Új hozzászólás Aktív témák
-
CSorBA
őstag
válasz
Brown ügynök #8498 üzenetére
ugye!
A kiterjesztéseket kitudom nyerni tök egyszerűen is:
$extension = substr($str, strrpos($str, '.') +1);
Csak gondoltam menőbb kiírni a mime típusokat
Jól sejtem, hogy az említett két módszeren kívül nincs más? -
Brown ügynök
senior tag
Ehhez mit szólsz?finfo_fileLátom nem elérhető.Példa kép kiterjesztés vizsgálatára:
$img = stripslashes($file_name);
$i = strrpos($img,".");
if (!$i) { return ""; }
$l = strlen($img) - $i;
$ext = substr($img, $i + 1, $l);
$extension = strtolower($ext);
if ( ($extension != "jpg") && ($extension != "png") ) {
$response = "Helytelen kiterjesztés!";
} -
CSorBA
őstag
Fájl típus megállapítására tudtok valami hasznosat és működőt?
Ugye a mime_content_type elavult.
A finfo (pear) meg nem elérhető -
Frigo
őstag
válasz
Speeedfire #8493 üzenetére
ASP.NET van linux (és OSX) alá is és lehet futtatni Apache alól is.
-
Lacces
őstag
válasz
Peter Kiss #8491 üzenetére
Köszi, Lehet majd NetBeanssel folytatom tovább, Eclipse alatt nem az igazi sajnos... De jobban szeretem használni.
Amit még nagyon nehezen tudok szokni, az a highlight (szavak kiemelése)
Ha színesebb lenne a kód, átláthatóbb.
A legnehezebb számomra a $változó, hogy mindenhol ott a $-jel, meg nehezebben is olvasom. Szoknia kell a szememnek.
NetBeans-hez van valami plusz, amivel jobban olvashatóbb lesz a kód?Nem akarok flame-t, de ha már hoztad az ASP.NET MVC-t akkor kérdeznék.
Ha magamnak akarok fejleszteni majd fejleszteni weblapot. Akkor ASP.NET vagy PHP?
Vagy amelyik tetszik alapon? -
Peter Kiss
őstag
PHP-hoz nem kell könyv, ott a php.net. Debugger van PHP alá is.
Java webapp-ot még nem hegesztettem, arról nem tudok véleményt mondani. ASP.NET-est már igen, abban pl. a sima Web Forms részével ajánlott pl. intranetes oldalakat építeni, mert nagyon gyorsan és egyszerűen lehet vele biztos alapokon nyugvó alkalmazást készíteni a .NET teljes támogatásával. Rugalmasságban nyer mindenhol a PHP, de azt gondolom, hogy ASP.NET MVC-vel hasonló eredményeket lehet elérni úgy, hogy sokkal több eszköz áll a rendelkezésére a fejlesztőnek. Javasat is valahogy így tudom elképzelni, de alapvetően nem szeretem a Java-t.
-
Lacces
őstag
Amúgy mi a különbség a PHP és Java webes alkalmazások között (JSP) ?
Mikor, melyiket célszerű alkalmazni? -
Lacces
őstag
válasz
Peter Kiss #8488 üzenetére
Jó, nem ér a PHP-t szidni
Utána mentem a problémának. Debugger hiánya látszik nagyon. Ha elkezdek osztályozni akkor nagyon nehezen tudok debugolni
. Hibakereséshez más módszert fejlesztettem ki PHP-ban, és úgy megy. Itt befigyel a VB, C# -os más gondolkodásom
A hibakereséssel megy el az időm.Abban igazad van, hogy mindent egyből akarok. De hát nah
. Legalább akarom
Könyveket nézve, sem mennek bele kellően a dolgoknak.
De ahogy csinálom magamnak a weblapot, így bővítgetem mindig, új funkciókat viszek be. Éppen, ami eszembe jut.
De lehet leülök és papírom megtervezem
-
Lacces
őstag
Meg tudtok olyan tutorialt ajánlani ami segít abban, hgoy egy képnek a nevét, hogyan töltse be adatbázisba?
Blog megy, meg még sok minden. De amikor a képet feltöltöm a mappába, valamiért mégsem viszi fel az adatbázisba a nevét. Már a 3. oldalt nézem. De katasztrófa
-
Lacces
őstag
válasz
Peter Kiss #8483 üzenetére
Ezt minden oldalam Head részébe be kell szúrnom?
Nagyon durva működik
<base href="localhost/PHP/" />
Ilyen esetben /PHP/ -s rész nem is érdekli -
Lacces
őstag
Menürendszernél van egy kis gondom.
Az alább kód alapján, van egy $localhost változóm amiben a localhost címét tárolom.
De sajnos így duplán jelenik meg a linkben a localhost címe.Az volt a probléma, hogy sima href="index.php" nem volt jó, mert ha a legutolsó linkre kattintottam, ami az admin mappába van. Akkor ha az az oldal bejött, hiába kattintottam vissza az index.php-ba az admin mappában kereste az index.php-t (holott az a rootban van)
Próbáltam a "./index.php"-t is de nem jött össze, így gondoltam jön a localhost-os verzió de ez sem vált be.
Ahogy az admin-os mappás fájlt hívom meg, utána az összes (index.php, blog.php, stb) az admin mappába keresi.
<?php
$localhost = $_SERVER['HTTP_HOST'] . '/PHP/';
$localDestination = '/var/www/PHP/';<?php
require ('config.inc.php');
$currentPage = basename($_SERVER['SCRIPT_FILENAME']);
?>
<ul id="nav">
<li><a href="<?php echo $localhost.'index.php'?>"
<?php if($currentPage == 'index.php') echo 'id="here"'; ?>>Főoldal</a></li>
<li><a href="<?php echo $localhost.'blog.php'?>"
<?php if($currentPage == 'blog.php') echo 'id="here"'; ?>>Blog</a></li>
<li><a href="<?php echo $localhost.'gallery.php'?>"
<?php if($currentPage == 'gallery.php') echo 'id="here"'; ?>>Galéria</a>
</li>
<li><a href="<?php echo $localhost.'contact.php'?>"
<?php if($currentPage == 'contact.php') echo 'id="here"'; ?>>Kapcsolat</a>
</li>
<li><a href="<?php echo $localhost.'filesystem.php'?>"
<?php if($currentPage == 'filesystem.php') echo 'id="here"'; ?>>Fájl kezelő</a>
</li>
<li><a href="<?php echo $localhost.'download.php'?>"
<?php if($currentPage == 'download.php') echo 'id="here"'; ?>>Letöltések</a>
</li>
<li><a href="<?php echo $localhost.'admin/upload_and_create_thumb.php'?>"
<?php if($currentPage == 'upload_and_create_thumb.php') echo 'id="here"'; ?>>Képfeltöltés</a>
</li>
</ul>Athlon64+ : Köszi!
-
Lacces
őstag
válasz
Speeedfire #8479 üzenetére
Aham, köszi, megvan megy!
-
Speeedfire
félisten
Nem lehet, hogy kicsi a post xyz. Nem jut hirtelen eszembe a neve. Meg van adva, hogy a postolásnak mekkora lehet a maximális mérete.
Szerk.: post_max_size = x MB
Tehát, hiába adod meg neki, hogy a max fájlméret 20MB, ha a post_max_size kisebb. Ergó lehet, hogy 2 nagy kép felmegy, de 3 már nem.
-
Lacces
őstag
Ha képfeltöltésnél. Megadom HTML-nél, hogy több fájlt is fel lehet egyszerre tölteni.
Akkor miért van az, hogy a kis méretű képfájlokat feltölti egyszerre (tömbként az összeset 5-6 darabot)
De ha nagyobbméretű képfájlokról van szó, akkor nem! (nem csinál semmilyen feltöltést sem)Szerk:
A PHP.INI-ben néztem de nem találtam erre beállítást. Annyi, hogy max 20 db és 20Mb kép tölthető fel. De 2-3 db 2Megás képekkel nem lépem túl ezt a korlátot, szerintem. -
Lacces
őstag
válasz
Speeedfire #8476 üzenetére
Nézd már... ez is beválik. De kell az uploads után a '/'-jel
$destination = 'images/uploads/'
Furcsa mód, azt a script fájlt
Aztán egy mappába tettem a script fájlt: (root/scriptfájlmappája/)
// __DIR__ Jelenlegi könyvtár helye
$destination = __DIR__ . '/../images/uploads/';
try {
$upload = new ThumbnailUpload($destination);
$upload->setThumbDestination($destination.'thumbs/');És így már jó... A fenti kód működik. Érdekes
-
Lacces
őstag
válasz
Tele von Zsinór #8473 üzenetére
Ehhez tudnál egy útmutatót adni? Vagy mit nézzek? Addig én is keresgélem a megoldást
-
Lacces
őstag
válasz
Speeedfire #8471 üzenetére
Írtam fentebb, hogy ezt is próbáltam
akkor sem működött...
Mindegy, ez az egész úgy sz... ahogy van
Fájlkorlátnak is megadom a 100mb-ot és 2mb-os képnél már sír a szája, hogy nagy... 1mb-osat még le nyel (és jól írom be a méretet, online átváltokat is használtam)
Ez a sz...suk meg a kezdő PHP-st című dolog
-
Lacces
őstag
válasz
Tele von Zsinór #8469 üzenetére
Így is próbáltam, így sem jött össze sajna...
Lehet, majd írok egy sajátat, egy egyszerűbbet a képfeltöltésre.
-
Lacces
őstag
válasz
Speeedfire #8467 üzenetére
Ha simán megadom az abszolút útvonalat, akkor jó. Ki van kommentálva, de amúgy meg nem jó...
Szerintem adsz egy jó kis linket ahol van ennél jobb
.
Könyv példájából van. De amúgy nem rossz, mert sok minden van hozzá, átnevezés, thumbnail create.
De így is van vele egy nagy gondom... hogy hiába állítok bele fájlméret korlátot, elég rosszul működik. hiába állítom 100mb, 5 megásra kivágja, hogy túl nagy méret, 3 megásat meg elfogad...if (isset($_POST['upload'])) {
// define the path to the upload folder
// $destination = '/var/www/PHP/images/uploads/';
$destination = realpath(__DIR__ . '/images/uploads');
require_once('./classes/Upload.php');
try {
$upload = new Upload($destination);
$upload->setMaxSize($max);
$upload->move();
$result = $upload->getMessages();
} catch (Exception $e) {
echo $e->getMessage();
}
}Upload osztályból:
public function __construct($path) {
if (!is_dir($path) || !is_writable($path)) {
throw new Exception("$path must be a valid, writable directory.");
}
$this->_destination = $path;
$this->_uploaded = $_FILES;
}
protected function processFile($filename, $error, $size, $type, $tmp_name, $overwrite) {
$OK = $this->checkError($filename, $error);
if ($OK) {
$sizeOK = $this->checkSize($filename, $size);
$typeOK = $this->checkType($filename, $type);
if ($sizeOK && $typeOK) {
$name = $this->checkName($filename, $overwrite);
$success = move_uploaded_file($tmp_name, $this->_destination . $name);
if ($success) {
// add the amended filename to the array of filenames
$this->_filenames[] = $name;
$message = "$filename uploaded successfully";
if ($this->_renamed) {
$message .= " and renamed $name";
}
$this->_messages[] = $message;
} else {
$this->_messages[] = "Could not upload $filename";
}
}
}Szal inkább lehet linket kéne küldeni nekem, hogy mely kód implementálását ajánljátok nekem
-
Lacces
őstag
válasz
Speeedfire #8465 üzenetére
Hogy érted? forráskód?
-
Lacces
őstag
válasz
Tele von Zsinór #8462 üzenetére
Csináltam egy ilyet.
De nem az igazi:
$destination = realpath(__DIR__ . '/images/uploads/');
Gyökérkönyvtárban van az images mappa azon belül az uploads almappa, de nem az uploads almappába teszi, hanem csak az /images-be...
Szerk.: De ez az eset sem jó: realpath(__DIR__ . '/images/uploads');
Ez mitől lehetséges?
-
Lacces
őstag
Sziasztok!
Localhost-on:
// define the path to the upload folder
$destination = '/var/www/PHP/images/uploads/';
Ez tökéletes a képfeltöltésre, vagyis a képek elhelyezésére.Tudnátok nekem viszont jobb kódot ajánlani, amivel localhoston és tárhelyen is használható?
(Szóval ha feltöltöm a weboldalt tárhelyre, akkor ezt ne kelljen átírnom)
-
Lacces
őstag
válasz
Speeedfire #8459 üzenetére
Most már legalább tudom, hogy Yii-ben bajban vagyok, akkor ide jöhetek majd
-
Szia!
Én is szemeztem a Yii -vel, marha jó de kezdésnek nem azzal foglalkoztam, hanem a Kohanával - sok rosszat hallok a CakePHP -ről ezért az nem is jött számításba. Hogy miért éppen a Zend? Egyike az első keretrendszereknek, továbbá ha jól tudom a "leg leg" biztonságosabb.
-
Lacces
őstag
Köszi. Akkor majd a végén MVC-stem az egészet.
Eddig tanulgattam mindenhonnan, és folytatom a "tudásbázisom építését" Azt meg magam akarom, így belerázodom. Érzem, jobban tanulok így.PazsitZ neked is köszi.
Yii az mennyire nyerő választás, ha esetleg majd 2-3 év múlva PHP-sként akarok részmunkaidőben dolgozni külföldön?
-
PazsitZ
addikt
Az mvc mindenképp jó lehet a kód szervezésben. Viszont az esetedben úgy látaom inkább más a hangsúly. Mivel a kód és html sok framework esetén sincs szétválasztva, csak szétbontva ezáltal minimalizálva.
Tehát szvsz. neked lehet elég lenne kertrendszer helyett egy template-ező motor használni.
pl.: Smarty, Dwoo
Bizonyos szintű template kezelést akár meg lehet oldani egyszerű saját függvényekkel is, de persze kész motor biztonságosabb és komplexebb megoldást nyújt. -
Lacces
őstag
Sziasztok!
Egy egyszerű Blog oldal szerűségnél vagyok. Tervezési / kódolási mintához tudnátok adni egy igényes oldalt? Vagy személyes tippet.
Leírom itt:
Szóval rendben van, hogy vannak php fájlok, amiket az includes nevű könyvtárban tartunk. Itt amúgy úgy vettem észre, hogy segéd függvényeket, vagy segéd fájlokat / kiegészítőket tárolunk.
De amikor pl.: index.php, gallery.php fájlok vannak, akkor engem zavar a könyvek alapján, hogy úgy van benne a legtöbb helyen: A fájl elején a php kód, aztán utána html. Ez pedig nekem nem tetszik, nem tartom igényesnek.Esetleg az MVC patternt kövessem? De ez csak egy egyszerű blog oldal.
És esetleg még arra gondoltam, hogy a php kódokat, egy másik, külön php fájlban helyezem el. Az MVC még nekem egy picit összetett, hogy kisujjból kirázzam.
De írtam már ilyet, így azt "lemásolni" nem nehéz. -
CSorBA
őstag
válasz
Speeedfire #8447 üzenetére
Most nézegetek orosz oldalakat
Az urlben vagy angol cím van, vagy maximum 1 romanizált karakteres szó
Lehet nem bonyolítom túl...
-
CSorBA
őstag
Sziasztok!
Úrra feljön az oroszos témám, méghozzá SEO kapcsán.
Eddig az url-ben magyar oldalnál ékezetlenítettem, illetve a spec karaktereket is kiszedtem. Nah de oroszoknál hogy van? Benne hagyjam az orosz címeket az urlbe? (db-nél mindegy, mivel id-alapján tölti be a tartalmat, mindegy mi van a címben)
-
Castielll
csendes tag
Hali!
Kérnék egy kis segítséget! :-)
Van egy xml fájlom és egy php fájlom.
Úgy szeretném előhívni az adatokat az xml-ből, hogy pl.: ha az "ablak"-on belül a "nyit" és az "ajto"-on belül az "ilyen" mező van kiválasztva akkor azokat listázza ki úgy,-hogy ha a (ablak)"nyit" és az (ajto)"ilyen"-en belül ugyan olyan tagok vannak pl.: (az "a" , "c", "d", "e") akkor azokat ne kétszer írja ki, hanem csak egyszer.
-továbbá ha az (ablak)"nyit" és az (ajto)"ilyen"-en belül van olyan tag, ami a másikban nem szerepel pl.: (a példa alapján most az "f" ) akkor azt meg ne írja ki!
És bárhogy változtatom a változókat, akkor is működjön ez a feltétel...
....................
Xml-em:
<?xml version="1.0" encoding="ISO-8859-2"?>
<content>
<ablak>
<nyit>
<a>kék</a>
<c>piros</c>
<d>sárga</d>
<e>zöld</e>
</nyit>
<zar>
<c>piros</c>
<d>sárga</d>
<f>fekete</f>
</zar>
</ablak>
<ajto>
<ilyen>
<a>kék</a>
<c>piros</c>
<d>sárga</d>
<e>zöld</e>
<f>fekete</f>
</ilyen>
<olyan>
<d>sárga</d>
<e>zöld</e>
</olyan>
</ajto>
</content>....................
Php-m:
<?php
$xml = new DOMDocument;
$xml->load('a.xml');
// A "form"-ban kiválasztott mező:
$mezo1 = $_POST['mezo1'];
$mezo2 = $_POST['mezo2'];
// Ablak ki listázása:
if ($mezo1 == 'nyit') {
$ablak = $xml->getElementsByTagName('nyit');
}
if ($mezo1 == 'zar') {
$ablak = $xml->getElementsByTagName('zar');
}
foreach ($ablak as $ereda) {
echo $ereda->nodeValue;
}
// Ajtók ki listázása:
if ($mezo2 == 'ilyen') {
$ajto = $xml->getElementsByTagName('ilyen');
}
if ($mezo2 == 'olyan') {
$ablak = $xml->getElementsByTagName('olyan');
}
foreach ($ajto as $eredb) {
echo $eredb->nodeValue;
}
?>....................
Előre is köszönöm a segítséget! :-)
-
coco2
őstag
Crop-ra találtam egy kicsit jobban emészthető példát ( http://www.script-tutorials.com/image-crop-plugin-using-jcrop-jquery/ ). Viszont a tartalom formázással akad egy kis gondom. HTML / CSS kérdés:
Hogyan tudok úgy pozícionálni pld egy szekciót (<div>), hogy automatikusan a megnyitott böngésző ablak közepére tegye?
Már úgy értem böngészőablak átméretezés után is követni kellene a változásokat. Ha elég nagy az ablak, akkor középre csússzon be a tartalom, ha nem elég nagy az ablak, akkor röppenjenek fel görgető sávok.
A görgető sávok jelenleg megvannak, de a középre beigazodás nincs meg. Jelenleg az adott példában bal oldalon, és felül 1-1 margó van. Azt még szívesen eltüntetném. CSS-ekben van az egész természetesen.
-
j0k3r!
őstag
válasz
Peter Kiss #8440 üzenetére
hogy en erre nem gondoltam, mukodik, koszonom szepen
mostmar mashol van hiba -
coco2
őstag
Nézegetem a Jcrop() példát (link #8429-ben), és egyszerűen csak nem tudok onnét egy épkézláb példát leollózni, ami a kinyisszantott képet visszaküldi a szervernek. (Iszonyat egybehajigált mákostészta az egész. Alapvető sorszerkesztések nincsenek meg a "példa" forráskódban. 71kb hosszú sor.. ami _1_ sor és hasonlók.) Persze keresek tovább interneten másfelé is, de gyanítom, egy "apróság" azokban sem lesz jól felismerhető.
Kellene arra egy jól elkülönített példa, hogyan lehet egy keletkezett jscript objektumot gombnyomásra post paraméterbe belegyömöszölni, és elküldeni egy php oldalnak.
Köszönöm.
-
Peter Kiss
őstag
http://php.net/manual/en/class.reflectionclass.php
---
$className = "Osztaly";
$o = new $className(array()); -
j0k3r!
őstag
hello!
van egy osztalyom, legyen a neve Osztaly, ami a konstruktoraban parameterkent kap egy tombot, a kerdesem az, hogy hogy kellene parameterezni a call_user_func_array-t hogy mukodjon? (nem statikus osztalyrol van szo)
...
$obj = array($key, '__construct');
if (is_callable($obj))
call_user_func_array(call_user_func($obj), $param);
else
"not callable";
...eredmeny: not callable
igy nem mukodik (a $key valtozoban van az osztalyom neve, a $param tombben pedig az atadando parameterek)elore is koszonom a segitseget
-
coco2
őstag
válasz
Speeedfire #8436 üzenetére
Úgy sem futott le. Lebontottam végül az egészet már csak annyira, hogy függvényen belül semmi mást nem csinálok, mint sima integer értéket töltök fel. És azt sem csinálta meg függvényből.
Akkor esett le a tantusz, hogy függvényen belülről nincs hatással a már definiált globális változókra. Kellett neki adni egy "global $config_array;"-t a függvényen belül, és akkor lefutott. Egy egész órája szívatott a változók élettartama.
-
Speeedfire
félisten
Azt hittem az a sok vonal elválasztás.
A foreach nem volt jó, szerintem az lesz a gond.$config_array= array();
function load_config() {
//$config_array= parse_ini_file("config.txt");
if (!isset($config_array)) $config_array= array();
if (!isset($config_array["max"])) $config_array["max"]= 55;
if (empty($config_array["max"])) $config_array["max"]= 55;
return;}
function kiir($tomb) {
echo "-------------------<br />";
foreach ($tomb as $kulcs => $ertek) {
print $kulcs.' értéke: '.$ertek;}
return;}
load_config();
kiir($config_array); -
coco2
őstag
válasz
Speeedfire #8434 üzenetére
Ezeket megcsináltam, de ofc nem ez volt a baj. Ugyan úgy nem működik.
Egyébként is fut az a php script, mert van kimenete. Megtalálja a file-t, és lefut az array explore is.
Egyszerűen csak nem látom, hogy mi baja van.
-
coco2
őstag
Egy config file-t akarok gyártani, és valamiért nem akaródzik működni. Kinyisszantottam egy ilyet:
<html><head></head><body><script language="php">
$config_array= array();
function load_config() {
//$config_array= parse_ini_file("config.txt");
if (!isset($config_array)) $config_array= array();
if (!isset($config_array["max"])) $config_array["max"]= 55;
if (empty($config_array["max"])) $config_array["max"]= 55;
return;}
function kiir($tomb) {
foreach ($tomb as $kulcs => $ertek) {
print "\$tomb[$kulcs] => $ertek.\n";}
return;}
load_config();
kiir($config_array);
</script></body></html>A kimenete:
-------------------
-------------------Miért? Miért nincs ott az az elem?
-
coco2
őstag
Ha valaki olyat akarna játszani, hogy illegális karaktereket tartalmazó file nevet küld el nekem, kell az ellen védekeznem? Van lehetőség ilyet tenni? Pld idézőjelet vagy aposztrófot küldeni file névben. Úgy értem a <form> tag végez ilyen ellenőrzést + kiiktatást automatikusan?
-
-
raczger
őstag
A képkivágás kulcsszava a crop, itt van egy jquerys: [link]
Az uploadify-t én is ajánlom, azt használom, nagyon jó fájlfeltöltő és a feldolgozó php-t könnyedén át lehet írni, testreszabni a saját igényeidnek.
És végül kép feltöltése után, ha méretezni akarod, vagy vízjelet akarsz rakni vagy bármi, itt van hozzá egy osztály: [link] -
coco2
őstag
válasz
Speeedfire #8426 üzenetére
Köszönöm. Egyenlőre csak az egyszerűbb dolgokat használnám. Előbb legyen meg ez. Action scriptezni majd utána. Éppen dolgozom rajta..
Képkivágásra nincs valami új html5 elem?
-
Speeedfire
félisten
válasz
PazsitZ #8424 üzenetére
Lehet, de így most okés. Ezért nem is bántom.
coco2: A képfeltöltés nem egy nagy dolog. Sok kész kód van a neten. Fájlméretet csak szerver oldalon tudsz php-val nézni, kliens oldalon csak flash és java képes rá legjobb tudomásom szerin. Képátméretezésre is sok script van előre. De talán a jquery uploadify lenne a legjobb megoldás neked, mert ott van flash is, így akár megtudod oldani a méretet is.
A képrészlet kivágásra meg nem tudok mit írni. -
coco2
őstag
Szijasztok,
Pár megvalósítási példa kellene képgaléria összeállításra, amiből ollózgathatok. Képfeltöltés, méret ellenőrzés, képméretezések, felhasználói képrészlet kivágás. Ha kész példa nincs is, elég lenne pár pontosabb rá vezetés is, mint "van rá GD meg JQuery, olvasgass".
Köszönöm.
-
PazsitZ
addikt
válasz
Speeedfire #8422 üzenetére
A példában is az első 3 karaktert nézi csak.
if (substr($sapi_type, 0, 3) == 'cgi') -
Speeedfire
félisten
válasz
Speeedfire #8422 üzenetére
Solved.
Küldtem magamnak egy mail-t a php-val és ezt kaptam:
cgi-fcgi
Átírva erre már jó.
-
Speeedfire
félisten
Valami nem kerek...
Ez a forrás, le is futott a cron, de az adatok nem változtak.
if (php_sapi_name() == 'cli' ) {
include '../config.php';
$Sql = 'update linkek_tartalom set elfogadva=1 where elfogadva=0 and date(datum) <= date(date_add(curdate(), INTERVAL -7 DAY))';
mysql_query("SET NAMES 'utf8'");
mysql_query("SET CHARACTER SET 'utf8'");
if (!mysql_query($Sql,$con)) {
die('Error: ' . mysql_error());
}
}
else {
echo 'Pfff...';
} -
Speeedfire
félisten
Köszi mindkettőtöknek ezt a php_sapi_name-et megpróbálom.
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Speeedfire #8418 üzenetére
Leginkább olyan helyre rakd, ami nem elérhető kívülről. Ha ez nem megoldható, vizsgáld a php_sapi_name() fv. visszatérési értéke "cli"-e.
-
PazsitZ
addikt
válasz
Speeedfire #8418 üzenetére
Primitív megoldás, de megteszi:
egy random hash-szerű paraméter-nek megadsz egy random hash értékét és azzal hívva futtatod.tehát: cron.php?eca07335a3=ea2e444264c384420771b6af490b16fb
kódban:
if (isset($_GET['eca07335a3']) && $_GET['eca07335a3']=='ea2e444264c384420771b6af490b16fb') {
...
} -
Speeedfire
félisten
Ha cron-nal szeretnék futtatni egy fájlt, de nem szeretném, hogy más távolról is elérje, akkor mi a megoldás rá?
Nézzem meg a $_SERVER-től, hogy honnan indították a kérést? -
Speeedfire
félisten
Na jó, nem szívtam vele tovább....inkább átírtam a w paramétert....de akkor is fura így egy kicsit. A w-nek meg kellene ennie mindent.
if (!preg_match("/^http(s)?:\/\/(\w|[0-9-])+(\.([a-zíéáőúűöüó]|[0-9-])+)?(\.[a-z]{2,4}){1,2}(\/)?$/", $_POST['url'])) {
echo '<div id="hiba"><p>Megfelelő url-t írj!<br/>Pl: http://pics.google.hu</p></div>';
} -
Speeedfire
félisten
válasz
Peter Kiss #8415 üzenetére
Nekem ez sehogysem akar menni.
-
Peter Kiss
őstag
válasz
Speeedfire #8406 üzenetére
A kifejezés végére kell egy 'u' módosító.
/itt van a kifejezésed/u
-
CSorBA
őstag
válasz
Speeedfire #8412 üzenetére
setlocale(LC_ALL, 'hu_HU.UTF8', 'hu_HU.UTF-8', 'hu', 'hun', 'hungray', 'HUN', 'hu_HU');
-
rt06
veterán
válasz
Speeedfire #8410 üzenetére
akkor setlocale( LC_ALL, "hu_HU" );
-
rt06
veterán
válasz
Speeedfire #8408 üzenetére
echo setlocale(LC_ALL, 0);
ha nem jo, a hulla helyere irj hu_HU-t (nincs kulon getlocale, 0-val lekeri, ha mast irsz oda, beallitja) -
Speeedfire
félisten
-
rt06
veterán
válasz
Speeedfire #8406 üzenetére
locale be van allitva, hogy tudja a php mik szamodra az ekezetes karakterek?
tovabba ha utf8-as a string, kellhet a egy u modosito
valamint nem hianyzik a pattern elejerol es vegerol a hatarolo karakter? -
Speeedfire
félisten
Kisebb regexp-es problémám támadt. Adott egy ilyen sor, ami az ékezetes karaktereket nem veszi be...
if (!preg_match("^http(s)?:\/\/(\w|[0-9-])+(\.(\w|[0-9-])+)?(\.[a-z]{2,4}){1,2}(\/)?$", $_POST['url'])) {
//blablablaaaa
}Sima angol karakterekkel okés, de ékezetessel már nem. Pedig ha jól tudok akkor a w lenne a betű.
Regexp coach alatt okésnak mutatja.
-
DerStauner
senior tag
csak sikerült feltenni.
bár sokat keresgéltem utánna.
-
Pontosan szubjektív. Személy szerint, kicsi PHP-s projektnél, ahol nem használok framework-t, csak Smarty-t ott notepad++. Ahol már framework-kel dolgozom, ott netbeans párti vagyok. Viszont ha django-t használok (python alapú web framework), akkor vi vagy nano. Lehet hogy kényelmesedik az ember, viszont nagyméretű projektnél azért kényelmesebb, főleg az IDE-be épülő verziókezelők miatt is.
-
válasz
Speeedfire #8401 üzenetére
közben rájöttem, hogy jól csináltam, csak rossz fájlban
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple Watch Nike S6 44mm Space Gray LTE, ajándék új szíjakkal, üvegfóliával és ütésálló tokkal!
- BenQ MW523 3D DLP Projektor, 3000 ANSI lumen, 143 óra üzemidő + 2db 3D szemüveg + Ingyen posta
- 16" macbook pro m1pro.
- (új, bontatlan) Kingston 8GB DDR4 3200Mhz CL22 (Foxpost:+1400Ft)
- Új állapotú ASUS TUF Gaming A15 FA507NU - Ryzen 5 7535HS, 15.6FULL HD 144Hz, 1TB SSD, 32GB
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- Samsung Galaxy S24 128GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 3db Dell PowerEdge R730XD és 3db Netapp RS-1401 NAS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest