Hirdetés

Hirdetés

CyberSecurity Connect - blended learning, valódi labor kísérletezésre. Kiberbiztonsági képzés profiktól!
(használd a CYBSEC25PH kuponkódot további 20 ezer ft kedvezményért!)

Új hozzászólás Aktív témák

• VikMorroHun

őstag

Ha már log:
    A programom 8-10 példányban fut egyszerre, de néha egyik-másik meghibásodik valamiért (nem jöttem rá, mitől). Nincs hibaüzenet, nincs összeomlás, egyszerűen csak megáll, és nem csinál semmit. Eléggé véletlenszerű a dolog; tesztelésnél nem jelentkezik, csak élesben, viszont sok pénzbe kerülhet, ha előfordul, úgyhogy csináltam egy kis log filet, amibe folyamatosan irkálják a dolgaikat, és mindegyik tudja ellenőrizni az összes többit. Ha valamelyik azt látja, hogy leállt az egyik, akkor újraindítja. Tök jó, működik (és így az is kiderült, hogy naponta többször is előfordul ez a hiba). Az egyiket én magam állítottam le, mert nincs rá szükség. A naplóban viszont benne maradt, és buzgón "indították is újra" a nem létező programot. Ok, írtam hozzá egy ellenőrző függvényt, hogy ha valami nem létezik, akkor ne akarják újraindítani, akkor se, ha a naplóban van róla adat. Eredmény: csak fél óránként próbálják újraindítani. :) Néha egy óráig semmi, aztán valamelyiknek megint feltűnik, hogy nini, hiszen ez leállt, akkor újraindítjuk! Ma írtam hozzá egy másik függvényt, ami kiüti a nem létező programhoz tartozó azonosítót a naplóból, hátha így már nem akarják újraindítani. Kíváncsi vagyok, mi lesz a jövő héten. :)

Nyilván, ha törlöm a naplót, akkor nincs adat, ami alapján újraindítanák a nem létező programpéldányt, de azért kíváncsi vagyok, sikerül-e végre rendesen megcsinálni... :)

Új hozzászólás Aktív témák