- Itt a Patriot legfürgébb konzumer SSD-je
- Obsbot blog: AI funkciókat ígérő, mégis megfizethető webkamerák
- Megfizethető miditoronnyal gyarapodott a Phanteks Eclipse termékcsaládja
- Bemutatkozott a Lexar legfrissebb, strapabíró memóriakártyája, a Blue Plus
- A G.Skill DDR5 memóriájával lassacskán a 13 GHz-es határt ostromolják
Új hozzászólás Aktív témák
-
D@ni88
addikt
Hello.
Hasonlót linket szeretnék létrehozni, tudnátok segíteni hogy néz ki ennek a htacces file-ja?
Szeretnék több változót is használni.
Gondolom a a link első része /hu/allas/ a mappaszerkezet, utána jelen esetben az állás megnevezése, és utána az azonosítója. -
holinorby
tag
válasz
Alukard #7497 üzenetére
Szia így se sem került jobbra...
Bemásolom az oldal elejét, nos ez egy Virtuemart termékoldal, csak én próbálom átszabni, hogy úgy nézzek ki ahogy azt elképzeltem<table border="0" align="center" style="width: 100%;" >
<tr>
<td align="right"><?php echo $product_price ?><br />
</td></tr>
<tr>
<td style="text-align:right;"><?php echo $addtocart ?><br /> </tr>
</table>A lényeg az lenne, hogy az ár alatt legyen a kosárba rak gomb, és mind a kettő jobbra zárjon
Üdv!
-
Brown ügynök
senior tag
válasz
Sk8erPeter #7493 üzenetére
Szerintem tökéletes ahogy csináltam. Nem hiszem, hogy bonyolítanom kellett volna a dolgokat azért, hogy "szebb" legyen.
@rolandekta: Írtam, hogy mit nézegess: [link] Akkor írok egy példát ajax-ra is.
function changeMenu(szak1) { // szak1: A kiválasztott elem
var $selected = $(szak1).val(); // A kiválasztott elem értéke
var $url = action.php // Az adatbázis műveleteket tartalmazó php fájl
$.post($url, {szak1: $selected}, // Ajax: a php fájlnak átadjuk a változót, ami végrehajtja a benne lévő műveleteket és visszatér a következő menü elemeivel
function(data){
if(data.length > 0) {
$('#NextMenu').html(data); // A megkapott adatokat kiíratjuk.
}
});
} -
holinorby
tag
Sziasztok!
Kezdő laikus kérdésem lenne,
Egy ilyen sor esetén:"<td align="right"><?php echo $product_price ?><br />"miért nem tolódik el a fizető keret jobb oldalra?
Mik lehetnek a hibák? -
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #7492 üzenetére
Érdekes megvalósítás, biztos működik, de ilyet még nem láttam gyakorlatban!
-
rolandekta
csendes tag
válasz
Sk8erPeter #7493 üzenetére
Köszi a válaszokat, de sajnos nem nagyon értem a dolgot... Nem tudnátok egy példát mutatni rá.
<select name="szak" ></p>
<?php
$query="SELECT * FROM `szak` ORDER BY szak_nev;";
while ($record= mysql_fetch_row($result))
{echo '<option value="'.$record[0].'">'.$record[1].'</option>';
}?>
<option value="0" selected="selected"></option>
</select>Ez lenne az első listám, és kellene egy hasonló másik, annyi különbséggel hogy ott az sql lekérdezésben már tudok feltételt megadni az első select eredményével.
Gondoltam olyanra is hogy onChange-re csinálok egy load metódust, amikor is meghívok egy masodik_valaszt.php?elso=id oldalt (amiben meg van írva a lekérdezés) az elso selectem utáni div-be. Csak a load sem akar működni. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Brown ügynök #7489 üzenetére
Szerintem szebb megoldás, ha pl. egy PHP-tömböt json_encode-olsz, azt visszaadod a kliensoldalnak (JSON-formátumban), majd itt, a kliensoldalon generálod le az option elemeket is. Felesleges PHP-ra bízni a sok-sok sztring-konkatenálást, annak ebben az esetben csak annyi a feladata, hogy lekérje a megfelelő adatokat az adatbázisból.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #7473 üzenetére
"Ez nem lehet egyszerű dolog. Ha külön css fájlban a kivágott kód, legalábbis én nem tudok róla, hogy csináltak volna már ilyet."
Külső CSS-fájlnak megfelelő header küldése esetén nyugodtan megadhatsz PHP-fájlt is.
Példa:
...
<head>
...
<link href="ez_a_css_fajlod.php" type="text/css" rel="stylesheet" />
...
</head>
....A PHP-fájl tartalma meg a következő (daninet példakódját felhasználva):
ez_a_css_fajlod.php
<?php
header('Content-type: text/css');
function generateRandomColor(){
$randomcolor = '#' . strtoupper(dechex(rand(0,10000000)));
if (strlen($randomcolor) != 7){
$randomcolor = str_pad($randomcolor, 10, '0', STR_PAD_RIGHT);
$randomcolor = substr($randomcolor,0,7);
}
return $randomcolor;
}
$background_color = generateRandomColor();
$body_text_color = 'red';
?>
a img:focus, a img:hover, a img:active { background: <?php echo $background_color;?> }
body {
color:<?php echo $body_text_color;?>;
}Mondjuk gondolom kevésbé jellemző, hogy ilyet túl sűrűn alkalmaznának, de ez is működik!
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
daninet #7472 üzenetére
Nem ártott volna, ha leírod, hogy most ezt külön CSS-fájlban szeretnéd megvalósítani, vagy "inline" módon. Gondolom inkább utóbbi.
Akkor pl. lehetséges mód a kiíratásra:
<?php
}
return $randomcolor;
}
// ....
?>
...
<head>
...
<style type="text/css">
a img:focus, a img:hover, a img:active { background: <?php echo generateRandomColor(); ?>; }
</style>
...
</head>
<body>
.... -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Brown ügynök #7476 üzenetére
Teljesen felesleges a statikus, egyáltalán nem változó dolgokat is PHP-vel kiíratni.
Amit írtál, le lehetne egyszerűsíteni így:
<style type="text/css">
a img:focus, a img:hover, a img:active { background: #<?php echo $valtozo;?> }
</style> -
Brown ügynök
senior tag
válasz
rolandekta #7487 üzenetére
Jól mondja Alukard kolléga, ezt ajaxal lehet megoldani. Pl. jQuery $.post paranccsal átadod a kiválasztott elem id-jét a lekérdezésnek, majd az adatbázis lekérdezés után visszatérsz a második listával:
$response = '<select id=".$id." onchange="changeMenu(this, '.$id.')" >';
$response .= '<option value="9999">---Válasszon---</option>"';
while ($data = pg_fetch_object($result)) {
$response .= '<option value='.$data->id.'>'.$data->kategoria.'</option>';
}Én ez alapján tanultam meg az ajax-ot: [link].
-
Alukard
senior tag
válasz
rolandekta #7487 üzenetére
Nem vagyok szakértő és megoldást sem tudok szállítani neked, de ez nekem AJAX szagú lesz... stackoverflow-n biztos van rá kész kód.
-
rolandekta
csendes tag
Helló!
A problémám a következő:Lenne egy form-om amiben egy drop-down list-tel kiválaszthat a user egy SQL táblából bizonyos elemeket. (pl milyen szakos az egyetemen). Ez alatt van egy következő drop-down, amiben az előző választása alapján lennének felsorolva a választható elemek. (pl ha valaki mérnök informatikus hallgató, akkor a második listában csak az ő szakán lévő tárgyak közül válogathat) Értelemszerűen a második listában is egy SQL lekérdezésből töltöm fel az adatokat, csak az elsőtől függően más-más a lekérdezés.
Úgy szeretném megoldani, hogy ne GET-elje az első drop-down eredményét.
Az egész egy regisztrációs lapon helyezkedne el. Valamilyen scriptre gondoltam, csak ugye a lényeg az lenne, hogy a első lista onChange eseményére nem tudok php változót létrehozni az első value-val...
Biztos van erre valami egyszerű módszer, csak én nem ismerem. Megköszönném a segítségeteket!
-
daninet
veterán
válasz
Speeedfire #7483 üzenetére
jah.. nekem is nemrég küldtek mailt.. annak is át kell regelnie a címét akinek máshol van
-
D@ni88
addikt
válasz
Speeedfire #7479 üzenetére
.Hu Domain 3500.
-
D@ni88
addikt
a Newhosting jelenleg elég olcsó, itt is működik a rewrite?
-
-
daninet
veterán
válasz
Igazából itt nincs külön fájl, ez egy tumblr téma, copy-paste kész kód.
Akkor lehet ismét nagyot álmodtamazért ha van vmi tipp hogyan oldhatok meg egy random színt ilyen módon elfogadom
-
Coyot
őstag
válasz
gányolás? láttál már wp template kódot egyáltalán?
csak rajtad múlik mennyire fog szarul kinézni a kód, a motor meg megcsinál mindent helyetted és van hozzá rendes dokumentáció. innen engem nem érdekel mennyire gány a belső kód. ami amugy a régi időkre emlékeztet, sima strukturált szerkezet, néhány újabb okosabb megoldással.
de megsúgom halkan, hogy a kutyát nem érdekli hogy gány-e a kódod ha jól működik.
-
daninet
veterán
Helló!
Ha nem nagy kérés valaki házasítaná nekem ezt a két sort?Egyszer random color:
}
return $randomcolor;
}Egyszer pedig egy kép keretjének színe hover esetén:
a img:focus, a img:hover, a img:active { background: #dd3333; }
értelemszerűen azt szeretném elérni, hogy minden lapbetöltésnél a hover keret más színű legyen
-
Coyot
őstag
válasz
Speeedfire #7469 üzenetére
Template-en mindent megoldasz wp-ben, nem kell a kódban turkálnod. Szerintem fasza
-
Sk8erPeter
nagyúr
Bocs, de ezeket a lekezelő válaszaidat igazán mellőzhetnéd, főleg, ha nincs benne érdemi tartalom.
(#7464) haromegesz14 : én is ajánlom a Drupalt, bár még viszonylag gyakorlott PHP-snek is szívás eleinte jól megérteni a működését, modulokat írni, stb., de amikor rákapsz, onnantól nagyon beindul a szekér. Szerintem mindenképp megéri kipróbálni. Mondjuk én csak ezzel szereztem hosszabb távú tapasztalatot, a többi CMS-t csak futólag ismerem, de én többségi szavazatok alapján döntöttem a Drupal mellett (pl. a Joomlával szemben nagyon dicsérték - ez is régóta tartó vita, hogy Joomla vagy Drupal, de utóbbinak igényesebb a kódja, bár még mindig nem igazán objektumorientált. Ettől függetlenül én megszerettem.).
-
jeszi
tag
válasz
haromegesz14 #7464 üzenetére
Nézheted még a joomla és drupal motort is.
Ami nekem hatalmas pozitív csalódás, az a wordpress. Sokáig ki sem próbáltam, mert csak egy "blogmotor", de mióta megismertem, személyes kedvencem.
-
haromegesz14
aktív tag
PHP alapú CMS-ek közül melyiket ajánlatosabb használni? Fusion vagy Nuke?
Csupán hobbi szinten foglalkoznék a dologgal, saját kedvtelés céljából, tehát semmi különleges elvárás nincs a megvalósítandó "célokat" tekintve.
Segítségeteket előre is köszönöm! -
válasz
Speeedfire #7462 üzenetére
Csak egy példa volt. Lehetőségek tárháza: [link]
-
Speeedfire
félisten
Mi az, hogy semmi sem jó? Ha elég a sima tárhely akkor nem kell mással szenvedni....
Mellesleg az általad linkelt vps még annyit sem tüntet fel, hogy mennyi a rendelkezésre állás, mekkora a cpu rész, egyáltalán milyen gépeken van a vps. Én meg egy ilyet ajánljak egy ügyfélnek? Ezt szerintem te sem gondoltad komolyan. Ha te ezt használod akkor viszont írhatnál róla bővebben is. -
jeszi
tag
Sziasztok!
php-vel tudok olvasni ppt fájlokat?
Olyan megoldás kellene, hogy intraneten egy böngészőben lehessen nézegetni powerpoint fájlokat, úgy, hogy ipad-al is meg lehessen nézni.
Ezt néztem, de nem jöttem rá hogyan használhatom:
[link] -
válasz
Speeedfire #7450 üzenetére
Hogy neked semmi nem jó... Tudod mit! Fusson routeren!
-
Jógyerek
csendes tag
válasz
DeltaPower #7428 üzenetére
a telepítésben tudnál segíteni mert amikor telepíteni szeretném (MDB2 2.5.0b3
elméletileg ez a legfirsebb) azt írja ki, hogy"Skipping package "pear/MDB2", already installed as version 2.4.1
No valid packages found
install faild"Hiába tölröm a MDB2 könyvtárat akkor sem telepíti fel! Töröljem a PEAR könyvtárat a XAMPP-ból és telepícsem valahogy fel (van erre valami telepítőcsomag) a pear.php.net-en nem találtam?
A go-pear.phar-t próbáltam újratelepíteni de nem nagyon sikerült. Mindenféle pearcmd.php-t keresettVálaszod előreis köszönöm
üdv.: egy kezdő (Norbi) -
Sk8erPeter
nagyúr
"csinálnék egy sajátot"
Teljesen egyetértek cuckával, ez pont az a kategória, hogy egyáltalán nem éri meg sajátot írni, akármilyen nagy mókának is tartod így elsőre.
Elképesztő sok szopás árán fogsz írni egy olyat, ami még mindig tele van hibákkal és/vagy hiányosságokkal.
Ezentúl már csak azért sem éri meg sajátot írni, mert meglévő viszonylag népszerűbb keretrendszereket sem egyszerű elsajátítani, de az legalább ér is valamit a munkaerőpiacon. -
fordfairlane
veterán
válasz
Speeedfire #7452 üzenetére
Nem fogod tudni rábeszélni, mert ő sajátot akar írni.
Én is sajátot használok itt-ott, így egyszerűbb volt, mint az egész siteot migrálni egy gyári keretrendszerbe. Tanuláshoz, illetve ötleteket viszont a linkelt keretrendszerekből merítettem.
-
Speeedfire
félisten
válasz
fordfairlane #7451 üzenetére
Nem fogod tudni rábeszélni, mert ő sajátot akar írni.
Viszont a yii-t nagyon sok ember mondja, hogy jó. Kicsi, gyors és még magyar blog is van hozzá.
-
fordfairlane
veterán
válasz
fordfairlane #7448 üzenetére
esse rossz: [link]
Ezek nem a legelterjedtebb php frameworkök (mint pl. a Zend, Symfony), de tanulni jók. Egyszerű felépítésűek, nincsenek túlbonyolítva.
-
válasz
Speeedfire #7447 üzenetére
Miért is? Havi 1990.- ? [link]
-
fordfairlane
veterán
-
fordfairlane
veterán
válasz
Speeedfire #7439 üzenetére
Jónak tűnik, de ez nem inkább egy az egyben kijelzi ugyan ezt?
Nem, ez csak az egyik funkciója. Közvetlenül lehet címezni, kiolvasni cellákat. Olvasd el a doksiját.
-
cucka
addikt
Importnál a sebesség nem életbevágóan fontos, egyébként meg lehet ezt aszinkron módon is végezni egy cron segítségével, csak ugye minek?
Tudtok ajánlani valami jó magyar MVC tutoriált, könyvet?
Ott az angol wiki oldal, ott mindent leír, amit fontos tudni.Érdekel a működése, csinálnék egy sajátot.
Ezernyi előre legyártott ingyenes mvc framework van, szerintem nem éri meg sajátot írni. -
válasz
Speeedfire #7442 üzenetére
Ha az ügyfél valami vállalt, tessék rábeszélni valami rendes tárhelyre! Esetleg vps -re
-
válasz
Speeedfire #7439 üzenetére
Arra gondoltam, hogy php -ból futtatsz egy kis progit ami megcsinálja
Persze ehhez szerver kell, legalábbis megfelelő jogok.
-
Sziasztok!
Tudtok ajánlani valami jó magyar MVC tutoriált, könyvet? Esetleg angol sem gond. Érdekel a működése, csinálnék egy sajátot.
-
Speeedfire
félisten
válasz
fordfairlane #7435 üzenetére
Jónak tűnik, de ez nem inkább egy az egyben kijelzi ugyan ezt?
mobal: Mondjam, azt hogy sorry, de ehhez előbb be kell lépni a mysql-be és ott megcsinálni?
cucka: Értem, hát itt relatív jól vannak strukturálva a táblák. De valóban most, hogy mondod, ha pl új kategóriát készít akkor ezt is fel kell mondjuk tölteni, nem elég a már meglévőket megnézni.Küldtem pü-t.
-
cucka
addikt
válasz
Speeedfire #7434 üzenetére
Ez alatt mit értesz?
Például vegyük azt az esetet, hogy szeretnéd megadni a csv file-ban a termék kategóriáját. A CSV-ben ez egy string lesz, amiben lehetnek elgépelések, előtte-utána szóköz, ebből kell neked egy kategória_id-t legyártanod. Le kell kezelned azt az esetet, amikor valamiért nem tudod ezt a kategória_id-t legyártani. Pl. a júzer feltölt egy több ezer soros táblázatot, amiben néhány sorban hiba van. Mi fog történni ekkor? Hogyan jelzed neki a hibát? A hibátlan sorokat feltöltöd? Csomó eldöntendő kérdés, amin el kell gondolkozni.
(Egyébként nem megoldhatatlan feladat, nekem is sikerült már megírnom egy ilyet, pusztán azért szóltam, hogy messze nem triviális és rengeteg hibalehetőség van)Esetleg ha priviben elküldöm a bolt árlistáját tudnál adni 1-2 irányított tippet?
Küldd, este ránézek. -
válasz
Speeedfire #7436 üzenetére
Mérettől függően én továbbra is javasolnám a "külső" megoldást
meglehet oldani úgy is!
-
Speeedfire
félisten
Fontos, nem akarom, hogy a megrendelő az sql-lel bajlódjon. Lenne egy input file mező, amiben csak betallózza a cvs/xls fájlt (szerintem cvs lesz a vége), majd feltölti. A php a végén pedig jelzi, hogy volt-e gond ha igen akkor mivel, ellenkező esetben kiírja, hogy sikeresen frissítve lett a lista.
-
fordfairlane
veterán
válasz
Speeedfire #7429 üzenetére
-
Speeedfire
félisten
A legnagyobb bajom, hogy az árlistában több dolog van és meg kellene valahogy találni a megfelelő részeket.
Van pl x mezőnyi szöveg, ahol logo, nyitvatartás stb van. Fel kell rá készülni, hogy esetleg később megnő vagy kisebb lesz ez a mező méret.
Aztán utána jönnek a termékek jól elszeparálva. fejléc 1 mezőben a termék kat. majd nettó és bruttó ár. Aztán jöhet még esetleg akció is a termék kategóriák közé.
Majd termék név, nettó ár, bruttó ár.hibatűrő megoldás kitalálása olyan mezőkre, ahol több, előre definiált opció közül lehet választani
Ez alatt mit értesz?Esetleg ha priviben elküldöm a bolt árlistáját tudnál adni 1-2 irányított tippet?
-
válasz
Speeedfire #7431 üzenetére
De lehet az lenne a leginkább célravezetőbb, és leggyorsabb megoldás. Fontos neked a PHP -s fájl feldolgozás? Ezen is gondolkodj el... szerintem előre legyártani a kéréseket az sql számára, majd csak azt futtatni (persze ez az adatok méretétől függ) gyorsabb...
-
cucka
addikt
válasz
Jól használható gyári szkriptet szerintem (a feladat jellege miatt) nem nagyon fogsz találni.
Egyébként írtam már ilyen programot, a legfőbb tapasztalat, hogy az egész feladat tömény sz*pás. Amire mindenképp oda kell figyelni:
- karakterkódolás
- bemenő adatok validálása
- hibatűrő megoldás kitalálása olyan mezőkre, ahol több, előre definiált opció közül lehet választani -
válasz
cvs fájlhoz szerintem könnyű szerel tudnál sajátot. beolvasol egy sort, szétszeparálod vesszőnként (ugye comma separated file) majd mehet az adatbázisba
xls -ből pedig: [link]
-
Speeedfire
félisten
Ismer valaki olyan scriptet amivel egy cvs vagy xls fájlból lehet feltölteni adatokat? Mint amit 1-2 webshop motor is használ. Ilyesmi érdekelne, ha lehet akkor nem írom meg nulláról.
-
Jógyerek
csendes tag
Sziasztok
Egy olyan problémám lenne, php + pear a kódban nincsen semmi csak annyi, hogy
<?php
include_once 'mdb2.php';
?>Ezt a hibakódot dobja ki.
Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in C:\xampp\php\PEAR\MDB2.php on line 390
Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in C:\xampp\php\PEAR\MDB2.php on line 1885
Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in C:\xampp\php\PEAR\MDB2.php on line 2572
Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in C:\xampp\php\PEAR\MDB2.php on line 2595
Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in C:\xampp\php\PEAR\MDB2.php on line 2940
Strict Standards: Declaration of MDB2_Driver_Common::raiseError() should be compatible with that of PEAR::raiseError() in C:\xampp\php\PEAR\MDB2.php on line 990A php.ini-ben be van állítva a PEAR
include_path = ".;C:\xampp\php\PEAR;"
XAMPP-ot használok.
php v. 5.3.8.
MDB2 2.4.1. stable van fentHogyan tudom működésre bírni a pear-t? Vagy a XAMPP-on belül külön telepíteni kell a PEAR-t és azt hogy?
Előreis bocsánat ha hülye kérdést tettem fel, de kezdő vagyok.
Válaszokat előreis köszönöm sziasztok -
válasz
Sk8erPeter #7420 üzenetére
Én nekem idáig rossz véleményem nincs. Persze ez egy ügyfél én. Volt, hogy érdeklődtem dolgok felől és elég hamar (hajnali 3 -kor kaptam választ
). Na de bizakodom, hogy én kivétel lennék.
Szabi: nekem akkor sincs
ennyi...
-
cucka
addikt
válasz
Ja, és a hivatkozási alap röviden összefoglalva: "ingyenesek vagyunk, tehát fogd be a pofád".
És ez így teljesen korrekt.Egyébként évi pár ezer forintért lehet rendes hosting csomagokat venni, szerintem ez az az összeg, ahol már nem éri meg sz*pni semmilyen ingyenes szutyokkal.
-
vakondka
őstag
-
Alukard
senior tag
válasz
Nekem hasonló a tapasztalatom az Integrity-vel... A CP-jük hulladék, és a supportjuk is hagy némi kívánni valót... egy open_basedir módosításért meg nagyobb csomagot akarnak rámsózni...
-
Speeedfire
félisten
válasz
Ez akkor azt jelenti, hogy mind a ketten PH! függők vagyunk?
-
Sk8erPeter
nagyúr
Joggal. A supportjuk legalábbis katasztrófa. Én leveleztem párat egy ügyintézővel (elég gonosz lenne, ha beírnám ide a nevét
), és kifejezetten bunkó paraszt stílusa volt. Még neki állt feljebb, amikor nem teljesítettek valamit, amit vállaltak - konkrétan a rendelkezésre állással (volt, hogy órákra elment az oldal) és egy nameservercím-átirányítással volt probléma, és a reakció az volt, hogy ha nem tetszik, akkor válthatok szolgáltatót, és kábé menjek az anyámba. Persze akkor is vitatkozott az a f@sz, amikor később kiderült, hogy nekem van igazam. Hát gratulálok nekik, hogy így akarnak megtartani egy ügyfelet...
Ja, és a hivatkozási alap röviden összefoglalva: "ingyenesek vagyunk, tehát fogd be a pofád".(#7419) Speeedfire : majdnem egyszerre írtunk.
-
válasz
Speeedfire #7406 üzenetére
Nekem a newhosting -gal sincs semmi bajom azt mégis ugattad
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #7416 üzenetére
Ez is igaz.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #7415 üzenetére
mondjuk a fenti próbálkozások annak, aki már legalább egyszer csinálta, legfeljebb 15 percét veszik el, a support meg nem hinném, hogy ennyi idő alatt válaszol
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #7414 üzenetére
Én biztos ott kezdeném...
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #7413 üzenetére
hát ja, náluk is lehetne próbálkozni
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #7412 üzenetére
Support?
-
Sk8erPeter
nagyúr
"mivel máskor exportáltam ki xls-be, pdfbe táblátokat php-vel, és ott kellett mókolni a htacces file-okkal."
Ezekhez minek kell .htaccess fájl?Egyébként ha meg akarod kapni a választ a kérdésre, hogy valóban működik-e, akkor ugyan ne spórold már meg azt az 5 percet, míg kipróbálod az általam előbb linkelt dolgot... így csak szenvedés az egész probléma-megoldás.
-
D@ni88
addikt
válasz
Sk8erPeter #7410 üzenetére
akkor úgy mondom, úgy mondom hogy már sikerült működésre bírni htacces file-t
-
D@ni88
addikt
válasz
Sk8erPeter #7408 üzenetére
elvileg az működik.
mivel máskor exportáltam ki xls-be, pdfbe táblátokat php-vel, és ott kellett mókolni a htacces file-okkal. -
D@ni88
addikt
válasz
Sk8erPeter #7398 üzenetére
jah és megnéztem CGI módban fut a php
-
D@ni88
addikt
válasz
Sk8erPeter #7401 üzenetére
Tudtok mondani olyan tárhelyet ahol engedélyezve van a rewrite (lehetőleg domainnal együtt)
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Peter Kiss #7400 üzenetére
Általában a document root-on kívülre érdemes.
Legalábbis pl. a Drupal Übercart-modul esetén azt ajánlják, hogy a hitelkártya-titkosításhoz szükséges hely legyen document rooton kívül.
Már ha hozzáférsz... Ha sima FTP-kapcsolaton keresztül nem férsz hozzá, akkor megpróbálhatod PHP-ből létrehozni a szükséges könyvtárat.
Pl. ha a Te oldalad document rootja itt van:
oldalad/www (vagy oldalad/public_html, vagy oldalad/htdocs, stb.)
akkor a kulcsok legyenek pl. itt:
oldalad/keys
és legyen megfelelően korlátozva a hozzáférés. -
Sk8erPeter
nagyúr
Még az is lehet, hogy úgy általában a .htaccess fájlokat a szerverbeállítások miatt figyelmen kívül hagyják.
Erre még egy teszteset lehetséges: .htaccess Password Generator
Ha az example-re kattintasz, láthatod, hogy minek kéne megjelennie.
Próbáld ezt beüzemelni. Ha egy loginképernyő megjelenik ennek hatására, akkor legalább a .htaccess fájlokat elfogadják - ha nem, akkor nem érdemes tovább szenvedni ezen a szerveren...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Precision 5540 / i7-9750h / 16gb ram / 512gb SSD / Nvidia 4gb dedikált / Világitó Bill
- Lenovo IdeaPad Flex 5 - Érintőkijelző, ujjlenyomatolvasó, USB-C töltés, és ez még nem minden!
- Új, Gamer - ASRock Z690 PG Riptide + Intel I9 14900K + TeamGroup 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
- GamerPC - RTX 3060,Ryzen7,SSD,32GB RAM
- Iphone 13 Pro 128 gb (fehér)
- BESZÁMÍTÁS! 32GB ADATA XPG Lancer RGB 7200MHz DDR5 garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! R5 8400F / RX 9060XT / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest