Laptop szépen megy VGA-val a monitoron, tehát videókártya hibának tűnik. (vagy én vagyok béna.) A moncsi azt írja hogy DVI-0 Powersave... vagy ha vga van bekötve akkor VGA-0 powersave és kikapcsol, miközben hallom hogy a gép megy a windows megy.
Ötlet? Gyorsgomb? Beállítás? Garanciális ügyintézés? -
Q.R.
csendes tag
fax kivan bakker most akarok építkezni ere nem fölmegy a féltégla ára Asus (ref)
és a gagyi forintot elnézve egyhamar nem javul a helyzet
-
Cybertrone
veterán
válasz
Whit3Rav3n #11104 üzenetére
Én úgy halottam hogy a puding próbája az evés... mert hiába a rev1-es felépítés pl 1-2 kártya nem bírta pl a memória más időzítéseit! De amint láttam a feloldott shaderek nem hoznak akkora gyorsulást, viszont a fogyasztás nő
-
ProEvoFan
nagyúr
válasz
- = Zk = - #11094 üzenetére
Sapphire 6950 2GB választottam.
Jövő hét pénteken kapom meg, mert sajnos egyik nagykerükben sincs 6950 vga, így előrendelték nekem.Amin nem is csodálkozom, mert személetlen szar lett a forint.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fujifilm X
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Autós topik
- EAFC 25
- iPhone topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- Lenovo Thinkpad P1 gen1, gen2, P52s FHD, 4K oled touch
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Windows 10 pro Retail aktiváló kulcs!
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest