- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Jön az új 80 Plus fokozat az adatközpontokhoz
- Hisense LCD és LED TV-k
- Samsung LCD és LED TV-k
- Forrmell.enn
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- SSD kibeszélő
- OLED TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
SzlobiG
félisten
válasz
MazsolaTade #10698 üzenetére
Tökmind1 ha referencia (tégla) hűtős verziókat nézed.
(#10699) Lacika001 Ha nem lesz húzva akkor elvileg igen elviszi.
-
Lacika001
aktív tag
Sziasztok!
Egy gigabyte 460 superb-re rá lehet bízni egy 6950es kártyát? I5 2500 lenne mellette, tuning, meg 6970re modolás nincs tervben, csak alapon minden. -
MazsolaTade
tag
Hello!
6950-s radeonok közül melyik gyártó termékét éri megvenni?
-
Tirexi
addikt
válasz
Sontir Fel #10694 üzenetére
Mi a fene az a Kombustor?
-
Tirexi
addikt
válasz
Sontir Fel #10691 üzenetére
Ugye nem azért megy a GPU-Z hogy monitorozd a hőfokokat?
Csak mert van erre egy egyszerűbb dolog is:
Fogsz egy Furmark-ot és elindítod Extreme Burning módban aztán nézed hogy alakulnak a hőfokok mondjuk 10 percen keresztül egy AB-vel vagy mind1 mivel mert nem fog kifagyni.
Ennyi az egész.
Egy játékban nem hiszem hogy több hőfokot kapnál szal játék alatt ne futtass semmilyen monitorozó vagy egyéb dolgot. Felesleges.Nekem pl az Xfire miatt fagyott annó az NFS SHIFT.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Sontir Fel #10691 üzenetére
Az is lehet. Nincs BF2-m, nemtom milyen lehet a jelenség.
-
-
Tirexi
addikt
válasz
radi8tor #10684 üzenetére
Gondolom a CCC nem a dobozon lévő sorozatszám alapján fogja eldönteni hogy milyen két kártyád van a gépben.
Vagy igen?
Nem a BIOS-ból olvassa ki a VGA tulajdonságait?
Vagy itt a név nem számít semmit?Teszem azt ha két különböző VGA-ra (Giga, MSI) teszek ugyan olyan Sapphire BIOS-t akkor az ugyan olyan két kártyának számít majd? Vagy ez tök mind1.
Érted mire akarok kilyukadni.
Vagy még én sem értem.
-
zack
nagyúr
válasz
zoli1982 #10676 üzenetére
Szűk keresztmetszet lehet akár 1920-ban is. BF3-nál is már érezhető lesz, mivel nem hogy 1GB, de akár a 2GB VRAM határt is megközelítheti.
Én a helyedben eladnám az 1GB verziót, és utána vennék 2db 2GB egyforma márkájú modellt. Nem számít a márka, csak azért jobb ha egyforma kártyák mennek CF-ben.
Az enyémek pl. két egymás követő sorszámúak. -
zoli1982
tag
válasz
JoceeHunt #10673 üzenetére
Most 1 Gb-os van, azért gondoltam mellé még 1db 1GB-os kártyát. Nagyon jó a hatásfoka FullHD-ban: [link]
Azt az 50k-t még rászánom, a tápom úgyis bírja, és így egy ideig letudva a videokártya problémaradi8tor1: Thx, akkor 1Gb-os lesz az is, már ha lesz egyszer a jövőben. Előtte el kellene adnom az ipad2-t
Cybertrone: thx neked is
-
zoli1982
tag
Hülye kérdés, de megkérdezem
Okoz-e gondot ha crossfire-ban kétféle 6950 van? Értem ezalatt, hogy mondjuk egyik ASUS, másik Gigabyte
Fűszerezve hogy egyik 1Gb-os, másik 2Gb-os? -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Sontir Fel #10668 üzenetére
Használj 2.0.0 verziós Afterburnert.
-
wolfwood132
csendes tag
válasz
Sontir Fel #10668 üzenetére
Szia , az afterburner összeakad a pb vel ès azèrt fagy meg.
-
Sontir Fel
őstag
Urak!
Véleményetek szerint mi lehet az oka annak hogy, ha húzom a Giga és Sapphire 6950esemet 6970 referencia órajelre, akkor a BC2 rendszeresen megfagy. Tegnap 47 percig járattam a Kombustort és nem volt problémájuk a kártyáknak - bár talán kicsit melegük volt, az egyik shadernél 104 fok volt a max. Ma próbáltam, hogy a feszültséget is 1.1175re állítottam, mert eddig alatta volt, mégis fagyott a játék.
Esetleg a memória valamelyik kártyán?
Esetleg az, hogy a GA kártyám shader unlockolt?Korábban bűvészkedtem a 3dmark topicban, ott 930 és 1440en is lefutott fagyás nélkül a teszt.
-
SzlobiG
félisten
válasz
stranger28 #10665 üzenetére
Amikor bekapcsolod a gépet akkor azért pörög fel szvsz amit fentebb írtam, amikor meg betölt a win akkor meg azért mert onnantól a driver vezérli nem a bios a venti szabályzást.
-
Cybertrone
veterán
válasz
stranger28 #10665 üzenetére
Szvsz több köze van a bioshoz, mint a porhoz szerintem...
-
SzlobiG
félisten
válasz
stranger28 #10661 üzenetére
Szerintem meg addig pörög fel ameddig nem "indul" el a bios vezérlése ami állítja a venti fordulatot, kétlem hogy a por miatt lenne, de lehet én tudom rosszul.
-
Vukmuty
tag
Sziasztok,
6950-es Asus tégla referencia hűtős kártyám bekapcsoláskor néha elkezd a legmagasabb fordulatszámon pörögni.Kb. 6 hónapja van meg.Ez milyen problémára utalhat?Más panaszt még nem produkált a kártya.Ha fenti kérdésre történt már esetleg válasz, akkor elnézést a kérdésért ,de tényleg nincs időm ennyi hsz-t átolvasni.
-
Ari18
őstag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy nem tudom rendesen klónozni a képernyőt. A tv-m 16:9-es 1920*1080, a monitorom meg 16:10 1920*1200-as felbontású. Gond az, hogy ha klónozom, akkor a monitorom felbontását is 1080-ra állítja. Nem létezik valami megoldás erre, hogy natív maradjon? A vga egy 6950-es.
-
A.tessz
senior tag
válasz
stranger28 #10656 üzenetére
Épp akartam írni
-
zoli1982
tag
válasz
yakuza.tora #10652 üzenetére
Ja igen, az sem utolsó szempont
-
zoli1982
tag
válasz
zoli1982 #10621 üzenetére
Na megvettem a HD6950-es Gigát...
Elsőre összehasonlítva a 4870X2-vel:
- gyorsabb (és ugyanazon beállítások mellett szebbnek is tűnik a játék, bár ez lehet placebo)
- SOKKAL halkabb. Konkrétan nem süvít fel gép bekapcsolásnál mint egy porszívó. Ahogy nézem Catalystban 40%-on van a fordulat, na ha 4870x2-t 40%-ra tettem, azt a másik szobában is lehetett hallani, ez meg a házból is alig jön ki.
Nagyon meg vagyok vele eddig elégedve -
Boogie33
senior tag
Hali. Srácok ha 1080 helyet 1200-as monitort veszek akkor bukok valamit a minőségben. 6950 2gb-om van.
-
Tirexi
addikt
-
lala42
őstag
(#10585) lala42
Erre valaki?
-
Tirexi
addikt
Tényleg azóta jött valami infó erről a 11.9RCx verziós Cata-ról?
Érdemes feltenni? -
A.tessz
senior tag
válasz
- = Zk = - #10634 üzenetére
Én nv vel használtam eddig többet gtx 480 sli nél!
Egyébként Hard Reset-hez jött egy szép kis driver cap, cf el must have!
Konkrétan végre működik a cf! Eddig 30 fps fixen most 120-130 , 99% gpu kihasználtsággal! -
SzlobiG
félisten
válasz
- = Zk = - #10637 üzenetére
Játék válogatja, hogy hol látható van ahol engem is idegesít ha nincs bekapcsolva.
-
stranger28
addikt
válasz
- = Zk = - #10628 üzenetére
Én nem láttam még képtörést vsync nélkül, szép, folyamatos és összefüggőek a játékok hálistennek. De bekapcsoltam én is, ne menjen 90%on a 2 kártya feleslegesen. Egyedül a Crysis 2-vel volt gebasz, nem szerette ha a monitort kell követnie, kikapcsoltam és zsír.
-
SzlobiG
félisten
válasz
- = Zk = - #10626 üzenetére
Ahogy írták ki kell kapcsolni...ilyen játékba számomra felesleges a magas FPS, de egy FPS gémbe már nem használom én se.
-
Cybertrone
veterán
válasz
- = Zk = - #10634 üzenetére
Én csak nyomultam... a game maga türhető, viszont a grafika, és a beállíthatóság nálam nem éri meg azt a szintet hogy a gépen maradjon!
És mostmár értem azt amit a v-sync ről mondtál, és mondom valóban nem veszek észre sávosodást soha -
- = Zk = -
félisten
válasz
Cybertrone #10633 üzenetére
azt tudom, hogy a vsync mindent korlátoz X fps-re. de én arról beszélek, hogy akiknek NEM kell használni, azok javarésze nV-s a köreimben. teccikérteni?
én is a driverrel nyomulok. épp
-
Cybertrone
veterán
válasz
- = Zk = - #10630 üzenetére
Most én olyanra gondoltam hogy mondjuk egy gamben belövöm a v-sync-et... megnyugtatlak nv-vel is 60fps-re korlátozódik akkor az fps, és arról is megnyugtatlak hogy real az 580 sli... kérdezz meg pár arcot, ismernek!
Más:
Felpattintottam ezt az Új drivert... Hát nem mondok inkább semmit... a videobeállítás 4 sorból áll, és a max felbontás a gamben 1920*1080... a fölé nem lehet vinniKb úgy megy benne az sli hogy low power 3D-s órajeleken
-
Tirexi
addikt
válasz
Nagyon egyszerű ZK.
Venni kell egy 120Hz-es monitort aztán mindjárt 120FPS-ed lesz Vsync-el. -
- = Zk = -
félisten
válasz
Cybertrone #10629 üzenetére
Gigabyte Ref 580 Sli ezt az adatlapodon olvastam, gondolom real a dolog.
akkor ez esetben érdekes, mert "állítólag" nV-knél ilyen vsync nincs, vagy nagyon minimális. leginkább radeonokra jellemző. de mondom, állítólag. eddig 2-en jelezték, hogy nincs ilyen gondjuk.nV krijuk van. hát pasz. -
Cybertrone
veterán
válasz
Hát nemtudom... nálam a képtörés nagyon ritkán jön elő, és kb észre sem veszem, mert mondjuk egy fps-ben más köti le a figyelmemet
De az F1-et én is 60 fps-el gameltem, oda elég volt annyi is versenyezgetni... furcsa volt, hogy akármit csináltam nem esett le 60 ról
-
- = Zk = -
félisten
válasz
Cybertrone #10627 üzenetére
igen, jól hangzik.
de akkor meg szépen szemmel is jól láthatóan "töri" a képet. nah, azt rühellem csak igazán -
Cybertrone
veterán
válasz
- = Zk = - #10626 üzenetére
Öööö kapcsold ki... meglódul majd az fps
-
zoli1982
tag
válasz
stranger28 #10622 üzenetére
Merre oldalt? Kiesett a szemem, de egy képen sem láttam gugliban.
-
stranger28
addikt
válasz
zoli1982 #10621 üzenetére
Hogynevónamá'! Csak oldalt van, hogy ne foglalja a helyet.
-
zoli1982
tag
Jó befér... Megnéztem a gépem, rosszul emlékeztem. Csak azért nem akart normálisan elférni a 4870x2, mert ott van egy HDD alatta és a plusz tápcsatinak nincs hely. Ahogy elnézem ezen a 6950-es cuccon nincs is plusz csatlakozó, így gond egy szál sem.
Legrosszabb esetben a HDD-t átteszem oszt jó napot. -
zoli1982
tag
bár szerintem több előnye van, mint hátránya.
Amúgy milyen hosszú egy Giga HD6950 1Gb? Amazonon láttam, nem nagyon akarom elhinni. Ott 15" egy 4870x2, 6950 meg 11.4"... Kizártnak tartom hogy 4870X2 38cm legyen, ránézésre sem annyi... Csak azért érdekelne, mert 4870X2 alig fért be a házba, nem akarom hogy 6850 meg ne menjen be. -
zoli1982
tag
Sziasztok!
Érdemes lecserélni egy 4870X2-t HD6950 1Gb-ra? Most készülök venni egy HD6950-es kártyát 47k-ért. Thx!
Illetve a 4870X2 szerintem megdöglött... szóval muszáj a csere -
sznyunyi
tag
Nos úgy néz ki, hogy ezen a vonalon haladok tovább:[link]
Méghozzá innen fórumról fogom nagy valószínűséggel megvásárolni valakitől.
Vélemény esetleg erről a típusról?
Köszi!! -
Tirexi
addikt
Meghalt az új alaplapom.
Új Driver játékot próbálta már valaki? Hogy muzsikál a CF?
-
Tirexi
addikt
Na a flash-es dolgot feladtam mert nem jutok egyről a kettőre.
De idő közben itt találtam egy Fix-et ami jó az AB custom venti micro lag ellen.
[link]Ezt leginkább Whit3Rav3n-nek ajánlom.
Bár nem igazán tetszik ez a megoldás de sajna nincs más...
-
Tirexi
addikt
Végre megtaláltam mi a hiba...
Tök mind1 mit állítunk a BIOS-ban a fan control-nál a CCC vezérli a ventilátorokat.
Gratulálok ATI...Forrás: [link]
A csávónak is ugyan úgy vannak micro lag-jai akárcsak nekem ha AB-t használok.
Boogie33:
A billentyűn lenyomod a PrintScreen gombot aztán beilleszted valami képszerkéztőbe a képet. -
sznyunyi
tag
No igen, erre hirtelen nem is gondoltam. Sharkoon T9 Value a ház, amibe a gyártó szerint 30 centis kártya a maximum. Asus oldalán 11,7 inch azaz 29,718 cm van megadva a vga-nak. Hááát!! Esetleg valakinek van tapasztalata ezzel a 2 komponenssel? Belefér a vga a házba, épphogy vagy szűkösen legalább?
-
Tirexi
addikt
Lehet hogy ez a PWM ramp dolog kavar be.
A leírás szerint ez finomítja a ventilátorszabályzást.A Flash biztos hogy sikerült mert ha visszatöltöm a BIOS-t a kariról akkor a most látott eredményt kapom nem a régit.
Na mind1 próbálgatom még maximum visszakerül majd az alap....
Új hozzászólás Aktív témák
- Motoros topic
- Gitáros topic
- Router gondok
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Óvatosak a németek, de megadóztatnák az online óriáscégeket
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Gyúrósok ide!
- Revolut
- Megmutatta a Google az Android 16 Material 3 Expressive felületét
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! AOC 24P1 24 FHD 60Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S22 Ultra / 12/ 256 GB / Gyárifüggetlen / 12 hó Garancia
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 3590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Corsair K100 Air wireless (CH-913A01U-DE) DE SN - A1E4G325503IVC
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest