- 200 milliárd dollárt önt a memóriagyártásba a Micron
- Elképesztő mértékben tömörítenék be a nagy nyelvi modelleket
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Everest / AIDA64 topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- 3DMark (2013) eredmények
- CPU léghűtés kibeszélő
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fujifilm X
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Taci
addikt
válasz
SUPREME7 #20606 üzenetére
Köszönöm, hogy rámutattatok erre, sok mindent kiderült a válaszokból, pl. az is, hogy nagyon rossz sorokban néztem a header tartalmát. De kerestem YT-videót, és már látom, mit néztem be.
Valóban 301 Moved Permanently.
Arra gondoltam, akkor a lenti/fenti (ki-hogy nézi) szrkiptbe (testIfValidURL) raknék egy olyan részt, hogy vizsgálná a header-ben, hogy ha át van irányítva, akkor mit csináljon.
Valahogy így:if (stripos($headers[0],"301") || stripos($headers[0],"302")){
//
}
Pár kérdés ide:
1) Az úgy látom kb. fix, hogy az első elemet [0] jó ha vizsgálom, így megkaphatom a result code-ot. (Ez ugye ha jól látom, asszociatív tömbnél is [0], tehát rakhatom aget_headers($url, 1)
-be az "1"-et, így is a [0] fogja a státusz sorát azonosítani?2) A "200 OK" az adott. A 301 után mindig Moved Permanently van, vagy néha más is? (pl. Redirect) Elég így vizsgálnom, ahogy fent van, simán csak a 301-re? (Bár itt elég egyértelműen fogalmaz: [link] Na de már nem törlöm ki ezt a pontot.)
3) Ahogy látom, a 302 is átirányítás, csak más fajta. Vizsgáljam ezt is, ki tudja, hátha egyszer pont ezen "akadna fent"?
Arra gondoltam, ha azt találja, hogy át van irányítva (301 vagy 302), akkor vizsgálja meg a header-ben lévő Location alatt lévő linket.
Pl. a töltöttkáposztásnál ez van benne:
Location: https://www.szeretlekmagyarorszag.hu/rokaland/ime-a-tokeletes-toltott-kaposzta-receptje/ (a félkövérben változott)És ha ott 200 OK van a headerben, akkor végülis sikeres a teszt.
Ezt az ellenőrzést kicsit trükkösebb volt, de végül úgy sikerült, hogy így hívom meg:get_headers($url, 1)
Tehát beletéve az 1-est, és így asszociatív tömböt ad vissza. Aztán azt is láttam, hogy a "Location" kell nekem, abban van, hogy hova irányít. De pl. a káposztásnál 2 eleme is van, szóval azt is vizsgálnom kell, ha több van benne.
Mert pl. amire elsőre irányít ($headers['Location'][0]), annak a végén nincs "/", a másiknak meg ($headers['Location'][1]) van. És az első újra 301, ami átdob a másodikra, és az végül már 200 OK.Szóval körülményesen, de meg lehet oldani.
Jól csinálom így? Vagy van egyszerűbb módja?Köszi az iránymutatást.
-
Taci
addikt
válasz
SUPREME7 #20511 üzenetére
Közben találtam más kódolással is forrásfájlt, a logban egyből szemet szúrt a sok kérdőjel:
ISO-8859-2
Kell még számítanom másféle kódolásra is? Mert akkor úgy készítem fel a szkriptet.Amit találtam róla:
Megszületett az ISO-8859-1 (más néven Latin-1) karakterkészlet, amely a magyar nyelvből az ő és ű betűket nem tartalmazza, így alkalmatlan magyar szöveg ábrázolására. Megszületett az ISO-8859-2 (Latin-2), amely az összes magyar ékezetet tartalmazza, tehát lényegesen jobb, de a magyar tipográfiának megfelelő nagykötőjel és idézőjelek, valamint sok egyéb fontos szimbólum ebből is hiányzik. Születtek egyéb ISO-8859 kódlapok, a DOS által használt kódlapok (cp437, cp850, cp852 stb.), a Windows karakterkészletei (Windows-1250, Windows-1252 stb.) és sok-sok egyéb is.Ez alapján számítanom kell rá, hogy más is fel fog még bukkanni.
Az angolszász, majd az európai országokból kiindulva az ASCII után először az úgynevezett Latin-1 kódolás terjedt el, ami tartalmazza az összes angol nyelvhez szükséges betűt, illetve számos európai nyelv betűit, de például a magyar „ő” és „ű” betűket nem (ezek helyett – helytelenül – gyakran használják a hullámos illetve a kalapos betűket: û ô vagy õ). Magyarhoz lehet azonban a Latin-2 (közép-európai) kódolást is használni, ami ismeri az ő és ű betűinket, de nem ismer más fontos betűket, például a cirill, görög, vagy például az örmény, indiai, arab és héber betűket, a kínai írásjegyeket és a japán kanákat. A Unicode és az UTF-8 kódolás egyszerre támogatja mindezen karakterek megjelenítését, és így minden nyelv egységes kódolást tud használni, megelőzve a betűk nem tervezett „átalakulását”.
Ezek alapján akkor talán az
UTF-8
és azISO-8859-2
. Vagy van olyan "bátor" magyar oldal, aki bepróbálkozik a Latin-1-gyel?ISO-8859-1
(gyakran használják a hullámos illetve a kalapos betűket: û ô vagy õ --> Láttam már ilyeneket.)Még valami más esetleg? (Notepad pl. UTF-16-ba is enged menteni.)
Inkább leprogramozom most, mintsem később (újra) meglepjen.@Mike: Köszönöm, ezt nem is néztem, de UTF-8-on van, most ellenőriztem gyorsan.
Köszi!
-
Taci
addikt
válasz
SUPREME7 #20509 üzenetére
Ah, ez volt a megoldás, igazad van.
$return_keywords = mb_convert_encoding($return_keywords, "UTF-8");
De nem is értem, mert az összes forrásfájl headerjében ott van, hogy
<meta charset="utf-8">
Szóval így ez a kód UTF-8-ról UTF-8-ra alakít, nem?
Vagy jelen esetben lehet, hogy "elrontott UTF-8-ról" "jó UTF-8-ra". Bármit is jelentsen ez.Köszönöm a türelmeteket és a segítségeteket, és elnézést a sok-sok bejegyzésért.
Köszönöm! -
coco2
őstag
válasz
SUPREME7 #20466 üzenetére
Nem találtam lehetőséget ezekre:
-Bináris file letöltés változóba. Csak filesystem-en keresztüli példákat találtam. Nem tudom azokat használni. Változóba kell a bináris tartalom.
-Teljes header visszaadása string / array formában. Nekem a header-ben csomagolt változók jönnek vissza. Azokra szükségem van.
-
DS39
nagyúr
válasz
SUPREME7 #19150 üzenetére
ezt a részét "kijátszottam" ezzel a JavaScripttel:
function changePage() {
if (self.parent.frames.length != 0) {
self.parent.location=document.location;
}
}
changePage();így átirányít, és az url is rendesen látszik (+ reklám csík nuku):
http://users.atw.hu/<regisztrált_azonosító>/index.php?id=7és ha megnézem az oldal forrását így nincs iframe-ben sem.
-
válasz
SUPREME7 #18619 üzenetére
köszönöm, ezt megpróbálom.
Közben lenne még egy kérdésem
Van pár POST metódusom.if (isset($_POST['akarmi']))
{
bla,bla,bla;
}
<form method="post">
<button name="akarmi">akarmi</button>
</form>ez szépen működik is. Gondoltam kicsi dizájnt adok a dolognak, és rajtoltam gombokat. Ígyhát a button sort kicseréltem erre:
<input type="image" name="akarmi" src="./img/image.png" value="Submit" />
A kép szuperül megjelenik, csak nem csinál semmit.
Miért bénáztam el? -
válasz
SUPREME7 #18434 üzenetére
Nem. Konkrétan arról lenne szó, hogy filmek stream url-jét parsolnám ki mindenféle videómegosztó tárhelyről. Viszont például a CloudZilla olyan direkt linket generál, mely iphez kötött. Így ha a php-t futtató szerver kéri le, akkor az ő ipjére lesz korlátozva a link elérése...
-
krisz67
tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- PlayStation 3
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- OTP Bank topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Suzuki topik
- Béta iOS-t használók topikja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G6: i7-8G I 16GB I 256-512 SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD / MT I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged