Hirdetés
Aktív témák
-
yankoo
tag
válasz Stafni #43374 üzenetére
Sajnos eléggé tükröződik érdemes olyan helyet választani neki ahol a háttérben nincs természetes vag mesterséges fényforrás nekem a szekrényen lévő díszcsíkok is látszanak benne sötétítővel. Én az a savoya parkban az auchanban néztem nincs egyáltalán szürke mivel plazma ezért a fekete fekete ott szemüveggel is kipróbáltam bele lehet sétálni a képbe és amit sokan irnak hogy ha elfordítom a fejem más lesz a kép hát tévednek abszolut nem változik. Nekem bevált
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz Stafni #43383 üzenetére
Csalóka ez az áruházi nézelődés, ott nagy előnyben vannak ám az LCD-k, ezért is veszik őket az olyan vásárlók akik nem járnak utána,csak a boltban látottak alapján veszik a rosszabb képminőségű és túlárazott trendi LED-et
A samsung kifejezetten ráfeküdt erre, külön áruházi módja van a Tv-knek hogy ott szebben mutasson mint a többi. Szerintem több időt ölnek ezen beállítások finomításába, mint az otthon alkalmazott képprofiloknak a beállítására
[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Stafni #43383 üzenetére
"Én a Dunakeszin lévő madarasteszkóban néztem és a fóti Corában. Mindkettő szürke volt. A 200e feletti LCD mind sötétebbek voltak."
Ez teljesen természetes abban a környezetben. Otthon pont a fordítottját látnád: a plazma fog sokkal mélyebb feketét adni a normál, fény nélküli környezetben.
"Az SD adások szebbek voltak az LCD-n, mint bármelyik plazmán."
Ezt meg nem is igazán értem, hogy lehet. Itt is csak a feketeszintre gondolsz? Csakmert még agyonvilágított környezetben is minden másban a plazmán kell jobban kinézzen.
"Majdnem minden 3. érdeklődő felveti, hogy szürke."
Igen, de ha megnézed, csak azok, akik áruházban vizsgálgatják megvétel előtt. Aki már megvette és otthon nézi, az mind nagyon elégedett vele - és nem azért, mert ott nincs mellette az LCD, ami sötétebb lenne, hanem azért, mert otthon más a helyzet.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Stafni #43392 üzenetére
A sok fény sosem előny, semmilyen megjelenítő esetén. Ilyen helyre - és főleg, ha nappal nézitek - tényleg lehet, hogy előnyösebb lenne egy LCD, azonban a felhasználási kör meg lehet, hogy pont plazmáért kiáltana, nem beszélve az esti TV-zésnél már erősen észlelhető feketeszintbeli különbségről és a plusz méretről is, amit azonos ár mellett a plazmával el tudsz érni.
Alternatíva lehet, ha olyan készüléket választasz, amin van tükröződésgátló bevonat. A direkt a panelra eső fénnyel ez sem tud csodát tenni, de az oldalról érkező tükröződések esetében azért elég jól tudja tenni a dolgát.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Gabor970
addikt
válasz Stafni #43397 üzenetére
véleményem szerint, ha a szoba három oldalról üveges, és nincs roló rajtuk, akkor baj lehet a TV nézéssel. Esetleg válaszd a legjobban tükröződésmentesített modellt, amit csak kapni lehet! Nekem a nyugati falon van nagy ablak, és a déli falon van a készülék (ps50C430) sötétítőfüggöny van csak, nincs roló. Nyári délután csak az ülőgarnitúra azon részéről lehet TV-t nézni, amelyik az ablakhoz közelebb esik (ugye így nem felém tükröződik az ablak). A másik oldalról esélytelen a TV nézés, alig látszik valami. Ha körbe ablak van, nem tudsz hova ülni, hogy ezt elkerüld.
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Stafni #43397 üzenetére
Általában pont az a tapasztalat, hogy be szokták tartani a szállító cégek az állítva szállításra vonatkozó előírásokat a plazmák szállítása kapcsán. Azért nem hülyék dolgoznak ezen cégeknél sem és figyelnek a dobozokra rajzolt piktogramokra, nem véletlenül kerülnek azok a dobozra. A szállítás során keletkezett kárért ugyanis ők a felelősek.
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Stafni #43683 üzenetére
Őszintén? Unalmas! Kiváló példa arra, hogy hogyan lehet elrontani egy dance-slágert. Szeretem a feldolgozásokat, de nem az efféléket. Ezt kb. ugyanúgy nem tudom értékelni, mint mikor Paul Anka swingben nyomja a Nirvana Smells Like Teen Spirit-jét. Semmi de semmi köze az eredetihez, csak ráénekli a dalszöveget egy totál más swing alapra. Ez mire jó? Szerintem kínos. Kísérletnek jó, de ebből egy egész lemezt összehozni súlyos kiégettségre utal - akármit is tett le korábban az asztalra. Ha swinget vagy big band-et akarok hallgatni, akkor felteszek egy Sinatra lemezt, ha meg a Smells Like-ra van igényem, akkor a Nirvana-t. Susan Boyle is jobban tenné, ha megmaradna a stílusánál. Ennél még ez is ezerszer jobb - ez legalább megőrzött valamit a dal eredeti hangulatából. De sok ilyen van (ez egész jó amúgy). Az Enjoy The Silence-szel is az a baj, hogy rettenetesen elcsépelték azalatt a 21 év alatt, ami eltelt a megjelenése óta.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Stafni #44525 üzenetére
Ne általánosíts! Gondolj arra, hogy ez egy olyan fórum, ahová a plazmások igencsak szűk köre ír, és az ide íróknak igencsak kis hányadának romlik el a TV-je. A rengeteg elégedett felhasználó pedig nem ömleng hosszú ódákat, hogy mennyire elégedett a TV-jével, mert sokan csak akkor jönnek fórumra, ha gondjuk van. Korábban is voltak meghibásodások, a Panasonic mégis minden évben meghirdeti az 5 éves garanciaakciót, sőt, az utóbbi 1-2 évben évente többször is!
Get Moded!
-
janos666
nagyúr
válasz Stafni #44645 üzenetére
Üdv a klubban.
Ja, mai plazmák is tágabb színterűek a kelleténél, nem csak az LCD-k, de általában mindkettőben van (közép kategóriától felfelé) software-es megoldás a problémára.
De a boltokban persze az agyonhúzott kontraszt és élesség, dinamikos anyámkínja minden rá van küldve, nem hogy visszafelé korrigálva a színtér (a Shop mód is eleve ilyet rak be, de user módban is előszeretettel kapcsol be először Dyanic/kiemelt/VIVID, stb. módban a TV).A magas fényerő és kontraszt érthető is boltokba, az oda úgy jó (bizonyos korlátok közt), de hogy a Samun is 50-re van rakva alapból a képélesség, és be van nyomva a zajszűrő is, az együtt olyan ocsmány fost csinál a képből hogy a Windows asztal hátteremet nem ismerem meg úgy.
DM-Fan: Ja, minél kisebb annál jobb. Ennyit figyelmetlenségből is lehet hibázni.
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Stafni #44645 üzenetére
"Akkor leírhatom, hogy a Saturban 42G30 színe nekem nagyon harsány volt."
Hát, nem tudom, hogy mi lehetett ott elállítva, de gyanítom rá volt húzva a színtelítettség, mert a Pana TV-ire minden jellemző, csak az nem, hogy harsány volna a színviláguk a gyári normál beállításban. Abszolút a legnaturálisabb képe a Pana plazmáinak van mindhárom gyártó közül. A G-széria meg különösen jó ilyen téren (is).
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Stafni #44649 üzenetére
A G30 ugyanúgy többet nyújt összhatásban, ahogy a ma már emlegetett VT30 és D8000 összehasonlításában a VT30. Mélyebb fekete, jobb kontrasztátfogás, jobb mozgásmegjelenítés, stb. Az viszont biztos, hogy a D550 szolgáltatásban több, így ott a 3D, amiért én mondjuk egy lyukas garassal nem adnék többet, jelenlegi formájában legalábbis biztos nem, de ezt mindenkinek egyéni ingerenciája alapján kell, hogy eldöntse.
A Panasonic valószínű hamarosan meghirdeti az 5 éves kiterjesztett garancia-akciót - eddig minden évben így tette - és akkor már a jelen árán is egyértelműen nagyon jó vételnek fog számítani a G30. Bár szerintem már így is az.
"Igen, tudom. Nagyon elterjedt a LED TV kifejezés."
Épp azért ne terjeszd tovább, mivel helytelen!
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Stafni #44887 üzenetére
Szerintem ebben lehet bízni, bár pár napja még 290 eFt volt a Panashop-ban, most már csak 280 eFt, ergo volt egy áresés, nem tudom mennyire reális, hogy ez most még tovább essen 260 eFt-ra. Persze nemcsak a Panashopból áll a világ, multik simán akciózhatják 260 eFt-ra, ahogy a linkelt helyen is megtették. Attól, hogy Duna Plázában nem volt, még a Mammut-ban lehetett, szoktak ilyen szórások lenni még házon belül is, ráadásul ezek tudtommal eltérő Kft.-k.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Stafni #44913 üzenetére
"Neked a Panasonic fizet, hogy ennyire tukmálod mindenkire?"
Ezt meg honnan a francból vetted? Ki mindenkire? Milyen Panasonic-ot? Legalább ugyanannyit javaslom a Samsung-ot is, ha végigolvasod a HSZ-eket, mindig kiemelem, hogy miben jobb egyik, miben a másik és mindig leírom, hogy nézze meg az illető mindkettőt és ezek alapján döntsön.
De ha számodra is vonzóbb a Samsung a 2 év garanciával, mert máshoz hasonlóan szerinted is mocskos szemétláda a másik gyártó azáltal, hogy 5 év garanciát mer osztani az amúgy is csökkentett áru TV-ire (nem is értem, hogyan képzeli), akkor vedd nyugodtan a 3 évvel ezelőtti Samsung-ot, aztán be se kapcsold, nehogy elpukkanjon, és legfőképp ne állj be közénk, hülyék közé, akik a Panasonic-ot merészeltük választani és akik mind arra játszunk, hogy 5 év alatt lelakjuk annyira a TV-nket, hogy másikat kapjunk, amit másik Panasonic vásárló fizetett ki helyettünk!
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
-
Ijk
nagyúr
válasz Stafni #45335 üzenetére
Az lcd esetében azért elég nagy fejlődés történt az utóbbi években, míg a plazmáknál már több éve ott volt a Kuro. Biztos vagyok benne hogy rengeteg régi plazmásnál már LCD virít otthon.
Másfelől az lcd-t sokkal jobban tolják, marketing, forgalmazott mennyiség szempontjából is, egy multi áruházban jó ha 10:1-es arányról beszélhetünk.
Mondjuk szerintem a fő ok, a samsung térnyerése lehet, a panasonicnak mára bizony elég kemény konkurencia lett PDP téren./人◕ ‿‿ ◕人\
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Stafni #45335 üzenetére
Az viszont továbbra is tény, hogy minőségibb, színhűbb képet, nagyobb méretű képet és jobb mozgásmegjelenítést nyújt a plazma, mindezt sokkal elérhetőbb áron. A baj inkább ott van, hogy a vásárlók nagy része totálisan laikus és simán benyeli azt a maszlagot, amit az áruházakban az egyébként maguk is teljesen tudatlan eladók nyomnak. Tényleg csak azt nézik, hogy akciós LCD, meg LED, meg minden, most csak 100 eFt, aztán hazaviszi 100 eFt-ért. Más kérdés, hogy otthon nagy részük csalódik, mert olyan viszonyok között már nem olyan képe van - meg ugye ott már nem a fullHD demo lemez fut rajta, de nagy részük beletörődik és azt gondolja, hogy biztos itt tart most a technika és fingja nincs róla, hogy mit nyújthat egy plazma - mert ahogy írod, azokat még az üzletben is eldugják. Ha egy kicsit nagyobb lenne mögötte a nyomás - mert adott esetben minden gyártó fejlesztene plazmát, akkor rég vezető technológia lehetne, mert még így - alacsony példányszámban is olcsóbban gyártható és jobb minőséget nyújt, mint az LCD. Csakhát a piac ritkán megy abba az irányba, amibe ideális volna, mert ugye a lobbi mindig erősebb.
Get Moded!
-
Khelben
nagyúr
válasz Stafni #45342 üzenetére
Akkor ott valami rosszul volt beállítva. Én néztem a félmilliós 3d-s lcd-t kiállítva, ugyanaz a diafilm ment rajta, mint a 100ezer forintoson. A plazmákon meg folyamatos a mozgás. Nem értem, hogy az emberek ezt miért nem szúrják ki a boltban. Engem ez zavar a legjobban az lcd-ben.
-
Khelben
nagyúr
válasz Stafni #45351 üzenetére
Láttam egy filmrészletet a boltban, ezerfelé osztott kábeltv, tehát elég szar forrás. Amerikai sárga taxik álltak az út mellett, a kamera meg követett egy mozgó autót. LCD-n sárga foltok voltak a taxik, a plazmán még a számot is le lehetett olvasni az oldalukon. És a 89000 forintos 37es lcd-n meg az 500ezer forintos 3d-sen ugyanúgy elmosódott volt a mozgó háttér.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Stafni #45364 üzenetére
Van ilyen, pláne ha már hozzászoktál egy fullHD kijelzőhöz. Ezért szoktuk hangsúlyozni, hogy mindenki nézze meg a kiszemelt készüléket és ne hagyatkozzon csupán fórumra, tesztekre, mert adott esetben mást kaphat, mint vár. Egy CRT-ről áttérőnek pl. már az 50" HD-Ready is Kánaán szokott lenni, de egy fullHD-ről váltónak nem feltétlen.
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
-
-
janos666
nagyúr
válasz Stafni #45801 üzenetére
Kontrasztban (feketeszint) nem, színhelyességben igen, főleg ha a drágább modellek funkcióit előcsalva kalibráltatod. Továbbá ha világos szobába lesz, akkor hasznos a mikroszemcsés bevonat, ami a G30-on van, a D550-en nincs.
Ha ma kéne döntenem, akkor 60% valószínűséggel a G30-at hoznám el.
Mikor én választottam, még mindkét gyártónál ugrált a fényerő, de a Panasonic előbb dobott ki javítást, amire azóta nem panaszkodnak, a Samsung pedig csak nemrég mozdult meg, de én sem vagyok maradéktalanul elégedett, mert azóta mintha jobban ugrálna a feketeszint, ami eddig sem volt olyan "hú de" sötét.
A Samsungnak sokkal jobb a színszámítása, mint a hasonló árú Panasonic-oknak (a VT30 az árban is más kategória...), és szerintem jobb a spatial/temporal dither is, de az összélményben sokat nyom a kontraszt is (Samsung-nál frissítés óta egyre többet abba az irányba hogy úgy érzem jövőre cserélem egy 2012-es Panasonic-ra).TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Stafni #45801 üzenetére
Szerintem az 51D550 szembeállítva a jelenleg 5 év garanciával kapható 50G30-cal nem sok eséllyel indul. Max. akkor érdemes a Samsung-ot választanod, ha nagyon kell a 3D, de én amiatt biztos nem mondanék le a látványosan jobb feketeszintről és az 5 év garanciáról.
Get Moded!
-
janos666
nagyúr
válasz Stafni #45808 üzenetére
Mert itt elhitették velem, hogy 2012 nagy lépés lesz a Panasonic-nak.
Nekem ezt már kár lenne nem megvárni így, hogy a kontraszton (és azon belül is a legutolsó software óta már zavaróan ingadozó feketeszinten) túl minden másban egyenlőnek vagy kicsit jobbnak tartom a TV-met, mint a G30-at, és ezen szempontokból elégedett is vagyok vele. (Én még annak is kifejezetten örülök, hogy nincs rajta bevonat, nekem sötétbe nem kell, az előző LCD-men pedig kiidegelt az agresszív AR-coating, felüdülés volt utána a nyers üvegfelület).Legutóbb nem győztem betelni a képminőséggel, mikor betoltam rajta a Battlefild 3-at PC-ről (láttam Xbox-on, az a kép egy hulladék ahhoz mérve, amit PC-n tol ki Ultra beállítással DX11-ben). Aztán jöttek a sötét éjszakai lövöldözések, és már kevésbé örültem. - Nem azt mondom hogy rossz, csak érzem hogy lenne még hova tovább ezzel a feketeszinttel, és tudom is hogy van tovább, akár a mai Panákon is érdemben...
De a helyedben nem várnék addig, míg kitesztelik a 2012-es szériát, ha most van pénzed és a régi megjelenítőddel már nem vagy élegedett.
Ha nem lenne teljesen kizárva a fény a szobából, akkor lehet hogy a D550 feketeszintjével is elégedett lennék, csak akkor meg jönne a tükröződés, és az a probléma, hogy az új software-el már a Samsug-nak is ~85 cd/m^2 a kalibrált csúcsfényereje, ami sötétbe elég, de ha felcsapom a villanyt a szobában pakolászni, már khmmm....
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- BestBuy topik
- 3D nyomtatás
- Letiltás - hogy is van ez?
- Interactive Brokers társalgó
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Halo sorozat
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest