- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
Új hozzászólás Aktív témák
-
sztanozs
veterán
válasz fordfairlane #18401 üzenetére
Szerintem elég annyiszor leírni az utasítást, ahányszor végre kell hajtani. Nem kell itt ciklusokkal menőzni. Az Excel makró szerkesztő is így csinálja...
[ Szerkesztve ]
JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
krisz67
tag
Sziasztok!
Tudnátok nekem segíteni?
Egy edit.php.t szeretnék, ami segítségével, egy form ot kitöltve, és elküldve, feltöltené annak tartalmát a connect.php ba.pl:
edit.php
Felhasználónév: [__________]
Jelszó: [___________]
Hoszt: [___________]
stbMódosítás (gomb)
Csak ezt nbemtudom hogyan kellene beíratni a connect.php, megfelelő helyeire.
pl:
legyen
$post[felhasználónév]
$post[jelszó]
$post[hoszt]és akkor ebbe a változóba írná a formból, és aztán ezek a változok lennének beirva lentebb, ahol a csatlakozási adatokat kell megadni.
Lehet nembiztonságos, de nagyon szeretnék egy ilyent.
Leirnátok nekem, mégis hogyan kellene ezt?
Köszönöm!!
Üdvözlettel: Rapi Krisztián
-
GG888
senior tag
válasz krisz67 #18404 üzenetére
<form method="post" action="connect.php">
<input type="text" name="felhasznalonev" placeholder="Felhasználónév">
...
</form>connect:
$_POST['felhasznalonev']
-ként fogod tudni majd elérni.
De jó lenne ha validálnál, meg vizsgálnád miket küldenek át.Valami ilyesmit akartál? Vagy írjuk meg az egészet?
pcmodding.hu | PC MODDING | Minden, ami modding, verhetetlen árak.
-
krisz67
tag
Sikerül átadni a paramétereket, de:
ugye ez csak akkor működik nekem, legalábbis az én kódomban, hogy, csak ha a formtól kap adatokat akkor képes behelyettesíteni.
De nekem úgy kellene, hogy először alapból ugye tök üres a connect.php és ezt ugye feltölteném a edit.php val. Igen ám, de ezt elkellene mentenie a connect.php nak, a formtól kapott adatokat, véglg. Mert igy csak akkor működik a dolog ha először edit.php aztán config.php, de ugye a későbbi csatlakozáshoz elkell ezeket mentenie, nem bekérni mindig, érted? csak ezt most hirtelen nemvágom sajnaForráskódjaim: (kérlek segíts kijavítani meg először a formot ellenőrizni is kellene, azt sem vágom, nagyon szépen köszönöm): viszont akkor igy a action üresen marad, nem?
edit.php<?php
//Ellenörzés helye és elküldés
?>
<!DOCTYPE html>
<html>
<head>
<title>Kapcsolódási adatok szerkesztése</title>
</head>
<body>
<form method="post" action="connect.php">
<table>
<tr>
<td><input type="text" name="host" placeholder="Hoszt"></td>
</tr>
<tr>
<td><input type="text" name="username" placeholder="Felhasználónév"></td>
</tr>
<tr>
<td><input type="password" name="password" placeholder="Jelszó"></td>
</tr>
<tr>
<td><input type="text" name="dbname" placeholder="Adatbázis név"></td>
</tr>
<tr>
<td><input type="text" name="tablename" placeholder="Tábla név"></td>
</tr>
<tr>
<td><input type="submit" value="Mentés" name="save"></td>
</tr>
</table>
</form>
</html>config.php
<?php
$SETTINGS["host"] = $_POST['host'];
$SETTINGS["username"] = $_POST['username'];
$SETTINGS["password"] = $_POST['password'];
$SETTINGS["dbname"] = $_POST['dbname'];
$SETTINGS["tablename"] = $_POST['tablename'];
/* Connect to MySQL */
$connection = mysql_connect($SETTINGS["host"], $SETTINGS["username"], $SETTINGS["password"]) or die ('Unable to connect to MySQL server.<br ><br >Please make sure your MySQL login details are correct.');
$db = mysql_select_db($SETTINGS["dbname"], $connection) or die ('request "Unable to select database."');
?>Köszönöm szépen a segítséged!!
-
fordfairlane
veterán
válasz krisz67 #18407 üzenetére
Szerintem egyszerűbb lenne, hogyha leírnád emberi nyelven, hogy mit akarsz, mert az edit.php feltölti a connect.php-t, a form. php meg feltölti a connect.php hiányzó részeit, ez első ránézésre úgy rossz, ahogy van. Az egész koncepciót hibásnak érzem.
Szóval a kérdés, mit szeretnél megvalósítani? Miért akarsz egy formon keresztül adatbázishozzáférési adatokat bekérni?
x gon' give it to ya
-
krisz67
tag
válasz fordfairlane #18408 üzenetére
Megpróbálom elmagyarázni:
Elméletben:Olyan edit.php-t szeretnék, amivel szerkeszteni lehet a config.php-t (amit ugye a login, register használ magának, behív) és azért kell az edit.php, mert azzal akarnám szerkeszteni a config php adatait.
Mert igy nemkellene a config.php-t mindig ha valami változás van, feltölteni újra, hanem csak megnyitnám böngészőböl, az edit.php-t az meg feltölteni a configot. És ezzel később is módosítható.Biztonság része, attol most tekintsük el.
A kód az lehet hibás, nem vagyok profi PHP-s.
-
fordfairlane
veterán
válasz fordfairlane #18408 üzenetére
Egyébként elöljáróban annyit, hogyha formról kérsz be adatokat, azok is csak addig hozzáférhetőek, amíg az adott php script amelyik paraméterként megkapta őket, le nem fut. Ha ezeket az adatokat más scriptekben is használni akarod, akkor valahol el kell őket tárolnod. Például eltárolhatod a munkamenetben (session), vagy fájlban vagy adatbázisban. Az utóbbi kettő viszont már felveti az konkurens hozzáférés problémáját is, tehát akkor már kell autentikáció, satöbbi.
x gon' give it to ya
-
-
krisz67
tag
válasz fordfairlane #18411 üzenetére
Hátsz nemtom :/
Akkor maradjon inkább a kézzel töltöm fel opció? És akkor a fomr meg kukaÜdvözlettel: Rapi Krisztián
-
fordfairlane
veterán
válasz krisz67 #18412 üzenetére
Szerintem munkamenetbe mentsd el. A munkamenetbe mentett adatok megmaradnak egészen addig, amíg a böngésző be nem zárul.
A munkamenet használata nagyon zanzásítva a következő:
Minden oldalon el kell indítani a PHP beépített munkamenet-kezelőjét. Ez ha nem automatikus, már pedig alapból nem szokott, akkor minden oldal futtatását egy
session_start();
-tal kell indítani. Ezután a PHP scripted hozzáfér egy $_SESSION nevű tömbhöz. Ezt a tömböt úgy használhatod, mint egy szimpla assszociatív PHP arrayt-t. Tehát mondjuk beleírod azt, hogy
$_SESSION["felhasznalonev"] = $_POST["felhasznalonev"];
Egy másik PHP script elején kiadod a session_start()-ot, utána máris ellenőrizheted, hogy a $_SESSION-ben benne vannak-e a szükséges adatok. Ha nincsenek, akkor át lehet irányítani az adatbekérő-formra.
[ Szerkesztve ]
x gon' give it to ya
-
fordfairlane
veterán
-
krisz67
tag
válasz fordfairlane #18413 üzenetére
De ígyis többször kell feltölteni a config.php-t, nem?
Mert ha véget ér a session, akkor oda a kapcsolódási adatok is, nem?
És aztán pedig ujra bekell kérnije. Vagy valahol a szerveren van, és akkor több napig, hétig él?Bocsi csak ezt a részét nemvágom
kösziÜdvözlettel: Rapi Krisztián
-
sztanozs
veterán
válasz krisz67 #18415 üzenetére
Kérdés, hogy mire kellenek a kapcsolódási adatok. Felhasználónkét változhat a szerver, vagy az adatbázis? Vagy csak a felhasználónevet és jelszót kell bekérni? Miért nem lehet egyszer megadni (vagy miért nem paraméterezett, ha szeretnéd a felhasználónevet vagy jelszót beilleszteni a connection string-be).
JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
fordfairlane
veterán
válasz krisz67 #18415 üzenetére
A munkamenet két részből áll. A kliens kap egy munkamenet-azonosítót, amit aztán valamiféle cookieban tárol le. A szerveroldalon ugyanezen azonosító alatt vannak a $_SESSION-ba belerakott adatok.
A munkamenet addig él, amíg vagy a kliens- vagy a szerveroldalon nem tűnik el a kettő közül valamelyik.
A kliensen egy cookie sokmindentől eltűnhet. Az ún. session cookie olyan, ami nem kap lejárati dátumot. Ezek azok a cookiek, amiket a böngésző a RAM-ban tárol, és amelyek a böngésző bezárásakor törlődnek. Be lehet állítani, hogy a PHP session-kezelője olyan cookiet küldjön a böngészőnek, amely permanensen tárolódik a böngészőben, ameddig a lejárati dátum le nem jár, de ehhez emlékeim szerint a php.ini-hez kell tudni hozzáférni. Persze ha a böngészőben törlöd a cookiekat, akkor is elveszik a dolog.
A szerveren a PHP session kezelőben van egy szemétgyűjtő-eljárás. Ez a hosszú ideje inaktív munkamenet-bejegyzéseket törli. Itt is lehet lejárati dátumot adni, hogy mik azok, amik kimehetnek a szemétbe.
Igen, ezek közül bármelyik eltűnik, onnantól kezdve elvesznek a munkamenetben tárolt adatok, és ezeket újra fel kell vinni. Ezeket a lejárati dátumokat kezelni kell tudni.
Egy valamit nem értek. Többször írtál php fájl-írásról. Nem tudom, miféle elképzelés van emögött, de ez semmiféle védelmet nem nyújt. Abban a pillanatban, amint a config.php-ban fizikailag beleíródnak a kapcsolódáshoz szükséges adatok, mindenki hozzáférhet az adatbázishoz, aki ismeri az oldal url-jét. Teljesen mindegy, hogy hogyan írod felül. FTP fájlfeltöltéssel, SSH-val, egyik php átírja a másik php-t a kiszolgálón stb... A webkiszolgálók így működnek. A php script könyvtár osztott erőforrás. Minden változás az össze kliensnél jelentkezik. Ezért nem értem, miért akarsz te php scripteket felülírni. Ez nem járható út. Nincs olyan, hogy php scripteket írsz felül X gépről egy webkiszolgálón, úgy, hogy másnál nem lesz látható ez a változtatás.
[ Szerkesztve ]
x gon' give it to ya
-
krisz67
tag
válasz fordfairlane #18417 üzenetére
Köszönöm szépen! Akkor ezt inkább ráhagyom, s kézzel viszem fel a connect adatokat.
Volna viszont egy második, kérdésem/kérésem:Valaki tudna nekem segíteni, ezt kijavítani:
silentkiller.uw.huAkad pár gond, de nemtudok rájönni a nyitjukra:
pl:
- a ha hibás az user/mail akkor azokat egymás mellé írja ki a hibaüziket.
- ha nem is létezik, akkor meg azt hibásan, fenn irja ki, de azt is mellé kéne ugyanúgy
- belépés után látható tartalmat, hogyan tudom áthelyezni az oldal közepére a content div be?
a folytatáshoz jelentkezz be helyére? Mert igy ha belépek alá írja egyből a kijelentkezés gomb alá a Belépés utáni tartalmat, de ugy meg eltolja az egész oldaltTeszt account:
Email: demo1@demo.com
Jelszó: passcuccos: [link]
A maga a stíluslap, meg az oldal saját kreálmány, viszont a "login " része az már bemásolt,sajna, tudom ez nem jo megoldás.
Köszi ha valaki segít
-
SUPREME7
addikt
válasz krisz67 #18418 üzenetére
Bár nekem sem sok közöm van a "webfejlesztéshez" csak hobbikókányoló vagyok, de erről eszembe jutott, hogy mikor elkezdtem tanulgatni akkor én is miket ollóztam össze innen-onnan Kegyetlen.
http://data.hu/get/9866952/php.rar
Szimplán amit el akarsz rejteni azt tedd:
<?php if(isset($_SESSION['user_info']) && is_array($_SESSION['user_info'])) { ?>
A fenti feltétel azt jelenti, hogy "HA BE VAN JELENTKEZVE"
Akkor ezt a szöveget látja<?php }else{ ?>
HA NINCS akkor pedig ezt.
<?php } ?>
[ Szerkesztve ]
-
krisz67
tag
válasz SUPREME7 #18421 üzenetére
Uhh, megvan. Köszönöm szépen neked, de kajak.
Sajna muszály ollózni a PHP részét, mert suliban már idén év elejétől kellet volna tanulni, de erre csak HTML + CSS volt
Védett oldalt hogyan tudok látrehozni? cookie vizsgálatot kell berakni az ellejére, if isset?
[ Szerkesztve ]
-
krisz67
tag
válasz krisz67 #18422 üzenetére
pl: profil.php
<?php
$errmsg_arr = array();
$errmsg_arr[] = 'A folytatáshoz jelentkezz be!';
$errflag = true;
if($errflag) {
$_SESSION['LoginForm'] = $errmsg_arr;
session_write_close();
header("location: index.php");
exit();
};
?>És aztán kell még átmenteni valami PHP kódot, vagy csak a HTMl részét, de viszont így a védett rész, látható mindig, mert ugye ha nincs benne a php kód, vagy az elején úgyis egyből átírányítja a főoldalra, hiába nyitja meg valaki a profil.php-t?
-
MarKoo
addikt
Keresek olyan embert, aki el tudna nekem vállalni egy munkát. Egy olyan php oldalra lenne szükségem, ami boltok neveit, nyitvatartási idejét, jellegét, minimális rendelési összegét, kiszállítási díjat stb. stb. tartalmazza.
Ezeket a boltokat random sorrendben dobja fel, lehessen szűrni a jellegére, és még 1-2 dologra. Ha már nincs nyitva, szürküljön el az a sor.Nagy vonalakban erről lenne szó, természetesen nem ingyen gondoltam, cserébe "gyors", precíz munka az elvárás.
https://tabla.hu/ - Minden ami tábla.
-
Lacee1986
senior tag
Sziasztok!
Milyen frameworköt ajánlanátok kezdésnek? Nézegetem a Symphony-t, a Laravel-t és a Zend-et de nem tudok dönteni.
4 éve használok PHP-t és van Zend Certificate-em, csak gyakorlatom nincs semmilyen frameworkel.
[ Szerkesztve ]
-
fordfairlane
veterán
válasz Lacee1986 #18426 üzenetére
Csak a Symfony2-t ismerem, de szerintem ez a legjobb választás. Több komponensét is fel lehet használni később nem Symfony alapú projektek esetében, jól átgondolt, és összerakott. Nem mellesleg sokan ismerik, van róla szakirodalom, ami szintén nem hátrány.
x gon' give it to ya
-
disy68
aktív tag
-
Lacee1986
senior tag
válasz fordfairlane #18427 üzenetére
Köszi mindkettőtöknek a választ. Ma nézegettem a Symfony-t, de rápillantok akkor a Silex-re is. Ez elég egyszerűnek tűnik így első ránézésre.
-
Mr Dini
addikt
Sziasztok!
Szeretném valahogy megkerülni a same origin policy-t. Erre azt találtam ki, hogy pl egy php szkriptet hívok meg a saját oldalamon, pl így:
domaincímem.com/iframe.php?url=https://google.com
És ha meglátogatom, akkor az url= mögötti url iframe-ben jöjjön be. Így elvileg le tudom kérni az oldalak forráskódját.
Rögtön a php-ra gondoltam, de olyan régen csináltam ilyesmit, hogy nem is tudom, h hogy kezdjek hozzá...
Tudnátok segíteni?
Köszi!
[ Szerkesztve ]
Minden egér szereti a sajtot... Kivéve a Logitech G305.
-
alitak
senior tag
Hi, Codeigniterben kérnék segítséget, hátha van itt pár kolléga nagyobb tapasztalattal. Szeretném az Ion_auth lib-et használni. CI alatt elvileg van lehetőség, hogy komplett libet, amiben van controller/model/view/... az apppath/third_party mappába tegyem. Ezt a readme is írja. Bemásoltam, a lib-et be is tudom ezzel tölteni:
$this->load->add_package_path(APPPATH . 'third_party/ion_auth/')->library('ion_auth');
Viszont a controllert, amiben meg van írva csomó minden, nem tudom hívni. Én rontok el valamit, vagy controllert csak az apppath/controllers-ből lehet hívni?Nec arte, nec marte | használt hardverek jó áron: http://goo.gl/lUwLkw
-
Mr Dini
addikt
válasz disy68 #18432 üzenetére
Köszi!
Kipróbáltam, megy királyul. Viszont van még egy problémám. Mégpedig az, hogy a weboldal, amit szeretnék feldolgozni, mindig a lekérést indító eszköz ip címével generálja a linkeket... Így kliensoldalt használhatatlan az oldal egy része.
Erre van valami megoldás?
-
Mr Dini
addikt
válasz SUPREME7 #18434 üzenetére
Nem. Konkrétan arról lenne szó, hogy filmek stream url-jét parsolnám ki mindenféle videómegosztó tárhelyről. Viszont például a CloudZilla olyan direkt linket generál, mely iphez kötött. Így ha a php-t futtató szerver kéri le, akkor az ő ipjére lesz korlátozva a link elérése...
-
disy68
aktív tag
válasz Mr Dini #18435 üzenetére
Amennyire tudom ez így nem megoldható. A szerver a http hívás fogadása előtt tcp protokoll használatával végez egy handshake-et a klienssel, amibe nem fogsz tudni belenyúlni, így nem tudnád a kliens IP-jét átadni a szerver IP-je helyett.
A megoldás az lenne, hogy kliens oldalra költözne az url feloldó, de az meg a böngészős biztonsági korlátok miatt nem menne Javascript-tel, max böngészőkiegészítő formájában.
Amúgy a CloudZilla mellett van még sok oldal, ha ez az IP korlát ilyen egyedi, akkor hagyd csak ki ;-)
“Yeah, well, you know, that’s just, like, your opinion, man.” — The Dude
-
Mr Dini
addikt
válasz disy68 #18436 üzenetére
Igen, sajnos gondoltam, hogy ez lesz a vége...
Sajnálom, mert mobilon pedig vígan tudom nézni a streameket...
De szerintem annyira nem "okosak" a tárhelyek, hogy még a handshake-t is figyelembe vegyék (bár majd ránézek developer konzolból, meg curl-lal)...
Egyébként az ip-t sem lehet valahogyan módosítani a php lekérésnél? Bár tudom, ez hülye kérdés, amire sejtem is a választ...
A CloudZilla pl egy nagyon jó tár, mert nem tömöríti agyon a streamek minőségét. De az a legkevesebb, hogy a CZ nem menne, de sajnos a legtöbb tár ip szerint szolgálja ki a klienseket...
@mobal
A proxyra már én is gondoltam, de a helyzet az, hogy az otthoni feltöltésem elég siralmas házi hostingnak, így bérelek egy tárhelyet, domainnel, meg ftp-vel, amin nincs hozzáférésem egy apache-hoz pl...
-------
Sajnálom, mert szerintem jó lett volna egy webapp, ami simán, reklám nélkül képes lett volna magyar filmek lejátszására.Minden egér szereti a sajtot... Kivéve a Logitech G305.
-
MODERÁTOR
válasz Mr Dini #18438 üzenetére
Az ip címed módosíthatod, bár php-ból nem fogod tudni de akkor szimplán nem kapsz válasz - vagyis kapsz csak másik címre. Ha proxy-n keresztül tudnád csinálni akkor egyszerű lenne. Tárhelyeden van lehetőség php cli futtatására?
"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
-
Mr Dini
addikt
Mobilixcloud.
A legalapabb csomag. Eddig csak JS kódok tesztelésére&fájlmegosztásra használtam, arra elég volt.
De ha cli php-vel meg lehetne csinálni, akkor felrakom a dedikált szerveremre a php-t, meg egy apacheot, veszek egy domaint, ráirányítom, majd ráteszek egy cloudflare-t.
Root alap!
-
MODERÁTOR
válasz Mr Dini #18442 üzenetére
Ja most esett le a lényeg. Szerintem nem fog menni. Ha csak nem jössz rá, hogy mi alapján van generálva a link. Ha valami droidos cuccon akarod nézni akkor én ott csinálnám meg az alkalmazást inkább, vagy Netflix!
"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
-
Mr Dini
addikt
A fenének kellett ez a cors, meg same origin policy!
Alapvetően telefonra készítettem a cuccot, pure JS-ben és (mivel ott nincs cors) működik is.
Nade gondoltam, hogy a végeredményt megosztom másokkal is, ehhez készítettem egy (szerintem) egész szépre sikerült weboldalt, majd beágyaztam a logikát, azaz a js kódot. Aztán jött a feketeleves, amikor megpróbáltam tesztelni. Merthogy csak azonos domainről tudok tartalmat lekérni...
Ekkor próbálkoztam xhr helyett jQuery-vel lekérni a dolgokat, de a drágalátos böngésző bácsi közbeszólt...
Aztán próbáltam headert küldeni egy (POST) kéréssel, amiben az Origin-t, illetve az Access control allow origin-t módosítottam, de semmi változás...
Aztán jött a php-s ötlet, ami szintén befuccsolt, mert működne, de nem kliensoldalt.
Szóval én is úgy gondolom, hogy ezt max úgy lehetne megoldani, hogy leszedem a szerverre a streamet és onnan streamelem tovább, vagy proxyzok a szerverre minden klienssel. Nade mindkettőhöz rengeteg sávszél. kell, ami sok száz user kiszolgálásánál nem valami kézenfekvő, elegáns megoldás szerintem.
Sajnálom, mert a JS olyan szempontból jó lett volna, hogy szinte mindenen fut, ahol van böngésző.
Amúgy tervben van egy java app és esetleg egy python app is belőle, de ez lett volna a fentiek alapján a legjobb és legegyszerűbb megoldás.
Ps: ha esetleg valaki tud valami más client side megoldást erre, akkor az mindenképp értesítsen püben! Köszi!
-
RaPiDsHaRe
aktív tag
Hello!
Véleményeteket kérném. Mennyire lehet ez igaz? Szerintetek 2 hét alatt (nulláról, más programozói nyelvek ismerete nélkül), mennyire lehet megtanulni php-ban fejleszteni. A végén már rendesen fejleszt is benne az ember, munkahelyen.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz RaPiDsHaRe #18446 üzenetére
PHP egy szkript nyelv. Könnyen el lehet sajátítani. Két hét alatt lehetséges, hogy összehozol benne valamit - de szerintem semmi komoly. Már lassan 6 éve foglalkozom vele és még számomra is van benne újdonság.
-
cidalain
veterán
válasz RaPiDsHaRe #18446 üzenetére
Szoval kb olyan a kerdes, mintha bolti eladot akarnal 2 het alatt vakbelmutetre kikepezni 2 het alatt... Szerintem nem lesz valami produktiv az ember 2 het utan.
De persze el fog tudni potyogni, csak minden feladat 80%-at a google-ozes fogja kitenni. Szerintem.>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<
-
PumpkinSeed
addikt
válasz RaPiDsHaRe #18449 üzenetére
Ez ilyen "én vagyok a jani mert 2 hét alatt tanultam meg ezt meg ezt" duma. Attól, hogy valaki meg tud írni valamit amit úgy ahogy működik nem jelenti azt, hogy tud is benne programozni. Illetve az, hogy tudja használni a ciklusokat nem jelenti azt, hogy tud programozni. A nyelveknek amúgy is vannak sajátosságai, amiket csak tapasztalat alapján lehet megtanulni.
"Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsőként fogja meglátni benne a fény felvillanását." - Kán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest