- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED monitor topik
- Milyen egeret válasszak?
- Apple MacBook
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
-
PROHARDVER!
Philips LCD és LED TV-k téma összefoglalója
Új hozzászólás Aktív témák
-
wolfman
veterán
Philips tévémre (55pfl8008) a telóm youtube videóit nem tudom kiküldeni, egy ismerősömnél viszont egy samu tv-n működött. Itthon haver telója kitudja nyomni a telója youtube-ját a tévére énmeg nem.
Mi lehet a baj? -
hedgehog
senior tag
válasz
zell01 #14645 üzenetére
A gyorsaság egy érdekes kérdés, mert azt sosem értettem, miért tesznek egy tévébe jóval gyengébb hardvert, mint egy közepes telefonba... a 7181-ben 1,5 GB RAM van, ami azért eléggé alsó határ, rendszerindítás+Kodi után 350MB szokott szabadon lenni. Ez elég ahhoz, hogy normálisan működjön minden, de azért néha van 1-2 mp várakozási idő az alkalmazások indításánál.
Hidegrestartra nekem csak a fentebb írt kártyaproblémám miatt van néha szükség (amikor elfelejti a kódolást valami, és kódolt adásnak írja az előfizetett csatornáimat is), mással nem szokott probléma lenni. Vagyis szerintem a hidegrestart ritka dolog. (persze függ attól is, mi minden van feltelepítve)
Van egyébként összehasonlítási alapom, mert a sógoromnak egy 50PUS6400-a van, ami csak kétmagos procit tartalmaz, a mienk 4magosához képest. Na ahhoz tényleg kell türelem, míg valami elindul rajta, szóval ahhoz képest a 7181 egy versenyautó -
hedgehog
senior tag
válasz
zell01 #14643 üzenetére
Szia, nekem ugyan 7181 van, de az különböző táblázatok szerint szoftveresen kb. ugyanaz mint a 6501.
Az Unknown sources valóban benne van a menüben már, vagyis tudsz feltelepíteni apkt.
Egy Kodit feltelepítve menne az Airplay (elvileg, de eszköz hiányában tesztelni nem tudom). A Kodi Movieshark kiegészítőjével valószínűleg a letöltés nélküli streamelés is menne, de abban végképp nincs tapasztalatom.
OScam ügyben teljesen homályban tapogatózom, sose tudtam mire valóMost így visszaolvasva látom, hogy nem vagyok túl meggyőző... a lényeg, hogy a fentiekről tudom, hogy van aki használja, bár nem feltétlenül androidos eszközön.
-
zell01
csendes tag
Üdv,
Én is nagyon szemezgetek ezzel a PUS6501 TV-vel...és komolyan érdekel, hogy eddig mi a globális tapasztalat, merthogy egyébként elsőre ár/érték arányban elég szimpi a készülék, nekem elfogadható az IPS képe is... csak a funkciókban kételkedek, hogy mi minden működhet a valóságban, milyen gyakran fagy le a TV, működik-e normálisan az EPG, timeshift, USB rögzítés, ilyenek....
Amúgy egész jól elbeszélgettem a médiában az egyik eladóval, aki pl. inkább próbált lebeszélni az android-os tv-kről, mert hogy elég sok bennük a bogár...
Ami számomra viszont fontos volna, hogy végre külső STB nélkül lehessen élvezni bizonyos műholdas finomságokat, és (elméletben) engedi mostmár a Philips is a külső (unknown source) APK-k telepítését is, de ettől függetlenül a médiás fickó szerint nem tud kommunikálni az DVB-S2 tunerrel egy OScam plugin, magyarán még ha települ is a progi a tv-re, nem lehet használni :/
Ja meg próbálta már valaki azt, hogy a gyakorlatban lehet-e torrent filmeket letöltés nélkül stream-elni? mert a youtube-on egy-két video alapján lehetséges, csak kérdés hogy mennyire stabil ez a dolog? meg mennyire működhet ilyen Airplay megoldás egy almás laptop meg a tv között? mert nem szívesen vennék smart tv-t ha ezek közül semmi sem működik normálisan, akkor maradunka jó öreg "dumb" FHD-nál.... és inkább veszek egy Wetek-et....
Köszi előre is -
oszy
veterán
Este kikapcsoltam a tv-t (PUS6501). Reggel lehúztam a hdd-t róla, majd kikapcsoltam és áramtalanítottam. Általában mindennap áramtalanítom egyébként. Ma bedugtam, vártam 1 percet, majd bekapcsoltam. Ekkor jött az érdekesség: fekete-fehér kép volt az összes tv csatornán. Találkozott már valaki ilyennel? Vagy mitől lehetett ez?
-
SANKADI
aktív tag
válasz
PiEm-14B #14631 üzenetére
Egérként működik az biztos, csak mutatónak hívja a használati:
"A mutató használata
A Smart TV kezdőlapjának megnyitásakor a mutató a TVképernyő
közepén látható.
Helyezze a hüvelykujját az OK gombra – anélkül, hogy
megnyomná –, és mozgassa csuklóból a távvezérlőt. A karját
nem kell mozgatnia hozzá. Ha elveszi az ujját az OK gombról, a
mutató az adott helyen marad. Ha visszateszi az ujját az OK
gombra, újra mozgathatja a távvezérlővel a mutatót.
Ha megnyomja valamelyik nyílgombot, a mutató eltűnik. A
mutató ismételt megjelenítéséhez helyezze a hüvelykujját az
OK gombra, és kicsit mozgassa meg a távvezérlőt.
Ha a mutatót egy hivatkozás fölé viszi . . .
1 - A mutató világítani kezd.
2 - Nyomja meg az OK gombot a hivatkozás megnyitásához."Csak én azt hittem ez a Philips TV-knél , legalábbis a középkategóriától, általánosságban használható, de fura hogy az enyémnél újabb kiadásúhoz már nem ez jár. Ez egyébként Rádiófrekvenciás és a TV panel tartalmazza, nem kell semmiféle külső kütyü. De ha rákeresek, szinte 100 %-ban az infrás távirányítót dobja fel, és csak külföldi oldalakon található ez. Jó lesz rá vigyázni ezek szerint. Persze az még lehet, hogy a TV ismeri, de nem adnak hozzá ilyet, szerintem ennek érdemes utána nézni.
-
hedgehog
senior tag
válasz
Sugi2009 #14634 üzenetére
Viszont lenne egy kérdésem is, hamár ugyanolyan tévénk van: milyen előfizetéssel használod? Nekem egy mindigtvextra-s kártya van benne conax modullal, és időnként valami megzavarodik benne, és hirtelen a kódolt (de az előfizetésemben szereplő) csatornákra kiírja, hogy Kódolt adás. Nálad volt már ilyen? (én ezért szoktam néha rebootolni, mert az megjavítja)
-
hedgehog
senior tag
válasz
Sugi2009 #14634 üzenetére
Attól függetlenül, hogy az "androidon kell memóriát felszabadítani" dolog tévhit (de ne kezdjünk ezen vitázni, fölösleges), a tévét hivatalosan csak egy módon tudod hidegújraindítani: kikapcsolod a távirányítóval, vársz míg kialszanak az ambilight-ledek, és kihúzod az áramból, pár másodperc után visszadugod.
Én a nem hivatalos megoldást használom, merthogy adb-n keresztül is lehet rebootolni, vagyis letöltöttem ezt, és a routeren fix-ip-re állítottam a tévét, vagyis ezen az adb-konzolon tudok kapcsolódni (első kapcsolódáskor rákérdez a tévé, hogy engeded-e), és ott kiadom a reboot parancsot.
-
Sugi2009
tag
Egy kérdés. Hogy resetelem a tv-t? H szabadítok fel memóriát? Tudjuk h androidrol van szó és azon kell..
-
tihi_
tag
Sziasztok!
Ha az Ambilight-ról és a 3D-ről nem szeretnénk lemondani, akkor 300E Ft alatti kategóriában a 48PUS7600 és a 49PUS7150 az, ami elérhető?MVA, 2 tuner, aktív 3D (eddig is ez volt, nem zavart) illetve IPS, 1 tuner, passzív 3D.
[link]Ha hasonló árban megvehető, melyiket érdemes választani?
Van, aki élőben összehasonlította a kettőt? -
PiEm-14B
csendes tag
válasz
hedgehog #14626 üzenetére
Ha beírod a végére a gúgliban, hogy site:hu, akkor csak itthon keres, de ahogy nézem jelenleg nem igazán kapható. Én nagyon szeretem, szerintem megéri külföldről megrendelni. Amúgy is kb. az áfa határérték alatt van, ráadásul most ugyanannyiért van eu raktáron is gearbesten.
Szóval TV-be dugva: Érdekes, mert USB módban hangerő, némítás, négy irányú gombok, power, option vissza mennek, de pl. a home nem, ami elég gáz. Egér szintén megy. Ha viszont megtanítjuk infrázni, akkor infrán megy a home, és ha megfordítjuk, akkor a qwerty billentyűzettel anélkül is lehet gépelni, hogy visszaváltanánk a távot USB módba (My Box gombbal). Szóval pici kompromisszummal elég jól kezelhető, pl. youtube appba és egyéb helyekre is lehet gépelni vele.
Ja, és legjobb tudomásom szerint az F10 Pro (kék-fekete színű) a jobb és drágább változat, amivel telefonálni is lehet, de az infrán nem tanítható, csak a "butább" F10 Deluxe (narancs-fekete színű) változat. Egyébként az még jó benne, hogy akkus és én kb. egy év alatt kétszer töltöttem, olyan jól bírja. Bár tény, hogy nem használom olyan rengeteget.
-
hedgehog
senior tag
Mondjuk ez nem válasz a fórumtárs kérdésére, mert ő az itthoni beszerzést preferálná, szóval írd még a végére, hogymondjuk "ár".
Szóval ahogy nézem, itt lehet kapni szép türkizben:
https://www.bestmarkt.hu/mele-f10-pro-voice-legeger-turkizzoldfekete-p343003De én inkább a gearbestet választanám, ahol ugyanezt kétharmadáron megkapod (22-24 usd általában az ára, ahogy elnézem)
-
lalyoska
tag
Sziasztok!
Tudnátok segíteni, hogy a 4101 modellnél hogyan lehet a csatornák sorrendjén módosítani, mert egyszerűen sehol sem találom...
Köszi! -
hedgehog
senior tag
-
PiEm-14B
csendes tag
Egyenként minden gomb megtanítható valamire, tehát nem kapsz egy full TV távot, de a legszükségesebb dolgok mennek. Attól is függ mire akarod használni. Beállítható rajta kikapcs, négy irányú nyilak + középen ok, hangerő fel/le, némítás, home gomb, menü gomb (settings), vissza gomb, ezek elég egyértelműek. Ezen felül négyre tudsz programozni valamit, az egér klikk, rewind, fast forward és a play. Ezek azok lehetnek, amiket akarsz, pl. Input, csatorna fel és le, valamint még egy.
Ha gondoljátok este megnézem kajálja-e a TV az USB-s vevő egységet.
-
törölt tag
válasz
wolfman #14618 üzenetére
Itt van az infó kicsit visszább lapozva ftc-től[link]: In 2011, Philips announced its intention to sell a majority stake in its HDTV business to TPV Technology.
In April 2012, all 3300 employees of Philips' TV division transferred to TP Vision, a joint venture 70% owned by TPV Technology, headquartered in Hong Kong, China and 30% by Royal Philips Electronics. Philips also receives royalties from TP Vision. In January 2014 Phillips transferred the remaining 30% equity interest. -
wolfman
veterán
Sziasztok!
Ambilight ledeket lehet javíttatni?
Valamint hallottam, hogy korábban a Philips eladta a kínaiaknak vagy hova a tévé konszernjét és már csak nevében az. Azt lehet tudni, hogy melyik kiadás volt még eredeti Philips és melyek az új tulajtól származó?
-
PiEm-14B
csendes tag
válasz
Sugi2009 #14615 üzenetére
Nézd meg, ha rádugsz egy USB-s egeret, akkor az megy-e. Ha igen, akkor menni fog a légegér is 99%. A Mele F10 Deluxe nekem nagyon bevált, de én nem a TV-hez használom. Az infrán tanítható, tehát pl. meg tudod csinálni, hogy TV gombot nyomva infrásan vezérled a TV-t, MyBox gombnyomás után, pedig USB-s vezeték nélküli légegérként/billentyűzetként használod a távot.
-
Sugi2009
tag
sziasztok! vetteem egy 49PUS7181es smart tv. egy vmit hianyolok. nem kaptam olyan tavkapcsolot ami tudna az air funkciot.. letezhet a philipsnek olyan tavvezerloje ami tudhatja? vennek csak nem tudom h hogy keressem. tud vki segiteni ez ugyben? talalltam a ofogason de nem tudom h mukodhet e az enyemmel.
-
pw12345
aktív tag
válasz
#94529552 #14613 üzenetére
Majd írok privátba, ha olyan kedvem lesz, ne te határozd meg! Üzletiben írok privátban, esetleg ismerősnek, havernak, TE nem tartozol ebbe a körbe egyelőre.
Te kérdezted a TV-met, had kérdezzem meg, NEKED milyen TV-d van, mert látom máshol ajánlasz LG-től Sony-ig mindent, vagy te TV szerelő vagy, esetleg tesztelő? -
törölt tag
válasz
pw12345 #14612 üzenetére
Rosszul látod. No offense, de azért csak olvass vissza egyesével, hogy milyen hsz-emre milyen litániákkal válaszoltál, és olyan egyéb dolgokról írtál, amiről nem is volt 1 árva szó se.
De nézze meg más is, mert én nem látok összefüggést. Továbbá a HUKK és HUKKLE is érthetelen volt, és gondolom nemcsak nekem. De hagyjuk annyiban, ez a topik nem arra való, hanem Philips tévéknek a fóruma.
Ha valami egyéb kérdésed lenne, akkor írj privátot, mert már sok lesz itt az offolás, amit amúgy illene "OFF"-ba tenni nemcsak nekem.
Én ezt itt lezártam, a többit privátban, ha kérhetlek. -
pw12345
aktív tag
válasz
#94529552 #14610 üzenetére
Te magyaráztál samsungosokról én meg válaszoltam, LG tulajokról van szó, nem a topikosokról.
Valamint TE írtál az 5000-es szériáról, íveltségről, szintén válasz.
VA/IPS panel véleményeket másoltam ide, mivel a korábbi hozzászólásokban erről volt szó.
A kókány antenna, meg Philips alatt is működhet, hátha valakinek jól jön.
De kezd olyan kép kialakulni bennem, hogy kóstolgatsz, ugye jól látom? -
törölt tag
-
pw12345
aktív tag
válasz
#94529552 #14605 üzenetére
Nem, az LG tulajok mondják
A Samu tulajok nem mérvadók, mert 6-8-10 éves készülékeik vannak: nem aktuális.
Ja látom:
"Nem ajánlott, mert nagy a megjelenítők elmosódása és mozgásfelbontásuk 300-350 sor."
De ez több, mint egy éves leírás, azóta lehetnek sokkal rosszabbak is!
Amúgy meg baromság, mert nem egységes még a paneltípusa sem az 5xxx-nek.
6600 felett ír jó képminőséget (az, az, amire nekem nem lesz cash-em), de majd körbenézek valamikor az áruházakban, bár az sem mérvadó, mert suttyó módon tudják beállítani a készülékeket, már amelyik be van kapcsolva. Szövegkép meg egyiken sincs és, abból derülne ki a lényeg.
Az íveltség nem zavarna, csak, hogy a semmire többel húznak le miatta.
Ajjaj, az LG, meg kapásból a garanciális ügyintézéssel kezdi, már bizalomgerjesztő
Beleolvastam a Sony topicba, ott meg egyiket sem ajánlják, illetve inkább a VA-s Panasonicot
"A fekete szintben, tehát a kontrasztban lényegesen jobb a VA panel. Az IPS-nek viszont a betekintési szöge általában jobb... Én azt mondom a kontraszt az fontosabb szempont az általános képminőségben."
"Nemrég láttam munkatársam LG (ips) tévéjét nagyjából besötétítve (nem tök sötét volt) de szörnyű volt ! Itt lehet azt mondani hogy ne a feketét nézzem meg ilyen dumák de egyszerűen annyira gyenge a kontraszt esti sötétebb körülmények közt ,hogy szinte minden élvezet elvész. Én nagyon örülök hogy va panel mellett döntöttem ( még ennek a kontrasztját is kicsit kevésnek érzem crt után ) mert ha egy ips kijelzős tévét este megláttam volna sírva fakadtam volna tuti! Persze akinek fontosabb a betekintési szög szíve joga de szerintem nem éri meg emiatt ips-t választani."
"Aki elégedett az IPS paneles TV-vel, annak még nem volt más készüléke és eleve nem szabad vele értekezni a TV-k képminőségét tekintve."
Tehát, Philips VA monitort kell venni, DVB-C SB-hez és kész a VA-s TV, vaaagy betörni a Philips üzembe, lenyúlni egy "tekercs" VA anyagot, átsunnyogni a TV üzembe és beszereltetni az IPS helyett
Egyébként ez a Philips TV ha húzza addig, mint a Funai már meg leszek vele elégedve, de az még sok év.LG-hez sufni DVB-T antenna:"Ha szerencséd van, akkor fogsz egy koaxkábelt, amin van dugó ami majd a tv-be megy.
A másik végén leszeded a szigetelést 80mm hosszan, az árnyékolást négy felé bontod, és összesodrod, majd 90°-ban kihajtod négy irányban. a középső eret is lecsupaszolod. Ezzel ha szerencséd van, foghatod az adásokat. Nálam működik két tv-n is."(#14606) bonat Az a gond, hogy a kép egy dolog, más dolog, hogy 2-3 év múlva megpusztul-e, emiatt nincs nyugodt alvás!
-
sitQ
csendes tag
Szia!
Teszteltem pár napot a youtube-ot én is. Tegnapelőtt volt egy szoftverfrissítés és azóta nekem is ezt csinálja a youtube. Egyet sem lehet megnézni rendesen, mert szaggat. Sőt, a vinyóról streamelt videók is ugyanúgy szaggatnak. A szoftverfrissítés előtt teljesen jó volt minden, a youtube is. Vissza lehet rakni valahogy az előző szoftvert?
-
pw12345
aktív tag
válasz
#94529552 #14603 üzenetére
Hihetetlennek tűnhet, de a TV-vel is szemben ülök, nem a kanyarban, az, hogy egy 170/160-as VA-val
30-40 fokkal eltérve ülsz a középtől még bőven belefér. Panelképnél nem putrinyi "nágy csáládból" vagy kocsmai meccs nézésből indulok ki, ahol a teraszon is fexenek a hányásukban, meg a fénycsőfoglalatról is lógnak az alkeszek..
Egyébként nekem monitornál is fontos a szög, mivel az ágyból is nézem, ezért van alatta egy forgó zsámoly.
Philips TV-m van TN-es (+Fujitsu TN-es féldög monitor), és jobb a TN képe, mint haver IPS LG-jének, mind TV, mind PC módban, csak hát miniatűr. De a következő, ha úgy alakul Samu lesz, mert, abban van PIP.
Tudom, hogy elképesztő, de, rokonnál, havernál, ismerősnél is van TV (megengedhetik maguknak 2016-ban, telik, na, futja rá, fene a jó dolgukat, némelyiknek még monitorja is van), olyan is, amit monitorként is használnak.
Így volt alkalmam tapasztalni a különböző készülékek minőségét. Most, amúgy is monitor/TV őrület van:
mindenki a másét vizsgálgatja.
Onnan is lehet látni melyik panel milyen, hogy a Samu ~80000-ig (5100-ig talán) PLS-t (IPS) használ, felette VA panelesek a készülékek, Sonynál úgy tudom hasonló a helyzet, bár van valami JDI (IPS) panel náluk. Ebből mindenki vonja le a konklúziót...
Az LG mind IPS, a drágábbak képe valamivel jobb, meg állítólag most az LG-k a legüzembiztosabbak.
Kettőt láttam visszavinni két ünnep közt, az okát persze nem tudom.
Philipsnél alsó kategóriában TN, felette IPS, állítólag az LG-ével egy szalagon készült panelek, de erre nem tennék komolyabb összeget. Csoda nem lenne, az LG kreálta az IPS-t, gondolom ők licencelik. Philips monitoroknál pedig VA, legalábbis, azoknál, amiket néztem. Nyilván, ami elmegy TV-be, a legtöbb droid úgyis csak a szolgáltatói SB képét nézi, azon is csak a Maunika show-t, az kevés egy monitorba, amin olvasni, rajzolni, dolgozni is fog.
Úgy volt, hogy lesz IGZO kijelző is, nem tudom végül lett-e belőle valami, Sharp TV-t sem nagyon látok mostanában:
prohardver.hu/tudastar/igzo_kijelzok_egyszeruen.html
Őszintén szólva a gagyi TV-k IPS képét jobbnak láttam, mint az LG-két, de a noname márkák, meg lehet nem bírják 2-3 évnél tovább. IPS-ből is van pár típus, gondolom nem mindegy melyiket szerelik a készülékbe: AH-IPS e-IPS H-IPS P-IPS S-IPS...
Azt mondják az AH-VA panel a legjobb, nem tudom van-e TV-kben egyáltalán. -
pw12345
aktív tag
válasz
#94529552 #14595 üzenetére
A Samsunggal inkább műszaki gondok vannak, ahogy hallom. A görbe kijelző meg egy parasztvakítás, hogy 15-20%-kal többet húzzanak le rólad, mert nem bírták egyenesre megcsinálni
UHD-re nem tudok mit mondani, lehet kevés benne a CPU, nekem jó az FHD is.(#14596) SANKADI Én meg elég sokaktól hallom, főleg, akik megvették az LG IPS-t, PC-n próbáltak böngészni, aztán megnézték egy VA Samsung képét. Egyébként a Philips monitorok is VA-k, vajon miért?
Csak, azok nem ezen a szalagon készülnek...
Ami mobilba elmegy TV-be nem biztos, főleg, hogy szerintem ócskább panelt használnak TV-hez, mivel a
tabletek képét nagyjából jónak látom, az LG TV-k képétől meg nem voltam elájulva, enyhén szólva.(#14600) Pumma Annyira nem rosszak, azok a szögek, főleg a TN-hez képest, amúgy meg nem az ajtóból , vagy a padlóról kell nézni a TV-t. IPS-nek teljesen jók (360/360
a betekintési szögei: minden szögből ugyanolyan elmosott a felirat. Elég sokan TV-znek sötétben, én pl. most is... TN panellel.
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- Politika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Robot fűnyírók
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- OLED monitor topik
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 4060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMTÁS! Dell Optiplex 7050 SFF asztali számítógép - i7 7700 16GB RAM 256 SSD Intel HD 630 Win10
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest