- 2,5 gigabites hálózati switch jött a QNAP gondozásában
- 360 Hz-et ígérő QD-OLED monitorral rukkolt elő a ViewSonic
- Nem a vámokra fogná, de felemelné az iPhone-ok árait az Apple
- Egymásra licitálnak a kiadók, hogy kihasználják a GTA VI késését
- A GEEEK új házainak nem lesz gondja a szellőzéssel, és az áruk sem vészes
- OLED monitor topik
- Apple asztali gépek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- Samsung LCD és LED TV-k
- CPU léghűtés kibeszélő
- Bluetooth hangszórók
Új hozzászólás Aktív témák
-
DerStauner
senior tag
sziasztok!
van egy tábla egy honlapon, amibe az adatokat adatbázisból olvassa be a honlap (php-vel).
igaz az, hogy az ilyen táblának excel-be való exportálása php-val nehézkes? -
DerStauner
senior tag
dreamweaver-rel barkácsoltam egy alap oldalt
bal oldalt menü, amihez különböző, a projektemben található weblapokat linkeltem.
feltöltöttem az atw.hu-ra.
a gondom az, hogyha rákattintok egy linkre, akkor a böngésző címsorában nem változik a szöveg. mindig csak a főlap marad meg. miért?
tehát nem írja ki, hogy pl. xxxx.atw.hu/test.php
-
DerStauner
senior tag
válasz
Peter Kiss #8563 üzenetére
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
itt kellene átírni a charset-et?
most már jó.
átírtam az utf-et erre: iso-8859-2
-
DerStauner
senior tag
letöltöttem a dreamweaver trial verzióját, regisztráltam egy ingyenes tárhelyet az atw-n.
"készítettem" egy egyszerű "honlapot" egy "Üdvözöljük stb" szöveggel.
Viszont a böngészőben nem jelennek meg normálisan az ékezetes betűk. Mit lehet tenni ellene?
-
DerStauner
senior tag
csak sikerült feltenni.
bár sokat keresgéltem utánna.
-
DerStauner
senior tag
milyen php editort javasolnátok?
ha honlapot szeretnék szerkeszteni, ahhoz kell egy olyan honlapszerkesztő, ami támogatja a php scriptek írását? vagy php-ben kell beállítani pl. hogy milyen menü legyen, milyen táblák legyenek, stb? vagy ezt egy külön honlapszerkesztővel teszem meg, és abba integrálom a php scriptet?
elnézést az amatőr kérdésekért, de ezen a téren még kezdő vagyok.
-
DerStauner
senior tag
ez alapján csináltam a php telepítését (azzal a kivétellel, hogy php5.2-őt tettem fel), és most nem akar indulni az apache
azt mondja az error.log, hogy
httpd.exe: Syntax error on line 493 of D:/apache/conf/httpd.conf: Cannot load D:/apache/php5/php5apache2.dll into server: A megadott modul nem tal\xe1lhat\xf3.
pedig ott van a php5apache2.dll
megpróbáltam normál per jellel (\), de így sem jó. Neten láttam, hogy ide valaki php5apache2_2.dll-t írt be. Van különbség?
-
DerStauner
senior tag
ok, felinstalláltam az apache-ot. It works!!
most jöhet a php.
-
DerStauner
senior tag
sziasztok!
szeretném megtanulni a php programozását, majd a későbbiekben a postgresql-lel történő használatát.
Jelenleg vb.net-et használok postgresql adatbázissal, ez megy.
most meg szeretném feltenni a php-t.
kérdésem, hogy mi a menete?
- először kell egy szerver? (IIS v. Apache)
- aztán jöhet maga a php?
- vagy elég csak a php?tudom, a neten sok tutorial van, de nekem olyan igazi szájbarágós kellene. Mert sehol sem úgy kezdik, hogy: tegyél fel egy szervert, stb...
a kezdőknek a lényeget mindig kihagyják.
-
DerStauner
senior tag
feltettem ezt a wamp-ot. és akkor most hogyan tovább? pl hogy csinálok egy egyszerű tipikus hello world weblapot? kell hozzá webszerkesztő program?
-
DerStauner
senior tag
ok. és a php-hez kell weblapszerkesztési ismeret?
szóval hogy is képzeljem el az egészet?
csinálok egy weblapot valamilyen weblapszerkesztővel, rápakolok vezérlőelemeket (gombok, táblák, szövegdobozok, linkek, stb), és a weblapszerkesztőben pl a gombok mögé írom a php kódot? és a php kódban kapcsolódok a mysql adatbázishoz? a mysql adatbázis feltételezem, hogy a php szerveren van, ugye?
azért ilyen sok a kérdésem, mert mint írtam, sosem csináltam még ilyet, de nagyon szeretném.
-
DerStauner
senior tag
-
DerStauner
senior tag
sziasztok!
magamról annyit, hogy VBA és vb.net programokat írok hobbi szintent. Elég sok mindent tudok.
Viszont most belekezdenék a php+mysql kombóba. A probléma csak az, hogy fogalmam sincs, hol kellene kezdenem.
Egyszer már néztem, hogyan kellene feltelepíteni egy php-szervert, de elment tőle a kedvem, mert nem arról szólt, hogy start-next-next-finish. Hanem, hogy írd át ezt itt, ezt meg ott, másold be ezt ide, stb.
Vista x64 van a gépemen.
Hogyan láthatok hozzá?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- eFootball
- Politika
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- NBA és kosárlabda topic
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Mobil flották
- Milyen autót vegyek?
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- További aktív témák...
- PROHARDVER matricás ház ingyen elvihető
- Bomba ár! Dell Latitude E6420 - i5-2GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 14" HD I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS B450 R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 Ti 11GB ASUS GT 301 FSP 700W
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- Dell Optiplex MT/SFF/Mini 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest