- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Apple notebookok
- CES 2025: még idén befut az Intel Panther Lake
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- CES 2025: megerősítette a SteamOS terjesztését a Valve
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen videókártyát?
Aktív témák
-
Injun
senior tag
Nem tudja valaki véletlenül,hogy S30-hoz milyen Belkin (vagy más,nem Pana) Wi-Fi adapter használható?
Köszi
-
DM-Fan
nagyúr
válasz szijartg #43895 üzenetére
Ráadásul, mint tudjuk, a 2011-es Pana modellek feketeszintje nemhogy romlana, hanem egyenesen javul az első 1.500 üzemórában, ellentétben pl. a Samsung-okéval.
Alapvetően minden képjavító algoritmust kapcsolj ki a HD-tartalmakhoz, többnyire csak rontanak a képen! Az élesítést is állítsd minimálisra, mert csak fölösleges képzaj-növelő hatása van!
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
szijartg
őstag
-
DM-Fan
nagyúr
válasz szijartg #43895 üzenetére
Gratulálok hozzá, használd egészséggel!
"Az elsővel szemben nagyon jó képe van. Ami már ment ~300órát annak a feketéi inkább szürkék voltak."
100%, hogy semmi köze ahhoz, hogy már ment 300 órát. Ennyi idő alatt semmilyen, azaz semmilyen feketeszint-változást nem észlelhetsz. Olyan kis lépcsőkben és olyannyira elnyújtva megy végbe az egyébként sem nagy fokú feketeszint-emelkedés, hogy kizárt, hogy egy 300 órát ment készüléknél ebből szabad szemmel bármit is észlelj. Nagy valószínűséggel egy eleve hibás, vagy nagyon elállított példány járt nálad első körben. Csúnya lenne, ha 300 óra elteltével szürkének látnád a feketét. Még 30.000 óra után sem szabad ilyet látnod egy 2011-es modellen, de már 2010-esen sem!
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
szijartg
őstag
Na végre, ma délbe megjött az origin új S30-am.
Ebben már én állíthattam be mindent, utána megnéztem az időt és 8percet jelzettHála Istennek, se pixel hiba, se zúgó hang, se semmi... eddig (kopp-kopp)
Az elsővel szemben nagyon jó képe van. Ami már ment ~300órát annak a feketéi inkább szürkék voltak. Még csak ismerkedek vele, de a menüje és a viera connect nagyon egyszerű és letisztult.
Egyszerűen, tényleg egy nagyon jó gépezet.
Nem is tükröződik, nagyon. -
eaglesas
tag
válasz janos666 #43891 üzenetére
Ez a megoldás most is működne - tehát a bankóprés működésbe hozatala -, de nem engedi az EU.
Egyébként neves közgazgász is írta - a neve most nem jut eszembe -, hogy nagy hiba volt az, amikor megszüntették az államadósság finanszírozásának ezt a módját. Azért, mert az államkötvényekkel való rendkívül költséges.
-
eaglesas
tag
válasz janos666 #43757 üzenetére
janos666: "Szóval még mindig nem értem mire akarsz kilukadni."
Nem csodálkozom, hogy nem értetted - mert nem is volt érthető - ezért most leírom:
1. A tv-ket nem színmérővel, hanem emberi szemmel nézzük. A fórumokon a tv-k fekete szintjének (a minimális fénykibocsátásnak) szinte misztikus jelentőséget tulajdonítanak. És éppen ez az, aminek az érzékelése rendkívül csalóka. Erre szép példákat lehet látni az alábbi lapon. Ezek közül némelyik szinte hihetetlen!
Tehát éppen a kontraszt relatív jellege, és a fényesség- ill. sötétség-érzet nem abszolút mivolta miatt korántsincs a fekete-szintnek olyan nagy jelentősége.
Van egy kielégítő szint (mondjuk 0,06/0,04 cd/m2), aminek az elérése a lényeges.
2. Könnyű azt mondani, az egyik tv-nek jobb a képe mint a másiknak, azonban a kérdés nem ilyen egyszerű: Ugyanis a videó minőségének megítélésénél két módszert alkalmaznak: az objektívat és a szubjektívat. Tehát már ez is mutatja, hogy nem könnyű azt megítélni, melyik tv-nek jobb a képe.
Láttam olyan hozzászólásokat, ahol a hozzászóló olyan könnyen mondja azt, hogy az x tv képe két hajszállal jobb, mint az y tv-é, viszont hárommal rosszabb mint a z-é. Itt azonban ténylegesen rejtett "price talk"-ról van szó, amit egyes fórumokon tiltanak is. Joggal, mert terméketlen és haszontalan.
Tehát, mivel a videó minőségének az objektív megítélése nagyon nehéz, bizonyára itt is annak van a legjobb képe, ami valakinek a legjobban tetszik.
Ahogy Picasso írta valahol (pedig ő az ilyen kérdésekhez igazán értett): Ha egy nő tetszik nekünk, akkor nem kezdjük el centiméterrel méricskélni a tagjait...
Ezért ebben az esetben is a látás sajátosságait jobban figyelembe kellene venni.
[ Szerkesztve ]
-
(#43886) eaglesas
Azt mondják kétféle ember hisz a klasszikus közgazdaságtan alapelveiben, de sajnos nem lehet minden ember közgazdász, és ami marad az jobb híján a "bolond" kategória.
(Én annak idején el sem hittem, hogy mérnök karon úgy adják elő a mikro-makro ökonómiát mérnökhallgatóknak, mint ha nem lenne egyértelmű egy értelmes -de nem közgaszdász!- embernek, hogy hibás az alapfelvetés.)
Szerintem az a hajó már elment, mikor ez lehetett volna a megoldás, de akkor a tengerbe veszett az áru.(#43882) eaglesas
hamarabb kiszakad a fal
Kit érdekel hogy több száz kilogramm feletti teherrel hogy megy tönkre egy konzol befogása, amit max 50 (tesztképp talán ~100) kilogrammal szeretnél terhelni?(Persze, a lemezhegesztéshez érteni kell. Én magam is hegesztettem már ezt-azt elektródával és lánggal is, nem csak a tankönyvekből tudok róla, de olvastam azt is. A lemezt is azért írtam vastagra, hogy hegeszthető legyen.)
Most csak úgy hirtelen írtam mi jutna eszembe elsőre, nem is feltétlenül TV konzolhoz, csak úgy bármihez, inkább még nagyobb súlyhoz (reagálva a "nagy nyomaték" és a "fogattak már fel nagyobbat" eszmecserére).
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
Gabor970
addikt
válasz rb26dett #43888 üzenetére
az fontos, ha saját beltérit akarsz, akkor azt megrendeléskor közöld, mert a kártya valahogy hozzágyógyul a beltérihez, és ha egyszer a UPC beltérijében aktiválják, akkor már nem működik többé más beltériben. Szóval a saját beltéridben kell aktíválni.
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
eaglesas
tag
válasz s7evcsenko #43837 üzenetére
"Én olyasmire gondoltam amit már korábban is láttam írtál pár modellhez, hogy esetéeg nem élethűek a színek rajta, vagy a fekete nem elég fekete, vagy beégésveszély, szóval inkább ilyen műszaki szempontok alapján... 180k-t nyilván megér, de csak azért mert olcsó nem feltétlen akarom megvenni. "
Az alábbi lapon
a C7000-et összehasonlítják szakértő szemmel - és a tényekre, nem az eladási árra (!) - alapozva más tévékkel.
Viszont meg kell mondani, okosabb mégsem leszel. Nem azért elsősorban, mert az összehasonlítás a PN amerikai modelekre vonatkozik, hanem azért, mert az értékelő kiemeli, hogy az értékelése a nagyobb méretű (tehát az 50"-nál nagyobb átmérőjű) c7000-re vonatkozik.
[ Szerkesztve ]
-
Gabor970
addikt
válasz rb26dett #43877 üzenetére
UPC Directem van. Discovery Showcase HD magyarul van már. Szintén magyar a History, és természetesen az M1, Duna, HBO -ha előfizetsz rá-. Nekem nagyon ritka, amikor lefagy, de valóban fordult már elő. Zajosnak nem zajos, hiszen szól a TV. Ha nem megy, én áramtalanítom. 720p, vagyis HD ready. Én meg vagyok vele elégedve, természetesen el tudnék képzelni több HD adást is. Vannak még, de azok nem magyarul, Te arra voltál kíváncsi, ami magyar.
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
eaglesas
tag
válasz janos666 #43864 üzenetére
janos666: "Pedig mennyivel egyszerűbb lenne megint megduplázni az államadósságot és ezzel még egy-két választási ciklussal elodázni a problémát, ami akkora csak még nagyobbra és nagyobbra nőne, de szarjuk le..."
A gazdasági válságból való kilábalásnak éppen ez a klasszikus útja. Már Goethe a Faustban
ennek a módját írja le, közel kétszáz évvel ezelőtt. A lényege az, hogy verik a bankókat, aminek a fedezete a földben lévő - ki nem bányászott - arany. És fellendül a gazdaság. - Végül is elég a pénznyomda beindítása, a föld mélyének a kincsei tiszta fikció.
Azonban Magyarországon a kilencvenes évektől az államadósság finanszírozásának ezt a módját - tehát a pénznyomtatást - a nemzetközi egyezmények tiltják. Egyedül árampapírt lehet kibocsátani, ami jóval költségesebb (a bankjegy nem kamatozik, szemben az állampapírral). Az EU-s csatlakozással végső soron az államadósság lehetséges mértéke is korlátozva van, tehát még nehezebb a helyzet.
Ha valaki megnézi Samuelson közgazdasági tankönyvének megfelelő részeit (amit most nem találok), akkor láthatja, hogy az államadósággal nem az a fő probléma, hogy a jövő generációknak vissza kell majd azt fizetni.
-
eaglesas
tag
válasz M_AND_Ms #43873 üzenetére
"A megfelelő konzol után a fal erőssége, ami számít. Egy panellakás főfala már megfelelő lehet. Csavarnak és tiplinek egy szakboltban néznék utána, ahol hozzáértők az eladók. A fúrást meg nem a barkácsfúróval oldanám meg."
Olyan boltot, ahol hozzáértők az eladók, én még nem láttam. A lyukat a legegyszerűbb ütvefúróval is kifúrhatja, viszont megfelelő vídiás fúrószár kell. És arra kell vigyázni, hogy a lehető legkisebb fordulatszámon fúrjon, mert különben rögtön elég a fúrószár.
-
eaglesas
tag
válasz janos666 #43874 üzenetére
janos666: "Hát 4 tiplis csavarral én se merném kipróbálni, de ha mondjuk teszel a falra egy, a TV-től kicsit kisebb, de hasonló átlójú, vastag (>3mm), acéllemezt, amit felfúrsz mondjuk 12 csavarral (megfelelően szétosztva), a másik oldalról pedig ráhegesztesz négy ¤10 menetes szárat, akkor még rá is ülhetsz a konzol másik végére..."
Szerintem ez olyan erős, hogy hamarabb kiszakad a fal, mint a tiplik. Én tiplikkel szereltem téglafalra ezt-azt, hát bizony rettenetesen erősek azok. Ha
(1) megfelelő méretű a csavar,
(2) ahhoz való jó minőségű tiplit alkalmaznak (a tiplire rá van írva, hogy milyen csavar való bele),
(3) a lyukat is úgy fúrják ki, hogy a tiplihez való legyen; tehát pontosan beleilleszkedjen, és a csavar becsavarásakor beleszoruljon a falba,akkor pontosan elég a négy csavaros felerősítés. Addig bírni fogja, amíg áll a ház.
Egyébként a te megoldásodnak van egy nagyon gyenge pontja: Ugyanis a menetes szárat (ha jól tudom, csavarorsónak nevezik) korántsem egyszerű megbízhatóan lemezre hegeszteni. Mert könnyen letörik. Ilyenkor először is lyukat kell fúrni a lemezbe, beilleszteni a szárat, és úgy körbehegeszteni. Csatornatartó vasat hegesztettem így pántra. Egyébként a 3 mm-es lemez esetén a hegesztéssel vigyázni kell, mert vékony a lemez.
Tehát a négy tiplis megoldás a legegyszerűbb és legerősebb.
-
rb26dett
aktív tag
válasz eaglesas #43880 üzenetére
Itt is azt írja hogy már létezik magyarul, nincs valaki akinek konkrétan bejön és meg tudja mondani?
Az a helyzet hogy én ha bekapcsolom a tv-t 90%-ba Discoveryt nézek, a maradék 5% comedy central 5% meg a többi szóval ha a discovery bejönne magyarul hd-ba akkor nekem az tökéletes lenne.
Még azt nem tudom hogy ennél a dolognál vehet az ember magának saját beltérit is és akkor használja azt, vagy kötelező a szolgáltatótól valót bérelni?
Hát a fagyogatástól én is hülyét kapok még a sima digitálistól is, mikor pl megáll a kép a hang meg megy tovább...[ Szerkesztve ]
-
eaglesas
tag
válasz rb26dett #43877 üzenetére
Nekem UPC direct volt, de lemondtam. Ugyanis nem néztem. Tudomásom szerint a HD adás csak 720p felbontással jön (720 sor, 1280 oszlop). A beltéri egység felvevős volt; a képe kifogástalan, az állókép is. Viszont úgy tapasztaltam, hogy zúgott, és elég gyakran lefagyott.
A HD adások, amik téged érdekelnek, szerintem magyarul sehol nincsenek.
-
rb26dett
aktív tag
Kicsit off de nem tudom hol tegyem fel kérdésemet, melyik szolgáltató az ahol műholdas előfizetéssel HD adás jön? konkrétan a Discovery illetve Discovery showcase HD -re lennék kíváncsi mert több helyen is olvastam hogy már létezik magyarul de egyik ilyen szolgáltatónál sem láttam konkrétan hogy lenne, és hogy magyar-e. Illetve a Digi nél a műholdas egyáltalán szolgáltatja HD-ba valamelyik adást? De ha elirányít valaki egy megfelő oldalra azt is megköszönöm, én nem igazán látom a fától az erdőt...
-
Gabor970
addikt
leginkább azt szerettem volna jelezni, hogy ha valaki ilyent használ, akkor különös körültekintéssel szerelje fel a falra, mert egy sima konzolhoz képest többszörös erőkkel kell megbírkózni a csavaroknak/tipliknek.
-
senior tag
válasz janos666 #43874 üzenetére
Én a fenti konzolt a hozzá adott 6 csavarral fúrtam fel (ráadásul abból 1 nem lett 100%-os), és így is megbírt. Jelzem, 100 vagy 120mm-es, hatlapfejű 6-os acélcsavarokat adnak hozzá, nem ilyen pozdorja csodákat. Ha a tipli rendesen fog, a fal rendesen tart, akkor akár 1 tiplivel is meg lehet fogatni 100+ kilót is.
A tévedés joga fenntartva. A meccs áll egyenlőre, egyelőre ez a helyes.
-
válasz Gabor970 #43870 üzenetére
Hát 4 tiplis csavarral én se merném kipróbálni, de ha mondjuk teszel a falra egy, a TV-től kicsit kisebb, de hasonló átlójú, vastag (>3mm), acéllemezt, amit felfúrsz mondjuk 12 csavarral (megfelelően szétosztva), a másik oldalról pedig ráhegesztesz négy ¤10 menetes szárat, akkor még rá is ülhetsz a konzol másik végére...
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
M_AND_Ms
veterán
Rögzítettek már nagyobb erőkkel fellépő tárgyakat falra a világtörténelembe.
A megfelelő konzol után a fal erőssége, ami számít. Egy panellakás főfala már megfelelő lehet. Csavarnak és tiplinek egy szakboltban néznék utána, ahol hozzáértők az eladók. A fúrást meg nem a barkácsfúróval oldanám meg.
(Tesztelésnek meg egy hétig két teli liszteszsákot akasztanék rá a kinyújtott karra és nem a tv-met )
[ Szerkesztve ]
Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
senior tag
[link] Én konkrétan ezzel szereltem fel sarokba egy Samu 51D450-es TV-t. Nem hogy a TV-t, de szerintem a házat is megtartja, ha valami elég fix felületre fel tudod fogatni. Konkrétan 30 kg-t röhögve kibír. Én leteszteltem a 100+ kilómmal, simán csüngtem rajta. Ja, ki volt nyújtva a konzol, úgy próbáltam.
[ Szerkesztve ]
A tévedés joga fenntartva. A meccs áll egyenlőre, egyelőre ez a helyes.
-
Gabor970
addikt
-
ZEN1TH
őstag
Kérem fejezzük be a politizálást, ez egy szakmai témájú fórum.
https://www.flickr.com/photos/hartmanntamas/
-
psg5
veterán
válasz Kornel #43867 üzenetére
Hát ha janos666 hozzászólásából ezt szűröd le...
Egyébként az amúgy sem vita, hogy benyögsz valami baromságot, oszt ha valakinek nem tetszik, akkor ott lila köd van...
Egyáltalán minek írtad be, ha te is belátod, hogy ez nem egy politikai topic?(mondjuk én meg minek válaszolok, úgysem én voltam megszólítva...)Sorry mod.
[ Szerkesztve ]
F.K.T.
-
-
psg5
veterán
Néztem a specifikációkat, valóban nem ír DVB-S tunert, azonban azt nem tudtam, hogy ez feltétel hozzá...A felsőkategóriás G30 nál nem lehet CI vel kiváltani a beltérit?
Bár van egy ilyen megjegyzés:
"* DVB funkcióhoz: / A TV készüléket a DVB-T/C/S/S2 (MPEG2 és MPEG4-AVC [H.264]) szabványoknak (2009 augusztási állapot) megfelelően tervezték. / A kompatibilitás jövőbeli DVB szolgáltatásokkal nem garantált"(#43863) kornelka
Te sem látod a fától az erdőt...
[ Szerkesztve ]
F.K.T.
-
válasz Kornel #43863 üzenetére
Pedig mennyivel egyszerűbb lenne megint megduplázni az államadósságot és ezzel még egy-két választási ciklussal elodázni a problémát, ami akkora csak még nagyobbra és nagyobbra nőne, de szarjuk le...
Szerintem ne csináljunk ebből politikai topic-ot, de ha mégis beröfögsz valamit OFF-ban, ami erintőlegesen kapcsolódik a támához az is legyen legalább annyira kereken levezetett és alátámasztott dolog, mint ha a témához szólnál hozzá nem csak az hogy "yx politikus miatt büdös a lószar is (mert nem fújatta be nekünk parfümmel)".[ Szerkesztve ]
-
Béla29
csendes tag
üdv.
megint felvetődött bennem 1-2 kérdés.
a pontos néző távolság 3.3m,arra gondoltam,hogy veszek 1 kihúzható fali konzolt,ami közel 70cm közelebb kerül. http://www.220volt.hu/Fali+akaszto+PLB-126M+32-55
érdemes-e már megvenni a 50" full hd-s tvt,hd anyag az lenne 720p,1080i,1080p,amit számítógépről játszanék le,ha gyenge a videókártya megmarad a minősége?mármint úgy értem megmarad hd és full hd minősége is?Vagy tudtok-e ajánlani multimédiás lejátszót(mkv.ts. stb formátumokra)
vagy esetleg már elég lenne-e kisebb átmérő is?
köszi válaszokat. -
Béla29
csendes tag
válasz mizutani jun #43812 üzenetére
üdv.
mizutani jun vagyok,valami nem volt jó a belépésemmel.
válaszolna nekem valaki?
előre is köszönöm szépen -
Cypresss
senior tag
Ez mos jött, nem jó hír, de a jelenlegi helyzetben teljesen logikus lépés:
Sajnos most két kellemetlen hírrel jelentkezünk:
1. ÁREMELÉS JÖN!
Sajnos több importőr is jelezte, hogy a Forint gyengülése miatt termékei árát emelni kényszerül. Az áremelések mértéke 5-15% között várható.
Megérkezett az első biztos hír: október 10-től (jövő hét hétfőtől) 10%-kal megemelkednek a DENON, DALI, CANTON, WHARFEDALE, SONOS, QED, OPTOMA, Boston Acoustics, Q Acoustics termékek árai.
A jelenlegi árakon az importőr csak az e héten leadott megrendeléseket teljesíti! A termékeket megtalálják honlapunkon. Esetleges megrendeléseiket péntek 16 óráig tudjuk fogadni.
Sajnos az előrejelzések alapján a többi importőr is hasonló lépésre fog kényszerülni 1-2 héten belül, így érdemes előre gondolkodni.A Panasonic állítólag 20-tól fog emelni, de ezt csak urban legend szinten hallottam ma.
A világegyetemben két állandó dolog van; a hidrogén és a hülyeség!
-
BBéci
legenda
-
nonijano
csendes tag
Van-e valakinek valami tapasztalata/véleménye az LG50pt353 készülékkel. Olyan 3-4 m távolságról nézném TV adások (UPC, Digi), DVD-k és divx, mkv, mpeg4 stb. tartalmak mennének rajta. Később persze jobb minőségű forrás is számításba jöhet. Pillanatnyilag 140k-ba kerül, e fölé nem nagyon mennék.
Megéri az árát? -
válasz DM-Fan #43850 üzenetére
Persze minden TV-box kombó más és más lehet.
Az elmélet a CI modulos FHD TV-nek kedvez, de ha buta a TV algoritmusa, a box-é meg korrekt, akkor az nyer, illetve ha mindkettő sánta, akkor a HD-Ready TV.Én is inkább a VGA shaderekre bízom a 720p-k felnagyítását (spline64 algoritmussal), mint a D550-re, mert a 720p tesztábrákon érdekes dolgokat produkál, mint ha nem egyszerűen csak nagyítana, hanem lenne valami „susmus csadaszűrő” (ez szinte minden megjelenítőre igaz, a gyártók rendre kötelességüknek érzik a „képjavítók” kérdés nélküli bevetését, főleg ha már így is, úgy is megy valami képújrafeldolgozás...)
-
A THX ajánlás szerinti ~1.8m-ről az 51"-t.
Bár SD-t még (már) csak tesztelés erejéig próbálgattam rajta (nem nézek TV-t, csak pár külföldi TV-sorozatot, de azt is HD-ben). Az analóg SD elég szar (de hol nem...?), de a digitális SD meglepően jó ahhoz képest amit vártam, egész élvezhető a digitális TV2 (az RTL picit gány, mióta letterboxba préselte a szolgáltatóm, de ez az ő sara, és még így is jobb, mint az analóg). Az M1 pedig tök korrekt mikor 1080i-ben ad.
Életemben először várom hogy legyen HBO nyílthét, hogy megvizslassam hogy fest. (valamikor régen még elő volt fizetve, de aztán lemondtam és átcsoportosítottam az összeget a szélessávú net havidíjára. )
-
DM-Fan
nagyúr
válasz hoffman_ #43845 üzenetére
Azért ezt ennyire nem tudod leegyszerűsíteni. Már önmagában a HDMI-s STB végez egy felkonvertálást az SD-adásból - ez TV függvényében lehet jobb, vagy rosszabb minőségű, mint amit egy SD-box-szal érhetsz el mondjuk SCART-on keresztül, zömmel azonban biztos jobb lesz, mivel a SCART-os átvitel nemcsak hogy SD, de ráadásul analóg is, ahol már önmagában is veszteség (és nagy eséllyel zaj) van. Ehhez képest egy HDMI-átvitel digitális, innentől kezdve ha a TV-d rosszabb felskálázó elektronikával rendelkezik, mint az STB, akkor már jól jártál. Ha fordított a helyzet, akkor jöhet jól a Conax-modul. Az SD STB-nál azonban az esetek szerintem kvázi 99%-ban jobban jársz a HD STB-vel.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz janos666 #43846 üzenetére
Tapasztalatom szerint (korábban nálam, jelenleg szülőknél HD-Ready, nálam jelenleg fullHD) az SD-adás a felbontásra visszavezethető okok miatt a HD-Ready-n néz ki jobban, azonban a fejlettebb panel jobb általános képminőséget eredményez. Igazából ezek alapján az SD-adások egy jó képességű HD-Ready panelen néznek ki a legideálisabban. Persze nyilván mindig lesz olyan tényező, amelyet egy fullHD panel jobban hozzátesz az SD képhez, azonban a felbontásból (és a felskálázásból) fakadóan lesz olyan tényező is, ami kevésbé mutatósan jelenik meg a nagyobb felbontású panelen.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
A T-Home Sat-TV igen jó minőségű, ha HDMI-s STB-d van, akkor nem lesz gond. A CI-modul azért lehet jobb, mert úgy semmilyen, a STB által előidézett veszteséggel, adatátviteli problémával nem kell számolni. Mindemellett - ahogy említetted is - praktikusan könnyíti a kezelhetőséget, egy fogyasztóval/zaj-/hőforrással és egy távirányítóval kevesebb.
"Vagyis állítod, hogy 2 m-en belül a fennt említett tv adás nem lesz zavaróan "pixeles" (nem tudok jobb szót rá)"
Értem, hogy mire gondolsz és azt tudom mondani, hogy TV-adótól függően teljesen nézhető képet kapsz 2 méterről nézve is. Persze azon adóknál, amelyek alapvetően alacsony bitrátával adnak - ott nem kell csodára számítani.
Get Moded!
-
Persze, megkerülöd a korlátolt HDMI interfészt és a set-top-box esetleges hibáit is (bízva abban, hogy a TV tunere nem bugos, de az más kérdés, és nem igazán panaszkodott még erre senki - ez elvileg egy H264 dekóder, ami ha szabványos, akkor bitre pontosan a referencia szerint dekódol, mint bármely más szabványos dekóder -> a csavar ott jön, hogy a HDMI-n nem megy át 1:1-ben a dekódolás eredménye, és itt jönnek képbe az olcsó set-top-box esetleges hibái a chroma térkép nagyításakor, stb).
-
válasz DM-Fan #43843 üzenetére
Nem hát, ha nornálisan van felnagyítva (nem próbál meg mindenféle „varázsalgoritmussal” részleteket csalni oda, ahol nincs, hogy aztán „ringing” és hasonló legyen a vége ; vagy nem eleve szar az SD anyag, aminek még jobban kijönnek ettől a saját hibái), akkor azonos képátló mellett ugyan olyan jó, vagy akár jobb is picit FullHD-n, mint HD-Ready-n nézni az SD tartalmakat.
Valószűleg fennáll, hogy pixelszinten is jobb az FHD panel, és a ditherelésnek is jól jönnek az extra pixelek.TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
hoffman_
nagyúr
válasz DM-Fan #43843 üzenetére
Én megkérdezhetem, a párbeszédtől függetlenül, hogy egy HDMI-s box-szal miért járna jobban bárki is? A lényegét nem értem Ugyanis, hogyha az SD adás adott minőségű, és - esetemben például - elég ótvar (t-home digikábel), akkor hiába van meg a komoly átvitel a tévé és a box között, hogyha nincs mit átvinni. Vagy rosszul képzelem, és egy HDMI-vel bíró komolyab settopbox hozzányúl magához az adáshoz? Nálam például gyári tré box van, és ha a koax kábelt közvetlen a tévé fenekébe dugom, konkrétan vagy azonos, vagy szebb minőséget produkál.
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
psg5
veterán
válasz DM-Fan #43834 üzenetére
BBéci [B](#43842) BBéci (köszi) már írta is a mondndomat, hogy de mi van a TV adásokkal...
Amúgy T-home.os Sat tv megy set-top-boxról, melyet hdmi-vel is lehet csatlakoztatni majd.
CI modult ha jól tudom mind a g30-nál mind a d550 nél a sat-os set-top boxból kivéve meg lehet oldani. De az a képminőségen is javíthat? Nem csak praktikusan könnyíti a kezelhetőséget?Mondjuk TV adást még nem tudtam élőben sehol megnézni...
Vagyis állítod, hogy 2 m-en belül a fennt említett tv adás nem lesz zavaróan "pixeles" (nem tudok jobb szót rá), persze tudom ez szubjektív, kinek a pap kinek a paplan...,de ha mégis, akkor számíthat-e, hogy 46 vagy 51 col?
[ Szerkesztve ]
F.K.T.
-
DM-Fan
nagyúr
Rémlik, hogy ez is a felhasználási körébe tartozik. Ebben az esetben meg eléggé szolgáltatófüggő a dolog, így nehéz okosnak lenni. Ha lehetőség van Conax-modul használatára, akkor amellett kell dönteni - nálam is ez van és nincs is bajom sem az SD-, sem a HD TV-adások képével (illetve amelyikkel bajom van, az magának a csatornának a bűne és nem a plazmának vagy a szolgáltatónak). Ha ez nem járható út, akkor HDMI-kimenetes SetTopBox-ot kell kérni. Persze ez még önmagában nem garancia semmire.
Mondandóm lényege az, hogy szerintem csak azért, mert nagyobb méretű fullHD panel mellett dönt az ember, még nem feltétlen eredményezi azt, hogy az SD-t csak rossz minőségben fogja látni.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
-
yankoo
tag
Sziasztok!
Adott egy PS51D550 HDMI-n keresztül szoktam filmezni powerdvd11el és total media home theatre 5 -el tegnap ujranyomtam a win7et és most nem vált automatán át 3D be a TV ha betolok neki egy blu-ray filmet eddig szépen átváltott mi az amit telepiteni kell? VGA-driver van ATI Mobility Radeon 5650 laptop pedig ACER 7740G a kábel ugyanabban a portban van ahol eddig bár a TV összes HDMI-je 1.4 a laptopé 1.3 a kábel ugyanaz de mégsem vált 3D be magátol és még kézzel sem csak red-cyan ha pedig power dvdnél kézzel akarom akkor kiirja hogy a tv nem támogatja a 3D-t -.- elötte 2 nappal pedig támogatta mi lehet a baj?
-
DM-Fan
nagyúr
válasz s7evcsenko #43839 üzenetére
Szerintem simán elégedett leszel vele. Próbáld végig minden forrással, amit néznél rajta, hogy megfelelő-e számodra a kapott képminőség és ha elégedett vagy, akkor vedd meg, jól jársz vele ennyiért! Az idei 51D550-et alapvetően minimum 30-40 eFt-tal drágábban kapnád csak meg, és ha ez valóban csak 2 hónapot futott normál körülmények között, megbízható tulajnál, az gyakorlatilag még új.
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz s7evcsenko #43837 üzenetére
Ha nem lenne jó minőségű TV, akkor nem mondanám rá, hogy megér 180 eFt-ot. Olcsóbban is tudnál vadonatújonnan, üzletből, azonos méretű, szintén fullHD plazmát venni az LG belépő fullHD modelljeit tekintve - na azokra már nem is szoktam azt mondani, hogy jó szívvel merném ajánlani, bármennyire olcsók is.
A C7000 egy kiváló készülék, teljesen jó képpel, jó színhűséggel, korrekt feketeszinttel, 3D megjelenítéssel, a közép kategória csúcsa, belépő-felső kategóriás modell volt tavaly. Itt a topicban is van több C7000 tulaj, akik legjobb tudomásom szerint teljesen elégedettek vele.
Ha nem okoz problémát, hogy a plazmánál kicsit jobban oda kell figyelni a panelre a tartósan jelenlévő képelemek miatt, akkor egyértelműen jobban jársz vele, mint az árban hasonló LED-LCD-kkel, amelyek se nem színhűek, se nem adnak jó képet, ráadásul méretben is sokkal kisebbek.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
s7evcsenko
addikt
válasz DM-Fan #43836 üzenetére
Az állapota felől semmi kétségem nincs, személyesen ismerem a tulajt, valamin helyben van a bolt is, ahol vette a tv-t. 3év garival.
Én olyasmire gondoltam amit már korábban is láttam írtál pár modellhez, hogy esetéeg nem élethűek a színek rajta, vagy a fekete nem elég fekete, vagy beégésveszély, szóval inkább ilyen műszaki szempontok alapján... 180k-t nyilván megér, de csak azért mert olcsó nem feltétlen akarom megvenni.
Igazából nem kimondottan vagyok plazma párti, ezért is félek egy kicsit tőle, én inkább led felé hajlok, viszont ennyiért jó ha kapok egy 40"-os fullhd-st, 100Hz-est... ez meg mindezt tudja, ráadásul 50"-os... 3d nem szempont... de ad hozzá 2db szemüveget is...[ Szerkesztve ]
"Az őszinteség a bátrak erénye, és mint ilyen, kevesek kiváltsága."
-
DM-Fan
nagyúr
válasz s7evcsenko #43835 üzenetére
Ha megbízható a forrás, ahonnan vennéd és tudod, hogy megkímélték, valamint a gyári garanciája is rendben van, akkor kiváló vétel annyiért! Gyakorlatilag kifutott termékről beszéltünk, de legolcsóbban is 250 eFt körül volt kapható, ha jól emlékszem. Mindemellett igen korrekt TV, jó képminőséggel, ráadásul már a 3D-t is tudja - ha ez szempont. A 180 eFt-ot vastagon megéri, ha makulátlan állapotban van!
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
s7evcsenko
addikt
válasz Gabor970 #43818 üzenetére
Nem az árán volt a fő hangsúly, hanem magán a tv-n...
Van-e valakinek valami tapasztalata vele kapcsolatban, vagy lehet-e tudni róla valamit, ami miatt átgondolandó lenne a megvétele.
Árgép szerint 270k az ára, én használtan vennék egy 2hónaposat 180k-ért.
Feltéve, ha azt mondjátok érdemes érte ennyit adni.
Tehát: Samsung PS50C7000YM[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
nagyúr
"2 méterről még a 46-oson is csúnya lesz az SD."
Ez azért így ebben a formában abszolút nem állja meg a helyét! Ez kb. olyan, mintha azt mondanánk, hogy az SD kategorikusan rosszul néz ki, a HD meg kategorikusan jól egy ilyen méretű panelen, ilyen távolságról. Egyik sem feltétlen igaz, illetve mindkettőnél lehet igaz az ellenkezője is.
Egyrészt az SD-anyag minőségét nagyban meghatározza, hogy mivel játszod le. Egy minőségi felskálázó elektronikával rendelkező DVD/BD-lejátszó, vagy mondjuk egy Faroudja DCDi-vel szerelt erősítő azért elég szép képet tud produkálni egy normális minőségű DVD-ből. Persze, nyilván nem lesz HD-részletezettségű, de azért bőven sokkal jobb, mint egy analóg TV-adás. Hangsúlyozom, az sem mindegy, hogy milyen a forrásanyag minősége, de pl. nálam jópár olyan DVD van a gyűjteményben, ami erősen áll-leejtős képpel bír ahhoz képest, hogy SD - konkrétan elsőre nemigen különbözteti meg az ember egy 720p anyagtól.
Másrészt ugye az sem mindegy, hogy milyen felbontású az a nagy méretű panel.
Nálam az 50G20-on, ami olyan minőségű DVD, az már 2 méterről is bőven korrekt (némelyik zavarba ejtően minőségi) képet ad (pedig 50"-os panelről beszélünk), ami meg eleve rossz, az 4 méterről sem fog sokkal jobbat produkálni. Meglepő módon még a digitális SD TV-adások között is van olyan, amire azt lehet mondani, hogy bizony igen korrekt képe van - pl. egyes reklámok olyan pengék, hogy simán rásütné az ember, hogy 720p-t lát.
Ettől függetlenül azzal egyetértek, hogy az összes formátummal célszerű kipróbálni vásárlás előtt a leendő TV-t, viszont azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy a külső eszköz minősége sem mindegy pl. egy DVD lejátszásakor.
psg5:
"Szóval fentiek miatt és amennyiben 2m en belülről az sd anyagok még a 46-is érezhetően "nem szépek" akkor mi a legjobb megoldás:"
Szerintem egyértelműen az, hogy normális lejátszót párosítasz a TV-hez és nyugodtan ülhetsz 2 méterre a legtöbb SD-anyag esetében is. Nyilván minél inkább a HD-anyagokhoz szokik a szemed, annál kevésbé fog boldogítani a DVD által nyújtott minőség, de ettől függetlenül a kiadványok nagy része azért bőven hozza a formátumtól elvárható szintet még egy 46-50"-os panelen is. Ha meg nagyon elégedetlen vagy egyes esetekben a látottakkal, akkor az adott anyagot beszerzed HD-formátumban. Egyes filmek meg szerintem alapvetően nem igénylik a BD által nyújtott többletlehetőséget, ezeket bőven elég DVD-n megvenni. A látványfilmekre, blockbuster-ekre meg ott a BD, azokat úgy kell beszerezni, egyre több az akció, egyet fizet, kettőt kap, stb.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
BaLee
addikt
válasz M_AND_Ms #43814 üzenetére
Kipróbáltam, működik. Alapból felismerte a tv-t nem kellett semmit állítgatni, csak ki kellett választani. Nem egy villámgyors szoftver szóval átszokni nem fogok rá de haveroknak mutogatni vagy arra az esetre ha eltüntetted a távirányítót és nem tudod hirtelen előkeresni, arra ideális.
-
esox
senior tag
válasz erdoke #43819 üzenetére
Szerintem arra jó, hogy ha a gyerekek eltüntetik a távirányítót, akkor nem kell a tévé mellett gubasztanod, hogy bekapcsold, csatornát vált, ne adj isten hdmi source-re válts.
Nekem van egy xtreamer mediaplayerem, azt pl távirányító nélkül be sem lehet kapcsolni.Szóval nyilván távirányítót leváltani hülyeség erre, de mivel nem kerül semmibe, nem árt ha van, egy alap Harmony meg kb 15e-nél kezdődik és azt is el tudják tünteni a gyerekek, főleg ha vendég gyerekek is vannak. Szóval higgyétek el, jó ez ha van a háznál.
__̴ı̴̴̡̡̡ ̡͌l̡̡̡ ̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ ̡͌l̡̡̡̡.__ megszállott pergetőhorgász ><(((º>
-
psg5
veterán
válasz Gabor970 #43828 üzenetére
Köszi mindegyikőtöknek.
Mondjuk nem megnyugtató amit írtatok...
A helyzet, hogy nálunk azért a digitális tv adások is elég sokat mennek, nagyon sok sportot is nézünk és azért az mellett, hogy nyílván már egy ideje magam is gyűjtögetem a hd anyagokat, az előbb említetteket is figyelembe kell vennem.
Szóval fentiek miatt és amennyiben 2m en belülről az sd anyagok még a 46-is érezhetően "nem szépek" akkor mi a legjobb megoldás:
- Úgy kialakítani a szobát, hogy csak a hd tartalmakhoz kelljen közelebb űlni, de elég ekkor is a 46-os ?
- Érdemes kisebb akár 42-es megjelenítőben gondolkodni?
- esetleg más megoldás?[ Szerkesztve ]
F.K.T.
-
Gabor970
addikt
a DVD képe meglepően jó tud lenni, a digitális TV már más kérdés, ott teljesen változó a tömörítés. Nekem ugyan csak egy nagyon alap 50-es samum van, de én a mérete miatt az 51-es samut vásárolnám, főleg, ha megnézted, és tetszik is a képe. Szóval DVD (gyári, vagy gyárival egyező DVD9-ről beszélek) minőségével nem lesz baj, ez tuti!
mondjuk, ha lesz egy jó TV-d, biztosan elkezdesz FULL HD anyagokat "beszerezni" Én nemrég adtam oda ismerősöknek azt a kb 300dvd-t, amim volt. Nem is akarok már nagyon korongokkal nyüglődni....
[ Szerkesztve ]
-
TCr
veterán
2 méterről még a 46-oson is csúnya lesz az SD.
Az lenne a legjobb, ha fognál egy pendrive-ot, megtömnéd minden földi jóval (SD, 720p, 1080p filmek, demók) és elmennél megnézni, hogy melyik tv-n milyenek a rajta lévő tartalmak, 2 méterről.https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
psg5
veterán
Az egész szoba átrendezve, fotelok, tv állvány , minden annak érdekében, hogy 2m-en belülre kerüljön a nézési távolság. Megjelenítő már tulajdonképpen el lett döntve, hogy 46G30, azonban megint megnéztem élőben az 51D550-et és újra "kettőn áll a vásár" csakhogy az is felmerűlt, hogy ha 2m-en belülre kerűl a nézési táv, akkor amennyiben sd anyagok is kerülnek nézésre (dvd film, digitális tv adás) akkor nem lesz-e túl nagy az 51" (már amennyiben mégis a samu lenne) nem ront-e az élvezhetőségen a nagy átmérő kombinálva az sd tartalommal ilyen közelről? Nem lesz-e túl "pixeles" a kép?
[ Szerkesztve ]
F.K.T.
-
hoffman_
nagyúr
válasz erdoke #43819 üzenetére
Én világ életemben ki voltam békülve a távirányító sereggel. Nem szeretem az univerzálisokat A tv távosa tud mindent, a hifié is, a lejátszóé is. Ennyi, ez 3 táv, esetleg egy settop. Hálisten nem vagyok háklis erre, az, hogy 5x15 centit, hgy 4x5x15 centit vesz el a tévéasztaltól, nagyügy, nem zavar Egyébként a tévék kapcsát még szeretem is, tök jól néznek ki
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
Gabor970
addikt
válasz s7evcsenko #43811 üzenetére
épp csak a lényeget nem írtad le, miszerint mennyi az az ennyi......
-
TCr
veterán
-
M_AND_Ms
veterán
Akinek megfelelő tv-je van (Pana: VT30, GT30, GW30, GTX34, GTN33, GTF32, GTS31, G30, ST30, ST31, ST33, S30, S31, UT30 DT35, DT30, D35, D30, E30, E31, EX34, EN33, EF32, ES31, EW30 ) az kipróbálhatja a Viera Remote-ot okostelefonjáról!
Android
iPhone / iPod touch / iPadAki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
M_AND_Ms
veterán
válasz Cypresss #43790 üzenetére
"Most szedtem le az új VT30-as firmwaret (1.800), de nem találtam róla semmi használható infót (mit javít, van-e esetleg új funkció)."
Mindent a megfelelő helyen kell keresni:
[link]A jövőre nézve általános kiindulási pont a firmware-ekkel kapcsolatban (néha érdemes a más régiókét megnézni, ahol a társmodellek vannak feltüntetve, néha kissé más firmware verziószámmal, de beazonosíthatóan megtalálható a változáslista): [link]
Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
mizutani jun
csendes tag
üdv újra.
megint felvetődött bennem 1-2 kérdés.
a pontos néző távolság 3.3m,arra gondoltam,hogy veszek 1 kihúzható fali konzolt,ami közel 70cm közelebb kerül. http://www.220volt.hu/Fali+akaszto+PLB-126M+32-55
érdemes-e már megvenni a 50" full hd-s tvt,hd anyag az lenne 720p,1080i,1080p,amit számítógépről játszanék le,ha gyenge a videókártya megmarad a minősége?mármint úgy értem megmarad hd és full hd minősége is?Vagy tudtok-e ajánlani multimédiás lejátszót(mkv.ts. stb formátumokra)
vagy esetleg már elég lenne-e kisebb átmérő is?
köszi válaszokat főleg DM-Fantól
üdv. -
s7evcsenko
addikt
Erről a TV-ről mi a véleményetek?
Samsung PS50C7000YM
Érdemes ezért ennyi pénzt adni?
Van valami hasonló vagy jobb, amit inkább érdemes lenne megvenni ezen összegen belül?[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
nagyúr
válasz creatorium #43802 üzenetére
Ez nem csak az SD-re igaz, a HD-re is. Nem mondanám, hogy nem érdemes a G-széria alá menni, mert pl. az S-széria is teljesen korrekt. Gyengébb persze, de bőven megfelelő. Sőt, igazából az U-szériával sincs semmi gond. Az anyagi lehetőségek függvényében kell dönteni. A Pana-nál megvannak az eltérő árkategóriába tartozó TV-k, viszonylag jól súlyozva. Ahogy feljebb mész, annál többet tudnak a TV-k, több rajtuk a csatlakozó, több funkciójuk van, jobb a paneljük, szebb a képük. A G-széria már a 2D csúcsa, nem mondanám, hogy az alatt nincs élet. Bátran tudom ajánlani az S-sorozatot is!
Get Moded!
-
Stafni
aktív tag
válasz mizutani jun #43806 üzenetére
Én ennyit autózok egy nap oda vissza a munkahelyemre.
200e körül szeretnél venni egy képmegjelenítőt, és nem szeretnél utazni, hogy megnézd a saját szemeddel?
Akkor olvass vissza és rendelj valamit. Nekem az 51d550 áll közzel a szívemhez, de a 46G30 [link] se egy rossz vétel 230k körül. Nincs 3D, picit kisebb, de jobb a panel benne.[ Szerkesztve ]
-
Stafni
aktív tag
válasz mizutani jun #43804 üzenetére
Saturn? Pesten sok hely van. Bevásárló központ? A fényekkel a multikban probléma van, mert nagyon szürkés a fekete a világítás miatt. De méretarányt próbálni jó! Cora, Auchanba is láttam normális TV-t pl. 51d550, 42" és 50" G30 is van nekik.
-
Stafni
aktív tag
válasz mizutani jun #43801 üzenetére
Próbáld ki. Ezt nem kérdezgetni kell. Menj el a MM vagy valami hasonló helyre és nézd meg a saját szemeddel!
Aktív témák
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Két Redmi 14 Pro és egy Pro+ futott be
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Apple notebookok
- CES 2025: még idén befut az Intel Panther Lake
- RC modell földön, vízen, levegőben
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Gitáros topic
- Ukrajnai háború
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- További aktív témák...