- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Hisense LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
- Hoztunk 15+ kevésbé ismert Windows-tippet és -trükköt
-
PROHARDVER!
Philips LCD és LED TV-k téma összefoglalója
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
süti5
őstag
válasz
redbulz #13096 üzenetére
Nem tudom, nekem egyelőre szoknom kell. Annyira "realisztikus", mintha már bár kissé elmosódottan, de egy projektor hátravetítené az egész képernyőt és ez nekem fura. Nem tudom megmagyarázni, de már mintha nem ilyen hangulatvilágítás és kontraszterősítő lenne, hanem valós kép, ami meg szokatlan és most egyelőre nem tetszik annyira.
-
dualcore
őstag
A sok rossz hír után némi felüdülés.
-
-
-
littledon
tag
42PFL5008K/12 Tv-re szeretnék Skype-ot varázsolni. Csak a gyári Philips kamerával működik vagy rádughatok a Tv-re egy jobb minőségű Logitech vagy más kamerát amelyel szintén tökéletesen működik?
-
access_denied
senior tag
válasz
bluemirage #13080 üzenetére
Én nem ezt tapasztalom. Egy 42" Philips 7-es sorozatú tévé lett lecserélve egy 49-es 7150-re. Az SD tartalom nem lett csúnyább, a 720 szebb, az FHD kb. ugyanolyan.
Filmeket 720-ban nézem a távolság miatt, de fotókat is szerkesztek, oda kellett a 4K felbontás. Illetve 4K saját készítésű videók is szebbek.
-
lugomon
tag
Hol vannak a 2016-os modellek? Itthon a tavalyi modellek is alig voltak képben. Akciók meg semmi. ( pl.7600-os) Történt valami??
-
lionshamlet
senior tag
Üdv, Ez a tv van szolgálatban - [link] - és erdekelne hogy IPTV streamet le tud játszani?
m3u8 fájlt próbáltam megetetni vele, (abban vannak a stream linkek) de nem ismerte fel.Hogyan tudnám működésre bírni az IPTV streameket?
-
-
dualcore
őstag
válasz
Luck Dragon #13082 üzenetére
Ne légy cinikus!
-
-
dualcore
őstag
válasz
bluemirage #13080 üzenetére
Teljesen egyetértek veled. Én ugyan bevállaltam a 4K-t de eddig semmi előnye nem volt csak a felskálázás erősítőn keresztül, ami ad némi javulást, de nem eget verő. Ha nekem is behal még én sem tudom mi lesz helyette, de majd a jövő eldönti.
-
Még readonly-ban olvasgatok itt. De ha behal a 7496-osom, akkor már nem Philips-et veszek.
A lecke fel lesz adva majd, hogy lehet-e majd kapni nem 4K-s jó minőségű TV-t 40-es méretig.Tényleg kihal a Tv-s 3D a jelenlegi formájában, ahogy ez előre megjósolható volt már 2013-ban is. Próbáltam is anno lebeszélni mindenkit, hogy ne a 3D szerint válasszon modellt.
A 4K-ra haragszom még mindig. Talán már nem fog kihalni, de belátható időn belül még mindig elképzelhetetlen tartalomszolgáltatói oldalról az elterjedése. Sajnos eközben az SD és a ritka 720-as tartalmak elég csúnyán mutatnak főleg az olcsóbb 4K-s TV-ken, de a drágábbakon sem mindig szép a felskálázott kép.
Az emberek pedig veszik, mint a cukrot, mert ezzel a 2 betűvel és a hajlított kijelzővel próbálják a gyártók keresletet bővíteni és fenntartani az érdeklődést. De mindkettő parasztvakítás, mint a SATA3-as merevlemez. A tartalmakat nézve... inkább hátrány 4K... van aki észreveszi, hogy a felskálázott kép olyan, amilyen... hiába vannak a drágább modellekben bűvészkedő képjavító áramkörök. Míg másoknak fel sem tűnik... az sem, ha analóg csatornát néznek a laposTV-n.
A kábeles analóg adások jelentős kikopása kb. 4 évre van, akkor mind a netsebesség, mind a HD adások száma tovább fog nőni... de a 4K még ekkor is mese lesz. Ezt 1 nagyobb és 2 kisebb szolgáltató belső köreiből tudom. Addig is arra jó a 4K, ha szgéppel kötöd össze a TV-t, vagy a rengeteg bluray-es magyar háztartásba lehet még jó, akik jellemzően 4K-s lemezeket vesznek...-gondolom sok ilyet ismertek- vagy a minősíthetetlen 4K-s mobiltelefonos felvételek visszanézésére.
-
Pitterix
őstag
válasz
azigazimoris #13078 üzenetére
Köszi!
Megpróbálom! -
Pitterix
őstag
Megtudtam a pontos hibát: a készenléti világítás bekapcsol, majd a tv ki. néha ezt 5 perc alatt eljátssza ötször, néha másfél óra alatt egyszer. Mindenhol alaplapi hibát állapítottak meg hibának és állítólag csak fővárosban javítható....
-
Pitterix
őstag
válasz
Luck Dragon #13072 üzenetére
Köszi szépen!
Esetleg nem tudnád, hogy hol, mennyiért lehetne mindezt megcsináltatni?(#13071) fabias82: még megkérdezem tőle a pontos hibát, aztán leírom. Most a javítási költséget anyaggal együtt 60-150k-ra becsülték neki Budapesten.
-
válasz
Pitterix #13070 üzenetére
Szia az árak jelenleg (átlag)
-Alaplap 25E plusz munka díj.A tv beárazását Ragadozó kolléga segíteni fog benne.
-
fabias82
tag
Szia. Mi a jelenség?Állapot jelző led világít? Nem minden esetbe alaplap, szervizeket kerülném....
-
Pitterix
őstag
Sziasztok!
Kollégámnak van egy Philips 40PFL9705H 2011-ben vette, ezidáig minden oké volt vele. Aztán valami elszállt neki benne, de úgy, hogy a szervizekben sem tudják mi lehet a baja. általában alaplapra gyanakodnak. Nos a következő kérdésem lenne:
Mennyi egy ilyen tv-hez az alaplap kb?
Melyik szervizbe lenne érdemes elküldeni (már volt egy pár helyen)?
Mennyi lehet ennek a tv-nek az ára használtan és esetleg akkor, ha rossz benn az alaplap?
Köszi! -
TIT
veterán
Amikor fáj a fejem az már elég jel,hogy nagy.
Még a 17" moncsinál is fáj a fejem ha közel megyek.
Volt már,hogy a vevő visszahozta a tv-t,hogy nagy. -
törölt tag
Persze, igazad van, a túl nagy sem jó, meg ugye a túl kicsi sem. Az egérmozinak semmi értelme. 2 méterre egy 100 cm/40" körüli méret az megfelelő, főleg, hogy már digitális adás van. Ha a látvány nem számít, csak azért kell, hogy zörögjön valami, akkor elég egy rádió is.
-
válasz
Warpig #13057 üzenetére
A te készüléked
NTSC, SECAM, PAL videó formátumot tudd lejátszani.További információ:
Multimédiás alkalmazások
• Multimédiás kapcsolatok: USB
• Lejátszási formátumok: MP3, Diafájlok (.alb), JPEG
állóképek, MPEG1, MPEG2
Hangolóegység/Vétel/Adás
• Antennabemenet: 75 ohmos koaxiális (IEC75)
• TV rendszer: DVB COFDM 2K/8K
• Videolejátszás: NTSC, SECAM, PAL
• DVB: Földfelszíni DVB *
• Hangolási sávok: hipersáv, S-csatorna, UHF, VHFMondjuk érdemes oda írni a coll méretett is mert néha változó a felépítés. is.
-
zunicum
tag
Osztom a véleményedet, én is feleslegesnek tartom a 22 colosnál nagyobb tv-t.
Egy hónappal ezelőtt 24 colos volt berakva, de azt is nagynak éreztem...
Ismerem az ajánlott képernyő nagyságokat és a nézési távolságokat LCD esetében, de hálóba továbbra is feleslegesnek tartom a 32 colost.Elnézést az OFF-ért!
-
Gabir
aktív tag
válasz
#94529552 #13056 üzenetére
Értelek, de egy 2x3 méteres szobába te sem raknál be egy 127 centi képátlóst./szerintem/
Használtam projektort kb egy hétig, kb 150 cm átlóval, és ugyanannyiról néztem, mert így fért el. A szemem úgy járt, mint az írógép hengere.
Biztos van, aki ezt így szereti, én nem. -
Warpig
aktív tag
Sziasztok!
philips pfl7403d típusú tv usb-ről nem hajlandó lejátszani semilyen formátumot.
Próbáltam már mkv-t, avi-t, wmv-t.
Mi lehet baj?W.
-
törölt tag
Már pedig olyan hogy túl nagy tévé: nincs. Vannak ajánlott nézési távolságok (utána lehet nézni a neten), de ez mindenkinél egyéni, mert nagyon hely és pénztárca függő dolog. Régen 20-21"-os CRT-t néztek sokan 4-5 vagy akár 6 méterről, de az az idő már elmúlt, és nem is jön vissza. A CRT-től kifolyhat a szemed, de LCD-től már nem, de mindegy, mert úgy nézed, ahogy akarod.
-
válasz
stickermajom #13054 üzenetére
Örülök neki.
Kopp -kopp. -
stickermajom
addikt
válasz
Luck Dragon #13051 üzenetére
Köszi a tippet!
Tegnap csináltam egy fw frissítést a tv-n, mert neten lógva hiába mondta, hogy ez a legfrissebb, az oldalon rákeresve azért jó pár verzióval el voltam maradva.
Change log-ban van egy ilyen:
HDMI blanking with UPC Horizon box: Video and audio drop outs with UPC Horizon box solved.
Ugyan nem ilyen box-szal próbáltam, nálam úgy tűnik csak számítógépekkel van baja, mert médialejátszóval pl. működött régen minden gond nélkül. Most az update óta kb. egy-másfél órát ment. Lekopogom, de egyelőre tünetmentes.
-
válasz
stickermajom #13049 üzenetére
stickermajom
Próbálj a tv-n egy alap vissza állítást csinálni. Szerintem az segíteni fog .
zunicum
Tökéletes a céloknak de én a kettő közül a 22 PFH 4000 vásárolnám, olcsóbb, nagyobb felbontás, jobb panel és van pc- mód is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz LGA775 Processzor
- magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintőkijelző
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest