Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
modder
aktív tag
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Nem akartam amellett kardoskodni, hogy kb soha nem szabad Exceptionöket használni, csak nem érdemes első megoldásként gondolni rá. Mindig nagyban függ a problémától, lehet, hogy nagyobb cégeknél, pl. IBM erről vannak infók. Én úgy érzem, hogy nem szívesen fordulok Exceptionökhöz, mégha kényelmesnek is tűnik a használata.
Erről lehetne akár cikket is írni, hogy hogyan lehet bizonyos eseteket simán return valuekkal vagy exceptionokkel megoldani, és összehasonlítani.

Két nagy probéma van az exceptionökkel:
C++-ban azért okoz teljesítméncsökkenést, mert az Exception-t a stacken hozza létre, és dobásnál ahogy visszatér az összes függvényből, mindig a stack tetejére kell másolnia az exception objektumot, ha a catch 5 fv-nyel föntebb van, akkor az 5 másolás.
A másik probléma pedig hogy ha például nyitunk egy resource-t pl file handlert, de dobunk egy exception-t, akkor hajlamosak vagyunk erről megfeledkezni, és nyitva marad.
Az előbbi szerintem PHP-ra már nem igaz, mert amúgy minden adatstruktúrának megvan a C-beli reprezentációja (plusz absztrakció), egyébként pedig valszeg minden heap-en van tárolva.
utóbbi pedig akár lehet igaz is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo ThinkCentre - i5-6400, 8GB, 250SSD, 200HDD
- GAMER PC! Ryzen 5600X / RX 6600 XT / B550 / 32GB 3600MHz / 1TB NVMe M.2 / 650W
- ÚJ! BONTATLAN! ADATA SE 760 512GB ULTRA FAST USB-c,ÚJ! Verbatim VX500SSD 480GBusbcÚJADATA SD700512GB
- GAMER INTEL I5 10400/16GB DDR4/RTX 3070/256GB NVME SSD/500GB HDD
- ÚJ! BONTATLAN! ADATA Ultimate SU800 1TB
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Lenovo 16 Legion Slim5 WQXGA 165Hz G-Sync Ryzen7 7840HS 16GB 1TB Nvidia RTX 4070 8GB 140W Garancia
- Samsung Galaxy S23 / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 5 Slim 1TB SSD Lemezes konzol Elite kontrollerrel garanciával hibátlan
- Jackson elektromos gitár
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi