Új hozzászólás Aktív témák

• Sk8erPeter

nagyúr

válasz modder #9014 üzenetére

Na ja. Asszem így már nagyjából összeért az álláspontunk. Csak kár, hogy eddig is PHP-ról beszéltünk (nem C-ről és nem is C++-ról), így egy kis időt megspórolhattunk volna. :)

Miután legalább egy órát elb@sztam azzal, hogy a kivétel vs. nem kivétel témában olvassak, olyan remek újdonságra jutottam, hogy nincs jó megoldás. :DD Mintha ezt eddig nem tudtuk volna. :)

A lényeg: rengetegen amellett állnak ki, hogy a kivételeket tényleg csak kivételes esetekben érdemes dobálni (egyet muszáj idéznem: "Exceptions should be a truly rare thing, UserHasDiedAtKeyboard type situations." :DD), sokan mások meg azt állítják, hogy ez totálisan attól függ, hogy mennyire a teljesítményt helyezed a középpontba pl. a gyorsabb átláthatóság előnyeivel szemben. Kábé ugyanott tartok, mint ahonnan mi is elindultunk, annyi különbséggel, hogy csomó időm ráment, és hogy legalább megtudtam, hogy UNIX-nál van olyan hiba, hogy Printer on Fire. :DDD

Mivel én az eddigi kivételdobálásoknál PHP esetén semmiféle észrevehető teljesítménybeli különbséggel nem találkoztam, asszem nem fogom átírni a kódjaimat úgy, hogy hibatömbbel térjek vissza, és a kódolási szokásaimat sem fogom rossznak tekinteni a vitánk miatt. :)
    Egy C++-alkalmazásnál már nagyon is megfontolandó az, amiről beszéltünk. De természetesen az már másik fórumtémába tartozik.
    Egyébként magas szintű nyelvek (pl. C#) előszeretettel alkalmaznak kivételeket különböző esetekre, nem véletlen, hogy számtalan előre definiált exception class van, amiket akár "helyben", egy rövidebb, beágyazott try-catch blokkban is el lehet kapni (ugyanez igaz általunk definiált exceptionökre is), így meg feltételezem, kisebb teljesítményvesztéssel kell számolni.

Szerk.:
    A TÉNYLEGES, gyakorlati teljesítményveszteségről viszont normális áttekintő cikket, méréseket továbbra sem találtam, csak a szájkoptatást, hogy csúnya nagy költségei vannak, pedig tényleg nagyon érdekelne, egy alkalmazásnál a két eset összehasonlításakor miféle teljesítménykülönbségekkel kell számolni.

Új hozzászólás Aktív témák