- Stratégiai partnerséget kötött a HPC-piacon a Fujitsu és az AMD
- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
- 240 Hz-et tud az MSI legfrissebb, szuper-ultraszéles gaming monitora
- Sarkköri terepbe olvadó kabátot öltött a Gigabyte Mini-ITX-es AMD alaplapja
- Számításokat is végző HBM memóriára szavazna a Samsung
- OLED TV topic
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Mini-ITX
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Stratégiai partnerséget kötött a HPC-piacon a Fujitsu és az AMD
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Már nem fut a régebbi Windowsokon a legújabb Steam kliens
- Milyen monitort vegyek?
-
PROHARDVER!
Philips LCD és LED TV-k téma összefoglalója
Új hozzászólás Aktív témák
-
pw12345
aktív tag
válasz #94529552 #14603 üzenetére
Hihetetlennek tűnhet, de a TV-vel is szemben ülök, nem a kanyarban, az, hogy egy 170/160-as VA-val
30-40 fokkal eltérve ülsz a középtől még bőven belefér. Panelképnél nem putrinyi "nágy csáládból" vagy kocsmai meccs nézésből indulok ki, ahol a teraszon is fexenek a hányásukban, meg a fénycsőfoglalatról is lógnak az alkeszek..
Egyébként nekem monitornál is fontos a szög, mivel az ágyból is nézem, ezért van alatta egy forgó zsámoly.
Philips TV-m van TN-es (+Fujitsu TN-es féldög monitor), és jobb a TN képe, mint haver IPS LG-jének, mind TV, mind PC módban, csak hát miniatűr. De a következő, ha úgy alakul Samu lesz, mert, abban van PIP.
Tudom, hogy elképesztő, de, rokonnál, havernál, ismerősnél is van TV (megengedhetik maguknak 2016-ban, telik, na, futja rá, fene a jó dolgukat, némelyiknek még monitorja is van), olyan is, amit monitorként is használnak.
Így volt alkalmam tapasztalni a különböző készülékek minőségét. Most, amúgy is monitor/TV őrület van:
mindenki a másét vizsgálgatja.
Onnan is lehet látni melyik panel milyen, hogy a Samu ~80000-ig (5100-ig talán) PLS-t (IPS) használ, felette VA panelesek a készülékek, Sonynál úgy tudom hasonló a helyzet, bár van valami JDI (IPS) panel náluk. Ebből mindenki vonja le a konklúziót...
Az LG mind IPS, a drágábbak képe valamivel jobb, meg állítólag most az LG-k a legüzembiztosabbak.
Kettőt láttam visszavinni két ünnep közt, az okát persze nem tudom.
Philipsnél alsó kategóriában TN, felette IPS, állítólag az LG-ével egy szalagon készült panelek, de erre nem tennék komolyabb összeget. Csoda nem lenne, az LG kreálta az IPS-t, gondolom ők licencelik. Philips monitoroknál pedig VA, legalábbis, azoknál, amiket néztem. Nyilván, ami elmegy TV-be, a legtöbb droid úgyis csak a szolgáltatói SB képét nézi, azon is csak a Maunika show-t, az kevés egy monitorba, amin olvasni, rajzolni, dolgozni is fog.
Úgy volt, hogy lesz IGZO kijelző is, nem tudom végül lett-e belőle valami, Sharp TV-t sem nagyon látok mostanában:
prohardver.hu/tudastar/igzo_kijelzok_egyszeruen.html
Őszintén szólva a gagyi TV-k IPS képét jobbnak láttam, mint az LG-két, de a noname márkák, meg lehet nem bírják 2-3 évnél tovább. IPS-ből is van pár típus, gondolom nem mindegy melyiket szerelik a készülékbe: AH-IPS e-IPS H-IPS P-IPS S-IPS...
Azt mondják az AH-VA panel a legjobb, nem tudom van-e TV-kben egyáltalán.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest