- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Nyomtató topik
- Kompakt vízhűtés
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
Aktív témák
-
Skillet
addikt
sziasztok
már elég régóta tervezek lapos tévét vásárolni. volt, hogy ki is szemeltem egyet, p42g20. de aztán úgy alakult, hogy a pénz nem jött össze rá. most viszont volna pénz, de még nehezebb dönteni, mint anno (kb 1 éve) rengeteg tv van, és már a 3d is bekavar. nem is tudom mi az ami biztos, talán az, hogy el vagyok bizonytalanodva millió cikket, fórumot és tesztet végigolvastam. de csak több lett a kétség bennem. azt hiszem jelenleg kiadnék egy nagyon jó cuccért akár 200ezer forintot, vagy kicsivel többet is, de úgy érzem nem lennék maradéktalanul elégedett. a sok teszt olvasás után én a plazmák felé hajlottam, hiszen a képminősége jobb. viszont ezek a ghostingok meg beégések... pfff. ennyi pénz szerintem manapság is sok azért, hogy ne tévézhessek önfeledten, hanem mindig figyelnem kelljen, hogy mit, hogyan és meddig nézek. nagyon gáz. márpedig van olyan nap, amikor reggeltől estig megy itthon a crt-n egy xbox játék, folyamatosan a képernyőn megjelenített energiacsíkkal stb. vagy egy-egy top gear maraton, ami tv-ből lett rögzítve és kint van a tv csatorna logoja. félre értés ne essék, ha a bejáratási idővel ez teljesen megoldható lenne, akkor azidő alatt én szívesen nézek teljes képernyőt kitöltő hd anyagokat mindenféle logo meg egyéb nélkül... de akkor azt várnám el, hogy azután a sokszáz óra után már ne kelljen figyeljek semmire, csak nyugodtan tv-zhessek.
van egy popcorn lejátszó, arról megy mindenféle. mkv, m2ts, dvd iso stb. hd, sd, minden. de bizony a videójátékok és a sima tv is befigyel... és van, hogy csak úgy a háttérben megy a tévé órákig. az egyetlen megoldás az lenne ha feladom a jobb képminőséget és lcd tévét veszek? (már szemeztem egy LG 42lw5500 tévével is kínomban) úgy érzem nincs jó döntés. ha meg várok valami jobbra, újabbra, várhatok örökké, mert mindig jön valami újabb. szuper ha valaki tud valami okosat mondani, van valami jó ötlete, tippje, kérem ne tartsa magában. jelenleg minden érdekel ebben a témában. előre is köszönöm.Mess With The Best! Die Like The Rest! 8G GALANT VR4^ever
-
szijartg
őstag
válasz t-bali3 #44369 üzenetére
Pontosan! Igazad volt.
Megnéztem éjjel, nagyon jó kis készülék... legalább már a gépnek sem kell mennie csak a filmért. És média lejátszót sem kell vennem, mert mindent kezel a beépített amire szükségem van. (full mkv, hansgáv, hd sorozat és hozzá a felirat)Amúgy 45órát már néztük a tv-t
Még pár hónap és meglesz a ~500óra[ Szerkesztve ]
-
Khelben
nagyúr
Arra valaki valamit, hogy a p42s30e-re dugott usb hdd-t láthatom-e hálózaton keresztül?
-
válasz janos666 #44394 üzenetére
Bár lehet hogy félreértem, és bekapcsolás után idő kell neki hogy beálljon az alacsonyabb MLL, de aztán azt már APL-től függetlenül tartja, és a 15 sec csak onnan érdekes, hogy olyankor már gyakorlatilag áramtalanítja a panelt, amitől újraindul a ciklus, mint egy teljes ki/be kapcsolás után?
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
Húha, most már tuti nem megyek el megnézni se: LX5090 @ HDTVtest.co.uk
Ez már egy 9G, de itt találtam meg a 8G MLL adatait, amit összehasonlításként böktek be.
Na de milyen jó hogy átfutottam az egész "Black Level" bekezdést, mert ha jobban beleolvasok kiderül, hogy a valódi black level 0.076 cd/m^2, az orrba-szája emlegetett 0.003 "Kuro 9G black" (emlékszem év elején folyton ezért sápítoztak AVS-en, hogy vajon megüti-e már ezt a 2011-es szériák valamelyik tagja, pl. VT30) -> Hát mennyenek az anyámba, ha ez csak dinamikus kontraszt, ami 15 másodpercnyi falfekete kép után jön elő, de ha valami más is van a képernyőn akkor megint 0.076-ra ugrik --- b@ssz, ez magasabb, mint a mai Samuk CinemaSmooth-al és a lebegő érték felső szélsőértékével.Most vagy ebben a tesztben írnak hülyeséget, vagy én értek valamit félre, vagy klasszikus mondással élve valaki helikopter, de hogy így félrevezettek azzal, hogy ma már mindenki csak a 0.003-ra emlékszik (pontosabban 0.001-et olvasgattam footlambertben), és a témába később becsapódók (mint én) már csak ezt látták folyton, de már csak kontextus nélkül...
Én komolyan elhittem, hogy ANSI sakktáblán is ennyit (0.003 cd/m^2) tudtak a 9G Kuro-k stabilan, mert folyton csak ezt a számot emlegették, és ugye azért is hihető volt, mert egyrészt méreg drágák voltak régen a 9G Kuro-k, másrészt volt a Pioneer-nek olyan prototipus plazmája, ami ANSI táblán is gyakorlatilag zéró feketét tolt.
De hát ha ezek szerint ez csak olyan mint az LCD ami letekeri a háttérvilágítást (gyak sz@rt nem ér hogy tud ilyet), az ááá....[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
válasz DM-Fan #44392 üzenetére
Ditherelés ügyben én itt visszafelé gondolkodtam, vagyis ha 9G-nél annyira kiemelték, hogy látványosan jobb a dither, abból regresszálva 8G-n táncolnak a pixelek mint az állat.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz janos666 #44391 üzenetére
"Rizikós, de nincs kőbe vésve hogy megdöglik."
Sajnos megdöglik és már 3 évet elveszítettél a hasznos élettartamából.
"(Kisebb a veszélye, de ennyi erővel a D550-et is ellophatják, belehajíthat egy ceruzaelemet egy vendég kisgyermeke, becsaphat a 220-ba vagy a koaxba a villám, ledőlhet az asztalról, stb...)"
Igen, de ezt mind fedezi a biztosításod, ha viszont csak simán elpukkan a D550-ed azt nem, arra viszont ott a garancia, a Pio-nál ellenben ez esetben nincs mit tenni.
Az nekem is rémlik, hogy a 9-es panelek még durvábbak voltak, részletesen bemutatták a feature-öket az egyik házimozi és hifi kiállításon és hát volt fejlődés bőven a 8G-hez képest.
Mindazonáltal nagyon durva képük volt, de garancia nélkül nem kéne, max. ha ingyen vágják hozzám, vagy szemérmetlenül olcsón. De ennek az ára nagyon magas ahhoz képest, hogy mikori.
Get Moded!
-
válasz DM-Fan #44365 üzenetére
1: Meg tudnám most oldani 30k ráfizetéssel (komolyan, egyébként nem is gondolkodnék!).
2: Rizikós, de nincs kőbe vésve hogy megdöglik. (Kisebb a veszélye, de ennyi erővel a D550-et is ellophatják, belehajíthat egy ceruzaelemet egy vendég kisgyermeke, becsaphat a 220-ba vagy a koaxba a villám, ledőlhet az asztalról, stb...)Viszont még mindig nem találtam értelmes tesztet, ahol ANSI kontrasztot is mérnek (noha nem volt még téma akkoriban a "floating black", így elvileg ugyan úgy 0.015 cd/m^2-en kéne maradnia a feketének, és a bolygót sem akartuk még annyira megmenteni, így a fehéret is inkább kevésbé mintsem jobban kéne limitálnia, de ki tudja...).
Ami erősen hátráltat még attól is hogy elruccanjak megnézni a saját szememmel, az az amit a 9G-ekről írnak, méghozzá olyasmit, hogy "látványosan kevésbé, immár gyakorlatilag nem is érzékelhető rajtuk a ditherzaj".
Azt meg talán már mindenki tudja itt a topickban, hogy a ditherelés minőségéből nem engedek semilyen fekete miatt. (A folamatos zaj és a széthulló dither illúzió folyamatos idegölés, a fekete ritkábban érdekes igazán, és nem kell azért megsiratni a samut se.)
Ha láthatóan erős rajta a ditherzaj, akkor még úgy se kéne hogy én kapok mellé 30k-t, és 3 év garit, Kuro black ide vagy oda...
-
BBéci
legenda
válasz gameresboy #44389 üzenetére
A ready ebben az esetben azt jelenti, hogy kell hozzá egy Panasonic gyártmányú WiFi Dongle. Azzal menne, amit szeretnél.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
gameresboy
aktív tag
Sziasztok!
Kinéztem a következő TV-t: [link]
Mivel a TV Wifi ready, így azt kérdezném, hogy asztali gépről (van benne wifi kártya) wifin keresztül ki tudom-e adni a monitor képét a TV-re? Ha igen, akkor filmlejátszás is gond nélkül menne, vagy akadna rendesen?
Valakinek esetleg tapasztalata, aki már próbálta?Üdv,
GBoy -
ORCA58
addikt
Szevasztok !
A helyi öregek klubja kapott egy LG 42PT353 plazma tv-t ( minél nagyobb, minél olcsóbban volt a mottó) Különben is "ajándék lónak ne nézd a fogát".
Nincs nagy igényük így nagyon tetszik nekik a képe főleg a régi 51 cm-es crt tévé után. Tény ég és föld a különbség. Jelenleg csak analóg kábeltv van.
Ami bosszant, hogy nem lehet normálisan nagyítani. A használati nem azt mutatja mint a valóság. (a Samunál otthon megszoktam, hogy egy 4:3-ban sugárzott de 16:9-es filmet ha felnagyítok a kép középen marad. Az LG esetében nagyítás (és ez a legnagyobb nagyítás) után felül kicsit kilóg a kép alul pedig egy fekete csík marad, de szélesebb, mint a fent kilógó rész. Így mindig növelni kell a nagyítást, majd lefelé mozgatni a képet. A ott dolgozó hölgyek köztük Nejem sem örül, hogy ilyen nehézkes a kép beállítása.
Ez természetes az LG esetén, vagy valami baja lehet a szegénykének? Gondolom a beállításokat nem lehet memorizáltatni ezzel a készülékkel sem.
Valakinek van ezzel kapcsolatos tapasztalat?
A válaszokat előre is köszi! -
DM-Fan
nagyúr
válasz lemmy9 #44383 üzenetére
Az első és az utolsó nem kíván fullHD megjelenítőt, a BD viszont igen, bár, az is jól mutat egy HD-Ready paneles TV-n is. Kérdés, hogy mire van pénzed: ha meg tudod fizetni az 50" fullHD-t (alsó hangon olyan 210-220 eFt, legalábbis ha már elfogadható minőséget akarsz venni), akkor érdemes azt venni, akár 4 méterre is, vállalva azt a kompromisszumot, hogy adott esetben közelebb ülsz. Ha sokallod ezt az összeget, akkor jól jársz egy 50"-os HD-Ready-vel is (ez már 150 eFt körül is megáll).
Közben látom, megadtál árat is (5 percen belül, kérlek, használd a szerkesztés gombot!). A 300 eFt-os keretből meg tudod venni a jelenlegi csúcs 2D plazmát a Panasonic 50G30 személyében, ami a márkakereskedőtől 290 eFt-ért, de akcióban 260 eFt-ért is elérhető. Ha nem kell a 3D, akkor a létező legjobb választás a 2D modellek között.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
lemmy9
őstag
300.000 Ft.
Szerintem!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz lemmy9 #44381 üzenetére
Mit vársz el a TV-től, mit néznél rajta, mi a keret, amit rászánnál? Alapvetően a fullHD adta részleteket soha nem fogod látni 4 méterről egy 50"-os panelen, ahhoz 2 méterre kellene ülnöd. Általános képminőséget, mozgásmegjelenítést tekintve viszont a fullHD modellek általánosságban jobbak, mint a HD-Ready-k.
Get Moded!
-
lemmy9
őstag
Sziasztok!
Segítsetek.
4 méterről 50" es plazmából elég a HD, vagy fullHD kellene.Szerintem!
-
lemmy9
őstag
Weboldalunkról történő megrendelés esetén a megrendelésre küldött számítógépes rendszerüzenet nem hozza létre a szerződést.
Az árak honlapunkon történő megjelenésüktől kezdve érvényesek kivéve ha azok minden gondosság ellenére hibásan kerültek feltüntetésre, - különösen a nyilvánvaló elírások, az általános forgalmi értéktől jelentősen eltérő vagy rendszerhiba folytán megjelenő árak, - akkor cégünk nem köteles a megrendelt terméket hibás áron szállítani, hanem a megrendelő tájékoztatása mellett felajánlja a helyes áron történő kiszállítást vagy ha ez a megrendelőnek nem felel meg, elállhat a szerződéstől.A honlapunkon feltüntetett árak, képek, leírások csupán tájékoztató jellegűek és nem minősülnek ajánlattételnek.
A megrendeléssel a fent említettek a szerződés tartalmának részévé válnak.
:-(((((((((((((( Az évszázad üzlete lett volna.
Szerintem!
-
Khelben
nagyúr
Megvettem a P42S30E-t. Hát emberek... Röviden: aki LCD tv-t vesz, az bolond. Mondom ezt ex-LCD tulajként. Nagyon durva a különbség. A médialejátszója pedig kiváltotta a WDTV Live lejátszómat, mindent tud, ami nekem kell. Legdurvább 1080-as mkv-kat megeszi, a dts hangot kiteszi az erősítőre optikai kábelen, youtube kliense sokkal jobban kezelhető... hibátlan.
Egy kérdés: lehetőség van arra, hogy lan-on lássam a tv-re dugott USB-s HDD-t?
-
lemmy9
őstag
Megrendeltem nulla nélkül, kíváncsi vagyok mi lesz a duma.
Szerintem!
-
DM-Fan
nagyúr
-
DM-Fan
nagyúr
válasz rb26dett #44371 üzenetére
Asszem egy nulla lemaradt.
Elég fixen 431.580 Ft az ára.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
lemmy9
őstag
Sziasztok!
Segítsetek.
4 méterről 50" es plazmából elég a HD, vagy fullHD kellene.Szerintem!
-
rb26dett
aktív tag
Elég barátságos ára van nem gondoljátok?
-
rb26dett
aktív tag
válasz DM-Fan #44321 üzenetére
Úgy 4 éve olvastam egy cikket Panasonic-osat, Ahol a plazma vs lcd tulajdonságokat taglalták főként a fogyasztásról próbálták meg meggyőzni az embereket hogy az nem úgy van hogy a plazma aztán iszonyatosan fogyaszt az lcd meg nem, és abban azt jelentették ki, hogy a Panasonic 20 évre tervezi a tévéket én is meglepődtem ezen, de ez volt írva.
Végtére is ha azt vesszük manapság az megy, hogy még mielőtt tönkre menne valami kitalálnak valami újat ami miatt lecseréled. (Fogyasztó társadalom) de tény azt megjósolni hogy valósan mennyi időt bír ki az már más tészta. Azért igyekszem bármiben legalább 2-3 év garis terméket választani. -
DM-Fan
nagyúr
válasz janos666 #44332 üzenetére
Egyetlen dolog lebegjen a szemed előtt, talán az visszaránt a realitások talajára: erre a TV-re már NINCS garancia! Most eladod a még sokáig garanciális D550-edet bagóért, beletolsz még legalább 100 eFt-ot, kapsz egy akkor épp príma TV-t, ami adott esetben ne adj' isten egy fél év múlva elpukkan! 250 eFt+-ért vetted a D550-et, ráfizetsz most 100 eFt-ot és lesz egy működésképtelen TV-d, aminek a javítása alsó hangon is további 100 eFt lesz (de amúgy ezzel nagyon keveset mondtam). Ehhez adalék, hogy nem tudod, hogy mennyit ment és hogyan. Ezt az eladó is tudja, azért annyi, amennyi és valószínű pont ezért akar tőle szabadulni: lejárt a garancia. Innentől kezdve időzített bomba a TV, akkor sem venném meg, ha nem futott volna, vagy csak nagyon keveset. Gondold ezt át szerintem!
Ebből az összegből, amit a fenti kálvária esetén ki kéne csengetned már egyébként pont kijönne egy 50VT30 is, príma 3D-képességekkel, adott esetben 5 év garanciával. Annyival meg nem ér többet a csak 2D-t tudó 2008-as Pio - legalábbis a kettő közötti különbségeket csak elég kiélezett helyzetben látnád. Szerintem.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Khelben #44347 üzenetére
"Xboxra milyen lehet? Ott nem gáz az 1024x768-as felbontás?"
Hogy gáz-e? Inkább előny! Az Xbox-játékok döntő hányada is csak 720p-ben fut natívban, akárcsak a PS3 játékok 95%-a, ergo jobban is jársz a HD-Ready panellel! Nem lesz gond a képminőséggel.
3,5 méteres nézési távolságra sajnos már az 50" is kicsi, de legalábbis nagynak semmiképp sem nevezhető. A 42" fullHD-t ilyen nézési távra felejtsd is el, fölösleges pénzkidobás, a többletfelbontás adta előny teljesen elveszne! Egyetlen dolog miatt jöhet csak szóba az S30 és az a jobb általános képminőség és a fejlettebb mozgásmegjelenítés.
"Főleg, hogy a könyvespolcot se kell szétborítanom, mert a 42-es elfér, az 50es meg nem..."
Sose a bútorhoz vegyél TV-t, hanem fordítva! Szerintem át lehet variálni azt a könyvespolcot úgy, hogy megfelelő legyen.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
"Az UX az gyk. = az UX30-al ugye?"
Nem értem a kérdést. Az UX-széria az az UX-széria. A 30 csak annyit jelöl, hogy idei modell, tavaly meg még nem is volt UX-széria.
A kép akadozását egyértelműen a forrásoldalon kell keresni. Okozhatta a BD-lejátszó rossz beállítása (nem engedélyezték a 24p lejátszást), maga a tesztanyag, ha hibásan volt kódolva, de akár még az amatőr összekötés is. A TV tudja kezelni a 24p anyagot, ebben biztos lehetsz.
Get Moded!
-
nihill
őstag
Nekem U20 van, 1 éves. Amikor akadozás volt a képben, azt mindig a lejátszón kellett állítani. Nekem olyan szokott lenni, hogy nem folyamatos a film hanem mintha bele-bele rántana a lejátszásba. Ilyenkor a 24p-t kell bekapcsolni a lejátszón. Vagy épp kikapcsolni, ha azon maradt de mégsem olyan a film. De a TVn nekem sose kellett még állítanom semmit.
-
BaLee
addikt
Ipon-on akciózzák a Samsung PS50C7000-et, 220k-ért...
Nem tudom honnan szedtek még elő, de ennyit megér szerintem.
-
TCr
veterán
Pana U30-ra senki?
https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
BBéci
legenda
-
BBéci
legenda
Éppen most írom a cikket róla, hajnali 4-ig tesztelgettem, nyomkodtam a gombokat.
Azt tudom, hogy csak üzleti módban jön elő a Micro Dimming demó, egy pillanatig játszottam a gondolattal, hogy átállítom, aztán letettem róla. Valóban szoftveres trükk, de hatékony, mert olyan feketéje van, hogy hihetetlen. Töksötétben szoktam mozizni, az Avatar általam rendszeresen tesztelésre alkalmazott jeleneteit is úgy néztem. Megdöbbentően jó a térhatása, legalább annyira kijön minden karnyújtásnyira, mint a VT30-on. Crosstalkot nem láttam, pedig kerestem. Ma megnézem a többi demófilmet is, csak úgy a magam szórakozására.
Mozgásmegjelenítésben és sötét területek részletességében elmarad a Panától, valamint a bevilágítás és felhősödés is nagyon zavaró, de csak üres képen látni, mert a Micro Dimming azt is sikeresen eltünteti. Az alsó és felső üres sávok (2,35:1) is tökfeketék.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
krx21
nagyúr
BBéci!
D8000led vs VT30Sikerült megnyomkodnom egy D8000 led Samsungot egy boltban és megnéztem a szürke átmenetet, hát elmarad a VT30-tól rendesen... Viszont amiről régebben írtam a micro dimming, megtaláltam benne a demóját! Csak üzleti módban indítva lehet előhozni!
Hát lehet hogy benne van mégis? Vizsgáld meg! Bár nem feltétlen hadveres dolognak néz ki!
Fényviszonyok miatt nem tudtam megvizsgálni, vajon a kontraszt tesztem (fekete háttérben középen kicsi fehér kör) vajon jobb lenne mint VT30-on? Próbáltam és érdekes de film módban volt a legmeggyőzőbb! Vajon sötét szobában is olyan jó a feketéje mint ahogy világosban látszik? Te hogyan látod a VT30 után??? -
szijartg
őstag
Ha már s30 és belső lejátszó akkor nekem is lenne egy kérdésem...
az 1080-as filmeket gyönyörűen kezeli egy 500as hdd-ről, persze magyarokat.
De, amin több dub van azzal mi a helyzet? Lehet valahogy váltogatni a hangsávok közt?
Erre még nem igazán jöttem rá, meg nem is nagyon nézegettem... csak most jutott eszembe.
És pl, ha van egy .srt felirat? az pl egy sorozatnál hogy tudom előcsalni? Le tudja játszani ezeket? -
Khelben
nagyúr
Bőven
Igazából egyik családtag szemet vetett a tv-nkre (40es samsung lcd) és innen jött az ötlet, hogy akkor mi meg vegyünk újat. 150 körül húztuk meg a határt, én egyből a p42s30-at mondtam (kíváncsi vagyok a plazmákra, mikor az lcd-t vettük, akkor is gondolkodtam már plazmán, csak nem mertem belevágni, féltettem a családtól). Az asszony meg azt mondta, hogy ugyanakkorát ne vegyünk, arra minek kiadni pénzt, legyen nagyobb. Ebből jött az 50c3e. Úgyhogy most töprengek. Gondolom sd tv nézéshez meg nem-full hd anyagokra jó, főleg a 3,5m-es nézési távolság miatt. Xboxra milyen lehet? Ott nem gáz az 1024x768-as felbontás? (Casual játékosok vagyunk, tehát hétvégén megy 1-2 órát az xbox, nem tolok rajta fps-t versenyszerűen)Aki esetleg használ bármilyen 50es hd ready plazmát játékkonzollal, írhatna valamit a képminőségről.
[ Szerkesztve ]
-
Khelben
nagyúr
válasz burgatshow #44341 üzenetére
Köszönöm.
Még azon töprengek, hogy kell-e nekem full hd. 3-3,5m-es a nézőtávolság, nem járnék jobban egy 50-es HD-val, mint a 42-es fullhd-val? Az S30 lejátszófunkcióit nem használnám, van külső médialejátszóm, tehát csak megjelenítőnek kell a tv. A P50C3E a versenytárs. -
TCr
veterán
Tegnap végre sikerült megnéznem élőben a Pana UX30-at, tetszik a képe, szerintem vétel lesz belőle (42-est láttam, 50-est szeretnék).
Az UX az gyk. = az UX30-al ugye?A tartalom ami rajta futott az viszont nem igazán volt jó.
Akadozott a kép, nem volt folyamatos. Olyan volt, mintha túl kevés lett volna a frame.
Pana BD lejátszóról ment valami Pana demó sorozat, a tv távosával váltottam a demókat, de mind ilyen volt.
A tv beállításait átnéztem, de nem találtam benne olyan funkciót, amivel javítani tudtam volna rajta.
A BD játékos távosa sajnos nem volt kirakva, így a tv távosával csak programot tudtam váltani, a beállításait nem értem el.Mi lehetett ennek a jelenségnek az oka?
(Sajnos az UX30 mellé volt kitéve a G30 is, valami csodaszép annak a képe, vérzik a szívem, de 200 ezernél többet nem akarok tv-re költeni.)
https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
tlala
addikt
válasz burgatshow #44341 üzenetére
Az S20-on a hangerő szabályzó gomb + jelű (felső) gombja FELETT van - szerintem ott keresd az S30-on is...
-
burgatshow
veterán
válasz Khelben #44340 üzenetére
Bár ez a G20-ra vonatkozik, majd otthon kipróbálom, de addig is megér egy próbát: #23610.
Más: tudom hülye kérdés, lehet csak én voltam béna, de a P42S30 távirányítóján hol a fülemben van a némító gomb? Tegnap vagy 5ször átscanneltem a szememmel de nem találtam.
[ Szerkesztve ]
-
Khelben
nagyúr
válasz burgatshow #44339 üzenetére
Úgy tudom, a menüjében valahol el van rejtve, hogy mennyit ment eddig, azt hogy lehet előcsalogatni? Vásárláskor leellenőrizném, hogy tutira nálam legyen a bejáratós időszaka.
-
burgatshow
veterán
válasz Gabor970 #44336 üzenetére
Hehe. Mióta rendes TV-m van én is cserélem a videótékám 1080p-s anyagokra. Ahol pedig ez nem érhető el, ott of course 720p-re.
Tegnap így is lement vagy 8 SG-Atlantis rész 720-ban. Hát odaver.
#44338, Khelben: Szerintem nincs ebben az árkategóriában jobb jelenleg. Igazából semmire nem kell figyelni ha normális boltban veszed. Szép képe van, sok HDMI bemenet, gyönyörű kép.
Nálam is filmezésre egy kicsi TV-re meg Xbox-ra van használva és eddig egyáltalán nem csalódtam. Amire figyelni kell, az általánosságban igaz a plazmákra (melyekről már biztosan tudsz a visszaolvasások miatt).
[ Szerkesztve ]
-
Khelben
nagyúr
Üdv!
Olvasgatom visszafelé a topicot, de azért kíváncsi lennék, mi a véleményetek a Panasonic P42S30-ról. Van-e valami spéci hátránya, mire kell figyelni vásárláskor, stb.
Esetleg ebben az árkategóriában(~150k) van-e jobb vétel? HD és fullHD filmekhez és xboxhoz lenne használva. -
válasz GeneraL_XTX #44335 üzenetére
Ha minden igaz az LX508D feketéje 0.015 cd/m^2, ami egy lehelettel sötétebb a VT30-tól is. (Csak nem tudom hogy ez vajon egy falfekete képen dinamikus kontraszt, ami gyakorlatilag szinte érdektelen, vagy ANSI sakktáblán is ennyi marad-e [kicsit butábbak voltak még a tesztek is akkoriban és nehéz 2008-as cikkeket kiguglizni ] de ha azon múlik meg lehet mérni...)
Nem csak az alacsony MLL az érdekes a Kuro tech-ben, hanem az is hogy az első sub-field aránylag sokkal sötétebb, mint más plazmáknál, és ezzel egyetemben több sub-field-et is használnak egy képfrissítés alatt (mint mondjuk a Panasonic, Samsung-ról nem nagyon láttam ilyen információkat, hogy mit hogy csinál), így a sötét árnyalatok is kevésbé zajosak, több geometriát rajzolhat ki a sötét képeken is.
Amitől én félnék, az inkább az elektronika, elvége egy CPU ami gyors volt egy laptopban 2008-ban, az 2011-eben kis túlzással elég egy gyors okostelefonba, szóval (na jó, mondjuk eszement áraik is voltak ezeknek akkoriban újonan...)
-
Gabor970
addikt
válasz Zoli_2010 #44326 üzenetére
nekem az az áprilisi van fenn, az a legutolsó. Nincs vele bajom. Én ritkán tekergetek a filmekbe, kb kéthavonta fagyok meg. Köszi a tippet a hangsáv váltással kapcsolatosan!
Én is meg vagyok elégedve a lejátszóval, tegnap néztük a sötétség határán c. filmet, 1080-as mkv volt, hát nagyon-nagyon tetszett a képminőség!Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
GeneraL_XTX
veterán
-
válasz GeneraL_XTX #44333 üzenetére
Hányszor cserélgetted a TV-idet az utóbbi időben, és hányszor gondolkodtál újabb cserén (még ha nem is tetted meg, mert én is csak eljátszottam a gondolattal...)?
Amúgy van olyan érzésem is, hogy legörbült szájjal jönnék el onnan, ha megnézném, mert ami 2008-ban álleejtős volt, az ma már nem feltétlenül. Nem lehet összevetni az akkori teszteket a maiakkal. Mikor a 2008-as LCD-k még a vicc kategóriát súrolták, és a többi plazma gyártó sehol nem volt akár az akkori Kuro-khoz, akár a mai Pana/Sumokhoz képest, akkor könnyű volt ajnározni...
(#44333) GeneraL_XTX
Nekem több rémlik (mármint elméleti síkon, nem gyakorlatban, de mint ha mondtad volna hogy eladod a D550-et is és inkább LCD-t veszel).
[ Szerkesztve ]
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz janos666 #44332 üzenetére
szerintem ez elég nagy hülyeség de Te tudod.....
"eladható-e aa 51D550-em a mai websop legalja áron ha mellécsapom az akksis 3D szemcsit"
ezt meg felejtsd el, senki nem fog új árban használt TV-t venni. Legutóbb megtanultam hogy sok hiéna van a TV használtpiacon is
Mindenképpen bukni fogsz rajta, jó ha 170-et meg fognak adni érte.
[ Szerkesztve ]
-
válasz DM-Fan #44315 üzenetére
Lehet, de nekem komolyan megfertőzte az agyam a gondolat, hogy vajon el tudnám-e most úgy boltolni a D550-emet, és lealkudni addig azt a LX508D-et, hogy minimális ráfizetéssel (max 50k, de inkább kevesebb) az kerüljön az asztalomra.
A 3D-t már meguntam (elfogyott a film), a feketéhez pedig már túlzottan hozzászoktam (IPS LCD után ez is nagy lépés volt, de hamar hozzászoktam és igényét kezdtem érezni a kevesebbnek, viszont a VT alatti Panák egyéb sajátosságaival még mindig nem verseng csak maga a feketeszint, a VT30 meg túl drága nekem, úgyhogy...).
Elkezdett bennem bolyongani a gondolat, hogy "abból még nem lehet baj, ha elmegyek megnéni... vagy ha megnézem eladható-e aa 51D550-em a mai websop legalja áron ha mellécsapom az akksis 3D szemcsit, az üveghangra kalibrált beállításaimat és a garantáltan betesztelt pixelhiba-/zúgás-mentességet" és az ingyen házhozszállítást.
Privátban írhat, akit érdekel.
[ Szerkesztve ]
-
tataboy
csendes tag
Sziasztok!
Megvettem a tv-t,végül is egy Pana 50C3 lett a befutó,sajnos az 50G30-at most nem engedhettem meg magamnak!
Köszönöm mindenkinek a segítséget,elsősorban DM-Fannak!
A képe egyébként csodálatos!
Már csak annyit szeretnék kérdezni hogy mennyire kell járatni,meddig és hogyan,
Hdmi kábelt és fali tartót milyet érdemes venni és hol?Utánvéttel senkinek nem postázok mert sok a ....!!!
-
válasz Zoli_2010 #44326 üzenetére
Jó az 1024, egy fontos bugot javított (beragadó zajszűrő kapcsoló - minden újraindításkor kézzel kellett kikapcsolni, örülök hogy egy ideje már nem kell...).
-
DM-Fan
nagyúr
válasz PPolip #44325 üzenetére
Valószínű vagy nagyon belépő szintű plazmát láttál, vagy olyat, ami nem volt megfelelően beállítva. Élesebb semmiképp sem lesz, felbontása ugyanakkora, maximum a képalkotási eljárásban és az árnyalatkezelésben van különbség. Az átlag, olcsóbb LCD színei mesterkéltek, természetellenesek lehetnek egy plazma mellett, sok érdeklődőt mégis jobban csábít, mert a szokatlan sterilitás megkapó lehet.
Get Moded!
-
-
Zoli_2010
tag
válasz Gabor970 #44290 üzenetére
Helló, régebben írtad, hogy gond volt a PS50C430 egyik firmware-vel (a beépített médiaplayer körül). Nekem most a 1023-as van, a legújabb a 1024-es, talán 2011. áprilisi. Érdemes-e frissíteni? Neked melyik van fenn, és rendben működik-e?
Naponta használom a belső lejátszóját, nagyon elégedett vagyok vele. (Az .mkv releaserek is lassan rájöttek, hogy Level@4.1-ben kell kódolni, mert az L5.1 felesleges is, és alig van lejátszó, ami viszi... + mostanában az igényesebbek mellé teszik már az .SRT feliratokat is!)
A legnagyobb hibája, hogy ha sokat nyomkodom (ugrálok vissza a filmben, ...), akkor néha lefagy. Ilyenkor a watchdogra kell várni 1-2 percet, hogy rebootolja a TV-t, mert semmire sem reagál(!) Van, hogy egy héten kétszer is megesik, van hogy 2-3 hétig semmi baja.Bónusz info: néha a "Nem támogatott audio codec" üzenet ellenére egy oda-vissza nyelvváltás után mégis lejátsza az adott film hangját. (Mondjuk, ha épp nincs lehetőség nyelvváltásra, mert nincs 2. nyelv, akkor pech.)
[ Szerkesztve ]
-
PPolip
csendes tag
Sziasztok!Tanácsot szeretnék kérni:mindenki a plazmát ajánlja,de ha egy lcd és egy plazma tv-n egymás mellett ugyanaz a műsor megy az lcd-t élesebbnek látom ,a plazmánál olyan mintha szín pamacsok lennének (pl:arcnál).ez miért van ,jól látom egyáltalán?
-
Giggles
tag
hali
tudnátok ajánlani 3d-s plazmát 350k-ig
köszi
-
-
DM-Fan
nagyúr
válasz wiggen123 #44316 üzenetére
Ezt kvázi lehetetlen így megjósolni. Van ismeretségi körömben olyan Panasonic plazmás, aki 2005-ben vette a készüléket és mai napig megy neki hiba nélkül, de olyan is van jelen topicban is, akinek a tavaly decemberben vásárolt készülékét kellett cseréltetnie. Nagyon változó a dolog. Alapvetően azért döntő többségében megbízhatóak, de tényleg úgy kalkulálj, hogy ez nem CRT, ami 20 évig megy. Az én előző Panasonic-om most lesz 4 éves, szüleimnél megy, mai napig tökéletesen hibamentes. A G20-am egyelőre most lesz egy éves, remélem azzal sem lesz gond (kop-kop-kop). Szerintem reálisan 5 évre lehet velük stabilan tervezni (mint manapság a legtöbb elektronikai eszközzel), persze sajnos mindig ott van a pakliban, hogy előbb elpukkan, ezért kell kihasználni a garanciális akciókat és lehetőség szerint 5 év garanciával venni.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
válasz wiggen123 #44316 üzenetére
Laikusan saccra garancia időtartam + 1-2 év.
Pontosabb értékre csak statisztikai adatok vezetnének, de azt egy konkrét gyártmányra kéne nézni (egy adott hardware revízió, ami egy adott gyárból jött ki), és az újak még nem éltek eleget ahhoz, hogy legyen ilyen adat, a régiek pedig nem relevánsak.[ Szerkesztve ]
-
válasz furzsi #44317 üzenetére
Ez nem normális jelenség, valószínűleg hibás az EEPROM, ami a beállításokat tárolja addig is, míg nincs áram alatt a készülék.
Arra azért figyelj, hogy minden egyes bemenetnek saját memóriája van, és bemenetenként is minden képmód külön-külön kalibrálható.
De ha pl. semmi mást nem állítasz, csak fényerőt, és újraindítás után visszaáll, akkor hibás.Egy lehetséges hiba még az, hogy Shop/Exhibition módban van (kiállítási példány volt, vagy véletlenül erre böktél kicsomagolás után első indításkor).
(Vagy lehet még netán Hotel/Kórház módban is, de ahhoz a szervízmenüt kell turkálni. Ha újonan vetted, és így van, akkor ez gyári hiba, és hagyd inkább a szervizesre, hogy orvosolja.)Minden esetre próbálj meg most software-t frissíteni: Itt kattints a "förmwer"-re, töltsd le a filet, bontsd ki egy USB pendrive györkébe (pl. F:\), tedd be a TV-be, és a támogatás, software frissítés alatt válassz USB-t.
Aztán ha kész, és újraindult, akkor az Exit gomb hosszú (nagyon hosszú) nyomvatartásával csinálj egy resetet (ha bejött az ablak OK-ézd le).
Ha újraindítás után továbbra sem menti a beállításokat, akkor hívd fel a szervízt.
Ugyan ezt végig akarják majd csináltatni veled, mond hogy már megtetted. Valószínűleg kapsz egy új alaplapot, ami kb. egy hét alatt jön meg (pontosabban a szervizes technikus rendeli majd meg szemrevételezés után, és ő szereli be neked ha megjött...).[ Szerkesztve ]
-
furzsi
tag
Egy kis segitség kellene egy Samsung d550 tulajtól,mert nem tudom lementeni a képi beállitást.Tehát beállitom:élesség,szin,stb... és csak addig tartja amig kikapcsolom,minden bekapcsolásnál újra be kell állitani,szóval hol tudom lementeni a beállitást?köszi.
Más: létezik,olyan külső médialejátszó amivel felvenni is lehet pl:valamilyen tv adást?
Finom a Kindertojás, csak a sárgáját nehéz lenyelni!
-
wiggen123
senior tag
Valaki nagyjából meg tudja mondani, mennyi lehet egy Panasonic plazma tv elvárható/tervezett időtartama? Az ilyesmit elég nehéz előre megmondani az új generációs készülékekre, de aki régebb óta figyeli ezt a területet, talán jobban rálát erre a területre is, mint én.
Azért merült fel bennem ilyen "elvetemült" kérdés, mert lehet inkább most szánok rá többet és veszek 5 évre egy csúcs tv-t, mint egy alsó kategóriásat 2 év garival. Így nem fog fájni a fejem 5 évig, hogy tv-re kellene költenem. Persze várom a pana 5 éves akcióját Remélem lesz karácsony előtt-
Sometimes you win, sometimes you learn.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz janos666 #44314 üzenetére
Az a baj vele, hogy ez már biztosan nem garis. Márpedig semmilyen TV-ért nem adnék 300 eFt-ot, amire nincs legalább 2-3 év garancia, lehet az akármennyire is megkímélve. De sajnos a használt cuccban meg még ezen felül ott a plusz rizikófaktor is, hogy nem tudod, hogy ki mennyit használta és ezen idő alatt hogyan vigyázott rá.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Nem érdekem reklámozni (nem ismerem az eladót), de ha áprilisban hirdetik meg mikor én nézelődtem biztos elmentem volna megvizslatni élőben és ha olyan amilyennek mondják, akkor el is hozom ha sikerül lealkudni pár 10-est a árból: Pio LX508D (Ez még csak 8G, de még ezt sem igazán érte utól máig a Pana/Samu...)
(Időnként ránézek a Kuro-kra apróban, hátha előkerül valahonnan egy használt KRP-500 értelmes áron.)
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Machado #44309 üzenetére
Tekintettel arra, hogy a TV-be csak egy antennakábel dugható egy időben, ezt maximum valamilyen közösítővel tudom elképzelni, de ott meg nem tudom, hogy nem interferál-e a két jel. Nálam a kábelszolgáltató a DVB-C mellett ugyanúgy adja az analóg csatornákat is ugyanazon kábelen, ezért a TV behangolta a 140 DVB-C adót és a 40 analógot is. A két tuner között a távirányító TV gombjával tudok váltani. Ott van a listában a DVB-T is, de azon nem található behangolt csatorna.
Get Moded!
-
Machado
tag
Sziasztok!
Vettem egy Panasonic TX-P50U30E plazmát, az lenne a kérdésem, hogy a DVB-C és a DVB-T tuner használható-e egyszerre?
Tehát mehet-e a T-be az ingyenes 7 csatorna antennáról, a C-be meg Conax-szal a kábel TV egyszerre?
-
vhunor
őstag
Panasonic 50G30E 259.900 a Saturnban (Mammut).
-
válasz Béla29 #44303 üzenetére
Minden digitális progresszív megjelenítőnek van legalább egy képkocka input lagja, mert egyszerre frissül minden pixel, így míg épp látsz egy képkockát, akkor a következő frissétéshez már készen kell várakoznia egy képkockának, mert mire frissíteni kell, addigra már minden képpontnak át kellett árnie a kábelen és még a TV elektronikájának is fel kellett dolgoznia (színszámítás, egyebek).
Ez 60Hz-en 1/60-ad másodperc. (Erre jön még rá, amit a képfeldolgozó nyammog rajta.)
Az én D550-em PC módban meg is csinálja ~16ms-en belül, így gyakorlatilag csak egy képkocka a lag. Movie módban ez felmegy ~31-re, ami durván két képkockányi késés.
[ Szerkesztve ]
-
Béla29
csendes tag
üdv.
most lehet hülyeséget kérdezek,nézzétek el.
plazmáknak van input-lag-ja? -
törölt tag
Utólag is köszönöm mindenkinek a segítséget. Végülis nem plazma lett belőle, mivel szüleim az időnkénti éjszakai tv előtt bealvásukkal nem vállalták be a plazmát, inkább legyen picit csúnyább, de ne "vigyázállásban" kelljen tv-zni. Így egy Panasonic TX-L32E3 lett, ami LED-es LCD, nekem igazából ez sem tűnik rossznak (pláne az eddigi után), bár én leginkább majd f1-et nézek rajta csak átlag kéthetente.
-
Na jó, picit sarkítottam.
Minden plazma, amiről itt többnyire beszélni szoktunk (Panasonic, Samsung 2010, 11)
Kivéve a Samsung-okat PC módban (csak annak is megvannak a maga hátrányai is - pl. nincs se CMS, de még CinemaSmooth se, így filmhez nem az igazi, de játékokhoz jól jön).LCD-kből lehet hogy van több TV is, ami filmezésre optimalizált módban is visszadja az 1080p felbontású chroma térképet is.
A PC monitorok mind tudnak ilyet, azokat eleve RGB-re készítik fel, ahol nincs is chroma subsampling.AVSForum-on is van egy topic, ahol képernyőfényképeket is találsz arról, hogy melyik TV mit tud ilyen tekintetben.
De még ha kezelne is YCC 4:4:4-et a TV-d, akkor is megérné inkább 4:2:2-t kiküldeni, mert a HDMI kapcsolat sávszélessége szűkebb lehetőségeket ad, mint a TV-d elektronikájának precizitása, így akkor is érdemesebb lenne inkább a TV-vel csináltatni a chroma térkép felnagyítását, mint a lehjátszóval.
Igazából az lenne a legjobb, ha nem hagyják ki a HDMI szabványból az YCC 4:2:0 formátumot sem, és akkor a lejátszónak tényleg csak dekódolni kéne, nem kéne erőlködni hogy átpréseljük a felhízlalt anyagot a szűkös HDMI csatornán, aztán a TV-n belül már nem kell többször visszakerekíteni, csak a legvégén a panelvezérlőnél egyszer ditherelni.
Valószínűleg valamilyen kompatibilitási okból 4:4:4 az alapértelmezett, vagy egyszeráen csak jobban hangzik, mert papíron több adatot visz át (meg hát ma is létezik olyan megjelenítő, ami lekezeli).
Léteznek YCC 4:4:4 10/12 bit techdemo anyagok (pl. kis animációs filmek), de nyugi, az nem emészti meg a lejátszód, és ha ki is juttatod valahogy a TV-re, attól az még ugyan úgy eldobálja a chroma pixelek felét (függetlenül attól, hogy a ráküldött 4:4:4 jel rögtön a dekódolásból, vagy resample eljárásból született).
(#44300) krx21
Van, amit nem lehet elkerülni (4:2:0->4:2:2), de ebben az esetben az optimális az, ha YCC 4:2.2 megy át a kábelen, így lesz legkevesebbszer újramintavételezve a chroma térkép.
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Asszociációs játék. :)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Két Redmi 14 Pro és egy Pro+ futott be
- Rendszergazda topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Nyomtató topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...