Hirdetés
Aktív témák
-
DM-Fan
nagyúr
válasz szijartg #43017 üzenetére
Ha méretben a 40" körüli fullHD modellek érdekelnek, akkor az első, minőségi fullHD plazma TV a Panasonic 42U30, ami 145 eFt-ért vihető haza és egész kellemes képe van. Ehhez képest viszont csak egy picit drágább a 42S30, ami 160-165 eFt között érhető el és már 1080 soros mozgóképfelbontásra is képes, valamint több bemenettel is rendelkezik, mint az U30, így még inkább ajánlott, minőségi képpel bíró plazma. A beépített médialejátszójától csak alap dolgok várhatók el, szóval külső lejátszó mindenképpen kell hozzá, viszont 165 eFt-ból 3 év garanciával veheted meg, hivatalos kereskedőtől.
Get Moded!
-
kételkedem
addikt
válasz szijartg #43048 üzenetére
Az emberek jelentős részének semmit sem mondanak a típusszámok. Legutóbb az Euronicsban a falon tv mögé(!) rakták a tájékoztató címkéket. Nem csak a típus az ár megkeresése sem volt egyszerű. Persze ettől még figyelhetnének jobban is, de ez csak egy egyszerű elírás.
Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat! °°XLIII°° "Isten, áldd meg a magyart" Kölcsey 1823
-
DM-Fan
nagyúr
válasz szijartg #43166 üzenetére
"Ha veszek olyan átalakítót ami dvi to hdmi és abba rakok egy hdmi kábelt az okoz kép romlást?"
Ha minőségi átalakítót és kábelt veszel, akkor elviekben nem.
"Vagy van olyan kábel is ami közvetlen dvi az egyik fele és a másik pedig hdmi."
Igen, ilyen is létezik, célszerűbb eleve ilyet venned. Itt böngészgess!
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz szijartg #43188 üzenetére
"Mellette egy G30 (asszem) az már 200k fölött volt az ára. Sok eltérést special nem vettem észre, talán egy hangyaf@sznyit volt szebb a képe."
Hát, egy MM-ban nem feltétlen fogod látni a különbséget, normális környezetben azért egy kicsit több, mint "hangyaf@sznyi" különbség van az S és a G széria között.
"Kérdeztem a csávótól, hogy hogy nincs bele égve a jel. Aztán, mondta, hogy napi 1x csinálnak rajta fehérmosást. És tényleg nem volt bele égve a logo."
Hát, szerintem egész napi RTL után a napi egyszeri fehérmosás kb. annyit ér a plazmának, mint halottnak a C-vitamin. Arról már nem is beszélnék, hogy a fehérmosás legalább annyira káros a plazmának, mint a huzamosabb ideig kint hagyott logó, ha nem jobban. Ha tüzetesebben megvizsgálod, lesz ott beégés gazdagon, de a ghosting az a minimum.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz szijartg #43198 üzenetére
Szerintem csak a hatalmas fényűzésben nem láttad a ghost-ot, otthon gyanítom rögtön kiszúrnád.
A pixelhiba sajnos mindig benne van a pakliban, de 3 napon belül cseréltetheted. A helyi kipróbálás elég macerás, kibontani, kicsomagolni, visszacsomagolni, miközben a dobozzal lehet a leginkább biztonságosan szállítani. Szóval macera. Persze az is az, ha pixelhiba (vagy bármi más hiba) van és amiatt kell újrajátszani az egészet.
A szervizmenü elérését sokszor leírtuk már, 2-3 éve ugyanaz minden Pana TV-nél. Sok hasznos infót nem fogsz találni benne, az egyetlen, laikusok számára is értelmezhető adat az üzemidő és a bekapcsolások száma.
Get Moded!
-
janos666
nagyúr
válasz szijartg #43239 üzenetére
Ezt most nem értem.
MM-ből nem hoztad el a kiállított példányt 148k-ért se, pedig legutóbb te mondtad, hogy ott valamelyest vigyáznak rájuk, és nem sikerült még beégetni az RTL logót?
Helyette átmentél egy másik boltba, ahonnan már elfogadtad a kiálllított TV-t 164k-ért? (Itt legalább megnézted, hogy nincs-e beégetve valami?)Persze a te dolgod, csak érdekel, hogy mi volt mögötte a logika, vagy hogy mást írtál le, mint gondoltál...
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
DM-Fan
nagyúr
-
bogabi
senior tag
válasz szijartg #43610 üzenetére
Hát ez így elsőre 72 ki/bekapcs, és 327 óra, ami bekapcsolásonként 4,5 óra = bolti bemutatódarab. De legalább is újnak semmiképp nem mondanám. Beégést keress rajta, ezek után biztos, ami biztos alapon.
[ Szerkesztve ]
A tévedés joga fenntartva. A meccs áll egyenlőre, egyelőre ez a helyes.
-
bogabi
senior tag
válasz szijartg #43612 üzenetére
Neten rendelted? Akkor egyszerűen vissza kell vinni, és elállni a vásárlástól. Ezt 8 napig megteheted. Ha személyesen, boltban vásároltál, akkor ha akadékoskodnak, legalább egy jegyzőkönyvet vetess fel velük, amiben rögzítitek a problémát...
A tévedés joga fenntartva. A meccs áll egyenlőre, egyelőre ez a helyes.
-
szijartg
őstag
válasz szijartg #43614 üzenetére
Visszavittem...
Elnézést kértek, mondván hogy egy másik euronics is így becsomagolva kapta a panától - amit kétlek. Na mindegy, nem álltam neki veszekedni.
Elvileg jövő hét közepe felé hozzák a másikat... biztos megint csütörtök lesz belőle.
Hát várunk...
Mondtam, hogy ott a boltba ki akarom próbálni -
spiritex
veterán
-
Gabor970
addikt
-
janos666
nagyúr
válasz szijartg #43634 üzenetére
Szerintem arra célzott, hogy így te járatok be az esetleges pixelhibákat és a zúgó panelt/tápot is, aztán együtt élsz vele.
Megbecsülendőbb lehet egy 300 órás hibátlan példány, amit már be is járattak neked, mint egy bontatlan "zsákbamacsaka" esetleg olyan hibákkal, amik még nem jogosítanak ismételt cserére, de esetleg zavaróak...TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
DM-Fan
nagyúr
válasz szijartg #43620 üzenetére
"Elnézést kértek, mondván hogy egy másik euronics is így becsomagolva kapta a panától - amit kétlek."
Ez Magyarország. Bármi megtörténhet! Mondjuk én is inkább arra gondolnék, hogy a másik Euronics-ben volt ez kiállítási darab és becsomagolták neked, de még akár az is lehet, hogy az Euronics valamelyik Panashop-tól kért át példányt, ami ott volt bemutatódarab. Ki tudja. Lényeg, hogy nem akadékoskodtak és kapsz egy (remélhetőleg már) zsír új példányt.
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz szijartg #43895 üzenetére
Gratulálok hozzá, használd egészséggel!
"Az elsővel szemben nagyon jó képe van. Ami már ment ~300órát annak a feketéi inkább szürkék voltak."
100%, hogy semmi köze ahhoz, hogy már ment 300 órát. Ennyi idő alatt semmilyen, azaz semmilyen feketeszint-változást nem észlelhetsz. Olyan kis lépcsőkben és olyannyira elnyújtva megy végbe az egyébként sem nagy fokú feketeszint-emelkedés, hogy kizárt, hogy egy 300 órát ment készüléknél ebből szabad szemmel bármit is észlelj. Nagy valószínűséggel egy eleve hibás, vagy nagyon elállított példány járt nálad első körben. Csúnya lenne, ha 300 óra elteltével szürkének látnád a feketét. Még 30.000 óra után sem szabad ilyet látnod egy 2011-es modellen, de már 2010-esen sem!
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz szijartg #43895 üzenetére
Ráadásul, mint tudjuk, a 2011-es Pana modellek feketeszintje nemhogy romlana, hanem egyenesen javul az első 1.500 üzemórában, ellentétben pl. a Samsung-okéval.
Alapvetően minden képjavító algoritmust kapcsolj ki a HD-tartalmakhoz, többnyire csak rontanak a képen! Az élesítést is állítsd minimálisra, mert csak fölösleges képzaj-növelő hatása van!
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Kernel
nagyúr
válasz szijartg #44275 üzenetére
Nincs szükség egy adattároló leválasztására, amennyiben a készülék nem használ írásnál átmeneti gyorsítótárat, vagy annak tartalmát mindig automatikusan kiírja, szinte azonnal, 1 másodpercen belül. (A cache kiírása számítógépnél is csak pillanatok műve.)
Ebben az esetben a menürendszer sem tartalmaz a leválasztáshoz menüpontot.
Például, ha jól emlékszem, az Alcor 1800 DVB-T vevőnél ugyan van ilyen menüpont, de annál sem tudni, van-e értelme. Legtöbb STB-vevőnél meg semmi, csak annyit írnak elő, hogy felvétel közben azért ne húzd ki, ha jót akarsz.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz szijartg #44275 üzenetére
Nincs is szükség leválasztásra, egy a lényeg: a TV ne dolgozzon épp a HDD-ről/HDD-re, magyarul fejezd be a lejátszási/felvételi folyamatot és lépj ki a médialejátszóból, TV-adás rögzítőből, vagy amelyik HDD-vel kapcsolatos alkalmazást használtad! Ezek után lehúzható a HDD, nem fog sérülni a fájlrendszer. Egyes, tokozott mobilvinyók egyébként is leállítják magukat x idő inaktivitás után, így semmi veszély nincs.
Get Moded!
-
burgatshow
veterán
válasz szijartg #44608 üzenetére
Ha érdekel megnézem majd este, de nekem kimondottan tetszik a dolog, hogy ha az xboxot kapcsolom be akkor bekapcsolja a tv-t és átvált (ha ment a tv akkor csak átvált), de ugyanez igaz a médialejátszóra is. Csak a b*zi Cisco-s STB nem tudja kapcsolni a tv-t. Rohadt idegesítő.
Sőt az is tetszik, hogy ha a TV-t kapcsolom ki és médialejátszóról ment, akkor azt is kikapcsolja. Az xboxot és az STB-t mondjuk nem, de ez is valami.
-
Khelben
nagyúr
válasz szijartg #44612 üzenetére
Jól mennek, inkább olyat vettem észre, hogy amikor elindítom a filmet, akkor pár másodpercig "cache"-el, addig kicsit akad a lejátszás. De ez max 1-2 másodperc és csak tényleg durva fullhd-s filmeknél (12-13GB feletti méret). Mondjuk sokat nem próbáltam, mert a könyvtárszerkezet hibái miatt visszatettem a hdd-t a médialejátszóra. De este majd próbálgatom még, mert jó lenne megszabadulni a médialejátszótól.
-
-
Digitalis
senior tag
válasz szijartg #45077 üzenetére
Mosógép, vasaló, esetleg villanybojler netán az elektromos sütő is annyit ment mint a múlthónapban?
Akahito gonosz mestere ismét figyelmeztetőn felemelte ujját, nem csak az a fontos, hogy mi mindent érint meg a fény és miként teszi, ordította, hanem talán még ennél is fontosabb, hogy mi minden van még a világon, ami nem fért rá a képre, habár ugyanabban a fényben áll.
-
spiky03
veterán
válasz szijartg #45624 üzenetére
Köszi neked is a választ.
Valahogy én is így gondolom.
Annyi különbséggel, hogy én 51 cm-es tv-ről váltanék 106 centire
A párom szüleinek az U30as van, de szerintem az is jó kis tv.
Mondjuk én azért inkább az S30-at venném (Mert az egy hangyányival többet tud )SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Futás, futópályák
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- War Thunder - MMO Combat Game
- Esik a hóóó!!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Seed szerver topic
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest