Hirdetés
- Nem tetszik pár profi eSport játékosnak, hogy Intel CPU-val kell játszaniuk
- Milyen egeret válasszak?
- Samsung LCD és LED TV-k
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Negyedszerre utazik a peremvidékre az új GeForce driver
- MILC felhasználók szakmai topikja
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
Na ja. Asszem így már nagyjából összeért az álláspontunk. Csak kár, hogy eddig is PHP-ról beszéltünk (nem C-ről és nem is C++-ról), így egy kis időt megspórolhattunk volna.
Miután legalább egy órát elb@sztam azzal, hogy a kivétel vs. nem kivétel témában olvassak, olyan remek újdonságra jutottam, hogy nincs jó megoldás.
Mintha ezt eddig nem tudtuk volna.
A lényeg: rengetegen amellett állnak ki, hogy a kivételeket tényleg csak kivételes esetekben érdemes dobálni (egyet muszáj idéznem: "Exceptions should be a truly rare thing, UserHasDiedAtKeyboard type situations."
), sokan mások meg azt állítják, hogy ez totálisan attól függ, hogy mennyire a teljesítményt helyezed a középpontba pl. a gyorsabb átláthatóság előnyeivel szemben. Kábé ugyanott tartok, mint ahonnan mi is elindultunk, annyi különbséggel, hogy csomó időm ráment, és hogy legalább megtudtam, hogy UNIX-nál van olyan hiba, hogy Printer on Fire.
Mivel én az eddigi kivételdobálásoknál PHP esetén semmiféle észrevehető teljesítménybeli különbséggel nem találkoztam, asszem nem fogom átírni a kódjaimat úgy, hogy hibatömbbel térjek vissza, és a kódolási szokásaimat sem fogom rossznak tekinteni a vitánk miatt.
Egy C++-alkalmazásnál már nagyon is megfontolandó az, amiről beszéltünk. De természetesen az már másik fórumtémába tartozik.
Egyébként magas szintű nyelvek (pl. C#) előszeretettel alkalmaznak kivételeket különböző esetekre, nem véletlen, hogy számtalan előre definiált exception class van, amiket akár "helyben", egy rövidebb, beágyazott try-catch blokkban is el lehet kapni (ugyanez igaz általunk definiált exceptionökre is), így meg feltételezem, kisebb teljesítményvesztéssel kell számolni.Szerk.:
A TÉNYLEGES, gyakorlati teljesítményveszteségről viszont normális áttekintő cikket, méréseket továbbra sem találtam, csak a szájkoptatást, hogy csúnya nagy költségei vannak, pedig tényleg nagyon érdekelne, egy alkalmazásnál a két eset összehasonlításakor miféle teljesítménykülönbségekkel kell számolni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nem tetszik pár profi eSport játékosnak, hogy Intel CPU-val kell játszaniuk
- Bestbuy játékok
- Kézbe fogható paradoxon lett az iPhone Air
- Linux kezdőknek
- Proxmox VE
- Milyen egeret válasszak?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- BestBuy topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Ubiquiti hálózati eszközök
- További aktív témák...
- Xbox Wireless Controller - Robot White (2020) 2026.08. 25.
- iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 3 év garancia
- újszerű iPhone 15 Pro 128GB blue titanium kék titán független Apple ajándék tok
- ASUS TUF F15 FX506 - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 32GB - 1TB - RTX 3050 Ti - Win11 - MAGYAR
- Asztali PC , R7 8700F , RTX 3080 , 32GB DDR5 , 512GB NVME , 1TB HDD
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3464, 96% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- BESZÁMÍTÁS! HP Victus Gaming 16-S0017NH 16 notebook - R5 7640HS 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4050 6GB WIN1
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3387, 96% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest