- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- HP notebook topic
- Bluetooth hangszórók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- CPU léghűtés kibeszélő
- Melyik tápegységet vegyem?
- OLED TV topic
- Teljesen az AI-ra fókuszál az új AMD Instinct sorozat
- Azonnali notebookos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Peter Kiss #18084 üzenetére
Közben egy másik gépen is megpróbáltam a Php7-et indítani és elsőre sikerült. Szóval a laptopommal lesz valami. Majd kiderítem mi baja.
Update: a modulok okozzák a hibát. De nem tudom miért. Némelyik indul, némelyik nem.
-
törölt tag
válasz
Peter Kiss #18084 üzenetére
Persze, természetesen fent van. Amikor az exe fájlt indítottam kereste is, feltettem, most nem ad hibaüzenetet.
Tehát elméletileg fut. Bár nem tudom exe futásakor hogyan tudom apache nélkül tesztelni.Más:
Amikor mondjuk egy regisztrációs űrlapot készítetek milyen megoldással kezelitek a megadott adatokat és hibákat? Én két megoldást tudok, de kíváncsi lennék a megfelelőre1.
Az űrlap, az adatok ellenőrzése, a feldolgozása ugyanabban a PHP fájlban van. Leegyszerűsítve valahogy így nézne ki:if( ha vannak adatok ellenőrzöm ) {
...
if( hiba1) {
$formView=true
$errorMessage[]=hibaüzenet
}
if( hiba2) {
$formView=true
$errorMessage[]=hibaüzenet
}
...
}
else {
formView=true
}
if( formView===true ) {
formot megjelenítem, esetleges $errorMessage tömböt kiírom
}
else {
kapott adatokat feldolgozom
feldolgozás utáni üzenetet megjelenítem
}2.
Az űrlap és az ellenőrzés/feldolgozás külön PHP fájlban vanform.php
<form method="post" action="task_form.php">
...
</form>task_form.php
kapott adatok ellenőrzése ...
if( hiba1 ) {
$_SESSION['formErrors'][] = hibaüzenet
}
if( hiba2 ) {
$_SESSION['formErrors'][] = hibaüzenet
}
...
if( ! empty($_SESSION['formErrors']) )
$location = $_SERVER['HTTP_REFERER']
else {
adatokat feldolgozom
$location = következő oldal címe
}
$loc = sprintf('Location:%s', $location )
header($loc);Igazából nem tudom melyik lenne az ideális, már ha bármelyik is annak nevezhető.
Az első kényelmesebb, viszont a browser frissítés gombra újra elküldi az adatokat, amit ugyan kezelhetek, de akkor sem tetszik igazán.
A második ezt kivédi, mert hiba esetén ugyan visszadja az űrlapot újra, de üresen (persze session-al tehetek vissza értéket) és frissítésre csak újra megjeleníti, nincs küldés. Cserébe viszont macerás.Ti milyen megoldást használtok ilyen esetben?
-
törölt tag
válasz
Peter Kiss #18082 üzenetére
Lehet, de ettől még lehet igényem apache használatára, igaz? IIS-t nem ismerem és nem is szeretném megismerni. A szokásos megoldást választanám. Már megszoktam Linux/OS X alatt.
Csak egyszerűen a 7-es dll-je nem akar működni nálam apache2.4-el. -
biker
nagyúr
válasz
Peter Kiss #17694 üzenetére
a base a /-re megvan adva
ez az alap ilyenkor, igen, különben semmi képet soha nem találna.
De ennek ellenére nem érti a mobiltömörítő az alap utat -
sztanozs
veterán
válasz
Peter Kiss #17547 üzenetére
A hash titkosítás, egyirányú.
-
DNReNTi
őstag
válasz
Peter Kiss #17547 üzenetére
Jogos.
-
DrojDtroll
veterán
válasz
Peter Kiss #17042 üzenetére
Köszönöm szépen mindkettőtöknek.
-
DrojDtroll
veterán
válasz
Peter Kiss #17037 üzenetére
Köszi és magát a php-t mivel kezdjem?
-
DrojDtroll
veterán
válasz
Peter Kiss #17035 üzenetére
Köszi, valami segítséget tudnál adni, hol induljak el?
teljesen kezdő vagyok
-
gyga
senior tag
válasz
Peter Kiss #17027 üzenetére
Fogalmam sincs hogyan lehetne erre vmi frissítést tenni
-
gyga
senior tag
válasz
Peter Kiss #17025 üzenetére
Erre a nasra ez a gyárilag legfrissebb felület
manuálisan meg nem találtam leírást a frissítésre.
Az a baj hogy ez egy NAS. Nem lehet csak úgy telepítgetni mindenfélét. -
törölt tag
válasz
Peter Kiss #17020 üzenetére
Köszönöm szépen a segítséget. Így már jó
-
törölt tag
válasz
Peter Kiss #17018 üzenetére
átírtam azt a részt, de nem vettem észre különbséget az előzőhöz képest. ez mit javítana a kódon? elvileg ez miatt tűnne el az index.php? Ha csak kód szépítésre írtad akkor pedig köszi
-
tothjozsi96
addikt
válasz
Peter Kiss #16613 üzenetére
Értem, de nekem ez így elsőre eléggé furcsának tűnik.
Mármint hogy nem viszi be az eredményt és még is ...Tehát hogyha nem keletkezik új bejegyzés akkor nem értem, na mindegy de akkor ez így van.
Tehát ez így normális akkor ...
-
tothjozsi96
addikt
válasz
Peter Kiss #16599 üzenetére
Értem, de én úgy értem a header-t jelen esetben hogy van egy saját függvényem amit meghívok minden php elején és abban van a <html><head> satöbbi rész
Most már okés, beírtam abba a php-ba amit mindenhol meghívok és így már jó!
thx! -
DNReNTi
őstag
válasz
Peter Kiss #16584 üzenetére
Kábé ezt szerettem volna írni
-
honda 1993
senior tag
válasz
Peter Kiss #16584 üzenetére
Koszi koszi
cubix ahha, hat akkor nekem valami kimaradt, mert sehol nem adtam meg egyetlen jelszot sem. ( de vegul is mindegy, mert mukodik minden) koszi
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Peter Kiss #16565 üzenetére
Jól hangzik.
-
tothjozsi96
addikt
válasz
Peter Kiss #16547 üzenetére
Akkor úgy tároljam hogy VARCHAR(60)-al?
Akkor nem teszek rá semmit ha úgy biztonságos. -
tothjozsi96
addikt
válasz
Peter Kiss #16544 üzenetére
Váóó.
Elsőre tényleg sokkal jobbnak tűnik mint egy md5(sha1()) kombó.Ez jól néz ki, kérdés hogy miben érdemes tárolni SQL-ben.
Mivel látom ez folyton más értékeket generál, de úgy látom akkor is VALID marad ha akár melyik értéket ellenőrzöm ezzel a password_verify()-vel.Erre érdemes MD5-öt tenni az SQL tároláshoz?
Úgy nézem hogy mindig 60 karakter lesz az értéke ... -
tothjozsi96
addikt
válasz
Peter Kiss #16542 üzenetére
Igen, ez igaz.
Főleg hogyha nem a tied a szerver gép hanem mondjuk csak tárhelyet bérelsz ...
Úgy nem igazán fogsz tűzfalon keresztül bannolni senkit.Egyéb:
Szerintetek miben érdemes tárolni a felhasználók jelszavát?
Eddig úgy tároltam hogy md5(sha1($username.$password);Nem tudom hogy lehet biztonságosabb.
Láttam olyan megoldásokat is hogy két külön oszlopba van tárolva egy random érték meg a jelszavad titkosítva és akkor a kettő együtt md5-el ha egyezik akkor belépsz ...Most én ilyesmi féle megoldást nem szeretnék.
Igazából amit tárolni szeretnék az az "username", "hash" ami uniqid lesz és még a "passhash"-t.És nem tudom miben lenne érdemes titkosítani a jelszót.
-
tothjozsi96
addikt
válasz
Peter Kiss #16540 üzenetére
Igen, csak mondjuk az se a legjobb megoldás hogyha a sok logolás lassítja meg a szervert ...
Több ezer felhasználó közül kiakar szúrni az ember 1 felhasználót aki nyomja a ddos-t, hát az úgy elég meredek megoldás.Azért akarom ezeket kivédeni.
Mert egy die() nem fogja leterhelni a szervert.
Azért is kérdeztem hogy szerintetek jó megoldás-e ez a rejtett input?Amúgy azt felesleges szerintem vizsgálni hogy POST-e a bejövő adat, olyant már láttam ddos-olni.
De az uniqid-t ezzel ellentétben nem tudja ellopni elvileg, mivel a <form> nem egy lapon van a feldolgozó résszel. -
tothjozsi96
addikt
válasz
Peter Kiss #16538 üzenetére
Szerintem sokkal jobb megoldás ha külön van egy input és mindenki kap egy uniqid-t.
Mivel ha nem egyezik a session a post-al akkor sose fog tudni belépni. -
DNReNTi
őstag
válasz
Peter Kiss #16505 üzenetére
"Az meg nettó hülyeség, hogy ennyire kicsi adat mellett bármit számítana a szám vs. szöveg megkeresése"
Most csak a kedvedért egy 96.675 soros táblán lefuttattam egy-egy selectet:
String-re (felhasználónév) keresve: 125 ms.
Int-re (id) keresve: <0 ms.Egy forgalmas oldalnál szvsz ez igenis számít, napi több tízezer (esetleg még több) lekérés esetén ez nagy különbség. A random szám generálást nálam egy saját metódus oldja meg, ami eredetileg random stringet generál, de beállítható paraméterrel, hogy a string csak 0-9-ig karakterekből álljon, így "számosítható" az eredmény.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Peter Kiss #16505 üzenetére
Szerintem mindenki jobban jár, ha leírod a megfelelő megközelítést.
-
tothjozsi96
addikt
válasz
Peter Kiss #16459 üzenetére
Tehát ha POST-ból jön egy ilyen adat "pista 123 pista".
Akkor az 123-at cserélje ki mondjuk arra hogy számok.
Tehát str_replace nélkül.
Igazából a smileyekhez kell, de 300 smileynél már lassú a string replace.
-
honda 1993
senior tag
válasz
Peter Kiss #16426 üzenetére
A www-ben van egy valami mappa, es a valami mappan belul van az index.php .
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Peter Kiss #16400 üzenetére
Valszeg jól sejted.
(#16394) DS39 :
Teljesen mindegy, mindkettő kb. ugyanolyan, és nem kellene, hogy ekkora gondot jelentsen a beüzemelése. -
fordfairlane
veterán
válasz
Hát szerintem is, de én már inkább bele sem szólok, mert akkor megint keletkezik még ezer hsz, mire egy XAMPP install összejön. Eleve a localhost miért a xampp/htdocs/valami/-re mutat, már ez nem kerek, de nem, erős vagyok, nem szólok közbe, nem kérdezek rá. Eleve ha valaki ennyire nem ért hozzá, minek választ custom installt...
-
törölt tag
válasz
Eddig minden webes topikban piszkálták valamiért, ne bántsd már itt is.
-
honda 1993
senior tag
válasz
Nem tudom, ha igy erzed akkor olvass sok konyvet.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Peter Kiss #16328 üzenetére
Hát Te biztos érted, mire gondolsz.
Itt most elvileg pont az volt az érdekes, hogy igazából a lényeget hagyta le (nem hajtotta végre); az IDE mégsem figyelmeztette semmire, mert a változó egyébként inicializálva volt, gondolom volt bindParam/bindValue is, blabla, csak a vége (execute) úgy, ahogy van, lemaradt. Szóval valóban nem ellenőrizte annak a visszatérési értékét, amit nem is írt le.
"PDO-hoz a büdös életben nem nyúlok többet"
Magyarázat? -
DNReNTi
őstag
válasz
Peter Kiss #16317 üzenetére
De epp ez benne a trukk, hogy az IDE sem szol erte, mert defnialva van, es visszateresi erteke szinten van: false. Azert false mert a stamentet nem futtattam.
-
Lacces
őstag
válasz
Peter Kiss #16253 üzenetére
Elméletben nem, a többinél sincs, és ennél sem szerepel a példák alapján...
-
tothjozsi96
addikt
válasz
Peter Kiss #16209 üzenetére
Ez a lényeg:
Adatokat innen nyerem ki:
$adatok = $memcache->get("uzenofal");És így kiír mindent szépen.
print_r($adatok["date"] . "<br />" . $adatok["text"]);De így egybe írja ki, nekem meg sor tördelve kell!
-
tothjozsi96
addikt
válasz
Peter Kiss #16207 üzenetére
Ez már megoldva, de viszont hogy írassam ki???
Mert foreach() nem jó valamiért ... -
DS39
nagyúr
válasz
Peter Kiss #15833 üzenetére
köszi, így már működik
viszont ha nem wamp serverben vagyok, hanem a 000webhost-on ott már nem tudom ezt bekapcsolni.nem ragaszkodom a gmail-hez, úgy is külön címet akarok létrehozni ehhez, ssl nélkül melyikkel működik?
-
biker
nagyúr
válasz
Peter Kiss #15692 üzenetére
miért is nem az?
annyi ilyet hallok, már kezdek eret vágni
egy form nem csak 3 mező lehet, szerintem, van élet a login formon túl is, nem?de kérlek, tényleg, meséld el, miért nem "ésszerű" ennyi adatot átadni? (azon kívül, hogy üzemszerűen tényleg nem ennyire lett tervezve, az esetek 90%-ában 2 klíma van (kültéri, beltéri) tehát 68 form mező, 8% a VRV vagy multi kiépítés, fancoilok, folyadék hőcserélők, ahol lehet egyszerre 6-8 is, ez volt a tervezési limit, de megnyerték a megye összes iskoláját, és egy fenntartóhoz tartozik akár száz klíma is. amit lekér és szerkesztés után továbbít. Küldje egyesével??? nem, szeretné egyben elküldeni, nem 90-100 kattintással
Gondolom ez nem égbekiáltó bűn.Hadd ne tegyem már egy b...i nagy tömbbe az egészet és nyerjem ki újra a másik oldalon, bár ez is egy megoldás...
-
bendikeee11
tag
válasz
Peter Kiss #15301 üzenetére
Már sikerült megoldani, köszi.
-
trisztan94
őstag
válasz
Peter Kiss #15261 üzenetére
+ (#15262) fordfairlane
Köszönöm szépen, így már sokkal tisztább a kép. Nekiesek majd valamikor jövőhéten egy új projektnek, ott megpróbálom majd implementálni ezeket.
Köszi mégegyszer uraim!
-
trisztan94
őstag
válasz
Peter Kiss #15256 üzenetére
Tehát ha jól értem, teljesen jó az, ha a PDO-val kapcsolatos dolgokat csak beírom a kódomba ahová kell?
Tehát mondjuk adatbázis kapcsolódás az most a database.php fájlban van, abban van ez az osztály. Tehát konkrétan csak oda beírom azt ami a konstruktorban van, majd ha kell egy másik fájlban az ab, akkor csak importálom a database.php-t és csak beírom abba a fájlba a query-ket majd futtatom őket a database.php-s PDO példányommal?
Vagy hogy lenne jó alkalmazni?
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Peter Kiss #15256 üzenetére
Mindegyik állítással egyetértek.
(#15251) trisztan94 :
Úgy kell érteni, hogy nyugodtan kidobhatod a kukába ezt az osztályt, mert semmi értelme. -
válasz
Peter Kiss #15055 üzenetére
Igaz, ami igaz, kicsit be vagyok tojva emiatt a JSON dolog miatt. Nem tudom, mennyire kell belemászni.
-
válasz
Peter Kiss #15051 üzenetére
Húh, de ezzel sok elem esetén átláthatatlanok lesznek (legalábbis nekem) a cookie-k.Egyetlen cookie-ban nem lehet megoldani? (JSON nélkül, mert az nekem nagyon magas...
)
Ha létezne valami olyan függvény, amivel lehet figyelni a cookie tartalmát, akkor már azt is meg tudnám oldani, hogy kétszer ugyanaz a szám ne kerüljön bele.
-
törölt tag
válasz
Peter Kiss #15049 üzenetére
Persze, bocsi.
class User {
public function Image($userId) {
...
return $userImagePath; // ez megadná a User profilképének útvonalát
}
}
class Hozzaszolas {
public function Blog($blogId) {
...
return $blogHTML; // egy DIV-et adna vissza a hozzászóló profilképével, nevével, hozzászólás szövegével, stb.
}
}
$hozzaszolas = new Hozzaszolas;
$blogHozzaszolasok = $hozzaszolas->Blog(1);A Hozzaszolas osztály Blog-ja alatt kellene egy User objektum és ott az Image()-el megkapnom a profilkép útvonalát.
-
Dave-11
tag
válasz
Peter Kiss #14809 üzenetére
Bocsi, akkor átkódolni
Így jobb?
-
válasz
Peter Kiss #14712 üzenetére
ebben az esetben mit ajánlasz? frissítési lehetőség _nincsen_ legutolsó PHP 5.2.
mobal,
-
Mbazsika
tag
válasz
Peter Kiss #14712 üzenetére
Mi a baj a Codeigniter-rel? Én csak ezt ismerem, sajna nincs összehasonlítási alapom.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Peter Kiss #14676 üzenetére
Teljesen jogos, csak copypasteltem, de nem írt hibát.
fordfairlane:
Netbeans nem szólt, otthon meg nincs beállítva az xdebug.De kijavítottam, most már rendeben van. Már csak újra kell indexelni a tömböt szűrés után.
-
DeltaPower
addikt
válasz
Peter Kiss #14676 üzenetére
ini_set("display_errors","on");
error_reporting(E_E_E_E_E_EEEEEEVERYTHING); -
DNReNTi
őstag
válasz
Peter Kiss #14668 üzenetére
Jól összefoglaltad
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
Peter Kiss #14600 üzenetére
Igen de nekem karakterenként kell megvizsgálnom, ezért nem jó ha egészben olvassa be.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Peter Kiss #14593 üzenetére
(#14588) Lacces
"De include-oltam nem egyszer
. Mert ez csak egy egyszerű kis magamnak csinált alkalmazás volt, nem fogok én itt hobbi webframework-öt csinálni
. Ott az xDebug, hibajelzésre... Patterneket nézegettem. Van más dolgom is
.
include('vars.php'); // működik.
include 'vars.php'; // nem működik, semmit sem jelzett."Valamit rettentően elkúrsz, ha ez nem működik, pedig de, működik...
Amúgy nem tudom, milyen hobbiwebframeworkről beszélsz, egy include-tól nem lesz semmi sem framework, főleg, hogy az általad mutatott példában tényleg csak a rövid tesztelés kedvéért tök felesleges különböző fájlokba pakolgatni a kódokat.
"Ott az xDebug, hibajelzésre... Patterneket nézegettem"
Hogy kapcsolódik össze egyáltalán a kettő?Meg hogy jön az Xdebug bármilyen hobbiwebframeworkhöz?
Na mindegy, betudom a dolgot az aktuális "vércukorszintednek". -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Peter Kiss #14578 üzenetére
Mi nem?
(#14577) Lacces :
Mi az, hogy "utólag nem"?Amúgy jól elvagytok.
-
Lacces
őstag
válasz
Peter Kiss #14578 üzenetére
Köszi, akkor tovább keresem a problémát.
-
Zedz
addikt
válasz
Peter Kiss #14571 üzenetére
Uhhh hát ez így elsőre elég advancednek hat, utánaolvasgatok akkor ezeknek, köszi.
-
Zedz
addikt
válasz
Peter Kiss #14552 üzenetére
Ha nem gond egy kicsit visszatérnék ehhez a hozzászóláshoz. Írtad, hogy az lenne szép ha az alkalmazásnak gőze sem lenne arról, hogy milyen SQL adatbázis van mögötte. Ez hogy oldható meg? Kell egy külön fájl ahová csak a lekérdezések kerülnek, és vissza adok egy értéket a controllernek?
-
sztanozs
veterán
válasz
Ja és kifelejtetted a rossz SQL kérés logikát: rossz jelszóval is beenged, mivel csak a felhasználónevet ellenőrzi. Ja és még ott van az SQL injection is.
-
Zedz
addikt
válasz
Peter Kiss #14555 üzenetére
A fentebb felsorolt lista elemeket akkor mind-mind külön fájlba kellene megírnom, a controllerrel meg csak összerántani?
-
Zedz
addikt
válasz
$_POST miért gond? Hogy adhatom át másként a bevitt adatot?
-
Zedz
addikt
válasz
Peter Kiss #14549 üzenetére
Miért? :S A fenti kód hogyan lenne szép?
-
Zedz
addikt
válasz
Peter Kiss #14547 üzenetére
Miért? Mi a baj vele? :S Sajnos a vizsgára készülő oldalnak CI-ben kell íródnia, a drágalátos Smartyval karöltve.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Peter Kiss #14536 üzenetére
Valóban.
-
válasz
Peter Kiss #14533 üzenetére
Köszi. Fogalmam sincs, ezért kérdeztem.
Speeedfire: nem azért olvastad, hogy nem jó mert esetleg nincs semmi hibaüzenet?
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Peter Kiss #14536 üzenetére
(#14535) Speeedfire :
Ahogyan arra előttem tanult kollégánk elég tömören rávilágított, ez a kijelentés ebben a formában értelmetlen. Szerintem ha erről olvastál, akkor az valami olyasmiről szólhatott, hogy nem biztos, hogy jó, ha mindenáron lustán rászokunk az empty() túlzott használatára validálásnál vagy egyéb esetekben, jobb néha a kódban egyértelműen az elvárt adattípusra vizsgálódni (pl. NULL-ról vagy empty stringről van-e szó, FALSE-ról, vagy másról), igaz, az empty() - mint látható az ennek megfelelő esetekből - elég sok lehetőséget lefed. Persze csak tipp, hogy valami ilyesmire gondolhattál. De tényleg "attól függ".(#14537) mobal :
látom szereted lerövidíteni kifejtés helyett.
Hát erre most azt tudom mondani, hogy olvasd el itt Athlon64+ második bekezdését, sokkal rövidebben és lényegre törőbben sikerült válaszolnia, mint ahogy én előbb próbálkoztam neked egy jó hosszú hsz.-szel, amire Te visszaböfögtél egy mondatot, azt' részedről elintézve.Remélem, értékeled, hogy most a moderátori kedvedért egy hsz.-be nyomorítottam több hsz.-t...
Akármilyen gusztustalan is, több hsz. írása helyett.
-
aero.
veterán
válasz
Peter Kiss #14519 üzenetére
Már próbáltam, hátha az a hiba, de így sem. Pontosabban ugyanúgy eseménytelenül lefut és visszaadja az oldalt. Éppen az, hogy én annyira nem értek hozzá, szóval így nem fogom tudni megmondani mi a hiba.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Peter Kiss #14365 üzenetére
+ (#14363) trisztan94 :
úgy vélem, gonoszak vagytok.(#14369) mobal :
és minek, vagy ha már így van, minek a vessző a végére? -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Peter Kiss #14332 üzenetére
Ja, hogy így! Tehát rögtön a példányosítás utáni fluent használatra gondolsz, így már értem, bocs, előbb nem esett le.
Szóval akkor ezek szerint az a para vele, hogy külön sort kell létrehozni a működőképessé tételéhez.
Mondjuk végül is akár még zavaró is lehet.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Peter Kiss #14328 üzenetére
Gondolom erre gondolsz, de konkrétan mire gondolsz, hogy nem lehetséges 5.4 előtt? Most hirtelen nem esik le, bár lehet, hogy kiböki a szemem.
(#14327) dragon1993 :
uhh, bocs, de most nincs energiám, meg időm, meg kedvem megnézni a kódot, hogyan tudnád szépíteni...Mindenesetre az első átfutásra látszott, hogy rengeteg felesleges overheadet adsz hozzá.
"A vesszősödi tényleg ki lesz, több [url] tagom lesz."
Hogy mi van? -
PumpkinSeed
addikt
válasz
Peter Kiss #14229 üzenetére
Nem az a lényeg, csak kicsit hátrébb foglalkozik az adatbekéréssel. Eddig volt vezérlési szerkezetek függvények tömbök. Ezeken gyors átsiklottam és most jönnek az objektumok, mivel eddig csak C-t tanultam az objektumok eléggé ismeretlenek
-
trisztan94
őstag
válasz
Peter Kiss #14208 üzenetére
En is rajottem mar, csak mar nem tudtam szerkeszteni
-
trisztan94
őstag
válasz
Peter Kiss #14166 üzenetére
+ (#14167) fordfairlane
Pörfikt, köszönöm
Ma eléggé "nem tudok gondolkodni" napom van, ilyen kis szarságok betesznek
-
trisztan94
őstag
válasz
Peter Kiss #14134 üzenetére
+ (#14135) Sk8erPeter
Tényleg a thumb mérettel volt gond, ezt eddig nem vettem észre, szerveroldalon kerestem a dolgot
(előző srác valszeg saját építésű frameworkje, kill me
)
-
Mbazsika
tag
válasz
Peter Kiss #14023 üzenetére
-
Siriusb
veterán
válasz
Peter Kiss #13982 üzenetére
Én nem értek egyet. Ugyanúgy meg kell tanulni, mint minden mást, például mit kell megnyomni ahhoz, hogy elinduljon a gép. Sajnos azt elfelejtik az emberek - mivel a windowson szocializálódtak -, hogy azt is időbe telt megtanulni, s sokkal könnyebb szidni bármit - akár a feleségedet is -, mint kiismerni a szokásait és kellemesen tölteni az időt. Ezt nem személyeskedés, általánosságban írtam, mielőtt valaki megsértődik.
-
válasz
Peter Kiss #13975 üzenetére
Oké oké. De ugye ezek a termékek arról híresek, hogy zéró konfiguráció igényük van, meg amúgy is rendszergazdai jogokat kért akkor miért ne?
Téma megoldódott, köszi!
-
válasz
Peter Kiss #13972 üzenetére
Valóban, de alapból miért nincs? Nem értem ezt a xampp-ot, de mind1, most így már jó.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Peter Kiss #13972 üzenetére
+1
-
PiXeL90
tag
válasz
Peter Kiss #13958 üzenetére
Igen, tudom!
De nem lehet adatbázis módosítása nélkül megoldani? -
Speeedfire
félisten
válasz
Peter Kiss #13807 üzenetére
Átírtam kicsit az sql-t.
SELECT * FROM `users` where concat(vnev, " ", knev) like '%kiss%'A strict módot viszont nem teljesen értem, mi ez pontosan.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Peter Kiss #13800 üzenetére
Nem kötelező az szerintem.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Peter Kiss #13796 üzenetére
Így gondoltad?
SELECT concat(vnev, "%", knev) as teljesnev FROM `users` having teljesnev like '"kiss"'
Nekem ez nem megy.
Ha a white space helyett sima space van, akkor sem jó.Szerk.:
Hülyeséget írtam, mégis megy (csak az elsőnél nem volt jó a like).
SELECT concat(vnev, " ", knev) as teljesnev FROM `users` having teljesnev like '%kiss%' -
trisztan94
őstag
válasz
Peter Kiss #13769 üzenetére
Köszönöm, pont ez kell nekem!
-
biker
nagyúr
válasz
Peter Kiss #13706 üzenetére
ja, benne maradt az error reporting 0 és csak csodálkoztam, hogy nem ír a táblába
-
Speeedfire
félisten
válasz
Peter Kiss #13673 üzenetére
Mik ezek a nagy ugrások? Hogy kell értelmezni ezeket a számozásokat?
-
Speeedfire
félisten
válasz
Peter Kiss #13653 üzenetére
Nem lehet ennél jobban. 30 percről indult anno, most tudtuk levinni ~10 percre. Elég sok adat mozog ott, amit egy clob mezőbe ír.
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Peter Kiss #13553 üzenetére
November óta phpstormozok, nagyon megszerettem. Mondjuk ezen sokat dobott a nagyon jó Symfony2-es pluginje
-
FehérHolló
veterán
válasz
Peter Kiss #13553 üzenetére
Na látod, tele vagy te ötletekkel, vizsum van jogtisztán.
Hozzá a php kiterjesztés 0 effort. -
FehérHolló
veterán
válasz
Peter Kiss #13551 üzenetére
Van nekem álomszövőm is, még abból az elszúrt korból, amikor az emailben kapott trial licensz not intendedly aktiválta egész életedre. Tud egész jól php ötöt is, csak nem akarok többé lopni.
Netbeans nem volt annyira rossz ötlet, meg is feledkeztem róla. Egy esélyt adok neki, neked pedig köszönöm.
-
FehérHolló
veterán
válasz
Peter Kiss #13549 üzenetére
Az büdös, inkább eclipse.
Komolyan nincs harmadik lehetőség?u.i.: Sokkal jobban élveztem anno a netbínzes dzsabba fejlesztést, mint a fogyatkozásosat.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Peter Kiss #13545 üzenetére
"Hiába raknak a Drupal alá Symfony2-t, amíg "bizonyos kódrészletek kompatibilitási okokból megmaradnak", magyarul a szarkupacból egy egész halom lesz. Nice move."
Jól van, látom rettenetesen sok értelme volt megírnom az előző bőbeszédű, lehetőleg a korábbinál jóval produktívabb, inkább alátámasztást célzó hozzászólásomat.A lényege az előzőnek igazából pont az volt, hogy "csak azért is" indokból ne szarozzunk le egy rendszert, úgy beállítván, hogy "én úgyis sokkal szebbet, jobbat írnék". Lehet, hogy nem csak az általad írt csodarendszerekkel oldhatók meg webfejlesztési feladatok. Bocs, ha ezzel letörtelek.
(Bár nem hiszem, hogy épp ettől csökkenne az ordító önbizalmad.)
Nem gondoltam volna, hogy egy érvre, amit direkt én hoztam fel, mint negatívumot, egyből lecsapsz, mint gyöngytyúk a takonyra.De örülök, ha ezek szerint szebbé tettem az estédet, mert ismét izomból fikázhattál valamit. Sikerült ismét értelmes irányba terelned a beszélgetést.
Egyébként megkérhetnénk Parciékat, hogy tegyék egyszerűbbé a fórumozásodat, random generáljanak neked a szar/fos/nevetséges/dilettáns/gyökér/idióta/hülye/értelmetlen/komolytalan/ócska/... szavak valamelyikéből egyet a textarea-ba új hsz. megírásakor, hogy neked csak a mondatba ágyazás legyen a dolgod.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Peter Kiss #13526 üzenetére
"mikor nem tudtad elkapni a PDO-nak vagy minek a kivételeit"
Ez a "PDO-nak vagy minek" kicsit viccesen hangzott, mintha az valami szintén nagy szar lenne. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Peter Kiss #13505 üzenetére
Sorry, csak most tudok reagálni, kissé leterhelt vagyok mostanság.
Nem, a szavaimat picit kiforgattad, nem azt mondtam, hogy a CMS-készítők mindent jobban csinálnak. Ha félreérthető volt, amit írtam, és mégis így lehetett értelmezni, akkor elnézést, nem így értettem.
A "CMS-készítők" elég fura kategória. Pontosabban elég tág. Felhasználói visszajelzések, patch-ek alapján is javítgatnak egy elég komplex rendszert, így aztán esélyes, hogy gyorsabban megoldanak olyan felmerülő problémákat, amikkel esetleg a saját rendszerednél csak később találkozol, és esélyes, hogy bevált gyakorlatokat fognak alkalmazni, mert ha nem, akkor sanszosabb, hogy többeknél kib@ssza a biztosítékot, akik mondjuk igencsak helytelenítik az adott módszert. De ha belegondolsz, az open source frameworkök továbbfejlődésének is ez az egyik forrása, igazából nem kell ehhez nagyon pátoszos mondatokat hangoztatni, hogy a "közösség ereje", meg hasonlók, mert van mögötte bőven tartalom. Ilyen alapon a "közösség ereje" dönt a Stack Overflow-n és hasonló fórumokon is (majd a közösség eldönti, hogy valaki egy rakás szart rakott fel, vagy jó a válasza).
Ettől függetlenül persze simán lehet, hogy adott feladatot ezerszer jobban oldod meg, mint ahogy a CMS vagy más, közösség által fejlesztett cucc (ne korlátozzuk CMS-re, mert ez a topicban mint látom, szitokszó lett) adott részében sikerült (csak hogy feltételes dicséret is legyen), de az is lehet, hogy ugyanazt a végeredményt lassabban sikerül elérned, vagy adott hibaforrás jóval később derül ki. Igaz, publikus sem lesz, így a hiba kihasználása is kissé nehézkesebb lesz egy csúnyabácsi által.
"Láttad te már a Drupal forrását? A modulokét? Szerinted normális emberek csinálták?"
Igen, láttam a forrását, valószínűleg sokkal többet nézegettem már, mint Te.Egyetértek azzal, hogy ez a régi procedurális örökség így teljesen lecsupaszítva, egyszerűen megközelítve egy hányadék. De ez a PHP 4-es időkből maradt fenn, nem két perc váltani. De ugye vágod, hogy a 8-as Drupal Symfony-alapokon fog futni? (Pontosabban fut, a jövő időt azért használom, mert a stable megjelenéséig nyilván bőven van még mit csiszolni.) Persze bizonyos kódrészletek kompatibilitási okokból megmaradnak, ez annyira nem meglepő. Igaz, személy szerint jobban támogatnám a teljes korábbi örökségek kukába való kib@szását, hogy ne kelljen csúf kódrészletekkel találkozni pusztán kompatibilitási okokból, de egy ilyen radikális lépés valszeg elég sokaknak elég fájó lenne. Normális emberek csinálták, alkalmazkodva az adottságokhoz. Cikk: Drupal programming from an object-oriented perspective.
Egyébként szerintem megőrülnél, ha C-ben programoznál, hogy tisztán (nem kerülő megoldásokkal) nem tudnál OOP-ben programozni, mert egyszerűen nem adottak rá a lehetőségek.(Vagy például más nyelven, de az adott környezetben túl sok overheadet jelentő objektumorientáltság túl nagy luxus lenne, így az nem lenne használható.)
Na, de visszatérve a lényegre: szerinted a Symfony is egy szar? Hogy a Drupal jövőjét boncolgassuk.Csak még egyszer, a tisztánlátás érdekében, hogy ne tarts elvakultnak: látom sok helyen a Drupal forráskódjában, hogy bőven van mit javítani, igen, vannak rettenet szar megoldások is, és alapvetően én is jobban örülnék egyébként tisztán objektumorientált szemléletnek, de nem mondom minden NEM OOP-s kódra azt, hogy az úgy szar, ahogy van. Ebben valószínűleg amúgy sem értünk egyet, ahogy eddigi kommentjeidből leszűrtem (ha valami nem OOP, akkor csakis egy fos lehet), így erről nem is próbállak meggyőzni. De ha nagy általánosságban kijelented mindenről, ami Drupal, hogy nem normális dilettáns gyökerek írták, akkor valószínűleg picit szemellenzősen állsz a dolgokhoz, meg nem láttál még egész jól megírt modulkódot (értsd: egy modult sem feltétlenül kell azonosítani a teljes Drupal-kóddal (próbálkozások alapvető OOP-szemlélet Drupalba való beleerőszakolására), bár való igaz, a hookok rendszere miatt van egyfajta megkötöttség). Nem szeretnék példálózni, mert nincs kedvem a végeláthatatlan fikázásokhoz, biztos vagyok benne, hogy bármiben találnál fogódzót saját érved alátámasztására (t.i. hogy a Drupal szted szar, ha törik, ha szakad).
Inkább én lennék már kíváncsi arra, hogy van-e egyáltalán olyan rendszer, olyan kód, amit dicsérsz, amit elfogadsz hibáival együtt? (Van olyan kód, amiben nincs hiba? A kérdés költői.) Komolyan, mindenféle rossz szándék nélkül, nem nagyon láttam még tőled olyan kommentárt, amiben valamit tényleg dicsérnél. Általában a szarkasztikus, rendkívül lefitymáló kommentek voltak a jellemzők (mármint kivéve a saját kódjaid kapcsán), szívesen látnék tőled olyan dolgot, amit dicsérsz. Most ezt tényleg nem köcsögösködésből mondom, hanem az eddig látottak alapján. Az utolsó bekezdésedből is ez derül ki.
Ja, még annyi, hogy az általad említett problémákra egészen biztos, hogy van Drupalban is megoldás, csak ismerni kell a megfelelő modulokat. Én is meg szoktam lepődni a fórumokat böngészve, hogy milyen modulok léteznek, amikről addig fingom sem volt, mégis egész korrekten lettek megoldva. Ha konkrét problémát kell megoldani, rá kell kérdezni mindre drupal.hu-n, drupal.org-on, vagy főleg a Stack Exchange családba tartozó Drupal Answers-ön. Tuti érkezni fog rá valamilyen kész javaslat. Jó, van ezernyi igény, amire egész pontosan adott modul nem lett kitalálva. Viszont az is elképzelhető, hogy olyan, aki tényleg átlátja a Drupal működését, meg jó modulokat tud írni, az sokkal gyorsabban elkészíti a feladatot, mint más egy saját rendszerben. Az is lehet, hogy nem. Teljesen egyén- és igényfüggő, ahogy máskor sem, ebben sem érdemes általánosítani. Tehát azt sem lehet kijelenteni, hogy egyedi rendszerben minden könnyebben megoldható. Attól függ.
A CMS-ek összes nyűgjét-baját szerintem sokan látják, akik a topicban aktívan tevékenykednek (pl. túlzott erőforrás-igény egy saját rendszerhez/komoly keretrendszerhez képest), én is, és lehet, hogy a dumámtól függetlenül a CMS szitokszó marad, de azért legalább megpróbáltam.
Kulturált reakciót viszont szívesen olvasok, mert maga a téma érdekes, nem kell, hogy ebből flamewar legyen (bár már az). -
válasz
Peter Kiss #13539 üzenetére
Akkor mit ajánlasz, vagy maradjak a Kohanánál? (Most még mindegy, nem foglalkoztam csak a Kohanával)
-
válasz
Peter Kiss #13537 üzenetére
Talán még a jobbik fajta.
Új keretrendszerekről mi a vélemény? Gondolok itt a Lareavel-ra és a Fuel-re.
mobal,
-
Speeedfire
félisten
válasz
Peter Kiss #13526 üzenetére
Nem magát a fájlokat, hanem hogy honnan érje el.
A yii alapból nem webes alkalmazásra van, hanem web 2 oldalra. Ezért van a widget.Az a pdo dolg még most is érvényes, de biztos van rá.megoldás csak én nem kerestem rá eléggé.
Szerintem első frameworknek tökéletes. Ha nagyobb tudású kell, akkor meg ott a zend.Mindenesetre egy akármelyik framework.jobb, mint 0-ról írni egyet.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Peter Kiss #13523 üzenetére
Mi a baj a widget-ekkel? Szerintem az egyik legjobb dolog benne, még cache-lni is lehet őket.
A js mappa is hasznos szerintem, alapból benne van a jq és a jq ui. Ezeket ha kell felül lehet írni.Maga a felépítése nem szimpatikus vagy ahogy a kód meg van írva?
Ha előbbi akkor nem értelek, ha utóbbi akkor nem tudom megcáfolni, mert nem szoktam nézni a kódját.
kenwood: Pl tárhelypark, viacomkft
Én utóbbit preferálom jobban. De ha konkrét specifikus dolgok vannak benne, akkor kérj próbaidőszakot. 2-4 hét, ez idő alatt tudod tesztelni. -
Speeedfire
félisten
válasz
Csak érdeklődés szinten. Mi nem való a yii-be szerinted?
Eddig akárhol olvastam a hasonló tudású keretrendszerekről, inkább a yii-t ajánlották.
Magam is ebben fejlesztek kb 2 éve már. Meglepően sok dolog van bele integrálva. -
DanielK
addikt
válasz
Már bocs, de régen rossz, ha menetközben variálgat a vevő. Kell írni először egy specifikációt neki, amit elfogad. Ez alapján megcsinálni a kért dolgot. Majd ha kell még neki valami, akkor jöhet az újabb szerződés és egy újabb specifikáció. Így egy fejlesztés hónapokig, akár évekig is elhúzódhat, ha állandóan ezt meg azt kér pluszban, vagy variál valamit a vevő. Bár lehet valaki szeret így dolgozni.
Ha már cms: akkor inkább wordpress, és miért? Mert az admin része user friendly. Persze nem egy otp szintű oldal alá kell tolni.
Egy egyszerű szimpla oldalt simán lehet erre rakni.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Peter Kiss #13494 üzenetére
A szokásos jól alátámasztott, rendkívül meggyőző érv.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 38000Ft + ÁFA, 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest