- CES 2025: megerősítette a SteamOS terjesztését a Valve
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- OLED TV topic
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
Aktív témák
-
HUTCHDB
nagyúr
kerdesem lenne, az uj 16:9- es adasokkal kapcsolatban.
samsung tv-t hasznalok!
ti hogyan allitjatok be a keparanyt, hogy jo legyen pl. az uj rtl, de buheralas, atallitgatas nelkul a tobbi ado kepmerete is?" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
BBéci
legenda
válasz janos666 #42896 üzenetére
Nem mindegyik készülék szereti a ceruzaakksik 0,2-0,25 volttal alacsonyabb feszültségét.
A szemüvegeiden nincs ki-be kapcsoló?Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Őőőő. Mért nem veszel akksit az egérbe? Árulnak külön is elem formájú akksikat ugyan úgy ahogy az elemeket szórják. Esetleg elrejtik őket a polcokon, mert nem akkora biznisz a 100x újratölthető elem, mint eladni 100db elemet.
A 3D szemcsinél szerintem nem akkora gáz. Egy elem igencsak kibír 10 órát, mint az enyém akksija, és nem tudom találsz-e akár 10 órányi 3D filmet, ami érdekel. (Nekem a saccolt 15 órámban az is benne volt, hogy megnéztem pár PC játékot 3D-ben, és tényleg minden 3D BD-t lerántottam, ami kicsit is érdekelt...)
Azért sikerült kétszer is lemerítenem eddig, mert bekapcsol a mozgásérzékelője, ha hangosan duruzsol a mélynyomóm. De messzebb vittem tőle és puha műanyagzacsira tettem, hogy ritkábban forduljon elő.
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
psg5
veterán
válasz janos666 #42861 üzenetére
Mondjuk igazad van teljesen (amúgy is csak 3-at használnánk max egyszerre a legtöbbszőr) és a vzetéknélküli egérrel is tele a t...m, hogy mennyit kell benne elemet cserélni, ha a szemcsi is így működik, akkor már ugrott nálam a"jó" ajánlat.
Köszi a szemfelnyitást
(#42863) HoReSz1975:
Az az ár azért csalóka, mert annál már a szemcsi nem bónusz, ráadásul ahol annyiért kapni onnan nem vennék...
F.K.T.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz erdoke #42893 üzenetére
Te tudod!
Igen, egy jó HD erősítő valóban nem olcsó mulatság (mondjuk korrekt áron is kapsz már nagyon jókat), de attól, hogy 7.1-es (az enyém is az), nem kell 8 hangszórót köré raknod - tud az menni 5.1 üzemmódban is (nálam is úgy megy) - én is fölöslegesnek érzem a 7.1-et. Azért én egyszer-kétszer már erősen meglepődtem egy-egy DTS-HD MA vagy TrueHD hangsávtól. Brutálisan tud szólni némelyik. Azért az a 4-5 Mbit-es sávszél tud valamit.
Abban teljesen egyetértek, hogy egy jó film gyengébb hanggal is jó film, a szar meg a HD-hangtól is szar marad, viszont azért néha nagyon jól esik a régi jó filmeket is HD-hanggal újranézni. Hozzáad az élményhez.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
erdoke
titán
válasz DM-Fan #42885 üzenetére
Pont azt mondtam, hogy emiatt nem fogok BD filmeket vásárolni, vagy ha mégis, lerippelem őket HDD-re, és a média lejtszómon van optikai kimenet...
Nekem nem ér szinte semmit a másfél megabites DTS-hez képest a HD, egy jó film közepes DD hanggal is jó film, egy vacak filmből pedig me, lesz élvezetes mozizás bivaly DTS HD-MA hanggal se. Egy 630-ashoz hasonló minőségű, de már HD-s erősítő bőven 200e fölött van, és akkor még költhetnék az 5.1 rendszer 7.1-re cserélésére, amit szintén teljesen fölöslegesnek tartok.
Egyelőre a PCM egész tűrhetően szól DTS Neo-n hallgatva, még a végén megtartom.A legjobb aláírás a héten
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Abrion #42891 üzenetére
Milyen lenne? Olyan, amilyen minőségben adják! Ha meghagyod 4:3 arányúnak (ekkor kétoldalt fekete sávod lesz), akkor semmilyen szinten nincs minőségromlás, így ha jó minőségben adnak, akkor tökéletes lesz. Ha úgy döntesz, hogy torzításmentesen belezoomolsz, akkor ugye a tetejéből és az aljából veszítesz némi információt és egy pici pixelesedés előfordulhat, hiszen a már amúgy is skálázott képbe bele kell nagyítani. De a legtöbb esetben még így is bőven nézhető a képe. Persze annál jobb, minél jobb minőségben ad az adott csatorna - ebben elég nagy a szórás ugye.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Abrion
senior tag
Nézelödten a csatornákat, és a többsége 16:9 arányú ami nagyon jó , na de mi a helyzet a 4:3 arányú csatornákkal? menyire lesz jó a képe?
-
Dorian
félisten
válasz #75912448 #42884 üzenetére
Feladtam
Volt 1-2 filmem ami a magas bitráta + BD ISO formátum miatt akadozott, így elkezdtem a filmeket kiszedni ISO-ból, most minden ok velük. Ez a néhány sok m2ts-ből álló film viszont így sem akad, úgyhogy nem is tudom minek strapáltam magamKétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
dastier
tag
válasz ZEN1TH #42882 üzenetére
Hát akkor ez nem szép dolog a Panától, értem én, hogy termékpolitika meg árképzés meg valahogy rá kell venni a zembereket a drágább vételre, de szerintem 2011-ben ez genyóság egy 160 ezres tv esetén, hogy nem lehet a színeket manual állítani.
Még jó hogy azt mondjátok alapból jók a beaíllítások, valószínűleg elleszek a Normál móddal, film meg úgyis PC-ről fog menni majd belenyúlok onnan ha valami nem kóser -
DM-Fan
nagyúr
válasz erdoke #42883 üzenetére
Ha már BD-filmeket vásárolsz, akkor megkerülhetetlen egy jó HD-erősítő (nameg a normális hangsugárzók). Nálam a H/K erősítő tökéletesen üzemel, nagyon meg vagyok elégedve a mozis hangjával, de zenehallgatásra is simán elmegy. Ahogy említed is: a kábelek száma is igencsak tizedelhető, ráadásul a TV portjai közül is csak 1 darabra lesz szükség ezek után.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
törölt tag
válasz Dorian #42872 üzenetére
A tsmuxer nem igazán erre való, ne csodálkozz ha a végére csúszni fog a hang, mert összefűzésnél dobálja a frémeket a muxer. Azért remélem sikerül :-) Lehet, hogy jobban járnál ha meghagynád isoban. Bár néhány media player így sem szereti, ugrálgat.
(#42866)
Na és a hangja, az az LPCM 5.1, uh....
[ Szerkesztve ]
-
erdoke
titán
válasz janos666 #42878 üzenetére
Kipróbáltam, és úgy űnik, bármit állítok a lejátszó kimenetén, a TV 48 kHz-es PCM hangot küld tovább az erősítőnek optikain.
HDMI-n a hang is másolásvédett? Elvileg a digitális hang külön halad, nem tűnik nagy ördöngősségnek egy nem túl drága aktív átalakítóval leválasztani. Persze én nem értek hozzá, úgyhogy majd utánaolvasok, és konzultálok szakértőkkel.
Ha nem megoldható, elnapolom a további filmek vásárlását, amíg meggondolom magam, és veszek egy új erősítőt. A sok HDMI bemenet + egy a TV-be egyébként is jelentősen leegyszerűsítené az életet kábelezésileg.[ Szerkesztve ]
A legjobb aláírás a héten
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Johnny Cage #42879 üzenetére
Van közte, ahogy az átlag mp3 és a flac között is. A jó fül mellett normális rendszer is kell a különbség észleléséhez.
Mindenesetre most már tényleg ki kéne próbálni, hogy az idei (tavalyi) Pana plazmák mit kezdenek a HDMI-n keresztül érkező különféle hangformátumokkal az optikai kimenet felé. Magam sosem próbáltam, mert nem is küldök hangot a TV-re, az optikait meg be sem kötöttem bele, mert nincs rá szükségem.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
-
válasz erdoke #42874 üzenetére
Én még nem próbáltam, de a D-s Samsung-ok elvileg át tudják nyomni a DTS és AC3 5.1-et HDMI-ről optikaira újrakódolás nélkül.
Azt gond nélkül kisakkozza majd a lejátszó, hogy a fogadó eszköz (TV) nem támogatja az LPCM és DTS-HD vagy TrueHD formátumokat, így eleve nem erőltet majd ki ilyeneket. DTS-nél kimegy a DTS-HD core része, ami lényegében egy DTS, a TrueHD-nak magja nincs, de épp ezért az ilyen lemezeken mindig van egy AC3 hangsáv is. LPCM vagy FLAC hangsávnál (nagyon ritka, eddig egy ilyen filmet néztem, az se Hollywood-ból jött) viszont azt hiszem nem lesz jobb alternatívád a PCM 2.0-nál, mert nem hiszem hogy a lejátszód nekiáll majd átkódolni DTS vagy AC3 5.1-be, bár ki tudja miket tud egyik másik lejátszó (mondjuk csak olyanból néznék ki ilyet, amin van SPDIF kimenet is, ott talán gondoltak erre...).
Szerintem a HDMI-koax osztó nem hogy bonyolult, de egyszerű passzív adapterrel lehetetlen is, az aktív adapter pedig vagy drága, vagy másolásvédelmek és egyéb licens okokból gyakorlatilag szintén lehetetlen lehet.
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
dastier
tag
Nah, jól megnéztem MM-ben az S30 Panát...
Nyugtassatok meg, hogy otthon az alapból nem világos szobában, vagy este jobb képe lesz mint az áruházban villanyfénynél...ugyanis kifejezetten fakónak tűnt, kontraszt gyenge, feketék inkább sötétszürkék
Kértem távirányítót, rendesek voltak és otthagytak vele (nem okoskodtak meg kamuztak mint a testvér áruházban) és jól megnyomkodtam, és sajnos nem láttam hogy be lehetne állítani a színeket külön, csak hideg-normál-meleg sémát láttam. Ha tényleg nincs akkor az elég kicseszés, gondolom csak azért mert ez a legolcsóbb Pana vonal, de azért akkor is...
A látszólagos gyenge kontraszt és fekete ellenére a TV-adás normálisan nézett ki amúgy, analóg is nézhető. A HD központi film valami fos minőségű reklámfilm volt, legalábbis remélem azért nézett ki gyengén.
Közelről elég gagyinak tűnt a tv elején a káva meg a minta...persze ez legyen a legkisebb baj, de azért mégiscsak sok évig ez lesz a nappaliban, szóval egy Samsung féle design-t jobban tudnék szeretni.
-
BBéci
legenda
válasz erdoke #42874 üzenetére
Szerintem irtó nagy hiba volt olyan lejátszót venned, amin nincs SPDIF kimenet.
Ezzel gyakorlatilag lemondtál a Dolby Digitálról és a DTS-ről.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
erdoke
titán
válasz DM-Fan #42871 üzenetére
Persze, az erősítőm formátumbeli tudásával tisztában voltam, és az az igazság, nem nagyon van igényem az új HD hangformátumokra, illetve nem is szívesen költenék komplett új hangrendszerre. Megteszi a h/k AVR630 zenére és filmre is.
Tehát a BD lejátszó hang kimenetét eleve a "jó öreg" digitális formátumokra állítottam, analógon pedig sorroundra.
Kipróbálom az optikait, ha lesz segítség a TV falról levételéhez és visszarakásához, aztán referálok. Mindenesetre jobban örülnék neki, ha kiadná az optikai-képes hangokat, mint egy HDMI elosztó vásárlásának (már ha létezik egyáltalán HDMI -> HDMI + koax elosztó, technikailag egyszerűnek tűnik).A legjobb aláírás a héten
-
Dorian
félisten
Srácok,
Sehogy sem jut eszembe: mi az a program, amivel a BD ISO-ban lévő .m2ts-eket össze lehet fűzni? Néhány BD esetében nem 1 nagy fájlból áll a film, hanem sok kicsiből...Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz erdoke #42862 üzenetére
Pont valamelyik nap beszéltünk róla, és végül arra jutottunk, hogy külső forrásról valószínűleg csak stereo-ra downmix-elve küldi ki a TV a hangot optikain, szóval szerintem ilyen szinten hiába keverteted le, mert a TV ezt úgyis meg fogja tenni, de ki kell próbálni! A HD-hangnormák mindenesetre semmiképpen nem fognak továbbmenni optikain, de ezek megszólaltatására az erősítőd sem képes, ha nincs HDMI-bemenete.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
camalot
tag
válasz HoReSz1975 #42863 üzenetére
Biztos hogy lefelé megy az ára mint minden tv-nek. Ahogy a fullhd-nek úgy a 3d-nek is lejön az ára, ráadásul jobbak is lesznek.
[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
nagyúr
Szerintem rendkívül egyszerű az eseted:
Mivel DivX-et, DVD-t és TV-adást nézel 220 cm-ről, ezért számodra teljesen fölösleges fullHD-ban gondolkozni (pláne teljesen fölösleges 42"-os méretben ), csak rosszabb képminőséget kapsz ezen forrásokról a nagy felbontás miatt, mintha HD-Ready-t választanál.
"42-esben gondolkodtam, mert nekem az 50-es elég nagynak tűník, főleg a mostani ötvenvalahánycentishez képest Meg az 50esek húzosak."
Rosszul gondolod! Rövid időn belül kicsinek fogod érezni a 42"-t! Ne felejtsd el, hogy eddig egy 4:3 arányú TV-t néztél, ez pedig egy 16:9 arányú, így hiába tűnik nagynak az az átló, a TV valójában nem annyival nagyobb. Azt írod, hogy az 50"-osak húzósak árban. Hát, ha a fullHD-t nézegeted, azt elhiszem. De ugyanakkor azt írod, hogy a 42U30-ra volna pénzed. Annak az ára 150 eFt. Ehhez képest az 50C3 meg 155 eFt.
Az 50C3 személyében egy jóval nagyobb TV-t kapsz a 42U30-hoz képest, ráadásul a C3 számodra sokkal inkább megfelelő azon tartalmakhoz, amit nézel majd rajta. Árban meg ugyanott vagy és hazavitted a jelenlegi legjobb HD-Ready TV-t 50"-os méretben.
Ezen forrásokról szerintem eléggé le fog lombozni a LED, szóval gyanítom nem kell majd magad győzködni, hogy plazma legyen. Ráadásul az a TV, amit kölcsönkapsz, drágább is volt és méretben is jóval kisebb, mint az 50"-os plazma.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Ijk
nagyúr
válasz DM-Fan #42864 üzenetére
Az a baj a plazma villogással hogy nem homogén. 60Hz-en alig vehető észre, azonban 24hz-en látható, és ugye minél világosabb a képtartalom annál jobban látszik. Tehát egy változó fényeloszlású képen a sötét részeken ugye semmit nem látni, a világos pedig vibrál. Ez ugye engem nem zavar, de elhiszem ha valaki a falra mászik tőle.
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
AmunRa
senior tag
A végén majd ők fizetnek neked! A HDD akció már nincs.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz lorcsi #42846 üzenetére
"nem a legjobb filmeket sikerült..de még a második csak nézhető is..viszont az első "
Apocalypto, mint "csak nézhető"?
Hát, szerintem meg kb. az elmúlt évtized egyik legnagyobb, ha nem épp a legnagyobb filmje, Mel Gibson legjobbja, ennél tökéletesebb filmet még nem rendezett. Tökéletesen letisztult, semmi flikk-flakk, az egyik legőszintébb törzsi film, ami valaha készült, hús-vér törzstagokkal, gyönyörű helyszínekkel és csodaszép állatokkal. Mindehhez társul a kellően feszes tempó, az akciódús és a megindító jelenetek tökéletes aránya és váltakozása, a briliáns operatőri munka és a referenciaszintű BD-transzfer (már a DVD-transzfer is brutális volt). Mindez 3 eFt-ért az egyik legjobb létező vétel (én is annyiért csaptam le rá anno). Ha valami referencialemez, akkor ez az, szerintem az egyik legszebb képpel és hanggal bíró kiadvány, megmutatja, mire is való a fullHD, mit tud a TV.
Get Moded!
-
GeneraL_XTX
veterán
Ahol 214k a D550 ott nem adnak hozzá 4 szemüveget.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz SpaceKombajn #42844 üzenetére
"beégés, ez kezelhető vagy inkább megelőzhető, oda tudok rá figyelni, cserébe jobb a kép SD és gyors mozgásokra"
Ha elsődlegesen tényleg TV-adásra (és főként sportadókra) keresel megjelenítőt, akkor azért ez meggondolandó. Valóban megoldható zoomolással, de azért veszítesz a képtartalomból is.
"villódzás, és ez lenne az egyik kérdésem, hogy ez mennyire zavaró(persze egyén függő is)."
Ahogy írod: egyénfüggő. Azt tudni kell, hogy minden plazma villódzik, függetlenül attól, hogy milyen alképpontfrissítést (100 Hz, 400 Hz, 600 Hz) használ, természetesen azért a jobb algoritmussal felruházottak kevésbé. Van, aki érzékenyebb rá, van, aki kevésbé. Nem egy olyan ember írt már ide is, aki belátta, hogy sokkal szebb képet kap a plazmától, mint az LCD-től, mégis utóbbi mellett döntött, mert nem bírta elviselni a villódzást. Meg kell nézni élőben a kiszemelt modellt és eldönteni, hogy számodra elfogadható-e, amit látsz, vagy sem.
"feliratos filmeknél a feliratok jól olvashatóak, gondolom igen, mert írták itt sokan, hogy néznek ilyen filmeket is"
Miért ne lennének? FullHD panelről beszélünk, ráadásul nem is feltétlen kis méretben. Csúnya is lenne, ha nem volna olvasható.
"A G30 és az S30 a két kiszemelt, már erről is volt szó, hogy megéri-e a többlet, de szerintem inkább a full hd filmeket nézőknél jöhet ki jobban az előny."
Ez így van, ott viszont kijön.
"Az is ok, hogy a nagy felbontás miatt sokkal közelebb kell nézni a mai HD TV-ket, elhiszem, hogy úgy látni a különbséget, de nekem egy kicsit mintha túl közel lenne az "előírt" nézési távolság, a monitoromat se nézem túl közelről (sokan azt is elég közelről nézik szerintem)."
Nem közeli az "előírt" nézési távolság, csak az emberek manapság még nehezen hajlandók elfogadni, hogy már nem CRT-kijelző előtt ülnek, ahol még a sugárzás miatt is távolabb kellett ülni, valamint a felbontás sem volt kellően nagy ahhoz, ami indokolta volna a közelülést. Számold ki, hogy a moziban arányaiban milyen közel ülsz a vászonhoz, még ha a hátsó sorba is veszed a jegyet! Zavar? Nem hiszem.
Get Moded!
-
HoReSz1975
őstag
A Samsung PS51D550 214.000Ft, ha adnak hozzá Samsung SSG-3100GB 10.500Ft, vagyis a TV, akkor 172.000Ft
Én is ilyet akarok venni, de még kivárok, mert szerintem vagy karácsonyra, de 2012 február, márciusra lemehet 170 - 180.000Ft -ig is (Nem jól tudom, hogy adnak 4db 3D szeműveget és 1db USB 2.0 320GB külső HDD -t )
Aki tanulta a termék életgörbéjét, az tudja nagyjából
[ Szerkesztve ]
-
erdoke
titán
válasz erdoke #42845 üzenetére
Sajnos most már on topic leszek a lejátszóval. Ezen nincs egy darab digitlis hang kimenet, csak a HDMI-n keresztül.
Van rá esély, hogy a G30 bármilyen digitális jelet továbbít az optikai kimeneten? A lejátszón be tudom állítani, hogy a HD hangokat lekeverje sima DD-ra és DTS-re, ez amúgy is kellene a régi erősítőmnek. Esetleg PCM-et is tud kiadni a lejátszó.
A sorround már elég gáz, az persze analógon működik.A legjobb aláírás a héten
-
Matematikailag igen, de hogy neked is ér-e 10k-t egy szemcsi, és használjátok-e mind a négyet egyszerre, az már más kérdés.
Én kb. 15 órát használtam cakk-pakk oda-vissza, még megnézem majd az új kalózfilmet, aztán megy apróra (de még így is megérte pár dolcsival drágábban akkumulátoros verziót venni, mert már 2x töltöttem ).TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
psg5
veterán
válasz GeneraL_XTX #42859 üzenetére
Köszi!
Az kb 10.000.-Ft-os szemüveg vagyis 40.000.- azaz maga a tv most 200.000.-Ft?Tényleg lehet nem várok novemberig... (persze, ha van az edigitalnál raktáron, ha jól emlékszem más is rendelt és nem igazán van készlet)
[ Szerkesztve ]
F.K.T.
-
kételkedem
addikt
A Samsung 40C650-es LED tévén nézz meg egy részt a BK-ból. (Barátok Közt, RTL) Ha Berényi Miki borostái helyett szürke, fehér, barna és fekete kockákat látsz szőrszálak helyett és ha a kép csak akkor teljesen tiszta, ha éppen minden áll, akkor neked is jobb a plazma. Ha ezek nem zavarnak és oda vagy a kifestő szerűen homogén és harsány képvilágért, akkor az LCD.
A lényeg, hogy azzal próbáld ki, amit valóban nézni szoktál! FHD LCD tévén az sd felbontású anyagok sajnos elkeserítően tudnak kinézni!Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat! °°XLIII°° "Isten, áldd meg a magyart" Kölcsey 1823
-
psg5
veterán
Aki az akciós (4 szemüveg ajándékba) 51D550-es samut vett, meg tudná mondani, hogy milyen típusú szemüveget kapott hozzá?
Persze lehet volt már róla szó, de mostanában visszaolvasva nem találom...
[ Szerkesztve ]
F.K.T.
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz Kivancsi99 #42850 üzenetére
Szerintem ez a D550 3D nélküli verziója. Ha így van 200k-t nem ér, hisz a nagytesó kb 215k már.
-
NB2
aktív tag
Sziasztok guruk
15 éves samu crt-m megérett a cserére, és úgy gondolom nem érdemes tovább várnom mindidg lesz valami ami miatt tovább tolom az egészet. A tájékozódás után lejött, hogy mivel film (divx+dvd)+tv (nagyrészében sport) nézésére használom a tv-t plazma lesz a tuti
De ezen felül sajnos elakadtam. Hiába olvastam el az első hozzászólást, nem tudom eldönteni, hogy HD-Ready v. FULL HD. Mivel kis szobával rendelkezem, lemértem 210-220 centiről nézem a tv-t. Nyílván a pénztárca is határt szab, de pl a 42U-ra még pont lenne keret.. 42-esben gondolkodtam, mert nekem az 50-es elég nagynak tűník, főleg a mostani ötvenvalahánycentishez képest Meg az 50esek húzosak.
Mivel már egy picit sok volt az elmélet, tegnap megnéztem euronics és MM-ben a tv-ket és én töredelmesen bevallom, hogy mindegyik tv-t szépnek találtam az én szemem nem tud különbséget tenni a színek között. Vagy nem néztem elég sokáig
Márka: az itt leirtak alapján Pana lenne.
Egyébként UPC settopboxban van hdmi-s is? HD-s csomagom van, de ahogy néztem a mostanin nincs hdmi csatlakozó. STB-ből van több fajta ami képes HD-t adni?A további kérdés, hogy várjak-e karácsonyig (decemberig) vagy vegyem meg most?
Egyébként olyan „szerencsés” vagyok, hogy egy ismerőstől kipróbálásra kapok egy samsung 40C650-es LED tv-t. Mit nézzek rajta, hogy kiderüljön, hogy tényleg nekem jobb a plazma? nyomassak sportot, forma1-et ezerrel, ott jön ki a „hátránya”?
Bocs a hosszúságért, de sajnos nem vagyok otthon a témában és azért az ember tv-t nem egy évre vesz.
-
-
erdoke
titán
válasz GeneraL_XTX #42848 üzenetére
Egyrészt nem visz mindent az asztali lejátszó, mésrészt néhány filmet szeretek "fizikailag" is birtokolni, végül pedig spórolok havi ~120 GB adatforgalmat, ha veszek két filmet BD50 le-feltöltése helyett.
(#42849) lorcsi
Nem. Ha sok pénzem lenne, egy nem létező plazma projektort vennék.A legjobb aláírás a héten
-
Kivancsi99
csendes tag
Hello!
A holnaptol aktualis madarkas reklamujsagban, a Samsung ps51d530 kinaljak 199.ooo-ert es +2 ev garit is adnak hozza + 14.671 Ft-ert. Mi a velemenyetek a keszulekrol es az igy "vasarolt" garanciarol? -
erdoke
titán
Hirtelen felindulásból vettem egy Panasonic BD75-ös lejátszót kerek 20e Ft-ért a MM-ban, mert valami végkiárusítás van náluk a régi modellekre és kiállítási darabokra. Bontatlan csomagolásút is találtunk, 1+1 év garancia van rá, így szerintem ennyiért nem rossz vétel, már ha valaki tervez ilyesmit beszerezni.
Vettem egy Bombák földjén-t és egy Apocalypto-t is 3-3e Ft-ért, hogy legyen mit nézni.A legjobb aláírás a héten
-
SpaceKombajn
aktív tag
Sziasztok!
Olvasom a topicot már egy ideje, sok mindenre már meg is kaptam a választ, de lenne még kérdésem.
Szóval onnan indultam, hogy tavaly félszemmel ránéztem az akkori TV kínálatra, akkor inkább LCD-re (ex500, ex700 és még c650)
de mivel rosszabb minőségű helyi kébeltévé volt csak, aminél 1-2 csatorna CRT-n is csúnya volt így nem volt értelme.
Idén megint elkezdtem nézni a TV-ket, mert már T-s sat TV van és a képe sokkal jobb (erről is volt itt is szó).A lehető legjobb kép a cél(tudom, G30 ), főleg focimeccsek, F1, WTCC és egyéb sportok (plusz spektrum, discovery stb, tehát nem csak teljesen sport, ezek amúgy is jók lesznek, hogy más is menjen a TV-n, ja és sorozatok HD-ben, feliratosan) és úgy láttam, hogy erre a plazma a legjobb (meg ugye sima(jobb képű) ccfl-es jófajta lcd-k már nem is nagyon kaphatóak, mindben van valami semmire nem jó extra, vagy felhősödő led vagy 3d stb.).
Játék se lesz rajta, se számítógép nem lesz rákötve (arra ott van a nagyon jó DELL monitor, ami tavaly váltott egy Mitsubishi Diamond Pro 930SB-t, ezt nagyon szerettem, nehéz is volt a váltás, ezért nehéz most a CRT tévéről is), arra kell a TV, amire kitalálták,a kép lehető legszebb megjelenítésre, egyéb hókusz-pókusz semmi nem kell (3d, internet stb.)- beégés, ez kezelhető vagy inkább megelőzhető, oda tudok rá figyelni, cserébe jobb a kép SD és gyors mozgásokra (mint az LCD) (RTL-en csak Forma 1-et nézek, foci az a sport1/2 ami nem éppen legjobb a logók és az eredmény jelző miatt, de megy majd más is, ahogyan írtam)
- fogyasztás, ezt is néztem több oldalon(külföldieken is), ebben is nagyot lépett előre a plazma az elmúlt évekhez képest
- villódzás, és ez lenne az egyik kérdésem, hogy ez mennyire zavaró(persze egyén függő is). Futólag láttam hipermarketben (igen, nem ott kell nézni, de ha már ott voltam más okból, akkor megnéztem mi a kínálat) bár nagy fényben egyik üzletben sem az igazi) az U30-at és a C3-at és láttam a villogást, egy másik Eu... üzletben pedig az S30-at láttam, az nem villogott (persze más fényviszonyok, meg más is ment rajta, ezen éppen rajzfilm). Szóval van különbség köztük(elvileg mindegyik 600Hz) vagy csak a körülmények miatt lehetett ez, továbbá a G30 még jobb ebben a neoPDP-vel vagy ellenkezőleg, jobban villog?
- feliratos filmeknél a feliratok jól olvashatóak, gondolom igen, mert írták itt sokan, hogy néznek ilyen filmeket is
A G30 és az S30 a két kiszemelt, már erről is volt szó, hogy megéri-e a többlet, de szerintem inkább a full hd filmeket nézőknél jöhet ki jobban az előny. (azt is olvastam, hogy SD adásra elég a hd-ready is, mert a felbontása közelebb van az SD-hez és ezért szebb, viszont nekem a sport a legfontosabb és a mozgókép felbotása az S30-nak sokkal jobb mint a C3-nak vagy akár az U30nak). Megnéztem, azt is , hogy a G30 és az S30 is kb, egyfomán fogyaszt, pedig azt hittem, hogy a neoPDP miatt kevesebbet eszik a G30.
Az is ok, hogy a nagy felbontás miatt sokkal közelebb kell nézni a mai HD TV-ket, elhiszem, hogy úgy látni a különbséget, de nekem egy kicsit mintha túl közel lenne az "előírt" nézési távolság, a monitoromat se nézem túl közelről (sokan azt is elég közelről nézik szerintem).
A szemnek nem káros ez a "közelről" nézés (tudom nem CRT, de az LCD-nél vagy plazmánál ez nem számít annyira)?Majd lesz egy csak TV nézésre kihegyezett kör is a boltokba, akár Pestre is felmegyek, viszek olyan anyagokat amit nézek/nézni fogok.
Előre is köszönöm a válaszokat.
spacetime
-
Kernel
nagyúr
válasz bajzso #42835 üzenetére
Ha nincs rajta kezelőszerv, valószínűleg automatikusan érzékeli a bekapcsolt forrást. De van távszabályzós szerkezet is, ami azután egy tanítható távszabályzóval is kiváltható, hogy ne kelljen annyi távot kezelni:
5 csatornás HDMI átkapcsoló (switch)
Kedvelt kényelmi szolgáltatás, hogy ha a csatlakoztatott HDMI jelforrások valamelyikét bekapcsoljuk, a HDSW51 automatikusan annak a jelét továbbítja a kijelző felé.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
WiZARD
addikt
na meglett faternak az 51d550, edigital pólusban volt raktáron (bár netes rendelésre 2 napja nem válaszolnak)
elsőre jónak tűnik, de egyelőre bejáratás...Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
kételkedem
addikt
válasz v.attis #42839 üzenetére
Ez a fórum!
Sokan követik napi szinten az árakat, akciókat.
Az akciók általában országosak, a hivatalos Panasonic partnereknél. Garanciánál az a lényeg, hogy hivatalos gyári garanciát kapj és ne valami fénymásolt fecnin levő bolti garanciát.Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat! °°XLIII°° "Isten, áldd meg a magyart" Kölcsey 1823
-
v.attis
őstag
Mi a legbiztosabb és leggyorsabb infó forrás a pana tévék árát és gari idejét illetően? Országos akciók szoktak lenni az 5 éves garanciával és esetleg kisebb árral kapcsolatban, vagy egy-egy forgalmazó adja akcióval?
-
BBéci
legenda
válasz gabort #42830 üzenetére
"Egy 3D-képes blueray lejátszó 50K körül van, és semmivel sem jobb a képe egy MKVs anyagnál."
Ez így, ebben a formában nem igaz, éppen tegnap volt szó róla.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
válasz Cypresss #42832 üzenetére
Ha hozzáférsz érintetlen 1:1 másolatokhoz, akkor elvileg nincs különbség, digitális videónak mindegy hogy egy HDD, vagy 011100110110111101101011 darab kisfloppy-n tárolod.
Az meg hogy a hálózati médialejátszód, vagy a lemezes lejátszó bánik-e ügyesebben a képpel, megint nem sokat számít míg ki tud küldeni YCC 4:2:2-t. Engem legalább is soha senki sem fog meggyőzni róla, hogy rengeteget számít miképp nagyítják fel a chroma mapot egy irányban, hisz eleve azért tárolják felezett felbontásban, mert a chroma információra kevésbé érzékeny az ember, és az egyes algoritmusok közt már minimális eltérésekről beszélünk, az egyszerű bilinear filter sem gáz, ha korrektül működik minden, azon túl meg már aztán tényleg nyagyító kell... Aki meg az RGB kimetetet erőlteti, az "megérdemli", vagy "vannak bajok" hardware oldalon is, ha az tényleg egyértelműen szebb.
A menük és extrák meg hát kinek mit érnek, engem nem szoktak lázba hozni. (Ahonnan én "veszem", ott általában nem is pakolják ISO-ba, hanem a BDMV mappa rántható, és én eleve csak a legnagyobb m2ts filet rántom belőle - hacsak nem seemless brancing elvű többféle verzióval [pl theater és directorcut], mert akkor kénytelen az ember az utolsó kis fileig lenyafogni és playlist-et használni...)
(Gyengébbek kedvéért 011100110110111101101011 magyarul "sok" )
-
Cypresss
senior tag
Most végeztem az első NFL-meccs megnézésével. Hétvégén nem volt időm megnézni, ezért felvettem és azt kell mondjam az ESPN HD adása KURVA JÓ.
Sokkal részletgazdagabb és kontrasztosabb a kép, mint mondjuk az Eurosporton, a hang pedig DD-ben jön.
Egyébként nem tudja valaki, hogy a Eurosport és az ESPN milyen felbontáson tolja az adást? Mert nekem úgy tűnik, hogy az ESPN 1080-ban jön, de lehet, hogy tévedek.
A világegyetemben két állandó dolog van; a hidrogén és a hülyeség!
-
Cypresss
senior tag
válasz gabort #42830 üzenetére
Szia! Én kérdeztem, de közben alaposabban visszaolvastam és láttam, hogy DM már értekezett erről korábban (drága és elég szar ithon a BD választék).
Filmekhez hozzáférek gyak korlátlan mennyiségben, és HD vagy FullHD minőségben, szóval nem lesz BD Player vétel ez eldőlt.
A világegyetemben két állandó dolog van; a hidrogén és a hülyeség!
-
gabort
csendes tag
Köszi az útbaigazítást a 3D-vel kapcsolatban.
Megjött az 51" D8000-es samu. Szerintem nagyon szép képe van, a HD szuper, és az SD is élvezhető rajta. A média lejátszó kiválóan viszi a 3D filmeket NAS-ról N WiFin keresztül is. Hosszú távról nem beszélhetünk, de eddig kifejezetten jó cucc.
Pár hozzászólással korábban kérdeztétek, hogy érdemes-e BD lejátszót venni. Szerintem, ha valakinek van egy jó NAS-a, és hozzá fér a filmekhez, akkor nem. Egy 3D-képes blueray lejátszó 50K körül van, és semmivel sem jobb a képe egy MKVs anyagnál. Engem az extrák nem hoznak lázba, szóval én egyelőre meghátráltam a vétel elől.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz creatorium #42828 üzenetére
Ugyanúgy megteszi egy minőségi lemezes lejátszó (DVD/BD), de ha van egy jobb képességű médialejátszó, az is alkalmas lehet. Persze ki lehet próbálni a beépített lejátszót is, hogy azzal milyen az eredmény.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz creatorium #42825 üzenetére
Belépőszintnek már a Pana U30 is tökéletes, ennél pár dologban nyújt többet az alig drágább S30, amit szerintem akkor már érdemesebb választani. A 42S30 már 160 eFt alatt megáll. A 2D-s modellek közül igazából már csak a G30-cal tudnál efölé menni minőségben, de abból a 42"-os is 210-220 eFt között van - a NeoPDP panelt meg kell fizetni.
Ha 50"-ban gondolkozol, akkor az S30 sajnos kiesik, de ott van helyette az 50U30, ami 210 eFt-ért vihető haza, valamint erősen ajánlható a Samsung 51D550 is, ami 3D-t is tud és 225-250 eFt közötti áron be lehet szerezni (a Samsung idén nem jött ki kisebb és olcsóbb fullHD modellel).
A DVD-gyűjteményhez fontos, hogy tégy a TV alá egy minőségi elektronikával szerelt DVD- (vagy ma már inkább BD-) lejátszót, ami príma minőségben skálázza fel neked a DVD-ket 1080p felbontásra. A jobb minőségű lemezek meglepően jól tudnak kinézni még a fullHD panelen is. Nekem jelenleg egy Pioneer HDMI-kimenetes lejátszóm van, tökéletesen elégedett vagyok vele. A BD-lejátszókból rendkívül nagy a választék, árban is korrektek már, sokuk médialejátszóként is üzemel, érdemes utánaolvasgatni.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Zebu
addikt
válasz DM-Fan #42796 üzenetére
Áh nem nekem kell, én elvagyok az 50S20-szal Hamarosan 1 éves lesz.
Egyik haver vett ma egy 42S30-cat
Már csak hangcucc kellene hozzá, de jó lenne valami olyan, ami VIERA linket támogat és mégis szépen szól meg minden. Ezekkel van valakinek tapasztalata?
t-bali3: Beégéstől nem parázok. Szerintem ez kicsit túl van spírázva. A cégnél egy V70-en napi 8-10 órában van statikus tartalom és a mai napig nem égett be. Már legalább egy éve ez van rajta. Ok nem erre való, de nem volt más bent, ezt meg el kellett használni
[ Szerkesztve ]
-
creatorium
tag
válasz DM-Fan #42811 üzenetére
"Természetesen a fullHD modelleken is jól tudnak kinézni ezek a források, ehhez leginkább egy jó minőségű, HDMI-kimenetes DVD-lejátszó, jó STB, vagy a TV saját tunerje szükséges"
Értem, ha sok sd tartalmat is nézünk és miért ne tennénk, hisz valljuk be javarészt még ezzel vagyunk körülvéve, melyek azok a fullhd készülékek amiket ajánlanál belépőszintnek amik jó tunerrel rendelkeznek jó elektronika a felkonvertáláshoz? Esetleg jól bevált hdmi-s lejátszó mellé?
-
-
t-bali3
senior tag
"A gyors teszt nálam azt dobta ki, hogy 10 random mkv-ból 6-ot visz el az S30 beépített lejátszója (hát az elején jobb arányban reménykedtem ). DivX-nél még nem tapasztaltam hibát. Beépített hangsávokat + feliratokat jól kezeli.."
Idézet, tőlem nagyjából tartja ezt a szintet, előbb-utóbb veszek egy médialejátszót az tuti.Az elmondottak alapján tuti, hogy jobban megéri egy C3 + médialejátszó kombó, mint egy S30, már ha a képminőségbeli javulás nem számít.
Arra azért figyeljetek, hogy RTL Klub + sportadók logója elég könnyen beég, így célszerű zoommal nézni!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz dastier #42817 üzenetére
A NeoPDP panelek láthatóan jobbak a "kommersz" paneleknél, alapvetően a felsőbb kategóriás modellekbe szánják őket, másféle foszfort alkalmaznak bennük, mások a képtulajdonságaik. A nálunk kapható, sima S30-as modellek még nem NeoPDP panellel szereltek, csak a 3D verziók (ST, GT, VT - vigyázat, az UT nem!) és a 2D kategória csúcsa (G - és korábban a V) kapja meg a NeoPDP paneleket.
Nézz meg egymás mellett egy S30-at és egy G30-at és mérlegelj, hogy a látottak megérik-e neked az árkülönbözetet. A különbség tisztán látható.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
dastier
tag
Van valakinek gyakorlati tapasztalata (saját szemmel látta) vagy bármi elképzelése arról, hogy mennyivel jobbak a Panasonic Neo-Plasma-i mint a sima Plasma termékvonal?
A hivatalos oldalon kb. nekem a kontraszt látszik érdemi különdségnek, ami ha igaz akkor ugye nem elhanyagolható dolog...
Azért kérdezem mert már majdnem megvettem a P42S30-t gondolván, hogy 2011-es modell és biztos a legutolsó plasma technológia van benne, de ezek szerint nem -
Ijk
nagyúr
válasz creatorium #42813 üzenetére
Téglalap alakúak a pixelek, olcsóbb a gyártása, olcsóbb a készülék. Ezért lehet közel 100k-ért egy 42" C3-at hazavinni, aminek a képe ebben a kategóriában toronymagasan a legjobb.
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
DM-Fan
nagyúr
Az 1024x768-as felbontásnál általában square pixelekkel érik el a 16:9-es képarányt. Nem érzékelsz belőle semmit, a pixelek méretében nincs olyan szignifikáns különbség, hogy feltűnő lenne ilyen méretű képátló mellett. Hidd el, mindkét fajta készüléket használtam évekig! Ha egymás mellett látod a két TV-t, akkor közelről nézve észlelheted, hogy az egyiknek kisebb a felbontása, de külön-külön vizsgálva abszolút nyújtja azt az érzetet a kisebb felbontású is, mint az 1366x768. Sőt, ha SD-adások vannak többségben, akkor kifejezetten jót tesz a képnek a kisebb (1024x768-as) felbontás (hiszen a DVD felbontása is csak 720x576 és ehhez bizony natívan az 1024x768 van közelebb), ha meg a HD-adások a döntőek, akkor meg inkább fullHD-t kell venni!
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
erdoke
titán
Már egy ideje nem téglalap alakú képpontokkal oldják meg az 1024x768 16:9-esítését, hanem egyszerűen nagyobbak a képpontok közti szünetek. Legalábbis én így láttam.
-
erdoke
titán
válasz snoopy #42800 üzenetére
Ha DTS-ES-nél combosabb hangsávokat is támogat az erősítőd, és ilyen filmeket tervezel is nézni, akkor HDMI az erősítőbe, és egy másik onnan a TV-be. Ha nem, akkor tökéletes a másik megoldás is.
Hoppá, elfelejtettem frissíteni a böngészőt, nálam még ez volt az utolsó hozzászólás.
[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
nagyúr
válasz v.attis #42809 üzenetére
1. Milyen 16:10 felbontású TV-t láttál? Csakmert nekem nem rémlik ilyen plazma. A kép 16:9-es TV-adások esetében mindenképpen teljes egészében ki lesz töltve, akármelyik (tehát HD-Ready vagy fullHD) TV-t veszed is, mivel a készülék elektronikája a TV natív felbontásához igazítja a képet. A fullHD adások eleve 1920x1080 pixelesek, pontosan akkorák, mint a fullHD TV-k saját felbontása. Az SD és 720p adások meg ugye szintén a TV natív felbontására kerülnek felkonvertálásra. Ha 4:3-as a TV-adás, akkor dönthetsz: nézed az eredeti képarányt kétoldalt fekete sávokkal, vagy belezoomolsz, ekkor alul-felül veszítesz a képből, viszont kétoldalt is lesz kép és a panel teljes egésze működik, esetleg arányhelytelenül zoomolsz bele, így semmilyen képtartalom nem kerül levágásra, viszont torz lesz a kép (lapított fejek).
Az 1.78:1 (tehát 16:9) képaránynál nagyobb képarányú (úgymond teljes szélesvásznú) filmek (mint pl. az 1.85:1, 2.35:1, 2.40:1, stb.) alul-fölül fekete sávval fognak megjelenni a 16:9 arányú TV-ken, tehát az összes plazmán.2. Sokszor elmondtuk már, hogy az SD tartalmak (analóg vagy digitális SD TV-adások, DVD-k, DivX filmek) jobban mutatnak a HD-Ready TV-ken, mivel ezen anyagok natív felbontása közelebb áll a HD-Ready modellek natív felbontásához. Természetesen a fullHD modelleken is jól tudnak kinézni ezek a források, ehhez leginkább egy jó minőségű, HDMI-kimenetes DVD-lejátszó, jó STB, vagy a TV saját tunerje szükséges. A fullHD TV-k mellett viszont az szól, hogy általában véve az általános képminőségük is jobb, mint a HD-Ready társaiké.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz creatorium #42808 üzenetére
Azt a minimális felbontásbeli különbséget csak akkor fogod észlelni, ha egymás mellett nézed a két TV-t, ez meg ugye otthon nem fog megtörténni. Ráadásul ugye hiába nagyobb egy picivel a Samsung felbontása, méretben is nagyobb 1"-lal, tehát majdnem el is veszik a pluszfelbontás előnye.
A másik kérdést illetően meg: a TV-adások arányleképezése mindkét gyártónál megoldott, és mivel amúgy sem egyezik a TV-adások natív felbontása a TV-ével, így is úgy is transzformálni kell.
Get Moded!
-
v.attis
őstag
Két kérdés:
1.,A full hd filmeknek és a hd tv adásoknak van fix képarányuk? Láttam 16:9-es és 16:10-es tévéket is. Melyiket kell venni, hogy teljesen ki legyen töltve a kép?
2., Egy full hd 50"-os plazmán jól fognak megjelenni a szimpla dvd filmek? Tehát nem lesz hátrány a tévé túl nagy felbontása a dvd videó -hoz? Azt tudom, hogy nem konvertálja fel hd-re a sima dvd-t, de nem fog mondjuk pixelesedni, vagy kockásodni a kép? Csak azért kérdezem, mert kb 900 filmem van dvd-n... -
-
creatorium
tag
Arra is kíváncsi lennék, hogy miként fest rajtuk a mindig tv m1-2 HD adása ami 1440x1080i.
Gondolok itt az arányok leképezésére. -
DM-Fan
nagyúr
válasz creatorium #42805 üzenetére
Épp 6 hozzászólással előtted reagáltam le ezt a kérdést másnak.
Felbontásban és médialejátszót tekintve a Samsung a jobb, általános képminőségben, feketeszintben meg a Pana. Garanciát tekintve a Pana 3 évet ad, a Samsung 2 évet.
Menj el egy üzletbe, nézd meg egymás mellett, aztán mérlegelj, hogy neked mi a fontos!
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
creatorium
tag
Sziasztok ha van kedvetek szavazzatok, ha lehet indoklással.
Samsung PS-51D450Árban kb egyforma, felbontásban márkában panelban multimédiában és nem utolsó sorban jelenleg gariban van különbség.( És még a többi..) Hajrá!!
[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
nagyúr
válasz snoopy #42800 üzenetére
Az első variáció lesz a nyerő: nálam is úgy van kötve a Popcorn A-210, hogy egyből megy az erősítőbe HDMI-n keresztül (ahogy a többi eszközöm is), az erősítőből pedig csak egyetlen HDMI megy a TV-be a képpel és az erősítőn választod ki, hogy épp melyik eszköz képe menjen a TV-re és melyik hangja a hangsugárzókra. Csak így tudod biztosítani, hogy a HD-hangnormák átalakítás nélkül, eredeti pompájukban szólaljanak meg. Valamint ugye ez a legegyszerűbb és leginkább kábeldzsungel-mentes megoldás.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz bajzso #42784 üzenetére
BBéci-vel egyetértve, én sem gondolnám rosszabb TV-nek az idei C3-at a tavalyi X20-nál. A 42C3-hoz már magyarhonban is olcsóbban jutsz hozzá, mint odakint a 42X20-hoz, amire ráadásul odakint nem tudom, hogy hány év garanciát tudnál intézni, de itthon alapból 3 évet kapsz a C3-ra. Szóval szerintem kár erőltetni annyiért azt az X20-at, pláne, ha még postaköltséged is van rajta!
Get Moded!
Aktív témák
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- CES 2025: megerősítette a SteamOS terjesztését a Valve
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- alza vélemények - tapasztalatok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Politika
- Éjszakai műszak
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Tanári fizetések: magas béremelést jelentett be az államtitkár - és a VALÓSÁG
- További aktív témák...