Hirdetés
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Samsung LCD és LED TV-k
- Amazon Fire TV stick/box
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Apple asztali gépek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen processzort vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Kipróbáltuk az Anbernic RG40XXV kézikonzolt
Aktív témák
-
DM-Fan
nagyúr
válasz yankoo #43388 üzenetére
"aztán várhattam 4órát amíg a gáz helyreállt az eladó tanácsa szerint ugyanis fektetve hoztam haza, de a talp felszereléséhez igyis ugyis elkell fektetni ezt a rajz is mutatja szal érdemes várni a beüzemeléssel a tv érdekében."
...és milyen nagy idióta volt az eladó, aki ezt javasolta neked! Helyreáll a gáz, istenem!
Nem a gáz miatt nem szabad fektetve szállítani a plazmát, hanem az erőhatások miatt, amik ilyenkor az üveglapot és a kapillárisrendszert érik a szállítás alatt fellépő szállítás során. Az üveglapokat sem véletlenül szállítják erre rendszeresített állványos autókkal - állítva.
A talp felszereléshez nyugodtan el lehet fektetni a plazmát, mert ilyenkor nem rázkódik, nem éri semmilyen erőbehatás - hacsak nem rúgsz közben véletlenül a TV élébe. Ellenben fektetve szállítani szigorúan tiltott, az erre vonatkozó piktogramot megtalálod a plazma dobozán is, valamint az #1. HSZ-ben is kitértem rá. Ha szerencséd van, akkor nem rövidítetted meg a TV-d élettartamát.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
janos666
nagyúr
válasz yankoo #43390 üzenetére
Nem mindegy, mert a plazma panel leginkább egy lemezként modellezhető, ami sokkal könnyebben vesz fel a lemez síkjába eső erőket, mint a síkkal szöget bezáró hatásokat. Ha síkkal párhuzamosan éri egy erő (pl áll a lábán), az nyomás, ha síkra merőleges, az nyomás és hajlátás, az üveg pedig merev anyag, ami nem csípi a hajlító igénybevételt, pedig nagy méreteknél (ha sokkal nagyobb az átlója mint a vastagsága) viszonylag nagy hajlítónyomaték keletkezhet a dinamikus igénybevételek hatására (pl. fekve szállításkor az izmos kátyúkba hajtás, amik felénk néha már az altalajig érnek ), ilyenkor persze segít a rugalmas megtámasztás, de csak a keret van megtámasztva, a plazma panel nem fekszik fel semmire, csak a keretbe van befogva, a tehetetlensége viszont megvan.
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
janos666
nagyúr
válasz yankoo #43547 üzenetére
Mert alap 20-al van egy kis képélesítés, a 0 viszont szerintem is túl alacsony, nálam ~10 alatt úgy néz ki mint ha élesítéssel ellentétben már egyenesen mosná a tartomány egyes részeit, legutóbb 6-ra tettem, mert egyik tesztábra szerint úgy tűnt itt van a nullpontja.
Igaz ők szokásos gamma 2.2-re kalibráltak, én pedig 2.35-re, ez is okozhat eltérést. Vagy egyszerűen nem figyelt fel rá, hogy míg 0-val jónak tűnt az egyik tesztábra, addig rosszabbnak hat a másik.
1024 előtti firmware-vel még 18 tűnt jónak...
Ez is olyan opció, ami úgy lenne igazán korrekt, hogy OFF vagy xy, és az OFF tényleg kikapcsolná az egészet.TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
janos666
nagyúr
válasz yankoo #43547 üzenetére
A BD-ken differential compression-el van felvésve mindkét szemre 1-1 1920x1080 progresszív képkocka, mely két m2ts file formájában jelenik meg (de ez már egy "trükk" a filerendszeren belül).
Ez mind ki is megy HDMI 1.4-en TB elhelyezésben (+ fekete elválasztó sáv).Az, hogy melyik scene/nemscene releaser mit hogy kódol újra az már csak az ő elvein múlik (az x264 tág konfigurálási lehetőségein belül).
Szerintem ezt a pár filmet, amit többnyire amúgy is csak a látvány miatt nézel megéri BD (ISO) formában beszerezni.A TV-n minden port 1.4, és felbontásilag nagyon jól kezeli a FullHD3D-t.
A VGA típus és driver függő, DVI esetén nvidia-nál jobb a helyzet. Akkor derül ki biztosra, ha kipróbálod pl. PowerDVD11-el.
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
janos666
nagyúr
válasz yankoo #43553 üzenetére
Az jó, az autokapcsolás arra utal, hogy HDMI 1.4 szerinti formátum megy át, az SBS és TB szerintem nem kapcsol át magától.
PowerDVD-nél kattins a kis fogaskerék ikonra a 3D logó mellett, és az utolsó fülön próbáld beállítani, hogy "HDMI 1.4 1080p24". Aztán indítsd újra a lejátszást, és ha nem nyafog, illetve van 3D kép, akkor elvileg minden OK.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz yankoo #43781 üzenetére
A Smart jelzésű Samsungok képesek Internet böngészésre, ez a Fórum is olvasható rajtuk.
Lézerparaszt!
Az első hozzászólás rendszeresen frissül, nem tartalmaz elavult információkat.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
janos666
nagyúr
-
-
bANDYka
tag
válasz yankoo #47452 üzenetére
Wow, default beállítás kontraszt 95-ön, meddig vegyem? 25? 50? Illetve mennyi időn keresztül kell alacsony értéken hagyni?
Igen nagyon tetszik a dolog a 70 centis CRT-m után pedig egyszerűen nem találok szavakat és valahogy úgy érzem, hogy még közel nem hoztam ki a maximumot a készülékből.
seeing is believing...
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest