Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • modder

    aktív tag

    válasz Sk8erPeter #9009 üzenetére

    Nem akartam amellett kardoskodni, hogy kb soha nem szabad Exceptionöket használni, csak nem érdemes első megoldásként gondolni rá. Mindig nagyban függ a problémától, lehet, hogy nagyobb cégeknél, pl. IBM erről vannak infók. Én úgy érzem, hogy nem szívesen fordulok Exceptionökhöz, mégha kényelmesnek is tűnik a használata.

    Erről lehetne akár cikket is írni, hogy hogyan lehet bizonyos eseteket simán return valuekkal vagy exceptionokkel megoldani, és összehasonlítani. :D

    Két nagy probéma van az exceptionökkel:

    C++-ban azért okoz teljesítméncsökkenést, mert az Exception-t a stacken hozza létre, és dobásnál ahogy visszatér az összes függvényből, mindig a stack tetejére kell másolnia az exception objektumot, ha a catch 5 fv-nyel föntebb van, akkor az 5 másolás.

    A másik probléma pedig hogy ha például nyitunk egy resource-t pl file handlert, de dobunk egy exception-t, akkor hajlamosak vagyunk erről megfeledkezni, és nyitva marad.

    Az előbbi szerintem PHP-ra már nem igaz, mert amúgy minden adatstruktúrának megvan a C-beli reprezentációja (plusz absztrakció), egyébként pedig valszeg minden heap-en van tárolva.
    utóbbi pedig akár lehet igaz is.

Új hozzászólás Aktív témák