- Megerősíti a platformfüggetlen sugárkövetéses tesztjét a 3DMark
- A Seenda ollós klaviatúrája a Microsoft Sculpt Ergonomic Keyboard nyomdokain jár
- Gamescom 2025: Itt a legújabb Gaming NUC
- Cicomától mentes Palit GeForce RTX 5060 a kevésbé tágas gépházak gazdáinak
- Eldőlt: nem építhetnek hátsó kaput az Apple termékekbe a britek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Az Xbox égisze alatt oldaná meg a PC-s játékosok legnagyobb gondját a Microsoft
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hobby elektronika
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- Októberben hozza PC-s kézikonzoljait a Microsoft
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Apple asztali gépek
- Home server / házi szerver építése
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Peter Kiss #8892 üzenetére
Köszi szépen, ezt jó tudni!
Nekem új a copy-on-write, mert ezek szerint ha egy buzinagy tömböt átadok pl. egy függvénynek, akkor amennyiben az nem vár referenciát, nem is másolódik le az egész tömb, amennyiben a paraméterként kapott tömböt nem módosítom - pedig erre eddig más nyelvekben tanultak miatt gondosan odafigyeltem. Ergo nem is muszáj referenciát odatenni (csak ha az eredeti tömböt amúgy is módosítani szeretnénk).
Ez hasznos infó volt! -
modder
aktív tag
válasz
Peter Kiss #8892 üzenetére
Ez érdekes. Az első kommentből kiderül, hogy elvileg ezt már javították, ezek szerint semmilyen célt nem szolgált, csak így lett megvalósítva.
Érdekesebb a PHP copy-on-write technikája, amit már olvastam valahol, de később, amikor rá akartam keresni (a pontos kifejezés hiányában) nem találtam semmilyen információt róla. Még arra sem emlékszem, hogy meg lenne-e említve a PHP doksi referenciák fejezetében.
Ez a kitekintés arra volt jó, hogy feliratkoztam a php-internals listára, mert amúgy is érdekel a belső működése
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3016, 98% Akkumulátor
- AKCIÓ! Apple Macbook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Új, Garanciális (1-3ÉV) Gamer PC-Számítógép, néve szóló számlával! I5 14400F / RTX 5060 / 32GB DDR5
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman N4 FSP 700W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest