Hirdetés
- Gaming notebook topik
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Bluetooth hangszórók
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Aktív témák
-
Kornel
veterán
Sziasztok!
Plazma TV vásárlásán gondolkozok, szeretnék egy kis segítséget kérni. Több TV-t élőben megnézve azt már eldöntöttem, hogy plazma lesz, szerintem sokkal szebb a képe, mint egy LCD-nek.
Főleg SD, esetleg DIGI HD adásokat néznék rajta, illetve számítógépről 720p, ill. 1080p-s filmeket.
Nézegetve az ajánlatokat, 2 típus az, ami érdekelne:
1. http://www.argep.hu/product_1232176.html
Ez csak sima HD ready, viszont cserébe olcsó, de nem tudom, milyen a minősége, a megbízhatósága, stb. Elvileg van rajta USB, ami kis módosítás után filmeket is játszik, nem tudom, van-e erről valakinek valamilyen infoja. Gond lehet még a DVB-C tunerja, régebbi LG típusoknál a 700 MHz feletti digitális adásokat nem fogta, kijavították már ezt a hibát azóta?2. http://www.argep.hu/product_1261926.html
Ez ugye már FULL HD, de majdnem 40 ezerrel drágább, elvileg a minőségével nem lehet gond, ha jól tudom, ebben nincs film lejátszás.A kérdés igazából az, mennyire lesz különbség a HD illetve a FULL HD TV között mondjuk egy DIGI HD adásnál, vagy egy 720p-s mkv-nál, megér-e plusz 40 ezer Ft-ot.
Esetleg ha van más javaslatotok, azt is várom
Üdv:
Kornél
-
Kornel
veterán
Sziasztok!
PS42C430-as megfelelő választás lehet belépő kategóriában?
SD adást és néha HD filmeket néznék rajta.
Túl sokat nem akarok költeni, szóval 150 ezres kategória nem érdekel.
Milyen hibái vannak ennek a típusnak, ami zavaró lehet? Valakinek tapasztalata van róla?Üdv!
-
Kornel
veterán
Üdv!
Még mindig LCD és plazma között vacilálok.
Ha plazma marad, akkor ezek jönnek szóba:
LG 42PT353
Panasonic TX-P42CX3E
esetleg Samsung PS42C450A beépített médialejátszó fontos lenne, ezért a Panasonic nincs az első helyen a listámon.
Az említett TV-k képminősége között van jelentős különbség, amiért érdemes lenne az egyiket választani?
Ahogy boltokban néztem a TV-ket, szerintem ezeknek a belépő HD ready plazmáknak szebb a képe, mint a 100ezres kategóriájú FULL HD LCD-knek (még erős lámpafénynél is). Valakinek van ezzel kapcsolatban tapasztalata, aki használt már mindkettőt otthon.Előre is kösz a válaszokat!
-
Kornel
veterán
válasz Gabor970 #39421 üzenetére
kösz a válaszokat. a PS51D450 már nem fér bele, meg igazából egy 42-es is elég a szobába, kb. 3 méterről fogom nézni, de lehet csak 2,5.
egyébként a panasonic képe tűnt a legjobbnak nekem is, úgyhogy még meggondolom a dolgot. ha laptopról hdmi-n keresztül néznék mkv-kat (ideiglenesen, amíg nincs lejátszó hozzá) a panasonicon, az nem megy a képminőség rovására? rendesen lekezeli, mert tartok kicsit tőleÜdv.
-
Kornel
veterán
Üdv!
Ha valakinek van, vagy látott már közelről TX-P42CX3E TV-t, akkor kíváncsi lennék, hogy csak az a kiállított darab volt rosszul beállítva, amit láttam, vagy tényleg nagyon rossz a fekete színe? Összehasonlítva szinte bármelyik másik kiállított TV-vel, még a legtöbb LCD-vel is, magasan ennek volt a leggyengébb a feketéje. Szóval valami nem kerek itt, kíváncsi lennék az igazságra, de tesztet nem találtam sehol erről a típusról.
Köszi.
-
Kornel
veterán
válasz DM-Fan #39611 üzenetére
Azt gondoltam, hogy túl világos volt a plazmának, de a többi plazmának jóval jobb volt a képe, még így világosban is. De ha jól beállítva rendben van a típus, akkor nem aggódok. Nehéz megfelelően beállítani egy ilyen belépő plazmát? Kalibrálásért nem akarok feleslegesen pénzt kiadni. Egyébként mi a véleményed a típusról, ha közelebbről is szemügyre vetted?
-
Kornel
veterán
válasz t-bali3 #39741 üzenetére
Auchanba sajnos nem nagyon lehet nyomogatni a TV-ket, én az oldalán a gombokkal elkezdtem csatornát váltani, máris ott termett a "kedves" eladó, hogy mit akarok. Mondom csak nézem a TV-t. (CX3) Erre mondja, hogy a másik jobb. (Egy gagyi LG LCD) Mentem is tovább, gondolom nem fontos, hogy eggyel több vagy kevesebb TV fogy
MM-ban talán még nagyobb a fény annál is, viszont van távirányító, lehet nyomkodni, állítgatni, és ha szerencséd van, még segítenek is, azaz próbálnak
-
Kornel
veterán
Sziasztok!
Már kértem véleményt tőletek, de még mindig 2 típus között vacilálok, és már kellene a TV
TX-P42CX3E vs. Samsung PS43D450
A panasonicot sokan dícsértétek, megtekinteni csak nagy fényben tudtam, de nagyon fakónak, és sárgászöldnek tűnt a képe, true cinema beállítással is. Mellette (egy helyen) a samsung képe nem tűnt annyira fakónak, valahogy világosban jobbnak tűnt a képe. Tudom, nem sokat számít, de azért szolgáltatásban is jobb a samsung.
Valaki, aki használta, vagy közelről látta mindkét típust, az mondjon valamit, hogy dönteni tudjak.
Köszi
-
-
Kornel
veterán
Üdv!
Samsung PS 42 C450 TV-hez találtam kalibrált beállításokat a neten:
http://www.argep.hu/opinion_145427.html
Be is állítottam a TV-n, sokkal szebb lett a képe, szemre szép színek, jó feketék.
Kb. egy hét után tűnt fel, hogy sima tv adásnál ha valami erős színű kontrasztos tartalomról fekete háttérre vált a képtartalom, akkor a feketén ottmaradt az előző kép nyoma, mintha ghost lenne, de csak tv adásnál tűnt ez fel, mkv-s filmeknél egyáltalán nem. Ráadásul több óra RTL után se hagyott tartós ghostot az RTL logó se. Amit még nem értek, hogy ha fekete csík volt alul és felül az adás közben, akkor a fekete csík nem homogén volt, hanem bevilágítások jelentek meg a képtartalom függvényében, amit egyáltalán nem értek. Így beállítva egyáltalán nem volt diether zaj a képen.Most visszaállítottam alap beállításokra a TV-t. Normálon van, így elég kevés a diether zaj, és a fent leírt 2 jelenség se jelentkezik, de nem olyan jók a színek, a kontraszt, stb.
A kiemelt beállítás nagyon rossz, szerintem használhatatlan. A film beállítás jó lenne, de alapból szerintem nagyon nagy a diether zaj.
Valaki tud segíteni, hogy mitől lehet a fent említett 2 jelenség? Mert engem nagyon zavar, nem akarom kinyírni a TV-t se
Üdv!
[ Szerkesztve ]
-
Kornel
veterán
válasz DM-Fan #41160 üzenetére
Lehet rosszul fogalmaztam. Úgy néz ki, hogy van a fekete csík lent és fent. És a fekete csíkban függőleges világosabb részek vannak(az elhelyezkedése függ a világosabb képrészek helyétől), de ez csak fél méteren belülről látszik, ezért nem is tűnt fel olyan hamar.
Alapbeállításokkal nem is jött elő semmi ilyen jelenség, akárhogy figyeltem is. Szóval egyenlőre normálon használom.
Elvileg valaki kimérte ehhez a típushoz ezt a kalibrált beállításokat amit belinkeltem, de annyit nem ér, hogy cserébe ilyen jelenségek legyenek a képen
-
Kornel
veterán
válasz Gasparius #41756 üzenetére
Jó a geeks.hu oldal, csak tesztelhetnének több, és főleg olcsóbb tv-ket is, szerintem lenne rá igény.
Egy belépő plazma tv vásárlása előtt hónapokig kerestem teszteket különböző külföldi oldalakon, mire nagyjából fogalmam volt a jelenlegi típusok előnyeiről és hátrányairól.
Mennyivel egyszerűbb lenne, ha legalább a legkeresettebb típusok tesztje meglenne magyarul, egy helyen, mérésekkel, értékeléssel, véleménnyel.
-
Kornel
veterán
Ez nyilván igaz, amit írsz. De ha valaki rászánná az időt, és pénzt, hogy egy színvonalas tesztoldalt építsen fel, valószínű megnőne a látogatottsága, ezáltal a reklámbevétele is. Csak az a kérdés, hogy kis országunkba kitermelné-e a reklámbevétel a ráfordítást. Másik lehetőség, hogy valamelyik nagyobb portálba részben beolvadni, így nagyobb látogatottságot elérve talán megérné a történet.
Lényeg, hogy jelenleg igen szegényes a magyar nyelvű tv teszt kínálat, ebben egyetértünk szerintem.
-
Kornel
veterán
Ez jogos, annyiféle modell van.
De pl. az arukereso-t, vagy más hasonló oldalt megnézve, a tv-ket népszerűség szerint sorba rakva látható, hogy melyik tv-ket keresik mo-n az emberek. Itt is ezekről a típusokról vetődik fel a legtöbb kérdés. Ezekből a típusokból válogatva, és ezeket tesztelve szerintem egy ilyen tesztoldal látogatottság is jelentősen megnőne. -
Kornel
veterán
válasz nightshadow #41768 üzenetére
Ilyen elven akkor ez a fórum is fölösleges, hiszen van rengeteg angol nyelvű, akkor ez minek? Arról nem is beszélve, hogy se index.hu se origo.hu nem kéne szerinted. De a piaci igények nem ezt mutatják.
Egyébként ha az az előtti hozzászólásom is olvastad volna, láttad volna, hogy rászántam az időt, és összeszedtem a különböző angol nyelvű oldalakról azokat az infokat, amik érdekeltek.
De ettől függetlenül szerintem lenne létjogosultsága egy átfogó magyar nyelvű tesztoldalnak is.De ez már tényleg nagyon off, úgyhogy részemről ennyi a témáról.
-
Kornel
veterán
http://panasonic.net/avc/viera/asia2011/product/x_plasma_spec.html#prdspecifications
VIERA Image Viewer (SD Card input/USB)
Y (AVCHD / SD-VIDEO / Motion JPEG [Lumix] / MP4 [Xacti] / DivX HD / WMV / MKV / JPEG / MP3 / AAC / WMA playback)
USB 2 (side); Mass Storage / Keyboard / WiFi
HDMI Input 3 (1 side, 2 rear)
Szerintem 120e Ft körül népszerű lett volna Mo-n, én is ezt vettem volna
-
Kornel
veterán
Szia!
Plazmát 130e-ből csak HD ready-t kapsz. A legolcsóbb FullHD ha jól néztem a Panasonic TX-P42U30E.
Persze ha 2,5 méterről nézed, akkor pont optimális egy 42-es HD ready is. Az első hozzászólásban van egy táblázat a nézési távolságokról, azt érdemes megnézni. 2,5 méternél kisebb nézési távolsághoz viszont ajánlott a Full HD.
Árban nem mindegy, mert a HD ready 100-tól indul, a FHD pedig 150-től.
Az fórumban HD ready-k közül általában a Panasonic TX-P42C3E-t ajánlják, de szolgáltatásban jobb egy Samsung, és a képminősége is teljesen jó. Viszont a belépő LG HD ready modellek képminősége rosszabb, hajlamosabbak a ghostra.
Mindenesetre képminőség szempontjából (SD adásoknál és még a 720p-s anyagoknál is) sokkal jobban jársz egy 42-es HD ready plazmával, mint egy 32-es, vagy 37-es LCD-vel, amit ennyi pénzért kapnál.
-
Kornel
veterán
válasz Gasparius #41803 üzenetére
Amivel többet tud egy Samsung, az kb ez:
ConnectShare™ (USB2.0) Movie elérhető (mkv, divx stb. lejátszás)
és elvileg az EPG jobban használható, több funkciója van.
Idei modell a PS43D450, tavalyi modell is van még pár helyen PS42C430 / C450
Képminőség terén jobbnak mondják a Panasonic-ot, de külföldi oldalakon lehet csemegézni a tesztek között, hogy melyik miben jobb.
Az biztos, hogy alapbeállításon gyárilag jobb képe van a C3-nak, de kalibrálva nem sok különbséget látsz köztük, az biztos.
-
Kornel
veterán
Az oké, hogy átállt, de mindig tv földi digitális sugárzásnál egyenlőre 4:3-at ír képaránynak a csatorna infoban, és a képernyőmódot 16:9-en hagyva alul felül "szokásos" fekete csík díszeleg. M1 HD, M2 HD csatornáknál pl. 16:9-et ír képaránynak a csatorna info, és rendesen látom a képet, ahogy egy 16:9-es sugárzású adásnál kell.
-
Kornel
veterán
válasz DM-Fan #42004 üzenetére
F1-et is "jó" lesz 16:9 letterboxba nézni, mert ugye nincs pénz nagyobb sávszélességre.
Mondjuk távirányítóval 1 gomb a nagyítás, és automatikusan teljes képernyőre hozza a képet, de nem találtam sehol, hogy csatornánként be lehet-e állítani fixre, hogy csak adott csatornán nagyítson, máshol ne. (PS42C450)Gondolom a képminőség is rosszabb a nagyítással a két kereskedelmi csatornánál.
Melyik külföldi adókon közvetítik az F1-et? Esetleg HD-ban? Mert előfizetnék rá, és be se programoznám az RTL klubot
-
Kornel
veterán
válasz janos666 #42180 üzenetére
Ahogy nézem most mindigtv-n, a tv2 úgy oldotta meg, hogy ha 16:9-es az anyaga, ami épp megy, akkor 16:9-ben adja a jelet, ha 4:3-as, akkor visszaugrik 4:3-ra az adás. Szerintem jó megoldás, nekem tetszik. Most pl. 16:9-es képarányú film megy, 16:9-ben is adja.
Az rtl mindigtv-n még mindig letterboxban ad, a tv2-höz képest nagyon rossz megoldás.
-
Kornel
veterán
válasz #16695808 #42209 üzenetére
Valaki bemásolta pár napja az AH válaszát, a lényege az, hogy a retek klub eleve letterboxba küldi a jelet a mindigtv-nek.
Pár napja írtam a retek klubnak, hogy mi a helyzet, és miért így továbbítják az adást, de nem válaszoltak, szóval nem nagyon érdekli őket a téma. Mondjuk maximum nem fogom nézni, ennyi.
F1-et az M1-re!
-
-
Kornel
veterán
Először néztem meg, hogy néz ki egy játék a plazmámon(42c450)
Hát az állam leesett
Válaszidő, részletesség, színek, mozgásmegjelenítés... nagyon bejött.
Pedig csak a COD4-et néztem meg, jelenlegi notimon még ez is csak éppen fut, de ezen felbuzdulva lehet beújítok valami erősebb gépet
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest