Hirdetés
- Fujifilm X
- Brutálisan elszállhat az új PC-s Snapdragon fogyasztása
- OLED TV topic
- Szeretne nagyobb versenyt a Microsoft, de nem szeretne túl sok gyártót a piacon
- DUNE médialejátszók topicja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Ne már! Drágább lesz a GPU a memóriapánik miatt?
- Milyen monitort vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
"csak amennyire tudom szeretném elkerülni a kivételeket"
Szerintem ez egyáltalán nem indokolt. Még ha a futási időhöz hozzá is teszel párszázadmásodpercnyit, a kivételkezelés akkor is ezerszer átláthatóbb hibakezelési forma, mint pl. a hatezer soros if-else blokkok. A kivételkezelésnél ezenkívül a saját kivételosztályaidat is felhasználhatod, az Exception osztály felülbírálásával, amibe tetszőleges kódot pakolhatsz, többek közt pl. naplózást, ami igen fontos lehet, és esetfüggő lehet, mit, hogyan és hova szeretnél naplózni. Viszont egy form esetén pl. nyilván nem naplózol, ha egy mezőt nem töltöttek ki. Ha az if-else blokkos megoldást választod, akkor viszont naplózási igény esetén azt valahogy bele kell tákolnod a blokkjaidba, nem marad egy szeparált helyen, ahogy pl. a kivételosztályaidat kigyűjtheted egy teljesen különálló fájlba. Nem beszélve arról, hogy a kivétel forrása (melyik sorban, melyik fájlban dobódott, stb.) nagyon könnyen felderíthető a kivétel elkapásakor, teljesen mindegy, hol, melyik függvényen belül dobtad el, azt a try-catch blokkban elkapod, majd lenyomozod, mi is volt a baj.
Egy szó, mint száz: a kivételkezelés szerintem épp, hogy nem egy kerülendő dolog, hanem érdemes alkalmazni.Egyébként pl. a PDO-nál is lehet "hagyományos úton" is hibákat kezelni, meg lehet úgy is inicializálni, hogy megmondod neki, hogy kivételeket dobjon, ne visszatérési értékeket kelljen vizsgálgatni, ami csak feleslegesen csinál a kódodból spagettikódot. Nem tudom, hogy vagytok vele, de én maradok a kivételkezelésnél.
Új hozzászólás Aktív témák
- miniITX félkonfig i7-6700, RX580 8gb, AsRock B150M ITX
- ASUS ROG STRIX RTX 2080 Ti OC 11GB (ROG-STRIX-RTX2080TI-O11G-GAMING)
- Eladó egy Clevo PA71HS-G i7 7700hq Gtx1070 Kérlek olvasd végig a hirdetést
- DELL latitude 5410 Tartós Üzleti Laptop 14" -70% i5-10210U 4Mag 8Gb 256GB SSD FHD IPS
- DELL latitude 5410 Tartós Üzleti Laptop 14" -70% i5-8365U 4Mag 8Gb 256GB SSD FHD IPS
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Apple iPhone 14 Pro 512GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E6440 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Honor 200 Lite / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12HÓ Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3910, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest