Új hozzászólás Aktív témák
-
cidalain
veterán
válasz
fordfairlane #17597 üzenetére
hát dehogyisnem.
1 út x idő alatt => azaz átlagban x idő alatt tehető meg -
don_peter
senior tag
válasz
MineFox54 #17596 üzenetére
A távolságot kell osztani idővel, akkor megkapod az időt levetítve a távolságra.
Tehát, ha 1200m-ert tettél meg 60mp-alatt, akkor az 20m/s sebességet jelent.
Ha az átlagot akarod folyamatosan mérni, akkor mintákat kell vegyél időközönként és azokat letárolva és átlagolni.
Ez utóbbi akkor működhet, ha élő kapcsolatban akarod mérni a sebességet.
Minden másra az első a nyerő... -
MineFox54
őstag
Rájöttem, hogy ez nem az amit akartam. Ki kell számolnom egy átlag időt, perc/km.(nem fordítva)
van egy $tav, meg egy $ido(ez másodpercben van) változóm. Ebből kéne kiszámolni ezt az átlag időt.Pl.
$tav = 5; // 5 km
$ido = 3600; // 3600 sec, 1 h
$atlag = floor($ido/$tav/60); //ez rossz képlet, ezt kéne kijavítani
echo "átlag". $atlag .": "$ido % 60"; //ez is rossz -
MineFox54
őstag
válasz
PumpkinSeed #17594 üzenetére
-
MineFox54
őstag
Sziasztok!
Meg kéne oldani, hogy:
van két változóm, $a, $b. Ezzel kéne csinálni valami hasonlót:
$a= 5;
$b= 367;
echo "".$b/$a.":" . $b % $a . "";viszont, úgy kéne, hogy az első osztás mindenképpen egész értéket adjon vissza, tehát dobja el a tizedesjegyeket. Ezt hogy lehetne megoldani?
-
don_peter
senior tag
Uraim, 2napja a Wamp szerverem elkezdett vacakolni.
Most már valamiért csak az Everything feliratot és a HDD útvonalakat, mappákat mutatja.
Az ikon azt mutatja, hogy működik az Apache szerver, de még sem jó valami.Apache error log ezt írja: (WampServer Version 2.5)
[Wed Jun 17 16:00:52.614779 2015] [mpm_winnt:notice] [pid 2772:tid 304] AH00354: Child: Starting 64 worker threads.
Nem igazán értem miért nem működik.
Tudnátok segíteni?
Előre is köszi.. -
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Sk8erPeter #17588 üzenetére
És én mindig tök hálás vagyok ám a reklámért
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
fordfairlane #17589 üzenetére
Oszd meg majd a szerzőkkel is, hátha átemelik.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
#68216320 #17587 üzenetére
Hát igen, az az egyik példa phpMyAdmin-alternatívának, úgy tudom, a phpMyAdmin egyáltalán nem működik MySQLi-kiterjesztés nélkül (pl. PDO-val).
Igazából ha korábban MySQLi-t használtál, akkor nem szabad, hogy nagy érvágás legyen átállni PDO-ra. A PDO-nak más szintaktikája van, szerintem egy fokkal könnyebben használható (számomra legalábbis jobban "kézreáll" az API), a prepared statementeknél használhatóak nevesített placeholderek (érdemes használnod, nem pedig a MySQLi-ből megszokott kérdőjeleket, persze ezek is működnek, sőt, van olyan eset, amikor pont erre van szükség (pl. amikor dinamikusan állít össze az ember egy előkészített utasítást)), és egyéb előnyei is vannak, valószínűleg nem lesz túl sok problémád az átállással.
Szoktam linkelgetni a topicban Tele von Zsinór kolléga PDO-val kapcsolatos cikkét, fusd át, mert igazából minden lényeges dolog benne van az elinduláshoz (pl. ami fontos, hogy a kapcsolat inicializálásakor a karakterkódolást kapásból UTF-8-ra állítja, ÉS hiba esetén exceptionök dobására utasítja a PDO-t). -
törölt tag
válasz
fordfairlane #17582 üzenetére
Phpmyadmin is a mysqli-t hianyolja.
-
Zedz
addikt
válasz
fordfairlane #17582 üzenetére
+1 a PDO-nak.
-
fordfairlane
veterán
válasz
#68216320 #17580 üzenetére
Sok framework meg CMS használja a PDO-t, ezért a PDO jelenlétének esélye elég nagy. Kábé 5-6 éve nem használok más DB API-t. Nem is értem, mások miért foglalkoznak még ezekkel a mysql* meg mysqli* könyvtárakkal. Persze a mysql régről maradhatott, de a mysqli-re, mint vendor specifikus könyvtárra nincs igazán indok.
-
törölt tag
válasz
fordfairlane #17578 üzenetére
-
Zedz
addikt
válasz
#68216320 #17577 üzenetére
Csak mysql_ támogatott? Nem vagyok nagy PHP guru, de ha jól tudom ez már nem támogatott dolog, így ha saját szakállra dolgozol azon a tárhelyen, szerintem keress másikat. Miért fontos, hogy mind a kettő támogatva legyen?
-
törölt tag
Belefutottam egy olyan problémába, hogy egy speckó tárhelyen csak mysql_ függvények vannak, a mysqli nem támogatott. Szeretnék viszont olyan kódot írni, ami mysqli és mysql_ támogatott tárhelyen is fut. Van valami osztály amivel kiválthatom, hogy ne 2 verziót kelljen készítenem belőle?
-
fordfairlane
veterán
válasz
Flashback #17562 üzenetére
1. Alapból a böngésző locale beállítása a domináns
2. Esetleg a geoip által megadott ország nyelve
3. Ha az oldalon van nyelvválasztási lehetőség, és a felhasználó kiválasztott egy másik nyelvet, akkor az felülírhatja az automatikus érzékelést. Cookieban le lehet tárolni a böngészőben, hogy milyen nyelvet választott magának a felhasználó. -
sztanozs
veterán
válasz
Peter Kiss #17547 üzenetére
A hash titkosítás, egyirányú.
-
válasz
Sk8erPeter #17570 üzenetére
Vagy ez.
(errenemgondoltam!)
-
válasz
Sk8erPeter #17570 üzenetére
Ez király! Köszönöm!
-
cidalain
veterán
süti kizárt, azt töröltem.
egyébként nem titok az EHF TV-ről van szó, UPC-sként sosem fogok tudni Digisporton klubkézilabdát nézni, EHF TV-n meg csak az nézheti élőben a meccset amelyik országban nem közvetítik élőben. Nem mellesleg az itteni stream nem 50×100 pixeles, és nincs benne béna magyar műsorvezetés, szóval még élvezném is. a böngészőnyelv tippet köszi, következő szezonban kipróbálom.(#17570) Sk8erPeter: Neked is köszi.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
cidalain #17568 üzenetére
Pedig ebben semmi misztikus nincs, többek közt az Accept-Language fejlécből megállapíthatóak a böngésző nyelvi beállításai - a böngésző ugyanis elküldi a szervernek, hogy a felhasználó - a beállítások szerint - melyik nyelvet preferálja, illetve mely további nyelveket kívánja elfogadni a kliens (ami a böngésző):
http://www.w3.org/International/questions/qa-accept-lang-localesAztán persze a szerver azt kezd ezzel az információval, amit akar - például ignorálhatja, vagy épp ennek felhasználásával állapítja meg az épp megjelenítendő nyelvet.
PHP esetén az Accept-Language fejléchez a $_SERVER['HTTP_ACCEPT_LANGUAGE'] változón keresztül férsz hozzá.
-
cidalain
veterán
Ha ez még így menne.
Múltkor akartam sportot nézni élőben, erre kiírta hogy itt nem lehet közvetítési jogi izék miatt. felmásztam egy usa proxyra, hogy majd azon keresztül, erre bakker akkor is azt látta hogy magyar vagyok. Ezután direkt rámentem erre, brazil proxy, és szintén magyar voltam. Nem tudtam átverni az oldalt, valahonnan mindig tudta hogy magyar vagyok, akkor is ha a proxy miatt az IP-m nem volt magyar.
Ezt mondja meg valaki hogy csinálják. Kiveszik az infót az OP rendszerből? Vagy mi? -
válasz
Flashback #17562 üzenetére
Én a következőképpen csinálnám:
- Meghatároznám, hogy az ip cím hova tartozik. Külföldi-e vagy nem. Erre van jó cuccok, de nem tökéletes tudtommal egyik sem.
- Eltárolnám ezt az infót, de nem az URL-ben. Mondjuk session/cookie-ban.
- Utána vizsgálnám mi a helyzet. Első körben a session/cookie-t utána pedig az ip-t.
- A fordítást beleraknám olyan fájlba, ami egy tömböt ad vissza, és kicserélném a megfelelő helyen. Pl. a következő módon, ami visszaadja egy logika alá a megfelelőt:
L("string to translate");
Ez így jó?
mobal,
-
-
Lecs@
addikt
Üdv ! Vizálló változat is várható ? Beneveznék egyre.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
Sk8erPeter #17557 üzenetére
Meg, konkrétan utasítás blokkonként kikommenteztem és valahonnan az sql tábla id mezője AI-ban van és negatív értéket kapott ezért szállt el az egész.
-
-
Multilang weboldalt építek. PHP-ban egy változóval egyszerűen megvalósítható tudom, de van valami egyszerűbb módja?
-
biker
nagyúr
szóval sql-t azért nem akartam bkurálni, mert ez a kedves előző fejlesztő nagyon gálánsan mindent megold egy this find all féle megoldással, hozzá csapva az összes kapcsolódó táblát, aztán a generált tömbön végigsétál.
Ha elkezdem átírni, mi az ami valóban kell abból a bi nagy tömből, akkor kereshetem, hol mit használ belőle.
Node elindultam ezen az úton, mire rájöttem, hogy tényleg át kell írni, mert rohadtul nem is a ratings táblából lopja az adatokat mikor lekérdezi, ellenben ide ír mikor értékelsz, ugyanis triggerrel avg-t számol egyből a files tábla rating mezőt upgradelve, mikor új értékelés kerül be, így kiszámolható lenne az avg rating, de közben ott a kiszámolt avg rating a másik táblában is.
Most vagy hozzácsapom a modelben a rating táblát, vagy átírom a triggert úgy, hogy mikor értékel, akkor ezek átlagát is írja be a filehoz
-
-
biker
nagyúr
Sokszor meg lettem már róva itt, hogy nem a legegyszerűbb, legjobb megoldásokat alkalmazom, és most is elgondolkoztam, hátha van erre is "jobb" megoldás:
Van egy nagy tömb, benne értékelések több féle képpen (több elv alapján) ezek össz átlaga és rész átlaga is kellene.
A sok kis értékelés össz átlagát relatíve jól ki tudja számolni, mivel a fő értékelések átlaga eddig is megvolt.
De az al értékelések, szempontok szerint, 6 féle szempont van, és mind a 6-nak kell az átlaga amiket a userek adtak
ezeket így adja vissza:
$totalratings[0]['Rating']['rated1'];
(a 0-1-2-3-4 tömb elemek a userek által leadott Ratingek, a rated1 az 1-es szempont)
a 0-1-2-3-4.....n elemek átlaga a rated1-re kiszámolható-e bejárás NÉLKÜL ?
vagy csak a bejárás, összeadás, osztás játszik? -
DNReNTi
őstag
válasz
Peter Kiss #17547 üzenetére
Jogos.
-
MineFox54
őstag
Sziasztok!
PHP-ben szeretnék SHA256-ba hashelni egy jelszót, de mindig a változó nevét hasheli
$mypassword = hash('SHA256', $mypassword);
Mit csináljak?
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
DNReNTi #17542 üzenetére
Na mármost tegnap megvettem végre a tárhelyparkos domain+ tárhelyet és ott is összesz**ta magát. Most már mindent kipróbáltam, de nem értem mi a baja. Nem tudom mi a baja. Lehet, hogy valami a kódban van, de akkor meg nem értem lokálisan miért megy teljesen probléma nélkül... Mondanám, hogy használtam verziókezelőt, de annyira régen volt már az, hogy az otthoni szerveren is fullosan ment, hogy nincs kedvem visszakeresni.
-
DNReNTi
őstag
válasz
PumpkinSeed #17541 üzenetére
Lehet hülyeséget írok, de nem lehet hogy esetleg a virtual host van elkúrva azért hasal el a require?
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
PumpkinSeed #17540 üzenetére
A require nem tetszik neki. Valamiért nem veszi be azt, ahogy linkelem neki, amiket eddig próbáltam:
"./../php/view.php"
"php/view.php"
"../php/view.php"
dirname(__FILE__)."/php/view.php"Ahogy az admin felület alól működik az egész (az admin.php a turtle-ban van):
"./../php/view.php"A fájlrendszer fentvan a githubon.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
Sk8erPeter #17538 üzenetére
Itt fent van minden kód a phpinfo-t pedig linkelték az előbb, persze github-on az usbw-s contact van megadva.
-
cidalain
veterán
válasz
Sk8erPeter #17538 üzenetére
ja, ott van neki a new mysqli....
de az előbb azt írta az admin meg megy neki, és ugyanezt használja kapcsolódáshoz
phpinfo - mert én is nehezen vettem észre csak -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
PumpkinSeed #17537 üzenetére
Mi van a /php/controller.php fájl 19. sorában? Ott csatlakozol az adatbázishoz, vagy mi történik?
Fel tudsz amúgy dobni egy phpinfo-t az oldaladra?
"Amúgy miért működik a JS rendellenesen azért mert ez nem jó?"
Be sem töltődik a teljes dokumentum, 500 Internal Server Error van 1,1 perc után (durva timeout), az okozhat ilyet, például ha a dokumentum "ready" eventjének elsülése hatására futna le a JavaScript-kódod. -
PumpkinSeed
addikt
válasz
DNReNTi #17535 üzenetére
Hát talán, de még reménykedek, talán újra telepítem az apache minden szutykát. Amúgy miért működik a JS rendellenesen azért mert ez nem jó? Csak mert a menü height értéke nem változik a kódban foglaltak alapján.
(#17536) cidalain
Így se működik./******/
Amúgy ugyanitt az admin felület gond nélkül megy amely ugyan azt az osztályt használja az adatbázis csatlakozásra és adatbázis lekérdezésre.
-
cidalain
veterán
válasz
PumpkinSeed #17534 üzenetére
Talan host problema lesz. Mintha kapasbol a connect nem menne.
Talalkoztam olyannal hogy a localhost nem akart menni. Probald ki a 127.0.0.1-gyel.
Ilyenkor franc se tudja miert a helyi oprendszerben hianyzik a localhost bejegyzes, vagy hibas. -
DNReNTi
őstag
válasz
PumpkinSeed #17528 üzenetére
Ha más nem, írj bele egy faék file szintű log-ot, azzal determinálhatod hol dobja le a láncot.
-
cidalain
veterán
válasz
PumpkinSeed #17530 üzenetére
PHP verzioja a szerveren?
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
fordfairlane #17531 üzenetére
Igen, de felhúztam 3000-re és ugyan úgy vártam a végtelenségig. Nem értem, hogy miért ennyire lassú, mikor lokálisan teljesen oké minden.
-
fordfairlane
veterán
válasz
PumpkinSeed #17530 üzenetére
"Loaded Configuration File /etc/php5/apache2/php.ini "
"max_execution_time 30"
Nem jó helyen állítod be a max futási időt. Látszik, hogy a default 30 sec-en van.
-
válasz
PumpkinSeed #17528 üzenetére
Milyen szerver ez pontosan?
-
PumpkinSeed
addikt
Erre nem tud valaki valamit? Az a baj itt, hogy lokálisan minden probléma nélkül tökéletesen fut, de amint felteszem a szerveremre vége és az apache error.log csak ennyit dob hibának.
-
Zedz
addikt
válasz
Sk8erPeter #17525 üzenetére
"nem is csak alapvető dolgokra!"
Én eddig még nem használtam ki a teljes erejét, így nem mertem állítani, hogy ez jó mindenre.
De ha igen, akkor öröm és boldogság.
Sőt, még egy kicsit fényezve a VS-t, nemrég még Node.js támogatást is kapott.
-
válasz
Sk8erPeter #17525 üzenetére
Tök ugyan az mint a Professional.
PHP-val sincs semmi bajom. Egyszerűen más világ, sőt nem merem kijelenteni, hogy pl. az ASP.NET gyorsabb mint a PHP.
Múltkor csináltam egy ilyen alap PHP alkalmazást, saját kútfő, névterek, error konvertálás kivételekké, composer autoload stb... és meglepően élvezetes volt!
Szerk.: Van ám egy ilyen is!
-
Sk8erPeter
nagyúr
Hoppá, tényleg, teljesen igazad van, a Visual Studio Community tök ingyenes, tegnap megfeledkeztem róla, ráadásul a fejlesztők többségének elegendő is ez az ingyenes változat (nem is csak alapvető dolgokra!).
(#17523) mobal:
PHP után főleg megváltás. -
Zedz
addikt
válasz
Sk8erPeter #17520 üzenetére
VS Community is ingyenes, és igazából szerintem elég az alapvető dolgokra.
Amúgy komolyabb fejlesztések alatt +1 az IDE-knek. Én is egy ideig Sublime Texteztem, de aztán rájöttem, hogy mennyivel egyszerűbb ha nem szopatom magam egy nagyobb projekt alatt.
-
válasz
Sk8erPeter #17522 üzenetére
Ja. MVVM pörög. Atom. Egyre jobban szeretem
-
válasz
Sk8erPeter #17520 üzenetére
Visual Studio az számomra olyan ami mindent tud, és "példát mutat". Persze kinek a pap, kinek a paplan.
-
Sk8erPeter
nagyúr
"beleszocializálódtam a Visual Studioóba, más már azután "szar". No offense
"
Na ezzel az állítással nem tudok vitatkozni.Gyorsan meg lehet szokni a jót, a gyorsat. Egyébként az Eclipse és NetBeans egyáltalán nem tökéletesek, sőt, például a Visual Studio kategóriáján belül sokkal jobb és sokkal gyorsabb, de előbbiek előnye, hogy ingyenesek (persze nyilván E.-ben és NB.-ben C#-támogatás nincs, Visual Studióban meg nincs Java-támogatás, de érted
).
(#17517) biker:
Hát ez bizony ilyen ("szörnyű"), hogy meg kell szokni, hogy másik szoftverben nagy eséllyel máshol vannak a dóóógok...
Amúgy nem akarlak én meggyőzni semmiről, de ebben a topicban már nem is tudom, hányszor szenvedtél azzal, hogy próbálsz echózni, loggolni, kísérletezgetni, másképpen futtatni, átmenetileg sorokat kikommentezni, ahelyett, hogy debuggolnál. Tök mindegy, mit használsz a célra, de nem árt megtanulnod az előnyeit, egyszer melós lehet, de aztán rengeteg időt spórolhatsz vele. -
biker
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #17516 üzenetére
azért a coda kicsit több, mint "síma szövegszerkesztő"
ok, debugolni nem tud, de lefuttatja a php-t, van benne saját ftp kliens, amivel a mentés után auto publish feltölti az új fileokat, szinkronizál a serverrel, saját terminállal ssh-zni lehet a serverre, saját mysq kliens felcsatlakozik a hoston lévő sql-re, és nem kell phpmyadminnal ba...akodni, van teljes site autocomplete, nem csak fileon belül, és sorolhatnám a pregreplace kulcsokkal "jokerezve", code folding, stb
próbáltam már az eclipset, netbeanst, mind csalódás volt, kerestem a jó kis funkciókat, amiket itt megszoktam, és sorra hiányzott, vagy olyan nyakatekert eldugott helyen volt, hogy szörnyű -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
fordfairlane #17513 üzenetére
Hát ez elég furcsa, hogy a munkahelyen nem IDE-ket használtok, hanem szövegszerkesztőket.
"Két kollégám használ Netbeanst, és ők sokat szidják a lassúsága miatt"
A sok fájlművelet miatt komoly szűk keresztmetszet tud lenni a HDD - ahogy az Eclipse-nél is. Persze sok munkahelyen nem adnak sajnos SSD-ket a fejlesztők "alá". Meg persze számít szerintem a JVM miatti relatív lassúság is. Ettől függetlenül nem kell mai szemmel komoly erőgépnek tekinthető konfiguráció - de mondom, tényleg nem bánik kíméletesen az erőforrásokkal, sima szövegszerkesztőnél viszont mindenképp SOKKAL hatékonyabb fejlesztést tesz lehetővé - ez mondjuk nem is kérdés, ezért furcsállom, hogy nem IDE-ket használtok egy munkahelyen, ahol kifejezetten a fejlesztés van a középpontban. (Ha nem bírná a céges gép, hogy IDE-t használok, komolyan, saját laptopomon nyomnám a fejlesztést bent is (pedig az én laptopom sem mondható egy erőgépnek, de néha tapasztalt röccenésen kívül bírja az iramot), hacsak céges policy nincs, ami ezt nem engedi.)És nem hiányzik nektek a tisztességes refaktorálási lehetőség, a runtime kódanalizálás, gyorssegítség a hibák kijavítására, számtalan kódírást gyorsító feature, az annotált kommentek alapján történő dokumentáció-tippek és igazából minden olyan, amit egy IDE nyújt, de egy szövegszerkesztő nem? Hát hogyan fordulhat az elő?
Kódírást gyorsító szolgáltatások nyilván sok sima szövegszerkesztőben is léteznek, de ezek legtöbbször nem gondolkodnak normálisan "projektszinten", vagy csak részleges támogatást nyújtanak (pl. valamilyen módon van lehetőség fájlok logikai összeszervezésére, egyfajta projektnézetre, de az alapján sokszor csak részleges kódkiegészítési lehetőségek vannak, valahol korlátokba lehet ütközni, legalábbis én ezt tapasztaltam, pedig sokat kipróbáltam).
Igazából annyi plusz feature van egy IDE-ben egy szövegszerkesztőhöz képest, hogy nem is érdemes végigmenni rajta... de hogy nélküle miért jó fejleszteni, azt nem értem.Konkrétan egyébként milyen szövegszerkesztőket használtok?
-
fordfairlane
veterán
válasz
Sk8erPeter #17512 üzenetére
...nem beszélve arról, hogy normális fejlesztőkörnyezetben az ember úgyis IDE-t használ.
Nem feltétlen. Nálunk inkább text-editorok vannak. Két kollégám használ Netbeanst, és ők sokat szidják a lassúsága miatt, pedig tisztességes munkaállomásokon dolgoznak, nem notebookon. A code elemzés az, ami hiányzik csak, és amihez grep-elni kell, de más funkciói nem igazán. Verziókezelés, tesztfuttatás konzolon megy.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Tehát azért szenvedsz, azért nem tudsz debuggolni (lévén, hogy csak egy szövegszerkesztőt használsz (amiért amúgy fizettél), nem egy IDE-t), és azért nem tudsz rengeteg egyéb műveletet elvégezni, olyanokat, amiket egy IDE nyújt (tehát ha feltételezünk egy normális fejlesztői környezetet), hogy ne terhelje a gépedet? Nem tom, nekem ezek az érvek viccesek, amikor valaki ezen spórol, miközben lóvéért fejleszt, és a saját munkaideje saját magának kerül pénzbe (pl. ha egyéni vállalkozó vagy). Csak mert ugye léteznek ugye olyan alternatívák is, amik egy fillérbe sem kerülnek, és integrált fejlesztőkörnyezetek, mint például az Eclipse vagy a NetBeans - igen, ezek nem kíméletesek az erőforrásokkal, de működnek, gyorsítják a fejlesztést, ingyenesek, tudsz bennük PHP-kódot debuggolni (ezzel a ráfordítandó munkaóráid számát adott esetben jelentősen csökkentve = profit).
(#17511) fordfairlane:
Ebben tökéletesen igazad van, de általában ezek a műveletek kellőképpen felhasználóbarát módon vannak megoldva egy IDE-ben, nem beszélve arról, hogy normális fejlesztőkörnyezetben az ember úgyis IDE-t használ. Persze akár más kliens is lehet, ami a műveletet felhasználóbaráttá teszi.Itt említ lehetőségeket.
-
fordfairlane
veterán
válasz
Sk8erPeter #17507 üzenetére
PHP debughoz sem kell IDE, elég egy Xdebug meg egy debugkliens.
-
biker
nagyúr
válasz
azért használja azt, mert 49USD és nem 200EUR
és nem terheli szarrá a gépet, ahogy a kolléga mondta -
Sk8erPeter
nagyúr
Ja, lehet, hogy az Xcode-ra, nem vágom.
(Sorry, nem szimpatizálok az Apple-cuccok agyatlanul túlárazott jellegével, meg a hozzá kapcsolódó sznob kultúrával.
)
A PhpStorm szerintem is jó, meg úgy általában a JetBrains-cuccok (pl. Python-fejlesztéshez a PyCharm is nagyon bejött, korábban az Eclipse PyDev pluginjét használtam, de a PyCharmban fejlesztés sokkal jobbnak és pörgősebbnek bizonyult; Java-fejlesztéshez az IntelliJ IDEA-val még nincs érdemi tapasztalatom, de azt is nagyon dicsérik).
-
válasz
Mac alapvetően jó. PhpStorm alapvetően kjó. A kettő rossz együtt nem lehet. Szerintem amire te gondolsz az amúgy az Xcode? Code az ja...
-
Sk8erPeter
nagyúr
-
válasz
Sk8erPeter #17498 üzenetére
Macesek nagy sztárolt idéje a PhpStorm ugye?
-
MineFox54
őstag
Tudom, eretnek dolog több kérdést futtatni egyszerre, de most így alakult.Egy mysql lekérdezés eredményeit hogy lehet összeadni?Asszem megoldottam sorry.
Tehát SELECT osszeadando FROM tabla WHERE username = $username vagy valami ilyesmi, és az eredményeket összeadom. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
cidalain #17502 üzenetére
Szerk.:
(#17499) MineFox54:
Most látom a szerkesztés után írott szövegedet."én abban kézzel be tudom állítani az útvonalat"
Úgy érted, szeretnél egy űrlapot, azon szeretnél két mezőt kiindulási ponthoz és célponthoz, és úgy szeretnéd működtetni az egészet? Mert akkor módosítja a dolgot, ez esetben Google Maps API-ra lehet szükséged, de simán JavaScript elég hozzá, nem kell PHP.
Szóval ha jól értem, kb. azt akarod, hogy a Google Maps weboldalán (https://www.google.hu/maps) látható működést átültesd a sajátodra.A hivatalos példák hasznodra lehetnek:
https://developers.google.com/maps/documentation/javascript/examples/Szükséges lesz viszont JavaScript-tudás.
-
cidalain
veterán
válasz
MineFox54 #17497 üzenetére
ilyenre gondolsz:
https://www.google.hu/maps/dir/Szent+István+út+23,+Győr,+9021/Petőfi+Sándor+sugárút+3,+Szegedehhez nem kell ész mostanában. összecseszed a linket valami űrlap alapján, és rázúdítod a google maps-ra.. 98%-ban jól működik. (a maradék 2% térképhiba, pl ha x városban van Kölcsey Ferenc utca, mellette 5-10 km-re megy Y városban is van, de ott csak Kölcsey néven van a térképen, és te X város Kölcsey utcát keresed akkor az utca szoros egyezése miatt Y város Kölcsey utcára fog vinni.)
kellett nekem litániát írni, megelőztek
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Apple iPhone Xr 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / 100% AKKU / 12 hónap jótállással!
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Trident Z RGB 6600MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest