Hirdetés
- Posztapokalipszis és nosztalgia szegezett a képernyő elé
- Elbaltázott tankolás miatt csúszik a NASA Holdutazása
- Francia ügyészek razziáztak az X párizsi irodájában, Muskot is beidézték
- Elégedetlen lenne az NVIDIA AI gyorsítóinak tempójával az OpenAI?
- Leleplezte az új Xbox generáció érkezését az AMD vezére
- OLED TV topic
- 3D nyomtatás
- Új kezdeményezéssel pofoznák ki a Linuxot a játékosoknak
- Milyen TV-t vegyek?
- Bluetooth hangszórók
- Mindent a látványért: DeepCool CG380 3F gépház tesztje
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Házi hangfal építés
- Gaming notebook topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szirty
őstag
Szia misi91!
"PLC programozáshoz szeretnék laptopot vásárolni.
Milyet válasszak?"A kapott válaszok közül megerősítem, hogy olyat, amire fel tudod rakni az XP-t!
Ez nem egyszerű ám, mert mindet Win7-el adják már, nulla XP támogatással.Az XP első akadálya rendszerint a SATA. Nem ismeri, a telepítő kéket hal. Ezen segíthet ha a gép BIOS setupjábna a HDD kezelést át lehet állítani IDE emulációra. Illetve lehet próbálkozni az XP telepíti SATA driverrel való frissítésével.
A második probléma a gépben lévő hardverekhez XP driverek beszerzése.
Ezzel is lehet gond, de az hogy a notebook gyártója kijelenti hogy nincs XP támogatás, még nem biztos, hogy nem rak a gépbe olyan perifériákat (USB vezérlő, VGA, Bluetooth, Ethernet, Wifi, stb) amiket nem alkalmazott már korábbni gépeiben, amikre még volt XP támogatása. Az ilyen driverekkel rendszerint problémamentesen megy
A keresés okozhat nehéz pillanatokat. Mert nem a gép típusára, hanem a gépben lévő HW chipsetjének a típusa alapján kell keresni a drivert.Én egy Dell Mini 1018-ra így fel tudtam telepíteni XP-t, minden hardverhez tudtam szerezni megfelelő drivereket. (Persze nem a Mini 1018-hoz kerestem, mert ahhoz nincs semmi).
Lehet hogy nem kell neked az XP, de jelenlegi állás szerint jobban jársz vele mint a Win7-el. Az ipari elektronikában az eszközök kifutási ideje 10-20 év és nem 3-4, mint a PC piacon.
Nekem pl. most kell lementenem Omron C120-akról programot, amikre még a DOS-os LSS (Ladder Support System) programmal készültek a programok...Virtuális géppel meg játsszanak a türelmes lusták

Új hozzászólás Aktív témák
- Keresek Xbox Series S / Series X / Playstation 5 konzolokat
- Samsung Galaxy S23 Ultra Green 120 Hz Dynamic AMOLED 2X, 200 MP kamera, beépített S Pen - 512GB
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 128GB Pacific Blue- 1ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3948
- Mio Star Coffe One Milk Automata kávégép 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest