Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Sk8erPeter

    nagyúr

    válasz modder #9005 üzenetére

    Igen, és itt aztán a visszatérési értéket megint csak vizsgálni kell, és akkor visszajutottunk ugyanoda, ahonnan elindultunk.

    Vegyük azt a megközelítést, amit Te mondasz, tök egyszerű példával. Itt beletettem még annyit, hogy két különböző paraméterrel hívom meg a logErrors függvényt, ez is szándékosan jó butított példa. A syntax highlighting miatt inkább felraktam pastebinre:
    http://pastebin.com/KxH2Fmk9

    Na, akkor vegyük azt a megközelítést, amiről én beszélek (bár privátban hasonló jellegű megoldást mutattam), aktualizálva a példához:
    http://pastebin.com/PVKe4uNA

    Nem tudom, ki hogy van vele, de nekem a második, háromsoros kód jobban áttekinthető. A korábbiaknál meg annyi van bent pluszban, hogy van két saját kivételosztály, ami tömböt is tud fogadni.

    (#9007) modder : azzal egyetértek, hogy nem mindig egyértelmű, mire szabad/érdemes exceptiont használni. De pl. egy form injection probléma tipikusan olyan, ami miatt érdemes lehet exceptiont dobálni. Ahogy egy adatbázis-kapcsolódás is.
    A 404-es hiba meg ilyen alapon ugyanúgy gyakran előfordulhat, ha valaki elcseszi a keresett URL-t, esetleg van hivatkozás Google-ön keresztül olyan oldalra, amit azóta már töröltek, vagy magán az oldalon van rossz hivatkozás van; de tulajdonképpen ezt is meg lehetne oldani sima error tömbökkel, ahogy az összes többi hibát is. Tulajdonképpen mindkettő megoldás alkalmazható minden problémára, kérdés, mire melyiket érdemes - bár az valóban érdekes felmérés lehet, mennyit ront a GYAKORLATBAN a teljesítményen az, ha valaki exceptionökre áll rá.
    Ha valaki tud ilyen felmérésről, ne tartsa magában!

    ===

    (#9008) Athlon64+ : nem is kell "mindenhol" kivételeket hajigálni.

    [ Szerkesztve ]

    Sk8erPeter

Új hozzászólás Aktív témák