Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• bubuska10

senior tag

Sziasztok! K*rva nagy gáz van, és tanácstalan vagyok - bocs hogy ide írok, elsősorban TV-s probléma, de a PlayStation 5-tel is nagyban összefügg...

Ma este bekapcsoltam a (2.5 éves, eddig kifogástalanul működő) TV-met, semmi gond nem volt vele, tudtam YouTUBE videót nézni, meg egy focimeccset is elkezdtem. Este 10-kor utána bekapcsoltam a PS5-öt, és valószínűleg annak hatására, pár perccel később a TV fogta, és magától kikapcsolt. Nem volt áramszünet, nem csapott le villám, szép idő volt egész nap. :) Csak annyit akarok kihozni ebből hogy nem hinném, hogy túlfeszülség okozta volna, mert csak kikapcsolt. Nem adott ki kattanó, durranó, sercenő, akármilyen hangot sem, ami jelezte volna a meghibásodást, esetleg túlmelegedést. Mellette van még ugyanoda bedugva óra, nyomtató, PC, router stb., azoknak - szerencsére - semmi bajuk, a PS5-ről kicsivel lentébb írok.

A TV-t nem tudom bekapcsolásra bírni, több óra után se. Próbáltam már mindent. Külön-külön a távirányítójával is és az alján lévő bekapcsoló gombjával is kapcsolgattam. Kihúztam mindent, vártam, visszadugtam (máshová is bedugtam tesztelésként, mert ilyen tanácsot olvastam, átvittem másik szobába ahol van konnektor, ott is bedugtam, ott se működik). Áramtalanítottam az egész házat pár percre, mindhiába. Olyan tanácsot adtak még a gyártó honlapján, hogy állítsam vissza gyári beállításokra. Na de azt mégis hogy, ha az a problémám, hogy be se tudom kapcsolni, azt meg tudvalévő, hogy csak bekapcsolt állapotába lehet olyat csinálni? Kösz a semmit. :D Ég a kék színű lámpája, úgy érzékeli, mintha be lenne kapcsolva pedig nem, fekete a képernyő - ugyanúgy, mintha egyáltalán nem lenne áram alatt. Ha meg kikapcsolom, akkor piros fény ég az asztalon.

A PS-t amikor meg bekapcsolom, akkor a kontroller fénye kisvártatva kialszik (sose szokott, van hogy a TV-t később kapcsolom be pl. és akkor folyamatosan ég). És a PS kiad 3 beep-elő hangot. "3 beeps of death", ezt találtam erről. Nem vagyok nagy számtech guru, a death és a beep szavakat ismerem… Anno nagyon befürödtem egy Xbox 360-al, 8x vittük szervízbe túlmelegedés miatt (asszem vmi E74 volt a hibaüzenete). A PS-t óvtam mindentől, tiszta, bőven van helye szellőzni a TV mellett, és napi 2-3 óránál szerintem egyszer se játszottam vele hosszabb ideig egyhuzamban, pláne mostanában. Most is csak bekapcsoltam, elindítottam egy játékot, és 5 perc múlva már áramtalanítottam.

Mit tehetnék, próbálhatnék még? Nagyon-nagyon nem szeretnék tv és konzol szerelőket hívogatni (anyagilag se, egyébként se, meg pláne most hétvégén), hátha sikerülne megoldani valahogy házilag... Pár dolgot még kipróbálnék, csak nekem elfogytak az ötleteim. :) Tudnátok bármilyen tanácsot adni?
    Hogyan tud pont egyszerre kinyiffanni a PS ÉS a TV is úgy, hogy nem volt előzménye, és más eszközök mellettük fél-egy méterre (PC) meg nem? Érthetetlen... :F

Nagyon el vagyok keseredve, ülök itt a sötétben... :O
    Bárki, aki tud tanácsot adni, előre is nagyon szépen köszönöm!!!

Új hozzászólás Aktív témák