- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- E-book olvasók
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- SSD kibeszélő
- Milyen TV-t vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tirexi
addikt
A Stronghold 3-at tegnap próbáltam ki de nem jutottam el addig hogy játsszak vele ugyan is nálam már a menü-ben feltette az i -re a pontot azzal, hogy a max felbontás csak valami 1720x1000 volt... Delete.
GRID:
Nekem a dobozos verzió is meg van.CAP4:
Na CAP4 nekem annyiban segített, hogy mind2 VGA 99%-on megy.
De ezt nem igazán venni észre játék közben tehát 2XAA-val minden MAX-on és van hogy beszalad 30FPS-re a game...
Mit érdemes kikapcsolni ami növeli az FPS-t viszont nem látszik változás? -
zack
nagyúr
válasz
Tirexi #11793 üzenetére
Jól tetted, én is megvettem.
2560-ban maximum grafon nyálcsorgatós még mindig!
Szégyen, hogy 3 éve, amióta kiadták a GRID-et, nincs normális autós játék.
A Stronghold 3-mat senki se vegye meg! Hatalmas pleff lett. Egy fillért se ér. Ezt is mint minden mostanában kiadott játékot, grafikai bugok sokasága tarkítja. Ezért a beta verzióért van pofájuk 8k elkérni. Szerencse hogy nem vettem meg.
Ez egy dolog, mert a grafikai hibákon segít a patch, de a játékmenet, és a grafika is kritikán aluli lett. -
Landon
addikt
válasz
Landon #11795 üzenetére
Nos akkor röviden össze is foglalnám a helyzetet: CAP4 nem segített semmit sőt mintha még jobban mikrolaggolna. Kipróbáltam a HT kikapcsolását is, az se segített semmit. Az egész játék technikailag elég kakinak tűnik. Ha megfigyelem a katonákat kicsit jobban akkor olyan mintha darabosan, robotszerűen mozognának kb egy ritmusban a pálmafákkal és minden mással. Mint egy nagy script, elég vicces. Ha sokáig nézem akkor fel lehet vélni egy fajta mintát, egyszerre mozdul minden és ráadásul úgy mint valami robot... szörnyű.
-
Landon
addikt
válasz
Whit3Rav3n #11794 üzenetére
Ehh pedig mar keszultem magam eltenni aludni de ezt meg meglesem hatha...
Zack: Koszi az infot akkor nem is szenvedek vele.
-
Whit3Rav3n
senior tag
AMD CAP 4 Elvileg megoldja a BF problémát akinél van!?
-
zack
nagyúr
válasz
Landon #11791 üzenetére
Nekem ez se segített, neked se fog. Próbáltam az összes kombót.
Viszont aki akar akciósan jó játékot, az menjen fel a Steam-re, és 3,5€ megveheti a 2008-as év legjobb és legszebb arcade autós játékát a GRID-et. 1000ft környéke nem pénz érte.
Nem mellékesen pedig hasít a CF.
-
zack
nagyúr
válasz
Landon #11786 üzenetére
Nekem SSD-n van a játék. Szinte kívétel nélkül először dob be a játékba. Ha esetleg valakit előbb, az már feltünik, és húzom a számat.
Mindenképpen érdemes beruházni egy SSD-re, amire a rendszert + a kedvenc játékaidat teszed. Nekem erre egy 80Gb SSD bőven elég.
Egyébként a problémák nem a vinyótól vannak.
Nekem is fennál a gond 6950 Dirt3 Edition CF-el...Lag, lag és lag. Picsa szarul fut, fps bezuhanások, van hogy akkora a mikro akadás, hogy hirtelen elfordulok, és 1mp megáll a kép mintha megfagyna. Amig ezt kivárom, már halva térek vissza a mozgó képek világába.Ez már nem mikro, hanem elefánt akadás.
Elég szar a K/D pont ebből adódóan, mert közelharcban nem tudok rendesen célozni. Szinte mindig alul maradok. Persze ehhez már szervesen kacsolódnak a 64 fős szerverek és a hozzá kapcsolódó lagok. -
Whit3Rav3n
senior tag
válasz
Landon #11782 üzenetére
Nekem is winyóról megy a BF3 és semmi stuttering nincs szóval azzal nem lesz baj.
@MaximumGame: Az valószínűbb hogy azért gyorsabb a sata 3-as mert újabb modell, attól még hogy a másiknak is 64mb cache-e van nem kell ugyanolyan gyorsnak lennie. Ami biztos hogy a SATA 3-at ha egyáltalán a cache ben lévő adatoknál tud számítani valamit egy winyónál, a rendes olvasási és írási sebesség még a sata 2 határát sem közelíti.
-
Varázslóó
senior tag
válasz
Landon #11786 üzenetére
Hát most nem mondom , hogy vegyél vinyót... mert 30-35% drágult az ára tegnap óta
mindenhol
de 640GB nak nem lehet valami gyors olvasó feje... vagy 16MB nál nem hiszem hogy több...
Nem kell ide SSD- én Sata 3 mas 1TB ra szoktam rakni a játékokat... nem sokkal jobb mint egy Sata 2 es ugyan ugy 64Mb os... de azért én érzem... az is sokat számit...
mégha azt írják hogy Sata 3 mat ki se lehet használni -
Landon
addikt
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
stranger28 #11779 üzenetére
A tesszellációs rész állítása semmit sem csinál jelenleg. Mindegy, hogy alkalmazásvezérelt, vagy AMD optimalizált. Ami változtat a dolgokon az az egyéni kontroll.
Egyébként valszeg azért ilyen, mert a CAP3 nincs fent. Az ami a galibát okozza, mert nem kompatibilis a végső builddel. -
Landon
addikt
válasz
stranger28 #11779 üzenetére
Érdekes! Ki fogom próbálni.
-
stranger28
addikt
válasz
Landon #11778 üzenetére
Ennyi pedig, én is meglepődtem a sok hiba után.
HD6950 dirt 3 edition CF. 11.9 alap és ennyi, mást nem raktam fel mivel várom a véglegest. 3D settingsben a tesszellációt raktam át alkalmazásvezéreltre, többi maradt default. Nem tudom még mi más lehetne a gond.
szerk: Ja, és nem babráltam video settingsben, csak felül átraktam ultrára. Elmosás maradt középen, mert a túl sok engem már zavar.
-
Landon
addikt
válasz
stranger28 #11777 üzenetére
Miiii?!
Az szép! Milyen CF? 11.9 alap + CAP3? Lehet kipróbálom én is... nálam 6950CF MAX 45 FPS + mikrolag + húzósabb részeknél 25FPS min, mindez csont maxon de csak 1080p.
-
stranger28
addikt
Na megjött a BF3, nálam hibamentes hálistennek. CF jól megy, szép folyamatos a kép, átlag 60-70 fps van ultrán a húzós részeknél, amúgy 70-80, 1920x1200ban, de egyelőre ez még a campaign. 11.9-es driverrel. Gondolom ha lesz új driver, akkor multiban is hasonló lesz. Egyébként qrva jól néz ki.
-
tasakos
tag
válasz
#98593280 #11775 üzenetére
Féléve használok egy ilyen kis kártyát, semmi baj nem volt eddig a venti vezérléssel. Abszolút semmi. Most is BF3 alól írok, halk és még a tuningot is bírja. (Bár feszt nem lehet állítani rajta) (én 24/7-be 910/1375-ön használom, így beton stabil és még egy picit gyorsabb is mint az alap 6970-es.
Én nagyon ajánlom ezt a kártyát, 1 negatívuma van, hogy "csak" 1GB-os.
-
törölt tag
Üdv! A 3 ventis Gigabyte 6950 1GB mennyire hangos?
GV-R695OC-1GD -
Whit3Rav3n
senior tag
Ott inkább az kavar be hogy a GPU-Z meg Afterburner CF-nél összeadja a 2 kártya által használt ram mennyiséget. Az én tapasztalataim szerint egész jól becsülte a VRAM használatot az afterburner meg gpu-z. Legalábbis teszteltem game-eket amiknél tudtam hogy nem volt elég az 1gb ram és mindegyiknél 1gb fölött mutatott, azokon a beállításokon ahol meg elég volt az 1gb meg is maradt 1gb alatt a jelzett kihasználtság.
-
BotaN
senior tag
Remélem a köv. patch meg esetleges hotfix-elt driver segíteni fog, nálam sokszor fagy asztalra a játék, hibaüzenet nélkül, néha pedig előjön az utálatos "Display driver has stoped working and recovered" ami csak a BF3 alatt tapasztalható. Sőt olyan is előfordul hogy bizonyos effektek feketén látszanak, leginkább a repülős SP pályán volt zavaró, mert elég durván villództak a felhők.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
keIdor #11767 üzenetére
Ők biztos tartják. Rendszerint sok program esetében alkalmaznak last minute változtatást, és ez hatással lehet az addig készített optimalizálásra, amit a gyártók bepakoltak a driverbe. Ezek a dolgok kivédhetetlenek. Most annyira nem komoly a probléma, szóval lesz rá hamar megoldás.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
keIdor #11763 üzenetére
Ezen nem kell csodálkozni. Ha az utolsó pillanatban optimalizálsz egy keményet, akkor sanszos, hogy az összes eddig elkészült driveroptimalizációt kiütöd ezzel. Ezek okozzák az akadásokat. Az AMD és az NV driverei nem erre a buildre készültek. Szerencsére nem komoly a gond, így egy hét alatt rendbe lehet kapni.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
borkarico #11761 üzenetére
Akkor is sajnos. A Full HD-t 1,5, míg a Full HD fölötti minőséget 2 GB-ra tervezték. Az 1 GB-nál több kompromisszum kell, mert akadásokat kapsz. Ez a játék eszi jelenleg a legjobban a VRAM-ot. Ezt mondtam korábban is, mivel egy új Deferred Rendert használ. A textúrák legjobb minőségben fél GB helyet kapnak, és a maradék hely a többi adatra nem elég. Amikor elfogysz, akkor kapsz egy lagot.
-
keIdor
titán
Van lag nV-n is, méghozzá sok. Zöldtextúra bevillanás is, igaz csak multiba, de elég sok.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Vasinger! #11712 üzenetére
Nem, az azt jelenti, hogy a GPU-Z sufnikalkulációja szerint a program 1300 MB VRAM-ot használ az 1 GB-os tárból. Ezért mondom, hogy a VRAM használat kijelzése nem sokat ér, mert a driver nem engedi meg az ehhez szükséges hozzáférést. Egyszerűen csak egy szimpla becslés az egész, ami sokszor a közelében nincs a valós értéknek.
-
borkarico
aktív tag
sziasztok!
ti tapasztaltaok olyat 6950-es kártyával BF3 közben full maxon minden hogy 40-50 FPS ről leugrik hirtelen 0-ra az FPS és utána hirtelen megint felmegy?
érdekelne mi lehet ez. köszi
-
Wukiwo
senior tag
bf3 ,hogy megy 6950-el? mire megjelent a játék GTX480 került egy időre a gépembe de érdekelne az ex. karival milyen a játék
-
st0ff
tag
válasz
Tirexi #11745 üzenetére
ezek a kertyak most kb egy arban vannak:
Asus EAH6950 DCII/2DI4S/2GD5 2048MB PCIe
HIS Radeon HD6950 IceQ X Turbo 2GB PCIe
Club 3D Radeon HD6950 2048MB PCIe (CGAX-69548F)
Sapphire Radeon HD6950 Dirt3 2048MB PCIe (11188-05)Van koztuk lenyegi elteres a hutesen kivul?
Melyiket eri meg legjobban?Koszi
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Tirexi #11743 üzenetére
Valszeg a 10.10-es drivered van. A CAP 3 a 11.9-hez készült modul. Felmegy a 10.10-hez is, de külön letörölni már nehezebb, mert a 10.10 adatbázisa frissebb a dátum szerint, így a 11.9 CAP 3 csak kiegészíti. A hiba abból adódik, hogy a CAP 3 törlése a 10.10 béta adatbázisát akarja törölni, amit a driver nem enged. Ez ugye logikus, ha azt törlöd, akkor lényegében a driverből elveszik az adatbázis. A CAP esetében általában úgy kell telepíteni, hogy a meghajtó hivatalos jelölése alacsonyabb legyen a CAP jelölésénél. Ha a driver 11.10 (ráadásul béta), míg a CAP 11.9, akkor az okozhat galibát.
Ilyen esetben az egész drivert törölni kell az install managerrel. Utána ki lehet irtani a CAP-ot is. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Cybertrone #11731 üzenetére
Főleg AFR-rel jön elő, vagyis SLI és CF bug, de single GPU-val is jelentkezhet ritkábban. Lásd itt. [link] Jön egy patch is, és mindkét oldalról egy-egy driver. Az egészet egy kódoptimalizálás okozza, amit az utolsó pillanatban építettek be. A DX10-es NV-ken is ezért jelentek meg a képhibák. Nyilván a változtatás jó, mert 10%-ot gyorsult a játék, de rossz is, mert minden optimalizáció, amit a driverbe építettek hatástalanul működik. Ez okozza az AFR-nél a mikroakadásokat.
Az AMD-nél a CAP 3 törlését javasolják, de a 10.10 Preview 3 driver maradhat, míg az NV-nél továbbra is a BF3-hoz készült béta driver a legjobb. A legújabb WHQL-lel több a panasz a stutteringre. Igazából a játék prioritását tekintve a következő héten lesz rá teljes tapasz, szerintem mindkét oldalról. -
ProEvoFan
nagyúr
válasz
Whit3Rav3n #11719 üzenetére
Felesd már el ezt az oldalt, ez egy nagy kaki!
Annyi buta tesztet adtak már közre, hogy én jobban hiszek egy politikusnak, mint ezeknek. -
st0ff
tag
válasz
SzlobiG #11677 üzenetére
zold oldalon az a trend(legalabbis az en regi 9600Gt-mmel), hogy ha felraksz egy uj drivert, fagy telepites kozben, es rebootkor fekete kepernyo fogad a bios elott, random kimeneteket letilt, es szopas.
Csak hogy legyen egy kis elriasztas a zold oldalrolui.: most valtok 6950-re.
-
G@ß!
őstag
Emberek!
6970 kártyánál a gpu magon kívül melyek a legjobban melegedő elemek, amiket feltétlen hűteni kell? -
SimonYana
addikt
Kíváncsi leszek mi lesz ebből.
Ma meg jön nekem is (BF3) és meglátjuk....
Bár nekem NV van és nem is sli. -
Landon
addikt
válasz
Cybertrone #11731 üzenetére
40FPS felett nem erzodik annyira a stuttering. Legalabb is nalam 40 es alatta vallik elviselhetetlenne. De valami a jatekkal se ok, van hogy inditasnal az EA logonal kifagy. Na majd szerintem a het vegevel mar tobbet fogunk tudni, meg a final 11.10 is akkor jon.
-
zack
nagyúr
Állítólag NV-nél se lett jó a végleges driver. Ott is vannak mikroakadások, hiába skálázódik jól az SLI. Csak mert erről az NV tulajok eddig nem nagyon beszéltek.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Halkan emlékeztetnélek titeket erre: [link]
OFFolást, személyeskedést kérlek hagyjátok abba a kiemelt szakmai topicban.
-
Landon
addikt
válasz
SzlobiG #11721 üzenetére
Most olvastam Twitter-t, emberünk csak annyit volt képes kibökni, hogy a CAP3-al van gáz a stuttering miatt de azt egy büdös szóval nem írja, hogy úgy alapvetően az egész teljesítmény úgy szar ahogy van.... marha jó.
Egyébként lehet bennem van a hiba és én várok túl sokat a 6950CF-től? Mert én felnyomtam mindent amit lehetett maxra: 1080P, 4xAA, 16xAF, HBAO, MBlur és ofc minden Ultra-n ill AA Post High-on. Gondoltam azért leírom hátha igazából a hw a gyenge és nem a sw a szar...
Bár gyanítom nem erről van szó...
Cybertrone: Köszi!
EDIT:Nálam CF nélkül is van stuttering.
CAP nélkül.
-
Landon
addikt
válasz
Whit3Rav3n #11719 üzenetére
Igen, na nekem most megy úgy mint akkor az egy 6970-el kb, de 30-40FPS körül nálam mikrolag is van... nem tudom másnál ez hogy van.
-
Landon
addikt
válasz
SzlobiG #11715 üzenetére
Hát persze... minden új játéknál ez van.
A következő most megmonfom, hogy az Arkham Asylum lesz. Előremegjóslom ahhoz minimum majd egy hotfix driver + 1 CAP fog kelleni, hogy menjen valahogy... mert ott még nV 'bele is folyt' a fejlesztésbe.
BF3-nak jól kéne mennie AMD-n még se megy. Én ezek után már semmi jót nem várok.
Kérdés: Nála is mikro laggolt a gamr 30-40FPS körül?
Lol a kecske...
-
Whit3Rav3n
senior tag
Lol már épp mondtam hogy mennyire jó hogy volt BF3 beta mert tökéletesen megy a CF erre én vagyok kb az egyetlen a Ph-n akinek megy rendesen.
@SzlobiG: végig is vittem már, (nem bolti)
-
Landon
addikt
Hát nálam a driver újrahúzás semmit nem segített.
Másnak is van mikroakadás BF3-ba egyébként? 40-30FPS-nél már érződik...
-
Vasinger!
nagyúr
Van egy 6950 1gb CF. Gpu-z csak az elsődleges vrm használatot mutatja. Ott 1300 mb-ot mutatott BF3-ban. Akkor ez azt jelenti, hogy a akkor a 2x1 GB megosztottá válik és 2 GB-nak látja?
-
Varázslóó
senior tag
válasz
Landon #11707 üzenetére
GTX580 SLI hez 950W ajánlanak...
Nekem most olyat mesélt valaki
hogy DX11 es VGa ak már tudnak DDR3 mos ramból is levenni :d és hogy 1.5GB az bőven elég úgy
vélemény ?
Landon : A bulldozeről meg annyit a teljesitményéről
hogy mennyi W eszik?
azú j 3 magos AMD eszik annyit mint egy 2600kami 6x gyorsabb
-
Landon
addikt
válasz
Cybertrone #11706 üzenetére
580 SLi-t a 750HX nem viszi el, ugye? Ill. abba nem vagyok biztos, hogy SLi-vel nem lenne annyi gond mint CF-el...
-
Landon
addikt
válasz
SzlobiG #11677 üzenetére
Ugyan ezt pörgettem én is végig magamba valamelyik este. Elegem van abból, hogy bármilyen játék jön ki azzal kell számolnom, hogy tuti szarul fog menni és x ideig kell várni mire valamit kezdenek vele. Nekem se lenne elég 1db GTX580... 2 meg már elég húzós ill valszeg táp is kéne. Arról nem is bezsélve, hogy az 1.5GB RAM egyes esetekben karcsúnak tűnhet. Úgyhogy nem tudok jobbat mint várni a köv. gnerációra de egybe bitos vagyok: CF/SLI/több GPU soha többet. Nem éri meg a mérgelődést.
Viszont ha a Skyrim-nél is ez lesz akkor eladom a db 6950-est és akármennyire is szarabbul járok de bedobok egy 580-ast jobb híján... ez az egyetlen játék 5 év után amiért hajlandó vagyok nagyon sok mindenre.
Kifújom magam aztán mindjárt megnézem nálam mit művel a driver újrarakás cap nélkül... egyébként HT-t próbáltad kikapcsolni? Én guru3D-n olvstam olyat, hogy HT OFF-nál 60FPS HT ON meg 30 meg az alatt... P3-as driver mellett. Érdekes... nem akarok nagy hülyeséget írni de gyanúsan jól teljesítenek az új FX-ek a BF3-ba a SB-hez képest. Minden másba meg kb gyengébb.... Érdemes kipróbálni HT OFF mellett hátha...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Ukrajnai háború
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Nők, nőügyek (18+)
- Windows 11
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- E-book olvasók
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- További aktív témák...
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- Xiaomi Redmi 9 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 45GR65DC-B - 45" Ívelt 1500R / 5120x1440 / 200Hz 1ms / Adaptive Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest