Új hozzászólás Aktív témák
-
whited
addikt
válasz
Sk8erPeter #9276 üzenetére
Megejtettem a változtatást,
<?php
// feldolgozás
if (isset($_POST["nev"]) && isset($_POST["email"]) && isset ($_POST["tel"])&& isset($_POST["pcim"])&& isset($_POST["inap"])&& isset($_POST["vszam"])&& isset($_POST["afog"])&& isset($_POST["ufog"])&& isset($_POST["egyeb"])){
$adatok = "Név: ".$_POST["nev"]."E-mail: ".$_POST["email"]."fnev: ".$_POST["fnev"];
}
else{
$adatok = "";
}
?>
<html>
<head><title>Űrlap és feldolgozás (2 az 1-ben!)</title></head>
<body>
<?php
// feldolgozott adatok kiírása
print $adatok;
?>
<br /><br />
<form method="post" action="">
<CENTER>Név: <input type="text" name="nev" value="" />
<br /><br />
Email cím: <input type="text" name="email" value="" />
<br /><br />
Telefonszám: <input type="text" name="tel" value="" />
<br /><br />
Postázási cím: <input type="text" name="pcim" value="" />
<br /><br />
indulás napja: <input type="text" name="inap" value="" />
<br /><br />
Vendégek száma: <input type="text" name="vszam" value="" />
<br /><br />
Úticél:<p>
Álló fogadás<input type="radio" name="afog" value="1" />
<br /><br />
Ültetett fogadás<input type="radio" name="ufog" value="1" />
<br /><br />
Egyéb fogadás<input type="radio" name="egyeb" value="1" />
<br /><br />
Egyéb megjegyzések<br /><br /><textarea name="azonosító" rows="5" cols="20">Hosszabb szövegbekérő mező</textarea>
<br /><br />
<?php
if ($_POST) {
if (empty($_POST["nev"])) print "Mégis hogy gondolod azt, hogy nem adsz meg nevet?<br />";
if (empty($_POST["email"])) print "Mégis hogy gondolod azt, hogy nem adsz meg nevet?<br />";
if (empty($_POST["tel"])) print "Mégis hogy gondolod azt, hogy nem adsz meg nevet?<br />";
if (empty($_POST["pcim"])) print "Mégis hogy gondolod azt, hogy nem adsz meg nevet?<br />";
if (empty($_POST["inap"])) print "Mégis hogy gondolod azt, hogy nem adsz meg nevet?<br />";
if (empty($_POST["vszam"])) print "Mégis hogy gondolod azt, hogy nem adsz meg nevet?<br />";
if (empty($_POST["afog"])) print "Mégis hogy gondolod azt, hogy nem adsz meg nevet?<br />";
if (empty($_POST["ufog"])) print "Mégis hogy gondolod azt, hogy nem adsz meg nevet?<br />";
if (empty($_POST["egyeb"])) print "Mégis hogy gondolod azt, hogy nem adsz meg nevet?<br />";?>
<input type="submit" value="Elküldés" /></CENTER>
</form>
</body>
</html>és a hibaüzenet:
Parse error: syntax error, unexpected $end in C:\wamp\www\proba.php on line 58 -
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #9286 üzenetére
Ahh, hagyom inkább.
Mi sosem fogjuk egymást megérteni, jobban mondva te engem. -
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #9279 üzenetére
Na jó, csak globálisan akarom használni.
Nem, erre hivatkozik szerintem $this->kategorianev -
CSorBA
őstag
válasz
Sk8erPeter #9281 üzenetére
Hát ez nem jó hír, most igazából nem érdekelhetne a notice, de most végig ott fog motoszkálni a fejemben, hogy valahol előfordulhat. Most örülök is neki meg nem is
Köszi, hogy felhívtad rá a figyelmet
-
CSorBA
őstag
válasz
Sk8erPeter #9279 üzenetére
Igen, izé. Várj most duplán belekavarodtam.
Postolok "valami1"-et.
if ($_POST) {
if (!($_POST["valami1"])) print "hehe";
if (!($_POST["valami2"])) print "haha";
}Ebben a kódban, a valami2-re kapok notice-t, attól függetlenül, hogy magát a POST-ot nézem. De a valami2 nem volt postolva, így azindefined. Igaz?
-
CSorBA
őstag
válasz
Sk8erPeter #9276 üzenetére
Igazad van, erre nem is gondoltam, valahogy mindig megfeledkezek a noticeről. Köszönöm
szer.: Basszus, most elkezdtem gondolkodni, hogy hol lehettem hanyag még a kódjaimban. Ehh
-
Brown ügynök
senior tag
válasz
Sk8erPeter #9248 üzenetére
Ez hasznos! Kösz.
-
InfiniteReality
őstag
válasz
Sk8erPeter #9258 üzenetére
Köszönöm, ISTEN vagy! Ezt betettem az AJAX-szal és include-dal vegyesen meghívott file elejére és tökéletesen működik! Nincs e_notify, nincs hiba, megy a kilépés, belépés, minden.
Akkor már csak azt árulja el valaki,
session_unset();
session_destroy();Ez a két parancs miért nem zárja be a sessiont? Azaz ha ezt használom a kiléptetésre, nem léptet ki, de hiba sincs. Ellenben ha nullázom a session változókat $_SESSION['változónév']=''; formában akkor megtörténik a kiléptetés.
-
CSorBA
őstag
válasz
Sk8erPeter #9258 üzenetére
Már nem azért, de ezt kicsit nem értem, most ezt pl hol használnád? Úgy értem mondj vmi olyan szituációt, ahol be akarom állítani a sessiont, de csak ha nincs header és nincs session. Véleményem szerint a, ezt próbálnám elkerülni, mondjuk úgy h. tényleg nem küldök ki semmit sem addig. Ha nagyon nem megy, akkor ob-val várakoztatom.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #9256 üzenetére
if(!headers_sent && !isset($_SESSION))
a gyors gépelés közben itt természetesen lemaradt a zárójel a headers_sent után, tehát így lenne jó:
if(!headers_sent() && !isset($_SESSION)) -
InfiniteReality
őstag
válasz
Sk8erPeter #9247 üzenetére
Az nem hiba, hogy a másik fileban is kell a session start. Viszont az kreténség, hogyha a másik filet includálod a php e notify cuccokkal teszi tele a logot. Ez egy olyan "hiba" ami elrejthető.
Az a headers already sent üzenet is megszüntethető "idióta" módon, de azt tényleg én sem szeretem, mert ott valóban átszervezéssel megoldható a dolog.
DE!
Vegyük az alábbi példát: az oldal 2 fileból áll
index.php
oldalak.phpAz oldalak.phpben van az összes oldal, az index.php pedig a "keret". Mindkettőbe kell session kezelés ha a menüket az index tartalmazza. Az oldalak.php-t pedig 2 féleképpen lehet megjeleníteni a keretben:
1. include (vagy get file contents de az csúnyább ha az oldalak.php-ben egyébként egy switch-el csapod szét hogy melyik aloldalt akarjuk látni).
2. ajax-szal bele egy divbeEbben az esetben mindkét file elejére kell a session start de értelemszerűen a második session startnál dob egy e_notify-t.
Megoldás? Ha nem @ akkor micsoda? -
Brown ügynök
senior tag
válasz
Sk8erPeter #9240 üzenetére
Na, én is ki akartam ezt próbálni. Függvényként meghívni a változó / a változó értékét. Ez bejött!
PazsitZ Ilyesmi megoldást csak egyszer láttam SOAP lekérdezésnél. A { } mire szolgál?
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #9240 üzenetére
Ja, utólag rájöttem.
-
válasz
Sk8erPeter #9229 üzenetére
Most nézd meg "működés közben". Kikapcsoltam a homokozó módot, továbbá csinosítottam a nézeten
-
válasz
Sk8erPeter #9229 üzenetére
Elfelejtettem, hogy "Sandbox" módban van
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #9230 üzenetére
Egy szám cseréje, kb 20mp, azt most szorozd be 4-el. Már nem is olyan kevés szerintem. Ennyi idő elmegy azzal, hogy ha megírom a konstansokat. Arról nem is beszélve, hogy futási időben mire a konstansokat visszafejti a szerver...
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #9227 üzenetére
Ezt a pár képet, fel tudom sorolni.
Működjön, a többi...úgy se nagyon fogok ehhez hozzányúlni, meg csak jpg, jpeg, gif és png mehet az oldalra. A bmp csak egy plusz volt már.Bár még csiszolgattam a scriptet egy kicsit, hogy ha kisebb a kép, mint amekkorát szeretnék én. [link]
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #9224 üzenetére
Fussunk neki újra.
if(!list($w, $h) = getimagesize($src)) return "Unsupported picture type!";
$type = strtolower(substr(strrchr($src,"."),1));
if($type == 'jpeg') $type = 'jpg';
switch($type){
case 'bmp': $img = imagecreatefromwbmp($src); break;
case 'gif': $img = imagecreatefromgif($src); break;
case 'jpg': $img = imagecreatefromjpeg($src); break;
case 'png': $img = imagecreatefrompng($src); break;
default : return "Unsupported picture type!";
}Ebből lett ez:
$gis = getimagesize($src);
$w = $gis[0]; $h = $gis[1];
$type = $gis[2];
switch($type){
case '6': $img = imagecreatefromwbmp($src); break;
case '1': $img = imagecreatefromgif($src); break;
case '2': $img = imagecreatefromjpeg($src); break;
case '3': $img = imagecreatefrompng($src); break;
default : return "Unsupported picture type!";
}Az alap nem számokként kezeli hanem meg vannak adva az értékei, hogy jpg, bmp, png, de a tmp_name csak az értékeit használja. pl a jpg a 2-es. A png az a 3-as és így tovább.
Maga a source az egy array-t tartalmaz.
pl:
array
0 => int 720
1 => int 480
2 => int 2
3 => string 'width="720" height="480"' (length=24)
'bits' => int 8
'channels' => int 3
'mime' => string 'image/jpeg' (length=10) -
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #9222 üzenetére
Hahaj, de nem is jót linkeltem az előbb.
Annyi, hogy a tmp fájl máshogy declarálja a dolgokat, ott kicsit máshogy van.
A type-ot írtam át és illetve az array-ből adtam meg neki a magasságot és a szélességet. -
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #9220 üzenetére
Átírtam a kódot, most okés.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #9190 üzenetére
Maradunk akkor már a query cache-nál inkább. Mondanám, hogy tudatosan akartam így csinálni, de....
Mellesleg a fene se tudja, hogy a yii miket kessel még pluszba, illetve, hogy a végleges query, hogy áll össze neki...ebbe még annyira nem mentem bele, de azt tudom, hogy elég erősen alapoz a kessre. -
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #9188 üzenetére
Hát, sokkal okosabb nem lettem.
Hogy a pékbe cacheli ezt, hisz a $date mindig változik. Illetve nálam nem kötelező kitölteni ezt a 2 mezőt sem, szóval 100 mezőnél elég sok variáció lehet. -
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #9186 üzenetére
Query cache szerintem nem nagyon van itt. Mert azért itt az intervallumnál elég széles lehet a skála, szóval...lehet tényleg elegánsabb, amit te írtál.
Az a nullaegésznullanullanulla...meg. -
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #9182 üzenetére
Olyan sokáig tartott?
De azt nem nézted, hogy a másikkal mennyi ideig tart? Most már kíváncsi lennék rá.
Na, általad írt teszt: 0.0006
Sztringként, ahogy én gondoltam: 0.0005Hát, elhanyagolható...a php-val meg csak 3 dolgot kell csinálni. A fene tudja melyik lehet a jobb.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #9178 üzenetére
Őőőő, igen lehet ajax-al is.
Hát, mert ha valaki esetleg messzebbről nézi az oldalt, akkor is a local time-ja legyen a mérvadó, vagy ha a szerver mondjuk tibetben van.Hát, van egy ilyen field, hogy kor pl 30-60 év között. Adatb.-ben meg így keresek:
where bday >= '1982-08-17' and bday<='1950-02-14' -
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #9175 üzenetére
Konkrétan egy most elérhető checkbox van.
Ha ez be van pipálva akkor fel van dolgozva a mező, amit írtam.
1 17:39
Az adatbázisban pedig vannak adatok, pl hetfo mezőben 17:00-19:00, az előző adatból az első megmondja, hogy melyik nap van most, a második pedig az időt. Szóval így akarok keresni az adatbázisban. Az adatokat nem ajax-al küldöm el, szóval előtte megtudom nézni az adat helyességét. -
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #9150 üzenetére
Na lol, épp most be pont egy ilyen dolog...
Egy nap-ot és egy időt akarok elposztolni.function padLeft(nr, n, str){
return Array(n-String(nr).length+1).join(str||"0")+nr;
}
var d = new Date();
var day = padLeft(d.getDate(),2);
var year = d.getFullYear();
var month = padLeft(d.getMonth(),2);
var hour = padLeft(d.getHours(),2);
var min = padLeft(d.getMinutes(),2);
var days = d.getDay();
//var date = year+"-"+month+"-"+day+" "+hour+":"+min;
var date = days+" "+hour+":"+min;
$("#Hirdetes_elerheto").val(date);A vége ilyesmi ennek: 6 18:45
Akkor itt is érdemes lenne inkább 2 külön hidden text input? -
Jim-Y
veterán
válasz
Sk8erPeter #9165 üzenetére
$pass_query = mysql_query("SELECT mysql_password FROM mydatabase.authentication WHERE mysql_username='$user'");
szerintem inkább valami jogosultság probléma lehet, kár, hogy ezzel az egésszel MySql ma találkozom először.. gondolom valahogy az új usereket be kéne vinni a rendszerbe, majd jogokat adni, vagy hát nem tudom.
Jelenleg van egy php fileom ahol be van égetve egy user/jelszo amivel csatlakozom az adatbázishoz, meg van egy táblám ahol username/jelszo párosok vannak, ha a user beírja a nevét/jelszavát, akkor megnézem a táblában, ha stimmel akkor átengedem.. És most ez úgy működik, hogy csakis akkor enged át valakit ha a jelszava az, hogy "password"
-
Jim-Y
veterán
válasz
Sk8erPeter #9161 üzenetére
$response = array();
ezt a sort kihagytam:/ lehet az volt a gond, a console logot, az inspect element (F12) ablakkal tudom ellenőrizni?
ok, megvan a log
thx
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #9158 üzenetére
Amúgy attól függ, mit küldesz PHP felől.
Példa:
test.php<?php
$response = array();
$response['user_exists'] = TRUE;
$response['pass_ok'] = TRUE;
$response['auth_ok'] = TRUE;
$response['auth_ok_2'] = 'true';
echo json_encode($response);erre a response pedig (a data objektumban) ez lesz a fentebbi módszerrel:
{"user_exists":true,"pass_ok":true,"auth_ok":true,"auth_ok_2":"true"}
Ebből jól látható, hogy a
(data.auth_ok == true)
igaz lesz, a
(data.auth_ok == 'true') hamis,
aztán a _2-nél pedig fordítva:
(data.auth_ok_2 == true)
hamis
(data.auth_ok_2 == 'true')
igaz.Jim-Y: azt javaslom egyébként, hogy használd a console.log()-ot, ez mondjuk IE-nél nem működik, ha nincs megnyitva a fejlesztőkonzol (értelemszerűen régebbiekben, ahol ez még nincs is, még annyira sem működik), de Chrome-nál nagyon szépen kiíratja az értékeket (meg Firebugban is jó), egyszerű példa:
$.post('ajax/test.html', function(data) {
console.log('data after POSTing:');
console.log(data);
$('.result').html(data);
}); -
Jim-Y
veterán
válasz
Sk8erPeter #9158 üzenetére
Ezeket én is kipróbáltam, volt, hogy a php-ban "true", tehát string értékeket tároltam, és olyan is volt, hogy boolean-ként adtam tovább, de úgy sem ment, most szuper minden, így oldottam meg végül:
javascript:
$(document).ready(function(){
$("#form_container").hide();
$("#content :button").click(function(){
$('#result_container').hide();
$.post('http://localhost/wimyn/server.php/', { phpaction: form.action.value}, function(data){
$('#result_container').html(data).fadeIn(1000);
});
});
// events
$("#auth_container").bind("keyup",function(){
if ($("#username").val() !== "" && $("#password").val() !== "") {
$("#auth_container :button").show();
}
});
// input "hide"
$("#username,#password").bind("click",function(){
$(this).val("");
});
// handle input
$("#password").bind("keydown",function(e){
var code = (e.keyCode || e.which);
if(code == 13) {
$("#login").trigger("click");
}
});
// login
$("#login").click(function(){
$.post('http://localhost/wimyn/login.php/', { user: auth.username.value, pass: auth.password.value }, function(data){
if(data == "success"){
$("#form_container").fadeIn(1000);
} else if(data == "incorrect_pass"){
$("#password").val("Invalid password!");
} else if(data == "no_such_user"){
$("#username").val("Invalid username!");
$("#password").val("");
} else {
alert("Hiba az autentikáció során.");
}
});
});
});php:
<?php
include("mysql_connect.php");
$user = mysql_real_escape_string($_POST['user']);
$pass = mysql_real_escape_string($_POST['pass']);
$cc = "";
$pass_query = mysql_query("SELECT password FROM test.login WHERE username='$user'");
$pass_query_rows = mysql_num_rows($pass_query);
if($pass_query_rows >= 1) {
$response['user_exist']="true";
if(md5($pass)==$pass_query){
$cc = "success";
} else {
$cc = "incorrect_pass";
}
} else {
$cc = "no_such_user";
}
//echo mysql_result($pass_query,0);
echo $cc; -
Jim-Y
veterán
válasz
Sk8erPeter #9155 üzenetére
Már majdnem jó, de még mindig nem az igazi, itt:
$("#login").click(function(){
$.post('http://localhost/wimyn/login.php/', { user: auth.username.value, pass: auth.password.value }, function(data){
if(data.auth_ok == "true"){
alert("lefut");
}
alert(data);
});
});nem megy bele az alert("lefut") részbe, pedig az alert(data) outputja ez:
{"user_exist":"true","pass_ok":"true","auth_ok":"true"}
az a baj, ha a data.auth_ok-ot kiiratom, akkor undefined valamiért, de ha simán a data-t, akkor "true"..
-
Jim-Y
veterán
válasz
Sk8erPeter #9153 üzenetére
jah igen, oda most nem kell ez a sor, csak ha az SQL eredményét akarnám visszadni, de én csak flageket fogok, akkor az nem kell
Na akkor kipróbálom
szerk: na most akkor nem értem, kódoljam json-be, vagy ha így egy tömböt adok vissza, akkor a javascript kódban el tudom érni az adattagokat?
világos: akkor már csak 1 kérdés, ha akkor így csinálom:
$response['user_exists'] = TRUE;
$response['pass_ok'] = TRUE;
$response['auth_ok'] = TRUE;
echo json_encode($response);akkor a js kódban szimplán mehet ez? response.pass_ok==.. ?ehh, ez a sok szerkesztés, a legelső válaszod szerkesztéséről lemaradtam
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #9150 üzenetére
Jó, hát csak egy ötlet volt.
Nem szoktam ilyet csinálni.
-
Jim-Y
veterán
válasz
Sk8erPeter #9148 üzenetére
Nem, mivel a json-ön már túl vagyok, így a következő lépcsőre ugrottam, vagyis adatbázis
Jelenleg itt tartok, a kommunikáció egy egyszerű példával már összejött, most épp azon ügyködöm, hogy egy alap login-t hozzak össze. Ezért a kérdésem, ugyanis a response-t szeretném visszaadni, de úgy, hogy a másik oldalon le tudjam ellenőrizni, hogy hol bukott el az autentikáció. Tehát, nem tudom, hogy ezt így meg lehet-e csinálni, de a vgén a response-t adom vissza, de előtte ilyeneket állítanék be:
$response.user_exist = true;
$response.auth=true;
.
.
.
stb.Itt a kód:
<?php
include("mysql_connect.php");
$user = mysql_real_escape_string($_POST['user']);
$pass = mysql_real_escape_string($_POST['pass']);
if($user==NULL)
echo "Invalid username!";
else if($pass==NULL){
echo "Password required!";
} else {
$pass_query = mysql_query("SELECT password FROM test.login WHERE username='$user'");
$pass_query_rows = mysql_num_rows($user_query);
if($user_query_rows >= 1) {
$response.user_exist=true;
if($pass_query == $pass){
$response.pass_ok=true;
$response.auth_ok=true;
} else {
$response.pass_ok=false;
$response.auth_ok=false;
}
} else {
$response.user_exist=false;
$response.auth_ok=false;
}
$ = mysql_result($, 0); // ide nem tudom mi kéne:/
echo $response;
}
?>A jquery-ben utána ha pl response.user_exist=true és response.pass_ok=false jött vissza, akkor úgy manipulálom az input fieldet, hogy pl a password mezőbe pirossal beírom, hogy az adott usernévhez nem megfelelő jelszót írtak...
Speedfire: neked is köszi
-
Entrecampos
csendes tag
válasz
Sk8erPeter #9139 üzenetére
Persze, itt nem 3 elem bejárására gondoltam... Illetve 3 aktív felhasználónál. Nekem muszály volt az optimális megoldások választása, tracker végett (php maga a tracker), ami egy időben több 10 ezer kapcsolatot kezel és egy időben 500-3000 egyidejű lapletöltés van.
Teljesen mindegy, nem szóltam, elnézést. Majd egyszer mérjetek egy lefutási időt...
@Speeedfire:
Persze, hogy nem. Bemásolod azt a formot, ha megkérlek (csak ha publikus).
-
Lacces
őstag
válasz
Sk8erPeter #9135 üzenetére
Nem gyűlölöm, csak elszoktam tőle, erősen már
. A mai napig lusta vagyok az apache2 szerver újraindítását megtanulni terminálból...
netről lesem.
Nautilussal meg az a bajom, hogy nem tud mélységi keresést végrehajtani, csak az adott mappákban, almappákban nem... legalább is nálam.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #9135 üzenetére
A mező kitöltése nem kötelező, opcionális.
Viszont azt valóban megtudom nézni, hogy csak akkor keressen ha mind a kettő ki van töltve.
Esetleg még pluszban kliensoldani figyelmeztetés, ha csak az egyik van kitöltve.
A többi meg nem érdekel.
Na jó igen, de ez már csak kisebb prioritású dolog.if(!empty($value1) && !empty($value2)) {
$this->_criteria->addCondition($hirdetes.'>= :val1 and '.$hirdetes.' <= :val2');
$this->_criteria->params[':val1'] = $value1;
$this->_criteria->params[':val2'] = $value2;
} -
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #9133 üzenetére
Több biztos nem lehet, viszont valóban lehet olyan, hogy nem tölti ki mind a kettőt.
Ugye ez ilyen intervallumos dolog lenne, mint pl amikor venni akarsz valamit, hogy:
1000 - 5000 ft közötti dolgot érdekelnének.
Erre még írok valamit szerintem. -
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #9127 üzenetére
Hmm...valóban most nézem, ez a yii gyerek. 2 input mezőt készít. Egy hidden-t 0 értékkel és egy láthatót 1-es értékkel.
Ez a continue jó ötlet.
-
Lacces
őstag
válasz
Sk8erPeter #9127 üzenetére
ubuntu 12.04 bétát használok, nekem nem találta meg, még a modulból is nekem kellett kihalászni... - ez nem az én napom
Lehet neked van igazad, nem tom, én még sosem láttam láncolt listára next() metódust-t írni.
De sosem izgatott túlságosan a téma, mindenhol a láncokon lévő végig sétálást láttam én is azt tanultam be -
Lacces
őstag
válasz
Sk8erPeter #9113 üzenetére
Igen, a kérdésem után már én is leltem ilyesmikre, létre is jött, hajnali 1 körül
Az volt a gáz, hogy amit írt hivatalosba az shop/install (webbrowserbe) az nem volt jó... találtam mást, és akkor működött!
Meg a hivataloson is néztem a fórum bejegyzéseket néhányam a protected/modul-t írták...Alapból úgy indultam ki, hogy a shop/install az jó, de nem
más volt jó. Egy másik url volt jó, valahol a google találat 10. oldalán láttam rá
Meg a példád alapján úgy tűnik ismét meg kell tanulnom az alap linux parancsokat, segítőkész lehet néha
-
válasz
Sk8erPeter #9103 üzenetére
Ja igen. Azt kidobtam a kukába, az érdekesség hogy anélkül sem ment, módosítva (azt nem írtam, de reggel kidobtam a kukába). Valamit marhára elírhattam vagy nem tudom.
-
válasz
Sk8erPeter #9101 üzenetére
Fogalmam sincs. Egészet kidobtam, újra csináltam és működött. De tényleg
-
Jim-Y
veterán
válasz
Sk8erPeter #9066 üzenetére
sajnos ez sem működik, lehet egyáltalán úgy tesztelni, hogy a php a saját gépemen van?
jqxhr = $.getJSON(processing_file, function (jsonObj) {
if(jsonObj.status == 'success'){
$("#goodsResult").text(jsonObj.data.entity.countrycode);
alert("succesbe jut");
}
else{
$("#goodsResult").text(jsonObj.data.msg);
alert("msg");
}
}).error(function () {
alert("There was an error while processing your request!");
});dob egy errort :/ processing_file-t megadtam már relatívan és abszolútan is..:/ vagy a php filehoz kéne valami mint jquery-hez? tudtommal nem, de már semmiben sem vagyok biztos...
De szerintem akkor ezt hagyom, és felteszek egy adatbázist, inkább azzal szívjak, az legalább előre visz...
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Most látom, hogy itt én is simán ("#saleBtn")-t írtam az elején, helyesen a dollárjellel kiegészítve: $("#saleBtn").
-
válasz
Sk8erPeter #9082 üzenetére
Gyári példa: [link]
Én megy csináltam EZ alapján egy osztályt ami egy konstruktorból áll, gyakorlatilag példányosítom az sdk -t a saját id és secret párosommal, majd van még egy függvény ami elvégzi az ellenőrzést, ha be vagyok logolva akkor visszatolja az adataim, ha nem akkor meg átrak a login oldalra. Na most, ha lefut a gyári script, lesz session és működik az "én" megoldásom, ha nem akkor csak dobál egyfolytában a loginra, amit ugye először látok mert belépek. Remélem érthető volt
. A kódom meg ugyan az mint a gyári példa, csak ketté szedtem.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #9078 üzenetére
Na, ez a 444NÉGY... áhhh.
Nekem eddig bejött, igaz sosem leszek pro belőle.
-
modder
aktív tag
válasz
Sk8erPeter #9070 üzenetére
Jól van
én csak azon kaptam fel a vizet hirtelen, hogy nem értettem, miért kell egy egyszerű kérdésből jQuery hypeot generálni. De valszeg nem kellett volna beleszólnom, főleg, hogy az illetékes észre sem vette
-
Jim-Y
veterán
válasz
Sk8erPeter #9070 üzenetére
nem vettem magamra egyébként , nem szóltok fel sem tűnik
-
modder
aktív tag
válasz
Csak azért tettem ilyen éles megjegyzést, mert nem tartom helyénvalónak, ha valaki egy kezdő kérdéssel jön, még fel is mutat valami elvben működő kódot, akkor egyből le kéne hurrogni azért, mert nem úgy csinálta, ahogy valaki más elképzelte.
Csinálja úgy ahogy tudja, ahogy működik, nem árt, ha így is meg tudja valósítani amit akar. Majd idővel ahogy fejlődik, rájön, hogy másképpen egyszerűbb, jobb.
-
Jim-Y
veterán
válasz
Köszi, este kipróbálom, amúgy igen most tanulom, és az elején döcögősen megy, de nem baj, lesz ez még jobb is -remélem-
-
modder
aktív tag
válasz
Sk8erPeter #9063 üzenetére
Miért nem mondjátok ki egyenesen, hogy ő egy f*szfej, mert plain javascriptet használt olyan dologhoz, amit egyébként éppen most tanul
-
Lacces
őstag
válasz
Sk8erPeter #9063 üzenetére
lehet csak most tanulja az egészet... a bemásolt kódja nagyon ismerős, talán a w3schools
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #9048 üzenetére
Ja, nem vagyok toppon ezek szerint.
-
PazsitZ
addikt
válasz
Sk8erPeter #9036 üzenetére
Ubi hibái főként gondolom abból adódnak, hogy sok unstable debian package-et is használnak.
Meg sok third-party package is van hozzá. -
Peter Kiss
őstag
válasz
Sk8erPeter #9038 üzenetére
Értelem szerűen Debianra gondolok. Értem én, hogy szeretnék az Ubuntu-ból a lehető legtöbbet kihozni, de néha a kevesebb több. Ubuntu arra való, hogy meggyűlöld a Linux-ot.
-
Peter Kiss
őstag
válasz
Sk8erPeter #9036 üzenetére
Nekem ott telt be a pohár, hogy gyakorlatilag minden konfigurációs beállítást máshová raknak, mint ahol a helye van, illetve amikor egy adott problémára találok 20 különböző megoldást, de nekem a 21. jön be, az fárasztó.
-
Peter Kiss
őstag
válasz
Sk8erPeter #9033 üzenetére
Az Ubuntu egy nagy rakás hulladék.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #9033 üzenetére
A sok bugreport biztos nem véletlen, meg hogy sok ubuntu alapú disztró váltott inkább debianra.
-
Lacces
őstag
válasz
Sk8erPeter #9022 üzenetére
Na, ez az, pontosan ezt nem értem
de lényegtelen most már, az a pecl pedig hibás, mert hibát dob ki a végén...
Gondoltam kipróbálom a Tutorialt ami odafent van, de ajj ebből látszik, hogy könyv vétel lesz:
Open a command window and execute the following command:
% /wwwroot/yii/framework/yiic webapp /wwwroot/blog
Create a Web application under '/wwwroot/blog'? [Yes|No]y
command windows alatt mire gondol? Mert ez így terminálban nem működik -
válasz
Sk8erPeter #9018 üzenetére
És akkor most tárgyaljuk ki a hüvelygombát is...
na jó csak vicceltem. Amúgy bocsi, nem flame elindítás gyanánt tettem fel a kérdésem. Csak kíváncsiságból. Nekem azt tanították, hogy minden kivételre figyelni kell, de arra nem térek ki, hogy mi az ami a számunkra az az esemény ami előfordulhat.
(#9013) Speeedfire: Hát igen, rossz declaráció okozhat ilyet
-
modder
aktív tag
válasz
Sk8erPeter #9009 üzenetére
Nem akartam amellett kardoskodni, hogy kb soha nem szabad Exceptionöket használni, csak nem érdemes első megoldásként gondolni rá. Mindig nagyban függ a problémától, lehet, hogy nagyobb cégeknél, pl. IBM erről vannak infók. Én úgy érzem, hogy nem szívesen fordulok Exceptionökhöz, mégha kényelmesnek is tűnik a használata.
Erről lehetne akár cikket is írni, hogy hogyan lehet bizonyos eseteket simán return valuekkal vagy exceptionokkel megoldani, és összehasonlítani.
Két nagy probéma van az exceptionökkel:
C++-ban azért okoz teljesítméncsökkenést, mert az Exception-t a stacken hozza létre, és dobásnál ahogy visszatér az összes függvényből, mindig a stack tetejére kell másolnia az exception objektumot, ha a catch 5 fv-nyel föntebb van, akkor az 5 másolás.
A másik probléma pedig hogy ha például nyitunk egy resource-t pl file handlert, de dobunk egy exception-t, akkor hajlamosak vagyunk erről megfeledkezni, és nyitva marad.
Az előbbi szerintem PHP-ra már nem igaz, mert amúgy minden adatstruktúrának megvan a C-beli reprezentációja (plusz absztrakció), egyébként pedig valszeg minden heap-en van tárolva.
utóbbi pedig akár lehet igaz is. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #9009 üzenetére
"felmérés" helyett inkább simán teljesítménymérésre gondoltam.
(#9010) Speeedfire : bárcsak közérthetőbben írtad volna le, mit szeretnél.
-
modder
aktív tag
válasz
Sk8erPeter #9006 üzenetére
A symfony error handlingről beszélt, ami tipikus hiba eset (értsd: ha hiba történik, amire egyáltalán nem számítottál, exception, ugyanez a Kohana is, ezért van stacktrace, amikor valamit elszúrok), nem arról, hogy a mindennapi funkcionalitást exceptionökre építed.
A 404-es hiba exceptionnel történő kezelése pedig nem ördögtől való, mint azt korábban írtam: mindegy. Viszont ez architektúrális szinten jelenik meg, ezért van létjogosultsága.
Mondtam, nehéz eldönteni mi az amit lehet/szabad/érdemes exceptionokkel csinálni és mi az, amit nem. A validálás olyan, amit én nem exceptiönökkel csinálnék. Alternatívát a 404-re pedig írtam.
-
modder
aktív tag
válasz
Sk8erPeter #9004 üzenetére
én inkább így közelíteném meg:
function blabla(){
// .......
$errorArray = array();
if( $hiba_van ){
$errorArray[] = 'ezért meg azért';
return $errorArray;
}
return empty($errorArray) ? true : $errorArray ;
// .......
}Az exceptiondobálós példával van még egy gubanc: ha minden egyes alkalommal, amikor hibát találsz a validációban, dobsz egy kivételt, akkor ki fogod hagyni az utána következő formelemek validálását, és nem fogod tudni, van-e több hiba is.
Ha pedig minden formelemen végigmész, összegyűjtöd a hibákat, és utána dobsz egy exception-t, benne például egy tömbbel a hibákról, akkor már nem nagyon látom annyira egyszerűbbnek a hibakezelést.
-
modder
aktív tag
válasz
Sk8erPeter #9000 üzenetére
Megadják a lehetőséget
-
modder
aktív tag
válasz
Sk8erPeter #8997 üzenetére
Most már nem fogok mindenre reagálni, leírtam az érveimet. Felőlem mindenki olyan esetekben dobál exception-t a kódjában, ahol akar.
Csak egy pár dolog:
Azt hiszem érthető voltam, de akkor leírom érthetőbben: amikor refaktorálod (átírod, javítod) a kódot, nem fogod tudni, hol dobtad az exceptiönt, amíg tényleg nem dobtál egyet.
Például van a form validáló osztályod, ami dobhat 4féle exception-t, te meg szeretnéd tudni, hol dobja, akkor legjobb esetben is ctrl+ffel keresel rá. Ha pedig a stacktrace-t akarod használni, ahhoz generálnod kell egy olyan hibát, ami ezt az exceptiont dobja.Aztán kiderül, hogy basszus, nem is $functionReturnValue['status'] a megfelelő vizsgálandó visszatérési érték indexe, hanem mondjuk $functionReturnValue['result'].
Nyilván, ha valaki idiótán programoz, arra nincsen mentség.Aki pedig azt állatja, hogy minden függvényt azzal kezd, hogy /** */, az biztos ráér programozni
-
modder
aktív tag
válasz
Sk8erPeter #8994 üzenetére
Én csak ezzel nem értek egyet:
a kivételkezelés akkor is ezerszer átláthatóbb hibakezelési formaKivételkezelést akkor érdemes használni, amikor egy mély hívássorozat alján keletkezik valahol egy kivételes hiba, és ezt sokkal fentebbi függvényben akarod lekezelni. Ilyen például az adatbázis absztrakciós rétegekben egy mysql hiba, ami, ha jó a kódod, ritkán fordul elő, és általában elég csak annyira foglalkozni vele, hogy loggolod.
Vissza a fenti mondathoz. Ha a kivételkezelést általános programozási gyakorlattá teszed, annak megvan az a hátránya, hogy később, ha ránézel a kódra, nem biztos, hogy fogod tudni, hogy a kivételedet hol dobod (ahogy említetted, amíg ténylegesen nem történt ilyen exception, akkor stacktrace), és amikor refaktorálod a kódot, fogni fogod a fejed.
Még egy dolog.
Ha az osztályodat majd újra fel akarod használni, nem szabad megfeledkezni arról, hogy milyen kivételeket dobhat. Amíg jól van dokumentálva a kódod, addig nem biztos, hogy fejtörést fog okozni, de ha már kevesebb időt töltesz a dokumentálással, valahol újra fel akarod használni a kódodat, szintén fogni fogod a fejed, mert fejlesztés során olyan exceptionöket fog dobálni az osztályod, amire nem számítottál korábban, és újra meg újra le kell őket kezelni. Nem is beszélve arról, hogy az exceptiönök szaporodhatnak, ahogy az osztályod egyre többet tud.Ezt a Dependency Injectionhöz tudom hasonlítani. Ott arról van szó, hogy bizonyos műveleteknek vannak előfeltételei, előfeltétel objektumai, és addig átlátható, amíg a függvények bemenetein megjelennek ezek az előfeltételek, mert addig nyomonkövethető a kdóban az előfeltétel.
Egy szó, mint száz. Nem érdemes általános gyakorlattá tenni a kivételek dobálását. Form validálásnál még talán elmegy. De ezt is lehet hit kérdéssé tenni, nem muszáj rám hallgatni
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #8984 üzenetére
Nem rossz megoldás, egyszer ha lesz hozzá kedvem lehet, hogy nekiesek és megpróbálom megoldani, mert jópofa és a usernek is segít.
mobal: F12? -
válasz
Sk8erPeter #8982 üzenetére
Jó csak amennyire tudom szeretném elkerülni a kivételeket. De akkor ezekszerintjólgondoltam!
-
raczger
őstag
válasz
Sk8erPeter #8975 üzenetére
sikerült megoldanom és végül nem ezzel volt a probléma... egy-két fájlt nem töltött fel/le rendesen, ebből adódott a probléma, korábban volt hasonló problémám, azt hittem ugyanez lesz a baja de nem, köszi a segítséget
-
raczger
őstag
válasz
Sk8erPeter #8973 üzenetére
köszönöm, de ez nálam nem működik... lehetséges, hogy a szolgáltató ezt tudja korlátozni, az ilyen beállításokat?
-
modder
aktív tag
válasz
Sk8erPeter #8969 üzenetére
Ó, ezt nem tudtam. Köszönöm a kiegészítést!
-
cAby
tag
válasz
Sk8erPeter #8938 üzenetére
Köszi, akkor körülnézek majd AJAX témában.
-
Peter Kiss
őstag
válasz
Sk8erPeter #8954 üzenetére
Az első forma karcolja a hülyeség fogalmát, és valóban nem fordul le minden nyelven.
PHP 5.3 óta egyébként van egyszerűsített is:
$tmp = $someVariable ?: "Hello world";Ha $someVariable létezik, és true-t ad a kiértékelés folyamán, akkor az ő értékét veszi fel a $tmp, egyébként "Hello world" lesz. Ha a $someVariable nem létezik, error.
---
#8961: __call-lal nincs kódkiegészítés, és nyilván szar ötlet eval()-lal használni, de lehetséges. Bár látszólag csak overhead-et pakol a kódba, ha ilyet használ valaki.
-
modder
aktív tag
válasz
Sk8erPeter #8956 üzenetére
ez esetben csak vicceltem!
amúgy én lehet, hogy "picsahülye vagyok az egészhez", de valamelyik programnyelvben akkor is hibát dobott a példakódra
(C vagy Java talán vagy mind2)
-
Speeedfire
félisten
válasz
Igyekszem megjegyezni.
-
modder
aktív tag
válasz
nem beszélve arról, hogy emlékeim szerint le sem fordul így
isset($_POST['hirlevel']) ? $hirlevel = 'igen' : $hirlevel = 'nem';(talán lehet vele trükközni, hogy kapcsos zárójelbe teszed, de lehet, hogy akkor is kell az egyes ágaknak visszatérési érték)
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #8938 üzenetére
Kifejtem kicsit, miért írtam, hogy picit "gányolás" a második megoldás. Önmagában természetesen a különböző azonosítóval ellátott id-khoz ugrálás egyáltalán nem gány, sőt, gyakran alkalmazott módszer, gondolom ezzel nem mondtam újat (lásd akár Wikipédia, stb.).
Az említett módszer viszont nem minden esetben működik. Vegyük azt az esetet, hogy a formot egy teljesen más feldolgozó fájlba irányítjuk, majd a feldolgozó fájlból PHP segítségével (header fv.-nyel) visszairányítjuk, a visszairányítás után a megfelelő üzeneteket kiírjuk, stb... Ebben az esetben hiába rakjuk a feldolgozó fájl neve mögé a hashmarkos fragmentet, azt a szerveroldal nem fogja megkapni, tehát nem is tudjuk beállítani a visszairányítós részhez.
Erre is van azonban kerülő megoldás: ha a formba beleteszünk pl. egy hidden mezőt, amiben eltároljuk annak a div-nek (vagy más HTML-elemnek) az azonosítóját, amihez majd ugrani szeretnénk a form feldolgozása után, és így állítjuk össze a címet, amihez szeretnénk átirányítani a felhasználót:
(legegyszerűbb példával)// visszairányítás
$filepath = 'test_jump.php';
$id_of_div = $_POST['id_of_div'];
header('Location: '.$filepath.'?#'.$id_of_div);
die();Ebben az esetben (ha már nem AJAX-szal küldjük el a formot) viszont figyelni kell arra is, hogy a form validálása/feldolgozása után kiírt üzenetek (ez vagy az a mező hiányzott, stb.) is a meghatározott id-jű div-be kerüljenek. Persze az is megoldható, hogy csakis hiba esetén írjon ki valamit, és akkor viszont annak megfelelően módosítjuk a fragmentet...
Na, ezek miatt írtam, hogy alaposan megbonyolítja a kódot, és innentől akár már nevezhető gányolásnak is. Bár lehet, hogy erős szó rá. -
Peter Kiss
őstag
válasz
Sk8erPeter #8927 üzenetére
Mint mondtam: ha kellenek a bejegyzések, akkor semmi értelme. De én csak odáig jutottam, hogy nem kellenek, és csak az kell, van-e. Arra írtam ezt. És nem, az eredeti query-t nem szabadna módosítani COUNT(*)-gal.
-
cAby
tag
válasz
Sk8erPeter #8929 üzenetére
(#8928) modder és (#8929) Sk8erPeter:
Áááh, nagy nehezen leesett már, hogy mi is ezzel az egésszel a probléma!
(Pedig tök egyértelmű a hiba.)Átgondolom mégegyszer/kétszer az egészet és már menni fog szerintem.
Köszi szépen nektek!
-
Peter Kiss
őstag
válasz
Sk8erPeter #8923 üzenetére
Query machinálás query() metódusban:
SELECT COUNT(*) AS resultSetCount
FROM IDE_JÖN_AZ_EREDETI_QUERY AS t0Ebben az esetben 1 darab mző jön le az adatbázisból, és emiatt jóval gyorsabb lehet, ha tényleg csak a rekordok száma érdekel.
---
Én pl. csináltam magamnak Any()-t, ami hasonló a fentihez, de nem csinál sub query-t, hanem berak egy LIMIT-et a végére. Ha jön vissza valami, true, ha nem, false. De van még egy pár ilyen, a teljesség igénye nélkül így oldottam meg a Max(), Min(), Average() hívásokat is.
-
cAby
tag
válasz
Sk8erPeter #8922 üzenetére
(#8919) mobal: Mit kell néznem?
Van sok változó, pl:
fav1 = true; // 1-es azonosítójú kedvenc
fav12 = false; //12-es azonosítójú nem kedvenc
fav3 = true; // 3-as azonosítójú kedvencNekem ez még mindig egyértelműen azonosítja. :\
(#8922) Sk8erPeter:
Ha kiíratom az elem id-ját az is egyértelműen meghatározza. (Plusz több adat is ki van írva, csak, hogy egyszerűbb példa legyen, kivettem a felesleget.)Záró- és nyitó tag azért maradt úgy ott, mert a teljes index.php-ban a 2 rész között szerepel még más is és ezt már külön nem töröltem ki.
-
Peter Kiss
őstag
válasz
Sk8erPeter #8911 üzenetére
Keress egy nagy adatbázist, és számoltasd meg valamilyen feltétel után, hány darab rekord van benne. Utáne tedd meg ugyanezt EXISTS-cel. Na, látod?!
Nyilván, ha kell neki minden post, és nem csak az, hogy van-e benne, akkor okés, csak nem nyálaztam vissza, mi volt a lényeg, csak odáig láttam, hogy true / false jön ki belőle.
Egyébként, ha én ORM-et fejlesztek, akkor akár azt ics megcsinálhatom, hogy módosítom on-the-fly a query-t, hogy az adatbázis számolja össze az összes sort, ne pedig a memóriában történjen meg ugyanez. Tetszik érteni?
-
cAby
tag
válasz
Sk8erPeter #8913 üzenetére
Így fogom megtudni, hogy melyiket, mert így csinál egy egyedi session változót, amit true/false-ra állít, és ezt vizsgálja a fav.php oldalon.
if ( $_POST['add'] )
{
$_SESSION['fav_' . $row['id']] = 'true';
}if ( $_POST['del'] )
{
$_SESSION['fav_' . $row['id']] = 'false';
}Először lekérem, hogy mennyi elem van az ab-ban és azt kapja meg a $sum_items.
Nemsokára berakom az erre vonatkozó egész kódot, hogy normálisan látni lehessen.
-
válasz
Igen! Így sikerült is megoldani, reggel már fel is töltöttem
-
cAby
tag
válasz
Tudom, hogy ocsmány. Még nem csináltam ilyet, tehát most próbálkozom összehozni valamit.
Ezért is érdekel más véleménye/tanácsa.Index.php-n a $row['id'] visszaadja az adott elem azonosítóját. Mert ugye listázva vannak az elemek ab-ból, tehát így simán visszaadja az azonosítót, majd csinál egy pl. fav_1 session változót.
fav.php-ban meg megvizsgálja változókat és ha van egyező, tehát van fav_1 és true-n van akkor kiírja."(A fav.php-dben van egy $row az adatbázis-lekérés eredményét megjelenítő cikluson belül, de annak ehhez köze nincs.)"
Index.php-ben is nyilván van ilyen ciklus, csak az kimaradt a kódból és onnan jön a $row['id']Így működik ahogy akarom, felveszi a listába és onnan el lehet küldeni e-mail-ben.
De akkor egy ilyet, hogyan/milyen technikával lenne célszerű megoldani?
-
Korcsii
őstag
válasz
Sk8erPeter #8894 üzenetére
Viszont pl a foreach() szó nélkül másol, ha nem referenciát kap...
Érdekes állat ez a PHP
-
Peter Kiss
őstag
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #8887 üzenetére
Ja, de legalább elvoltunk.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #8885 üzenetére
2 lehetőség van az oldalon.
1. csak regisztrál, hogy hozzászóljon valamihez meg hasonlók
2. regisztrál és egyben ezek után egyből(!) mást is csinálMeglehet oldani a 2 formot, de én még mindig nem látom értelmét, az adatok ugyan azok lesznek, csak ez a gomb felirat a változás.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #8883 üzenetére
Minek csinálja 2 különböző formot, ha ezt 1db formmal is megtudom tenni. Lehet sebesség szempontjából valamivel gyorsabb, de nem hinném, hogy annyival.
Igen, a sok guglizás közepette láttam, hogy felesleges az if elé.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #8881 üzenetére
$button = ( isset($_GET['kategoria']) ? 'Next' : 'Register' );
Ez lesz akkor, így az egyszerűbb szerintem.
Kénytelen vagyok így megoldani a gombot, mert van aki csak regisztrál ott a regisztrálás gomb kell, aki meg mást is szeretne ott meg tovább van és extra dolgokat is tehet az oldalon.
Szerk.: Amúgy ezzel is megy.
isset($_GET['kategoria']) ? $button='Next' : $button='Register'; -
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #8876 üzenetére
Ez volt a gond, amit írtál. Előbb kellett definiálni a localhostot.
Nem mutathatom meg, mert top szíkret. -
válasz
Sk8erPeter #8872 üzenetére
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #8872 üzenetére
Jó részletes leírás.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #8867 üzenetére
Kérésed parancs!
127.0.0.1 valami.com
127.0.0.1 megvalami.com<VirtualHost *:81>
ServerAdmin webmaster@dummy-host2.example.com
DocumentRoot "d:/munka/web/valami.com/"
ServerName valami.com
#ErrorLog "logs/dummy-host2.example.com-error.log"
#CustomLog "logs/dummy-host2.example.com-access.log" common
</VirtualHost>
<VirtualHost *:81>
ServerAdmin webmaster@dummy-host2.example.com
DocumentRoot "d:/munka/web/valami.com/"
ServerName megvalami.com
#ErrorLog "logs/dummy-host2.example.com-error.log"
#CustomLog "logs/dummy-host2.example.com-access.log" common
</VirtualHost> -
válasz
Sk8erPeter #8867 üzenetére
Jó jó... hosts fájlra gondoltam csak megint rosszul emlékeztem. /etc/hosts akart lenni, persze most megint nem tudom, hogy ez linux esetén van e.
Más:
Olyat, hogy lehet csinálni, hogy van egy listám, x elemmel és mondjuk a 10 után nem felsorolja, hanem kirak egy linket, amire kattintva kinyitja az egész listát. Feleslegesen ne foglaljon helyet.
-
sekli
addikt
válasz
Sk8erPeter #8855 üzenetére
Szerintem azért jó, mert azt mondta, hogy egyszerű kell neki, ahova csak egy jelszóval belép és írhat egy új bejegyzést. Ennyit simán tud adatbázis nélkül, ami jelen esetben szerintem inkább előny, mint hátrány. Klasszikus CMS-nek lehet, hogy kevés, de erre elég.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen videókártyát?
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Kézbe fogták az ultravékony Z Fold7-et
- EA Sports WRC '23
- Óra topik
- Milyen processzort vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- Honor X7B szép állapotban 6/128GB fekete / 12 hónap jótállással!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Beszámítás! Apple Mac Mini 2024 M4 16GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest