Hirdetés
- Milyen házat vegyek?
- Meghalt a Windows 10, éljen a Windows 10!
- BIOS topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
"csak amennyire tudom szeretném elkerülni a kivételeket"
Szerintem ez egyáltalán nem indokolt. Még ha a futási időhöz hozzá is teszel párszázadmásodpercnyit, a kivételkezelés akkor is ezerszer átláthatóbb hibakezelési forma, mint pl. a hatezer soros if-else blokkok. A kivételkezelésnél ezenkívül a saját kivételosztályaidat is felhasználhatod, az Exception osztály felülbírálásával, amibe tetszőleges kódot pakolhatsz, többek közt pl. naplózást, ami igen fontos lehet, és esetfüggő lehet, mit, hogyan és hova szeretnél naplózni. Viszont egy form esetén pl. nyilván nem naplózol, ha egy mezőt nem töltöttek ki. Ha az if-else blokkos megoldást választod, akkor viszont naplózási igény esetén azt valahogy bele kell tákolnod a blokkjaidba, nem marad egy szeparált helyen, ahogy pl. a kivételosztályaidat kigyűjtheted egy teljesen különálló fájlba. Nem beszélve arról, hogy a kivétel forrása (melyik sorban, melyik fájlban dobódott, stb.) nagyon könnyen felderíthető a kivétel elkapásakor, teljesen mindegy, hol, melyik függvényen belül dobtad el, azt a try-catch blokkban elkapod, majd lenyomozod, mi is volt a baj.
Egy szó, mint száz: a kivételkezelés szerintem épp, hogy nem egy kerülendő dolog, hanem érdemes alkalmazni.Egyébként pl. a PDO-nál is lehet "hagyományos úton" is hibákat kezelni, meg lehet úgy is inicializálni, hogy megmondod neki, hogy kivételeket dobjon, ne visszatérési értékeket kelljen vizsgálgatni, ami csak feleslegesen csinál a kódodból spagettikódot. Nem tudom, hogy vagytok vele, de én maradok a kivételkezelésnél.
Új hozzászólás Aktív témák
- Victoryus: Hp T630 thin client, htpc
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- World of Tanks - MMO
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Apple iPhone 17 - alap
- Google Pixel topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3126, 98% Akkumulátor
- Eladó egy oneplus 9 pro 256/12
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro Max 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3268, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő