Hirdetés
- Projektor topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- BIOS frissítés
- Mellényzsebbe csúsztatható retrokonzol közeledik az Anbernic színeiben
- Powerbank topik
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Hardvereket hozott a májusi cserebogár
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szirty
őstag
válasz
Szabest #2098 üzenetére
Helló!
"De azért köszi a tanácsokat."
De azért szívesen!
Egy probléma okát a körülmények ismerete alapján lehet megtalálni. Ha a körülmények leírása nem pontos, akkor esetleg ráhibázni lehet.
Ezért is szokták azt mondani, hogy a válasz max. annyira pontos, amennyire a kérdés pontos. -
Szabest
tag
Ma szintén kisétáltam a cpuhoz, aztán érdekes módon nem a cpu SF-je világított, hanem az eddig(próbaként használt) megszokott AI SF-je....nyomtam neki egy warm restartot ,szintén szépen felfutott a CPU,(az AI továbbra is piros) majd egy helyes HW konfigot rátoltam MPI-on, majdan távolról(etherneten) is jó lett.
De azért köszi a tanácsokat.
diag buffert néztem, de pontossan nem értettem mi is lehetett a baja.Egyenlőre nem is fontos mert most jó.
szabest
-
Szirty
őstag
válasz
Szabest #2095 üzenetére
Hali!
"Más nem marad MPI-on kimegyek mellé aztán ott csatlakozok rá"
A HW config módosítást érdemes körültekintően végezni. Ha levetted az analóg modult és átállítottad, akkor eleve ott voltál mellette.
Fel kell készülni rá, hogy az ilyesmit MPI-n végezze az ember ha nem akar sokat szaladgálni. Az etherneten keresztüli elérés ugyanis HW configtól is függ, ezért kizárhatja magát az ember a rendszerből."egyből SF-re állt a cpu"
Diag buffert megnézted? Mi volt benne?
-
Szabest
tag
Kérdésem volna!
Ment egy CPU+analog kariethernet modul, elértem, tudtam pingelni stb
stop-oltam táp le, majd analog modulon a mérsi módot átváltottam hátulján jumperral, majd visszaraktam, és start, egyből SF-re állt a cpu
mondom biztos jólesz ha majd PG-ről rácsatlakozok, és hw-konfigba is átállítom, aztán rátöltöm, majd jólesz.....hát koppantam, mert pingelni sem tudtam :S el sem érem.... ez e jelenség normális???
Más nem marad MPI-on kimegyek mellé aztán ott csatlakozok rá, vagy ha az sem nyomok egy hard resetet neki, nincs mit veszteni róla....
ötletek??
köszi előre is!
Szabi
-
Szirty
őstag
Hali norcee!
"Azt arra írtam, hogy nem azzal volt a baj, hogy volt e beírva az incoming és az outgoing mezőbe."
Ok, rendben.
"Sajnos a busy bittel sem tudtam mit kezdeni"
Pedig elvileg a BUSY megmondja mikor lett kész a művelettel, a RET_VAL pedig határozottan árulkodik az eredmény sikerességéről...
(A BUSY attól még megszűnik, ha a művelet sikertelen, az csak azt jelzi hogy még tart. A sikerről vagy sikertelenségről a RET_VAL tájékoztat). -
norcee
csendes tag
Szia!
Azt arra írtam, hogy nem azzal volt a baj, hogy volt e beírva az incoming és az outgoing mezőbe. Sajnos a busy bittel sem tudtam mit kezdeni, de az sfc24-el megtudtam vizsgálni, hogy létrehozta e már őket és utána tudtam változtatni a az első és az utolsó DB számát.
-norcee
-
Szirty
őstag
Üdv norcee!
"Más miatt nem ment."
Én nem állítottam hogy miért nem ment
"Azt szeretném megkérdezni, hogy egy SFC-t csak egyszer lehet lefuttatni egy programon belül vagy akár többször is?"
Gondolom inkább az a kérdés, hogy egy PLC cikluson belül lehet-e többször.
Lehet. Egy cikluson belül és egy programon belül is.
Természetesen az adott SFC visszautasíthatja a hívást pl. ha éppen nem ér rá. Hogy hogyan és mikor, az nagyon nagy mértékben függ attól,hogy miféle SFC-t hívtunk meg miféle módon.
Ez mindig az adott SFC leírásából derül ki.
Pl. kommunikációs SFC-t nem lehet gyakrabban hívni (azaz lehet, de visszatér hibával) mint ahogy az előző feladatot leküzdötte, mivel a kommunikáció a PLC ciklushoz képest aszinkron módon történik.Konkrétan az SFC82 hívásra (Generating Data Blocks in Load Memory with SFC 82 "CREA_DBL") nem tudom milyen szabályok érvényesek.
Próbáltam már ismerkedés céljából, éles projectben ilyesmire nem volt még szükség.
De azt látom, hogy van egy BUSY visszatérő paramétere, amit mindenképpen érdemes komolyan venni -
norcee
csendes tag
Szia Szirty!
Más miatt nem ment.
Először is ki kellett választani a csatornát majd felvenni egy text library-t.
Azt szeretném megkérdezni, hogy egy SFC-t csak egyszer lehet lefuttatni egy programon belül vagy akár többször is? Az SFC82-t használtad már? Szeretnék létrehozni futás közben 30 DB-t. Azt tapasztaltam, hogy ha megadom a DB-k számának kezdő és végértékét akkor létrehozza ezeket és feltudom töltenii a megfelelő értékekkel, de ha változtatni akarok az attributumon pl. csak olvasható e ill remanens e, akkor nem tudom 2*15 darabra bontani és e miatt kérdezném ezt.
-norcee -
gombilacy
csendes tag
Hali!
Eladnám gyári állapotú cpu-mat siemens s-7 300
Modell: 6es7 315-2ag10-0ab0Üdv!
-
Szirty
őstag
Helló norcee!
Nem tudom. Nem használtam még ilyen eventeket.
Az OP hagyományos alarm üzeneteihez képest alapvető különbség, hogy az OP ciklikusan kiolvassa (pollozza) az összes üzenet bitet, hogy megtudja van-e üzenet.
Míg a másik módszernél a CPU szól, ha van üzenet és nem kell kérdezgetni.Az egyik módszer hátránya, hogy időigényes és folyamatosan felhasznál egy bizonyos kommunikációs sávszélességet.
A másik módszer hátránya, hogy könnyebb elveszteni egy üzenetet (nem észrevenni). -
norcee
csendes tag
Helló Szirty!
Szeretnék CPU massage-t küldeni az SFC17 el.
AZ EV_ID-nek megadom a DW#16#A001 et, amit ha a Massage Configban decimálisan megnézek 40961-nek ír. Ki van töltve az incoming és az outgoing mező is, de ha bekövetkezik az esemén azt az üzenetet dobja, hogy 40961: No entry in the text database.
Esetleg tudnál segíteni, hogy miért lehet ez? Illetve ha van ilyen lehetőség a Step7-ben, ez hol lehet hasznos? Mármint értem ezalatt azt, hogy miben másabb ez mintha OP-n jelenne meg ez az üzenet?
-norcee -
Szabest
tag
erre gondolsz mikor azt mondtad h nem reagáltam rá??:
"Mit mérsz akkor, ha az analóg kimeneti kártya kimeneti kapcsit (3-as és 4-es pont) rövidre zárod az árammérő műszerrel?"
Ezt holnap megnézem, de más ötletedre nem emléxem, vagy nem találom hol irtad...:S sry....ha nem ez a tipped ,akkor megírnád még 1*
köszönöm!
-
Szirty
őstag
válasz
Szabest #2084 üzenetére
Helló!
Már volt tippem miért méred a felét, nem érdekelt, nem reagáltál rá semmit.
"s majdan ha sorba kötök vele egy mezei 1W-os 1,5k-os ellenállást, lecsökken a felére kb az áramérték??"
Amikor kérdezel, el szoktad olvasni a válaszokat amiket kapsz?
Egy órája sincs, hogy ezt írtam:"minimális terhelő ellenállás 0 Ohm, maximális 500 Ohm."
Ha a maximális 500 Ohm, milyen eredményt vársz 1500 Ohm-tól, ami a megengedett maximális háromszorosa? A modul nem képes akkora feszültséget leadni, ami 1500 Ohmon át tud hajtani 20mA áramot.
-
-
Szirty
őstag
válasz
Szabest #2082 üzenetére
Hi!
Az áram kimenet áramgenerátoros, minimális terhelő ellenállás 0 Ohm, maximális 500 Ohm.
"lvileg 16mA-t kellene mérnem ha vat táblába megadom neki DEC-be a 27648-as értéket??"
Nem. Már többször is leírtam, hogy 27648=20mA
Akár 4-20mA akár 0-20mA-es.Itt egy részlet a SIMATICS7-300 Automation System Module Data Manual-ból:
-
Szabest
tag
Sziasztok!
Mi a legegyszerűbb módja annak hogy kiderítsem egy sm 332-es siemens 2 kimenetes analóg kariról hogy valójában működik-e??
4-20mA tudását szeretném megmérni.....multimterrel.....szükséges egy terhelő ellenállás, vagy mehet lényegében a rövidrezárás ellenállás nélkül is?? Elvileg 16mA-t kellene mérnem ha vat táblába megadom neki DEC-be a 27648-as értéket??
Mit javasoltok???
üdv
-
norcee
csendes tag
Köszi szépen, most egy kicsit bamba voltam
-norcee -
Szirty
őstag
Hali!
Attól, hogy szét van csúszva a project. Hibás.
Ha fontos a szimbólum tábla, akkor én azzal próbálkoznék, hogy leválasztanám a Step7 projectről a WCCF projectet, majd vissza integrálnám.
Ilyenkor gondolom újraépíti a kettő kapcsolatait biztosító adatbázisokat, amitől helyre jöhet. -
norcee
csendes tag
Szia Szirty!
WCCF-ben van lehetőség a gyári objektumokat pl. egy szelep 90 fokban elforgatni?
Egy sima téglalapnál ott van az a kis ikon de ha leteszek egy ilyen szelepet akkor inaktívvá válik.-norcee
-
dekorn
csendes tag
Szia Szirty!
Megnéztem egy saját projektet és ott simán a symbolum oszlopban a neve mellé a legördülő menűben kiválaszthatok bármit az integrál Step7 projektből (symbol, DB), de ebben a német hmiprojektben mikor az ugyanilyen tipusú symbolra katintok akkor ott a PLC projektet nem látok... Ennyi
Ez mitől lehet?
Üdv -
Szirty
őstag
Hali dekorn!
"A TAGeknél egy nagycsomó szimbol narancssárga. a reconnect nem segít és ha a symbolra kattintok akkor látom a PLC-t de a symbolumokat"
Ha a Flexible integrált projectben nem látja a szimbólum listát, akkor az a project hibás. Ebben az esetben nem csoda ha sárgák a tag-ek és hogy nem segít a reconnect sem ( a reconnect a symbol lista alapján építi újra a tag-ek hivatkozását).
"de van olyan hogy az integrált PLCs projektet se találom"
Mit nem találsz? Hol?
"No újranéztem az egészet és az eredeti projekt Németországi ezt file átmásolással megoldottam a language és a 2db fontot tartalmaz."
Ha a projectbe másolásos partizán akciókkal cserélsz le vagy teszel file-okat, akkor ne csodálkozz ha szétcsúsznak a dolgok! Ilyet soha nem szabad csinálni.
"A másik hogy 2007 WinCCF-fel lett megnyitva és az enyém 2008-as SP2 . Ezek a dolgok nem generálhatnak hasonló problémákat?"
Ez annyit okoz, hogy többé alacsonyabb (2007-es vagy 2008 SP nélküli, vagy SP1-es) verzióval már nem lehet megnyitni azt a projectet többő.
A másik amit okozni fog ez, hogy ha az OP-ra megpróbálod áttölteni, akkor valószínűleg verzió eltérést fog jelezni os OP OS update-et fog kérni, elutasítva a letöltést."A legvégső az lesz hogy újratelepítem az egész laptopom."
Ha te hozol létre egy olyan projectet nulláról, amiben van WinCCF HMI, akkor sem működik a szimbólumok elérése? Mert ha úgy igen, akkor nem a gépeddel, hanem a német projecttel van a baj.
-
dekorn
csendes tag
Szia Szirty!
Köszönöm a válaszokat. Egyenlőre nekem csak az a lényeg hogy működjön, bár elég érdekes hibák vannak még. A TAGeknél egy nagycsomó szimbol narancssárga. a reconnect nem segít és ha a symbolra kattintok akkor látom a PLC-t de a symbolumokat nem, de van olyan hogy az integrált PLCs projektet se találom szóval egy kicsit kaotikus. No újranéztem az egészet és az eredeti projekt Németországi ezt file átmásolással megoldottam a language és a 2db fontot tartalmaz. A másik hogy 2007 WinCCF-fel lett megnyitva és az enyém 2008-as SP2 . Ezek a dolgok nem generálhatnak hasonló problémákat?
A legvégső az lesz hogy újratelepítem az egész laptopom.Üdv
-
Szirty
őstag
Hali dekorn!
"Egyszerűen az Area Pointer részben a szimbólumokat kitörültem és ezekután lement a compile."
Igen, rosszak voltak a szimbólum hivatkozások.
Ilyesmi akkor is előfordul, amikor Step7-ben megváltoztatjuk a szimbólum nevét vagy címét.
Pl. oda-vissza változtatáskor az is előfordulhat, hogy a tag látszólag kifogástalan, mégis sárgával jelzi hogy hibás és a compiler is warningol rá.
Sőt, azt is el lehet érni (pl. heveny copy-paste műveletsorozattal két HMI project között), hogy az össze tag ilyen legyen. Az mondjuk 1200 tag esetén élmény tud lenni
Szerencsére erre van orvosság, a Symbol reconnect:"A TAG-ek között megvannak a kapcsok, bár érdekes egy kicsit hogy a Date/time PLC a DB50 DBW72 re hivatkozik és a Tagnél DB50 DBB72 van , de természetesen így is oké."
A DATE_AND_TIME típus kicsit "érdekes" valóban. Ez egy "Complex type". Ez tartalmazza az év, hónap, nap, hét napja, óra, perc, másodperc, tizedmásodperc adatokat BCD-ben.
A PLC-ben ez a típus 8 byte. WinCC Flexben ez pontosan ugyanígy néz ki byte címzéssel kell rá hivatkozni (pl.: DB 254 DBB 112). Az areapointer más tészta, azoknak nincs típusa. Mindegyik egy meghatározott hosszúságú adatterület, amit WORD-ben mér a WCCF. A date/time PLC areapointer pl. 6 WORD hosszúságú. A DATE_AND_TIME típus azonban mint írtam 8 byte, a 6 word pedig 12 byte és nem 8Ezért a date/time PLC areapointernek nem adható át DATE_AND_TIME adattípus.
Bár kompatibilis vele, mert az első 8 byte szerkezete azonos, a plusz 4 byte pedig fenntartott.Ki kell tehát alakítani neki egy helyet.
"képen is látszódik hogy a File name: \Storage Card USB\.... .csv nem tetszik neki pedig működik mert kipróbáltam, meg ezt a gép gyártója küldte így nekünk. "Szerintem más baja van, fordításkor a file elérési utat nem ellenőrzi. Nálunk is volt WinCC flex project amiben 10-20 warning volt, leszarták. Pedig nem szép dolog
"Azt szeretném még tőled kérdezni, hogy a szimbólum megadásánál, ahogy az a csatolt képen is látszódik, hogy nem találja a Projektben megadott PLC-t pedig ott van meg minden, erre mi a magyarázat."
Hogy itt mit ajánl fel, az attól függ mi van beállítva a connections-nél.
"A connection-ben az Online-t OFF-ra kell álítani vagy van valahol egy frisítési gomb."
ON-ra kell állítani. Milyen frissítés gombra gondolsz? ha ez OFF, akkor a runtime indítás után szerintem nem fogja felvenni a kapcsolatot azzal a PLC-vel.
Van olyan funkció amivel az üzemmód váltható: SetDeviceMode (Online/Offline). Ezt egy gombhoz vagy más objektum eseményéhez hozzárendelheted. De hogy ez az OFF-ba állított kapcsolatot online-ba helyezi-e, azt nem tudom."Amúgy az hogy Szimbólumokat megadom, annak mekkora a jellentősége, mert ahogy látom attól még jó minden hogy nincs megadva."
A jelentősége annyi, hogy elsősorban kényelmes, mert amikor tag-et hozol létre, akkor nem kell bekörmölni a címet, hanem egyszerűen kiválasztod a listából és a címet kitölti magától.
Fontos lehet még, ha a PLC-ben szimbolikus címekkel operálsz. Akkor könnyebben áttekinthető a project ha a szimbólumok nevei WCCF-ben és step7-ben is ugyanazok.
Továbbá nem lehet mellé lőni (elcímezni) egy tag-et. csak olyat tudsz felvenni, ami már létezik (már deklarálva van step7-ben).
Igen kellemetlen ha a Step7-ben van pl. egy DB8.DBW10, amit egy DB8.DBD12 követ, te meg véletlenül (a szimbolikus hivatkozást nem használva) a DB8.DBW11-et adod meg közvetlen címnek egy tag-hez. Jellemzően meglehetősen váratlan értékeket tud mutatni egy ilyen tag
Más.: ha a WinCCF project nem integrált, hanem külön álló, akkor nincs lehetőség szimbólumokra hivatkozásnak, akkor mindig mindent kézzel kell megcímezni egyenként. -
dekorn
csendes tag
Szia Szirty!
Szóval megoldódott a probléma , legalábbis a compiler mostmár lefut. Van egy nagyon hasonló gépünk és azt összevetve megtaláltam a probléma megoldását. Egyszerűen az Area Pointer részben a szimbólumokat kitörültem és ezekután lement a compile.
A TAG-ek között megvannak a kapcsok, bár érdekes egy kicsit hogy a Date/time PLC a DB50 DBW72 re hivatkozik és a Tagnél DB50 DBB72 van , de természetesen így is oké.
Az ExportDataRecords a Recept View screenen van elhelyezve, ahol a melékelt képen is látszódik hogy a File name: \Storage Card USB\.... .csv nem tetszik neki pedig működik mert kipróbáltam, meg ezt a gép gyártója küldte így nekünk. Azt szeretném még tőled kérdezni, hogy a szimbólum megadásánál, ahogy az a csatolt képen is látszódik, hogy nem találja a Projektben megadott PLC-t pedig ott van meg minden, erre mi a magyarázat.
A connection-ben az Online-t OFF-ra kell álítani vagy van valahol egy frisítési gomb. Amúgy amit a 2056 üzeneteben írtam az tényleg nem volt jó, mert transfer-kor nem futott le a Compile és az ablak egyszerűen bezáródott és nem történt semmi, és mivel még nem vagyok gyakorlott nem néztem meg egyből az Output ablakot.Amúgy az hogy Szimbólumokat megadom, annak mekkora a jellentősége, mert ahogy látom attól még jó minden hogy nincs megadva.
Üdv
-
Szirty
őstag
Hali dekorn!
Azt írtad a 2056-os üzenetben, hogy hibaüzenet nélkül leáll a compile:
"a Compile elkezdődöt majd hibaüzenet nélkül leállt , erre a hibára keresem a vélaszt. "
Én látok itt 4 hibát:
"11:04:43.34 Compiler Info : ### FAILED with 4 error(s), 1 warning(s)."Ha Warningol, akkor a project lefordul, legfeljebb nem működik az amire a figyelmeztetést írta.
ha error van, akkor soha nem fordul le! A hibát ki kell javítani!A képen is látszik szép narancssárgával, hogy a 4 areapointernek adott hivatkozás hibás!
Azt kell kijavítani. Gondolom a TAG nem létezik, vagy rossz a típusa.
Nyilván nem fogom tudni megmondani a kép alapján sem mi a baja a megadott TAG-ekkel, mivel nem látom a TAG definíciókat.
De van még egy figyelmeztetés is, egy gombnak adott 'ExportDataRecords' funkció paraméterezése hibás!Rebuild all-nak nyilván semmi értelme ha a projectben hibák vannak. (Csak azért javasoltam, mert azt írtad nem üzen semmi hibát.)
-
dekorn
csendes tag
Szia Szirty!
Eszt dobta a gép nekem a compile parancsra
08:19:59.68 Compiler Info : Compiling started ...
08:19:59.68 Compiler Info : Compiling 7 delta steps ...
08:20:02.67 Compiler Info : Linking target 'F300476_ ' ...
08:20:02.68 Compiler Info : Number of generated tags: 225.
08:20:03.17 Compiler Warning: Invalid constant parameter for system function (trigger 'OBJECT_23.OnButtonDown', function 'ExportDataRecords').
08:20:03.18 Compiler Error : Invalid symbol assignment for area pointer 'Date-time PLC'.
08:20:03.18 Compiler Error : Invalid symbol assignment for area pointer 'Screen number'.
08:20:03.18 Compiler Error : Invalid symbol assignment for area pointer 'Data record'.
08:20:03.18 Compiler Error : Invalid symbol assignment for area pointer 'Job mailbox'.
08:20:03.18 Compiler Info : ### FAILED with 4 error(s), 1 warning(s).
08:20:03.18 Compiler Info : Compiling finished!Rebuild all után pedig:
11:04:03.29 Compiler Info : Compiling started ...
11:04:03.34 Compiler Info : Compiling 1 delta steps ...
11:04:16.79 Compiler Info : 1% done, 15403 steps remaining ...
11:04:19.25 Compiler Info : 2% done, 15301 steps remaining ...
11:04:22.42 Compiler Info : 3% done, 15151 steps remaining ...
11:04:23.25 Compiler Info : 5% done, 14785 steps remaining ...
11:04:23.75 Compiler Info : 6% done, 14629 steps remaining ...
11:04:25.75 Compiler Info : 10% done, 14019 steps remaining ...
11:04:26.78 Compiler Info : 12% done, 13719 steps remaining ...
11:04:29.75 Compiler Info : 14% done, 13419 steps remaining ...
11:04:30.75 Compiler Info : 20% done, 12519 steps remaining ...
11:04:31.29 Compiler Info : 22% done, 12219 steps remaining ...
11:04:32.26 Compiler Info : 24% done, 11919 steps remaining ...
11:04:32.75 Compiler Info : 25% done, 11619 steps remaining ...
11:04:33.25 Compiler Info : 29% done, 11019 steps remaining ...
11:04:33.75 Compiler Info : 35% done, 10119 steps remaining ...
11:04:34.25 Compiler Info : 37% done, 9819 steps remaining ...
11:04:34.75 Compiler Info : 41% done, 9219 steps remaining ...
11:04:35.25 Compiler Info : 45% done, 8619 steps remaining ...
11:04:35.75 Compiler Info : 55% done, 7119 steps remaining ...
11:04:38.20 Compiler Info : 58% done, 6519 steps remaining ...
11:04:38.75 Compiler Info : 62% done, 5919 steps remaining ...
11:04:39.25 Compiler Info : 68% done, 5019 steps remaining ...
11:04:40.25 Compiler Info : 72% done, 4419 steps remaining ...
11:04:40.75 Compiler Info : 78% done, 3519 steps remaining ...
11:04:41.25 Compiler Info : 82% done, 2919 steps remaining ...
11:04:41.75 Compiler Info : 84% done, 2619 steps remaining ...
11:04:42.25 Compiler Info : 86% done, 2319 steps remaining ...
11:04:42.75 Compiler Info : 89% done, 1719 steps remaining ...
11:04:42.75 Compiler Info : Linking target 'F300476_ ' ...
11:04:43.34 Compiler Info : Number of generated tags: 225.
11:04:43.34 Compiler Warning: Invalid constant parameter for system function (trigger 'OBJECT_23.OnButtonDown', function 'ExportDataRecords').
11:04:43.34 Compiler Error : Invalid symbol assignment for area pointer 'Job mailbox'.
11:04:43.34 Compiler Error : Invalid symbol assignment for area pointer 'Screen number'.
11:04:43.34 Compiler Error : Invalid symbol assignment for area pointer 'Date-time PLC'.
11:04:43.34 Compiler Error : Invalid symbol assignment for area pointer 'Data record'.
11:04:43.34 Compiler Info : ### FAILED with 4 error(s), 1 warning(s).
11:04:43.75 Compiler Info : Compiling finished!Linkelem a hibás rész képét a WinCC Flexből:
Megnéztem a PLC-s oldalt, ott elviekben renden léteznek a hivatkozások. Ez egyébként egy S7-es projektbe ágyazott Flex projekt.
Köszönöm az eddigi segítséged és várom válaszod.
Üdv. -
levelko
csendes tag
Üdv!
Mennyi lehet az ára egy S7 318 CPU-nak?
-
Szirty
őstag
Helló oli83!
"Tudnátok némi magyarázatot adni az alábbi kifejezésekhez?"
- projektben versió mentést,A project alacsonyabb WinCCF verzióhoz történő mentésének lehetősége
- chang log,
Jelentés a változásokról.
- Project / Compiler / Rebuild All,
- Options / Delete Temorary Files.Menüpontok Project nevű menü Compiler almenü pontjának Rebuild All pontja, stb.
Azt csinálják,a mi a nevéből is kiderül."WinCC Flexel olyan gondom van, hogyha belerakom egy S7 projektbe, majd szimulálgatom, akkor jelentős mértékben megnő a projekt mérete, és sajnos S7-es archiválás után sem fér át egy mailban a termetes zip."
Ez bizony így van, ezzel nem nagyon lehet mit kezdeni.
Mindazonáltal a mail nem file-ok küldözgetésére való"Van lehetőség valahogyan lefelé konvertálni a Projekteket? Pl. 2007-est használok, de szeretném 2005-ként elmenteni."
Igen. Telepítéskor ki kell választani a "Save as version" lehetőséget.
Akkor lesz a Project menüben egy "Save as Version" menüpont, amivel lehetőséged van egyel korábbi verzióhoz való formátumban kimenteni.
Ha a WinCC F projected Step7 projectbe van integrálva, akkor a fenti művelet után már nem lesz (leválasztja) és erre figyelmeztet is. De vissza lehet integrálni egy korábbi WinCC F-et tartalmazó gépen ha szükséges. -
oli83
tag
Sziasztok!
A mindenségit látom elég komoly témában vagytok.
Azszem holnap dobok fel egy WinCC Flexet.
Tudnátok némi magyarázatot adni az alábbi kifejezésekhez?
- projektben versió mentést,
- chang log,
- Project / Compiler / Rebuild All,
- Options / Delete Temorary Files.WinCC Flexel olyan gondom van, hogyha belerakom egy S7 projektbe, majd szimulálgatom, akkor jelentős mértékben megnő a projekt mérete, és sajnos S7-es archiválás után sem fér át egy mailban a termetes zip.
Valamint a verziókkal is gond van. Van lehetőség valahogyan lefelé konvertálni a Projekteket? Pl. 2007-est használok, de szeretném 2005-ként elmenteni.üdv.: oli83
-
Szirty
őstag
Hali dekorn!
A Flexible mindig leírja mit művel.
Ebben az esetben roppant kíváncsi lennék rá, hogy neked miket írkáét fordításkor!
Elküldenéd?Így kezdődik hogy:
Info : Compiling started ...És így van vége:
Info : Compiling finished!Így néz ki egy sikeres fordítás:
14:31:33.76 Compiler Info : Compiling started ...
14:31:33.76 Compiler Info : Compiling 23 delta steps ...
14:31:36.78 Compiler Info : 9% done, 5932 steps remaining ...
14:31:37.26 Compiler Info : 19% done, 5326 steps remaining ...
14:31:37.76 Compiler Info : Linking target 'MP370' ...
14:31:37.76 Compiler Info : Number of generated tags: 5.
14:31:37.78 Compiler Info : 23% done, 5002 steps remaining ...
14:31:38.26 Compiler Info : Number of PowerTags used: 5
14:31:38.26 Compiler Info : Succeeded with 0 error(s), 0 warning(s).
14:31:38.26 Compiler Info : Time stamp: 2011.06.24. 14:31 - used 79296 bytes of maximal 12582912 bytes
14:31:38.26 Compiler Info : Compiling finished!(Shift-Ctrl-O-val tudod előhozni ha alapból nem jelenne meg esetleg. Illetve View menü, Output pont)
Vagy küldd el a projectet (mail) és megnézem. (ilyet, hogy nem ír semmi hibát és nem fordítja le, még nem láttam)
Nyomj neki egy Project / Compiler / Rebuild All-t.
Esetleg egy Options / Delete Temorary Files-t
Vagy Project / Compiler / Generate-et -
dekorn
csendes tag
Sziasztok!
Tud nekem valaki abban segíteni, hogy egy kicsitt módosított HMI projektet akartam WinCC Flex. 2008-cal felküldeni egy TP177B 6" color PN/DP panelra, azonban a Compile elkezdődöt majd hibaüzenet nélkül leállt , erre a hibára keresem a vélaszt. Használtam a projektben versió mentést és chang logot is nem tudom hogy az okozhat-e ilyen problémát. Az össz változtatás a projekten két gomb beiktatása ami a receptet menti USBre és onnan visszaimportálja azt , de ezt már egy másik panelen csináltam és a jogosultságok kicsi változtatása. A másik amire gondoltam hogy más szoftver esetleg Siemenses feltelepítése okozhat-e ilyen hibát. Előre is köszönöm a segítséget. Üdv
-
gombilacy
csendes tag
Sziasztok!
Eladnám gyári állapotú s7-300-as moduljaimat.
6es7 322-1bl00-0aa0
6es7 331-7kf02-0ab0
Ajánlatokat email-re várok!Üdv!
-
Szirty
őstag
Helló dekorn!
Én két okot tudok elképzelni a problémádra:
1. A language Settings / Project languages oldalon beállítottad a magyar nyelvet, de a Device settings Languages and Fonts oldalon nincs pipa a nyelv előtt. Így az adott nyelven írt szövegekhez nincs betűtípus rendelve, ezért nme jelnik meg semmi. (ezt tartom esélyesnek)
2. Két (vagy több) nyelv van beállítva, de te csak az egyik nyelven adtál meg szövegeket (pl. magyar) de a runtime indításkor meg a másik nyelvet aktiválja, amihez nincsenek szövegek hozzárendelve.
Pár dolgot itt összehordtam a nyelvek használatáról.
-
dekorn
csendes tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne még a Wincc Flexible RT-hez hogy a képrnyőn létrehozott gomb és egyébb feliratok nem látszódnak. Már próbálgattam külömböző fontokat, nyelvet beálítottam és hozáadtam , de a simulációban és élesben sem látszik a szöveg.
Üdv
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Projektor topic
- Milyen autót vegyek?
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Automata kávégépek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- OpenWRT topic
- BIOS frissítés
- További aktív témák...
- Újszerű Garanciás Macbook Air M1-es (8GB/256GB) 2026.09-ig Garis)
- ÚJ BONTATLAN Apple MacBook Air 15" M2 8GB RAM 256GB Magyar billentyű garancia 1 év Deak t
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- AKCIÓ BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- Pioneer SC LX 502 7.2 4K Atmos házimozi erősítő
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra / 256 GB / 12GB RAM / 5G / Ezüst / Független / 2,5 év gyári garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest