- Melyik tápegységet vegyem?
- Házimozi belépő szinten
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házi erősítő építése
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Odapakol erőben a Honor Pad GT2 Pro
- Fujifilm X
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Speeedfire #8399 üzenetére
rákeresek a jquery topicra én a cursor: progress css állításával próbáltam de az nem változtatta a kurzort
-
Hogyan lehet az egész oldalra cursort állítani? Pl ha egy ajax kérés elindul akkor a cursor legyen progress ha befejeződött akkor auto...
elég sok variációt kipróbáltam de egyik sem akar müködni
-
CSorBA
őstag
válasz
DerStauner #8392 üzenetére
Vagy notepad++
Én még mindig ennél maradtam.
-
DerStauner
senior tag
milyen php editort javasolnátok?
ha honlapot szeretnék szerkeszteni, ahhoz kell egy olyan honlapszerkesztő, ami támogatja a php scriptek írását? vagy php-ben kell beállítani pl. hogy milyen menü legyen, milyen táblák legyenek, stb? vagy ezt egy külön honlapszerkesztővel teszem meg, és abba integrálom a php scriptet?
elnézést az amatőr kérdésekért, de ezen a téren még kezdő vagyok.
-
lazlo16
aktív tag
válasz
Speeedfire #8390 üzenetére
Jah erre gondoltál a httpd.conf-ba: DocumentRoot "d:\! PHP\!Project\php5.3.10\" ez be van.
-
lazlo16
aktív tag
válasz
Speeedfire #8388 üzenetére
Hogy érted ?
-
lazlo16
aktív tag
Sziasztok!
Olyna gondom támaddt hogy felrakom az apche-t (2.2) localhost néven megy. létrehozam egy index.php-t. Beraktam a htdocs-ba. A conf mappába a httpd.conf fájlba beszurtam a végére hogy : AddType application/x-httpd-php .php .php4 .php3 .php5
AddType application/x-httpd-php-source .phpsAmikor megnyitom hogy http://localhost/index.php nem nyithja meg hanem azt kinálja fe h tötsem le. (mint amikor netröl letöltun kvalamilyen fájlt. Mit cisnáljak ?Ezer éve foglalkoztam php-vel akkor még annó ment.
-
Speeedfire
félisten
válasz
DerStauner #8385 üzenetére
Csak tipp:
Tehát 2 / jel a d: után.D://apache/php5/php5apache2.dll
Bár én még mindig azt mondom, használj valami összetett cuccot. Max nem használod belőle az sql-t.
-
DerStauner
senior tag
ez alapján csináltam a php telepítését (azzal a kivétellel, hogy php5.2-őt tettem fel), és most nem akar indulni az apache
azt mondja az error.log, hogy
httpd.exe: Syntax error on line 493 of D:/apache/conf/httpd.conf: Cannot load D:/apache/php5/php5apache2.dll into server: A megadott modul nem tal\xe1lhat\xf3.
pedig ott van a php5apache2.dll
megpróbáltam normál per jellel (\), de így sem jó. Neten láttam, hogy ide valaki php5apache2_2.dll-t írt be. Van különbség?
-
DerStauner
senior tag
ok, felinstalláltam az apache-ot. It works!!
most jöhet a php.
-
Speeedfire
félisten
válasz
DerStauner #8381 üzenetére
Apache, gondolom a későbbiekben webre megy, ahol nagy többségben apache szerverek vannak.
-
rt06
veterán
válasz
DerStauner #8381 üzenetére
iis-sel legutobb ugy 6-8 eve dolgoztam, igy errol nem tudok nyilatkozni
valamelyik php-s topic-ban irt valaki iis-rol, de most nem talalom hirtelen
-
rt06
veterán
válasz
DerStauner #8378 üzenetére
attol fugg, mit szeretnel
ha honlapot szeretnel kesziteni, ahhoz kell eg webszerver is (mindegy melyik), ha csak a nyelvvel ismerkednel, akkor elegendo lehet a php magaban, cli modban is
-
Speeedfire
félisten
válasz
DerStauner #8378 üzenetére
Win alatt elég lehet akármelyik szerver is. pl wampserver, nekem nagy kedvencem.
Könyvekben pedig az 1. hsz ad neked segítséget. De talán a bevezetés a php5... ez a legjobb amit olvastam. Minden benne van ami kell, nem mai darab de igen jó. -
DerStauner
senior tag
sziasztok!
szeretném megtanulni a php programozását, majd a későbbiekben a postgresql-lel történő használatát.
Jelenleg vb.net-et használok postgresql adatbázissal, ez megy.
most meg szeretném feltenni a php-t.
kérdésem, hogy mi a menete?
- először kell egy szerver? (IIS v. Apache)
- aztán jöhet maga a php?
- vagy elég csak a php?tudom, a neten sok tutorial van, de nekem olyan igazi szájbarágós kellene. Mert sehol sem úgy kezdik, hogy: tegyél fel egy szervert, stb...
a kezdőknek a lényeget mindig kihagyják.
-
Brown ügynök
senior tag
válasz
Peter Kiss #8376 üzenetére
Valóban, így egyszerűbb és próbálkoztam is ilyesmivel de mivel másik tömbbel kellett egyesíteni és json_encodolni ami nem működött. Viszont most rájöttem, hogy így is megoldható az encodolás. Már csak az a kérdés, hogy egyszerűbb a json kulcsokra hivatkozni.
-
Peter Kiss
őstag
válasz
Brown ügynök #8375 üzenetére
$all = array();
while ($result = $data->fetch_assoc() ) {
$all[] = $result;
}
$json = json_encode($all); -
Brown ügynök
senior tag
válasz
Brown ügynök #8370 üzenetére
Kicsit rosszul fogalmaztam. Tehát az összes terméket szeretném listázni egy tömbbe. Erre pedig a következő megoldás született:
$ct = $data->num_rows;
while ($result = $data->fetch_object() ) {
for ($i = 0; $i < $ct; $i++) {
$array[$i]['kep'] = $result->kep;
$array[$i]['nev'] = $result->nev;
$array[$i]['marka'] = $result->marka;
$array[$i]['regi_ar'] = $result->regi_ar;
$array[$i]['uj_ar'] = $result->uj_ar;
}
} -
jeges
senior tag
válasz
Brown ügynök #8372 üzenetére
ha az a céold, h egy tömbbe kerüljenek a $nav és a fetch_assoc adatai, akkor vmi ilyesmi:
$ar = array();
$ar['nav'] = $nav;
$ar['data'] = $data->fetch_assoc();
$response = json_encode($ar); -
jeges
senior tag
válasz
Brown ügynök #8370 üzenetére
nem értem, mi a cél az $array használatával. a fetch_assoc eredménye eleve egy praktikusan strukturált tömb, azt lehet egybe vagy soronként is json_encode-olni akár.
-
Brown ügynök
senior tag
A lekérdezés eredményét szeretném egy tömbbe rakni, hogy Json formátumban át tudjam adni a kliensnek. Ha csak $data->fetch_assoc() részt adom át akkor csak egy adat lesz a tömbben. Ezzel próbálkoztam:
$array = '' ;
while ($result = $data->fetch_assoc() ) {
foreach( $result as $key => $value){
$array .= array($key => $value);
}
} -
Siriusb
veterán
válasz
Tele von Zsinór #8368 üzenetére
Lehet maradi vagyok - sőt biztos -, de facebook, iwiw stb messzire kerülendő számomra.
Hmm, Operával működik a kattingatás.
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Siriusb #8367 üzenetére
Én szeretem az OpenID-t, mostanra elég elterjedt. A google-t szoktam használni authentikátornak (azaz az ott levő identitásommal lépek be, nem saját szerverrel). De például okáért a facebook is openid-szolgáltató, az meg elég ismert
FF10, és működnek.
-
Siriusb
veterán
válasz
Tele von Zsinór #8364 üzenetére
Épp ez az, hogy nem akarom regisztrációhoz kötni. Ez esetben túl könnyű dolgom lenne .
Maradok a sütinél, úgyis ebéd után vagyok.Egyébként te mennyire látod az openid-t elterjedtnek? Régebben akartam magamnak létrehozni, de nem nagyon volt lehetőség a használatára. Igaz, én nem is regelek mindenhova válogatás nélkül, de bugzilla stb helyekre jól jönne.
használ valaki FF 10-t? Nem működnek a kattintható kódok.
-
CSorBA
őstag
válasz
Tele von Zsinór #8364 üzenetére
Nem tudom, de én nem feltétlen szeretek openid-s logginnal belépni, sőt emailt sem szívesen adok meg egy kérdőívhez. A legtöbb ember akkor fogja kitölteni, ha csak válaszolgat és elküld. Én a cookie-s dolognál maradnék. Persze ez függ a kérdőív milyenségétől.
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Siriusb #8363 üzenetére
Regisztrációhoz és bejelentkezéshez kötöd. Vagy mondjuk OpenID-val google fiókhoz, ezt elég egyszerű megoldani. Gitorious csúnyán le van most halva, később nézz rá, a lényeg: lightopenid class + ~25 sor kód és kész a guglis openid-belépés.
-
Siriusb
veterán
válasz
Peter Kiss #8362 üzenetére
De ha másnap múlva visszajön, miként akadályozom meg, hogy kitöltse újból a kérdőívet?
-
Siriusb
veterán
válasz
Peter Kiss #8359 üzenetére
De mi alapján adsz egyedi azonosítót a formnak?
-
Siriusb
veterán
válasz
Peter Kiss #8357 üzenetére
Hmmm, valóban. Akkor cookie?
-
jeges
senior tag
válasz
Brown ügynök #8353 üzenetére
így nem lesz jó, mer a json maga '{}' között van. célszerűbb a két tömböt összerakni, és egy lépésben json-ba encode-olni.
-
Brown ügynök
senior tag
Lekérdezés eredményét szeretném Json-ba tenni. Így jó-e?
$response = json_encode($data->fetch_object());
$response .= json_encode($nav);A $nav egy másik tömb és így együtt szeretném átadni őket.
-
válasz
Speeedfire #8345 üzenetére
Egy szóval sem említetted...
-
Peter Kiss
őstag
válasz
Speeedfire #8349 üzenetére
Idézet:
(20:33:37) Laci: ad a gépnek egy második esélyt, ha esetleg benézné :d
@Siriusb, ha jól értelek az a gond, hogy nem szeretnéd azt, hogy error-ba szaladjon a dolog a felhasználónál.
Miután feldolgoztad a formot, irányítsd át a felhasználót (header). De szükség lehet arra, hogy a form kapjon egy egyedi azonosítót, ami alapján meg tudod mondani, hogy az adott formot fel kell-e dolgozni, avagy már nem kell vele foglalkozni, mert már járt nálad. -
Siriusb
veterán
válasz
Speeedfire #8349 üzenetére
Huh, nem igazán értem, mi jár a fejedben.
-
Siriusb
veterán
A tudós urak tanácsát kérném. Egy kérdőívet szeretnék összehozni, az oldalon url rewrite üzemel. Nem egy külső scriptet hívok meg, hanem az adott oldalon belül hajtódna végre az adatok tárolása.
Itt a kód.
Az a problémám, ha pl. frissítem az oldalt, újra el akarná tárolni a form elemeit, ami persze nem megy, mert az ipaddr mező unique. Sehogy nem tudtam megkerülni, a $_POST-ban bent maradnak az értékek. -
Speeedfire
félisten
válasz
Speeedfire #8346 üzenetére
Solved!
-
Speeedfire
félisten
Valaki megmondaná nekem, hogy mi a baja a date() funkcióval?
Warning: date() [function.date]: It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected 'Europe/Berlin' for 'CET/1.0/no DST' instead in
-
válasz
Speeedfire #8336 üzenetére
Oké értem. Témát lezártam. Van ez a megoldás, eléggé elismert de ha neked nem jó fel is út le is út! Szerintem semmivel kevésbé nem olyan biztonságos mint a saját megoldásod
-
CSorBA
őstag
válasz
Brown ügynök #8338 üzenetére
Kell a zárójel, akkor kiírja. (leteszteltem)
$pager .= "<li value='".(( ($nav['page'] + 1) > $nav['maxpage'] ) ? $nav['maxpage'] : $nav['page'] + 1 )."'>Következő</li> "."\n";
-
tob!as
tag
válasz
Brown ügynök #8338 üzenetére
van közöttük egy <p> tag, ami nem szabványos <li>-k között. Ha azt is <li>-be rakod, akkor jó lesz. Legalábbis asszem
-
Brown ügynök
senior tag
válasz
Brown ügynök #8337 üzenetére
$pager .= "<li value='".( ($nav['page'] + 1) > $nav['maxpage'] ? $nav['maxpage'] : $nav['page'] + 1 )."'>Következő</li> ";
-
Brown ügynök
senior tag
Hátha valaki tudja. A következő listaelem nem jelenik meg, illetve csak az értéke.
$pager = "<article id='pager'><li value='1'>Első</li> ";
$pager .= "<li value='".( ($nav['page'] > 1 ) ? $nav['page'] - 1 : 1 )."'>Előző</li> ";
$pager .= "<p class='paginator'>".$nav['page']."/".$nav['maxpage']."</p> ";
$pager .= "<li value='".( ($nav['page'] + 1) > $nav['maxpage'] ) ? $nav['maxpage'] : $nav['page'] + 1 ."'>Következő</li> ";
$pager .= "<li value='".($nav['maxpage'])."'>Utolsó</li></article> "; -
PonPon
senior tag
valaki tudna nekem segíteni priviben. Életemben nem foglalkoztam php-val. csak egy szöveget kellene módosítani egy egyszerű kis oldalon...
köszi!
-
válasz
Speeedfire #8332 üzenetére
Ez is egy svn.
-
válasz
Tele von Zsinór #8330 üzenetére
Szia!
Közben rájöttem mi volt a gond! Feleslegesen utána meghívtam mégegyszer a View::factory() metódust, ami össze vissza dobálta a hibákat
-
válasz
Tele von Zsinór #8327 üzenetére
Köszi!
Ez volt a nagy problémám! Öngól
-
Tele von Zsinór
őstag
Ezt keresed esetleg?
foreach ($data[0] as $k => $v) {
View::bind_global($k, $v);
}Tipp: legközelebb ne var_dump(), hanem var_export() kimenetét másold, az valid php kódot generál, azaz más csak copypasteli és rögtön kísérletezhet.
És egy cseppet meglepődtem, mikor a pastebin mysql syntax errorral fogadott
Aposztróf van a user-agentemben, ezek meg escapelés nélkül rakták querybe.
-
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem. Több órája szenvedek ezzel így megkérdem. Szeretném kinyerni adatbázisból a meta adatokat és automatizáltan létrehozni a globális változót - templatnek, de sehogy nem akar összejönni - már eléggé irritál a probléma.
1. kinyertem a tömböt ami így néz ki: [link]
A kérdés adott, foreach (?) -csel hogyan tudnám létrehozni a globális változóim. Lényegébe minden egyes változóhoz a View::bind_global('valami', 'érték'); metódust kéne lefuttatni. Kohana fw.
Valami egyszerű megoldásra tippelek, de most nem akar beugrani - sok szenvedés után pláne!
Köszönöm!
mobal,
-
válasz
Speeedfire #8324 üzenetére
Erről fut egy projektünk, szóval nem az Szabolcs!
[link] bal felső sarok: "Subversion or Git Hosting Only (Free), A free, commercial quality, private repository with unlimited users, 1GB storage and the world's best features."
-
válasz
Speeedfire #8317 üzenetére
Bonyolult? [link], a föld legegyszerűbb dolga
. Ezt melegen ajánlom ha SVN ha nem a legjobb.
-
PazsitZ
addikt
válasz
Speeedfire #8320 üzenetére
svn szerintem azért egyszerűbb, a gitben a local-remote repok - branch-ekkel meg lehet azért kavarodni szerintem, persze normál egyszerű használatnál nem, de komolyabb művelet esetén igen.
Win alá konkrétan a tortoiseSVN-el van tapasztalatom, ez nagyon jó jobbklik menübe beépülő cucc.
Git-et még csak linux alatt próbáltam.A netbeans támogatja mindkettőt, a 7.0 verzió óta tovább fejlesztették és új feature-ök is jöttek úgy rémlik.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Tele von Zsinór #8318 üzenetére
Van win és linux alkalmazás is hozzá? Vagy össze lehet kötni a netbeans-el?
-
ArchElf
addikt
válasz
Tele von Zsinór #8318 üzenetére
SVN ugyanez (Visual SVN Server ingyenes szerveroldalra, Tortoise meg ingyenes kliensoldalra) svn kliens parancssorban összedobható, utána már csak kell neki egy scheduled task
AE
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Speeedfire #8317 üzenetére
A git viszonylag egyszerűen összerakható és használható, a legalapabb dolgokat egy óra kísérletezéssel simán megtanulod annyira, hogy ne legyen probléma később. És áldás tud lenni egy verziókövető, egyszemélyes projekteknél is.
-
válasz
Speeedfire #8315 üzenetére
1 db svn server nem lenne jó neked? vagy dropbox?
-
Speeedfire
félisten
Programot/protokollt keresnék olyanra, hogy lehessen linux szerveren, linuxos/windowsos programokkal szinronizálni mappákat/projekteket.
Az rsyncet már néztem, de win alatt elég gyatra a támogatása. Netbeans-es beépülő is okés lenne. -
Sziasztok!
Kohanával foglalkoznék komolyabban. ORM -et adatbázisnál érdemes használni minden körülmények között, tehát "erőltetni"?
Köszi!
mobal,
-
sonar
addikt
Mit kellene változtatnom az alábbi a kódon, hogy ne ezt az üzenetet kapjam?:
PHP Fatal error: Only variables can be passed by reference
mssql_bind($proc,'@unitsn','1S7033W2DS4EDFG3',SQLVARCHAR); -
sonar
addikt
válasz
Brown ügynök #8308 üzenetére
Igen,
extension=php_mssql.dll -
sonar
addikt
válasz
Tele von Zsinór #8299 üzenetére
Megnéztem és ott van a dll, de az error.log szerint nem tudja betölteni.
PHP Warning: PHP Startup: Unable to load dynamic library 'E:\\www\\local\\php5\\ext\\php_mssql.dll' - The specified module could not be foundNézegettem a fórumokat nem egyedi a jelenség. Már beleraktam a Win\system32 -be is az ntwdblib.dll-et, de sehogy se akar összejönni.
Vkinek van rá vmi ötlete? -
jeszi
tag
Megvan!
Az NLS_LANG változó és a html kódolása a döntő.
Az NLS_LANG elvileg működik, ha putenv függvénnyel beteszem a php fájlba:
putenv("NLS_LANG=AMERICAN_AMERICA.UTF8");
Ehhez az is kell hogy a php.ini fájlban a safe_mode_allowed_env_vars változónál engedélyezve legyen ezen környezeti változó beállítása (ha üres az értéke, bármit beállíthatsz putenv-el)
+ ne legyen tiltólistán a safe_mode_protected_env_vars változónál.
Ezeket beállítottam, fel is szedi az adott php oldal a változót, lekérdeztem a phpinfo(INFO_ENVIRONMENT); függvénnyel, ennek ellenére nem jelentek meg helyesen a karakterek.
Globálisan is beállítottuk a szerveren, de nem hozott eredményt.Végül külön az apache webszerveren is beállítottam, így most már működik (/etc/apache2/envvars).
-
rt06
veterán
igen., lehet 3 egyenlosegjel (vagy annak tagadasa lehet a !==)
annyiban kulonbozik a rovidebb parjatol, hogy itt a tipus is szamit, vagyis mig a 0 == "0" feltetel igaz, addig a 0 === "0" mar nemez a te esetedben nem igazan okozhat problemat, optt kell ra figyelni, ahol egy fgv visszaadhat 0-t, mint szamot, es false, mint logikai erteket is (ilyen pl a preg_match, ami ha nincs egyezes 0-at ad vissza, mig ha hiba tortent, akkor false-t)
-
Zefír
őstag
válasz
Tele von Zsinór #8297 üzenetére
Köszi, már megvan, nem jól írtam be a kép nevét...
elfelejtettem, hogy közben átneveztem..
-
jeszi
tag
Sziasztok!
Segítsetek légyszi, pdo_oci.so modullal van gondom, nem tudok ékezetet megjeleníteni.
Szerver: Ubuntu 10.04.3 LTS
PHP verzió:
PHP 5.3.2-1ubuntu4.11 with Suhosin-Patch (cli) (built: Dec 13 2011 18:45:32)
Copyright (c) 1997-2009 The PHP Group
Zend Engine v2.3.0, Copyright (c) 1998-2010 Zend TechnologiesA pdo_oci.so modult oracle 10.2 instantclient használatával fordítottam.
A modullal oracle adatbázishoz kapcsolódok, melynek kódolása:
AMERICAN_AMERICA.UTF8--
Ha parancssorban beállítom ezt a változót:
export NLS_LANG="AMERICAN_AMERICA.UTF8"akkor utána a "php i.php" futtatásakor parancssorban jók az oracle adatbázisból lekérdezett értékek, vagyis megjelennek az ékezetek.
Ha viszont weben keresztül apache segítségével futtatom a php-t, akkor nincs ékezet, erre kellene megoldás.
i.php tartalma:
<html>
<head><meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset: AMERICAN_AMERICA.UTF8"/> </head>
<body>
<?php
putenv("NLS_LANG=AMERICAN_AMERICA.UTF8");
phpinfo(INFO_ENVIRONMENT);
ini_set('error_reporting', E_ALL);
error_reporting(E_ALL);
try {
charset=AMERICAN_AMERICA.UTF8','user','password');
$dbc = new PDO('oci:dbname=database;','user','password');
$sql = "SELECT * FROM ISCTEST";
foreach ($dbc->query($sql) as $row)
{
# print $row['ID'] .' - '. $row['NAME'] ;
print $row['COL1']; echo "<br>";
}
}
catch(PDOException $e)
{
echo $e->getMessage();
}
echo '<br>-----------<br>';
$dbc = null;
?>
</body>
</html> -
PazsitZ
addikt
A == automatikus változó cast-olással hasonlít össze, míg a === operátor mivel nem cast-ol, szigorúan típust és tartalmat is figyelembe véve.
[link] When converting to boolean, the following values are considered FALSE:
the boolean FALSE itself
the integer 0 (zero)
the float 0.0 (zero)
the empty string, and the string "0"
an array with zero elements
an object with zero member variables (PHP 4 only)
the special type NULL (including unset variables)
SimpleXML objects created from empty tagsJelen esetben viszont a connection vagy link id.-al vagy false-al tér vissza, tehát nem okozhat gondot, mint azt előttem is írták.
-
Tele von Zsinór
őstag
Számíthat, de itt nem emiatt kaptad a fehér oldalt.
Létezik === operátor.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 8 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 + Plus 512GB Dobozos 12 Hónap Garanciával
- Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Essential robotporszívó feltörlő 2db 1999 Ft
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
- Samsung Galaxy S21 Ultra , 12GB , 128 GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest