Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen videókártyát?
- Milyen egeret válasszak?
- ZIDOO médialejátszók
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
-
PROHARDVER!
Philips LCD és LED TV-k téma összefoglalója
Új hozzászólás Aktív témák
-
access_denied
senior tag
SD adásnál látok én is furcsaságokat. Foci, labda nem folyamatos, töredezett a mozgás stb. Egy jobb mkv focinál ilyenek nincsenek, ezért a tévéadás minőségének tudom be ezt a hibát. mkv-ban amit írtam, sűrűn előfordul, de jó minőségű rip-nél nemigen. Bluray detto, ott nem látok ilyen effektet, utánhúzást.
Kíváncsi vagyok mire gondolsz.
-
access_denied
senior tag
válasz Sazsóti #15129 üzenetére
Tényleg vannak tapasztalataid. Egyiket se vonom kétségbe, nekem viszont jók a tapasztalataim képminőséget illetően (7150). 7xxx fhd -ról (amit nagyon szerettem) váltottam, volt egymás mellett a két tv, ismerem a specifikációkat, ezért is csodálkozok.
Jellemzően 720p-t nézek, de van érkezésem 1.5-ről téévét nézni (beteg), akkor 4K-t is szoktam nézni érdekességképp. 1080-ban sem sebességben sem képminőségben nem tapasztaltam hanyatlást.
Az általad említett Sony, Samsung tévéket, technikai specifikációit nem ismerem, ezért nem tudok nyilatkozni.
Ami viszont romlott, az a 3D minősége, az az fhd Philipsen egyértelműen jobb volt.
#15130 ftc
7150-ed van ha jól emléxem. Milyen tartalomról beszélünk? mkv-nál bővel lehet alacsony a bitráta ami okozhatja ezt az effektet.
[ Szerkesztve ]
-
access_denied
senior tag
válasz Sazsóti #15126 üzenetére
Az mit jelent, hogy
"Minden márka 4K-s tévéjén a HD és a Full HD tartalmak is kurva gyengék...döbbenetesen szarok."?
Szövegértelmezésben még jó vagyok, de érdekelne, hogy milyen tapasztalat után írod ezt.
(4K Philipsem van és nem tapasztaltam minőségi hanyatlást)
[ Szerkesztve ]
-
access_denied
senior tag
Android tévére valakinek sikerült pl. Horizon Go-t telepíteni?
-
access_denied
senior tag
7150 Android.
A Google Play Store nem csatlakozik az internetre, eldobja a kapcsolatot. Minden más jó (pl. böngésző, youtube, stb.), tehát nem hálózati probléma. Legújabb szoftver, de az előzővel is ez volt a baj.
Találkozott valaki ilyennel?
szerk: Olyasmit olvasok, hogy töröljem a google accountomat. Ezt megpróbálom majd...
[ Szerkesztve ]
-
access_denied
senior tag
válasz SANKADI #13999 üzenetére
Szia!
A tv smart képességeit szerintem ne feszegesd, jellemzően katasztrofális mind.
3D. Ha egy 3D filmet megvásárolsz a bevásárlóközpontból, akkor vagy 3D BD (ritkább), vagy side by side (egymás mellett), vagy top and bottom (egymás alatt két kép) formátumban teszed.
Ezt a média lejátszód (ha 3D támogatású) vagy a tévéd le tudja jó esetben játszani. Ha tehát látod egymás alatt kb. ugyanazt a képet, akkor a tévéden átváltasz felső/alsó vagy felső alsó fordított nézetre, összehozza a két képet és veheted fel a szemüveget.
A 3D jó, az Avatar 3D-ben nagyon jó. Ne add fel.
-
access_denied
senior tag
válasz Stanley-B. #13771 üzenetére
Köszi az összefoglalót. Sosem láttam még HUE lámpákat, az első guglizás után látott árak mindig elvették a kedvemet, pedig egy lámpát kipróbálnék.
Bár nem kötődik a topikhoz, de most már megkérdezem. Ledsornak is Philipsnek kell lennie, vagy csak a vezérlő kontrollernek? Itt látható árak mennyire relevánsak?
-
access_denied
senior tag
"Na mindegy szóval bukó van a Philips-el, köszi mindenkinek."
Ez nekem úgy jött le, hogy az összes Philips x@r. Vannak rossz tapasztalatok a Philipssel ez tény és az is komolytalan, hogy USB-ről egy TV képtelen 4GB-nál nagyobb fájlt kezelni. Főleg ha Ethernet sincs rajta, az már végképp komolytalan, ergo el van lehetetlenítve a nagy felbontású média lejátszása media player nélkül.
Ezért kell az alacsonyabb kategóriájú tévék specifikációit még alaposabban végignézni még vásárlás előtt.
Telefonra töltsd le a Samsung / LG remote appját (gondolom van), az is adhat a komfortnak. Én reggel az erősítőt kapcsolom be így, mert nincs kedven kikászálódni az ágyból, az meg a másik szobában van.
#13767 Pumma
Ahogy érzed. Nincs jogom más zsebében turkálni, csak megjegyeztem, hogy ad némi pluszt a komfortnak, ha nem kell ide-oda dugdosni a pen drive-ot.
[ Szerkesztve ]
-
access_denied
senior tag
Az ilyen benyögéseknek semmi értelme. Nem sokkal drágább a NAS és akkor olyan fájlrendszert használsz amilyet csak akarsz. Ha rosszindulatú lennék (leszek), akkor most azt írnám, hogy ki az, aki manapság USB-s HDD-t dugdos a pc-ra majd a tévére? Csak akkor, amikor szoftvert telepítek.
Én meg a Samsung tévék képminőségével valamint az aktív 3D-vel nem vagyok elégedett, úgyhogy bukó van a Samsungnak. Cső.
-
access_denied
senior tag
Nem kapsz választ, de félig talán mégis. Használj média lejátszót. Bár a 7150 elég sok formátummal elboldogul, a felíratot, pláne a forced-et, nem tudom hogyan gyűri maga alá, ahogy olvaslak, leginkább sehogy.
A media lejátszóval egy baj van, a 4K. Full HD-t venni már nem érdemes (ha kihasználod a 4K-t), a !K lejátszó pedig drága. Én várom a Mede8er 4K változatát.
Lehet hogy tudsz róla, de a média lejátszók Jukebox funkciója elképesztően feldobja a filmnézést, pontosabban inkább a filmek kiválasztását.
A felíratokkal természetesen nincs gond, még a lejátszó is tud a neten keresni. 5mp és feliratod is van.
-
access_denied
senior tag
válasz Badrick #13439 üzenetére
7150-em van. Nincs olyan tv, melynek tökéletes lejátszója lenne, ilyen elvárásaid ne legyenek. ennek erős 4-es sztem. Ami rossz, az némely filmnél a 3D megjelenítés, úgy hámoztuk ki, hogy erősen filmfüggő (nekem a The Walk lett a legnézhetetlenebb).
Képe szép, nem foltos, focit is nézek rajta. Amennyiért most kapni, annyit simán megér sztem.
-
-
access_denied
senior tag
válasz kapicsabi #13348 üzenetére
Üdv!
50Hz-es panel. SD tartalommal semmi baj nincs, viszont meccseknél pl. a labda (gyorsabb mozgás) tud darabos lenni. Ugyanezt a meccset pl. mkv-ban megnézve semmi kifogásolnivaló nincs, nincs utánhúzás, nagyon gyors, éles a mozgás, az előbbi hibát a tv adásnak tudom be, tehát az 50hz-es panellel nekem semmi bajom nincs.
Volt egy csörtém a szervízzel, vannak 3D tartalmak melyek katasztrófálisan szét tudnak esni (pl. The Walk) (mindegy milyen 3D).
Képe kifejezetten szép, menüje gyorsak számomra, lejátszója sokat fejlődött, nagyon kevés dologgal nem birkózik meg.
Amennyiért most hozzá lehet jutni én mindenképp javasolnám.
-
access_denied
senior tag
PUS7150
Paranormal activity az utóbbi két hónapban:
1. hajnal 3kor önállóan bekapcsol a tv
2. tv adást nézve, majd kikapcsolva a tv-t, ismételt bekapcsolás után fekete "képernyő kímélő mód" fogad. Emlékeim szerint az előző szoftverrel nem így működött.
3. 2.-t meghazudtolva, ma bekapcsolva a tv-t maximum 1mp (!) múlva már előttem is valamelyik sportcsatorna.és az istennek nem jövök rá, hogy az erősítő valamint a tv hangja miért van eltolódva. Erre vonatkozó menüpontot találtam, de nem született megoldás.
-
access_denied
senior tag
válasz Gaben360 #100 üzenetére
Off: rossz kommentre válaszoltam, sorry.
Off2:
#13237 MMSZoli10* makró lencse... Nézz szét DSLR képek között, miket készítenek erre a célra készített makró obikkal. Nem véletlen kerül 100k nagyságrendbe egy jobb makró obi és egy előtét lencse (sztem használhatatlan) pedig pár ezer ft-ba.
On:
7180-at hol lehet venni, és mi a különbség a 7150-hez képest?
[ Szerkesztve ]
-
access_denied
senior tag
válasz bluemirage #13217 üzenetére
Mindamellett, hogy igazat adok, nem értem, miért ekkora kihívás egy jó médialejátszó szoftver a tévé gyártóinak. Olyan, mintha a kőkorszakban lennénk.
-
access_denied
senior tag
válasz vectra1982 #13206 üzenetére
2.0 is jó lehet, lényeg, hogy a sebessége 10 MB/s felett legyen (ez nem egy kiemelkedő érték) a kiválasztott adathordozó sebessége (olvasás). USB 2.0 szabvány ugyebár 480 Mb/s (60 MB/s) sebességet tud, ez bőségesen elég bármilyen tartalom akadozásmentes megtekintéséhez.
Kingston, Sandisk, vagy bármilyen külső HDD (itt a tápellátásra érdemes figyelni).
-
access_denied
senior tag
válasz bluemirage #13080 üzenetére
Én nem ezt tapasztalom. Egy 42" Philips 7-es sorozatú tévé lett lecserélve egy 49-es 7150-re. Az SD tartalom nem lett csúnyább, a 720 szebb, az FHD kb. ugyanolyan.
Filmeket 720-ban nézem a távolság miatt, de fotókat is szerkesztek, oda kellett a 4K felbontás. Illetve 4K saját készítésű videók is szebbek.
-
access_denied
senior tag
válasz dualcore #13015 üzenetére
Kissé túllihegtük. A cikk, amit linkeltem, ahogy kiderült, már idejétmúlt és azóta tényleg készülhettek HDMI 2.0 kábelek. Nem támadólag, csak érdekességképp linkeltem a cikket. Inakustik kábelt használok magam is, és bár 4K tv-m van, 60 Hz-et nem tudok kiküldeni rá, nincs mivel, és talán még tartalom sincs...
Úgyhogy egy kis félreértésen vagyunk túl
-
access_denied
senior tag
válasz access_denied #13012 üzenetére
Bár.. azóta lehet, hogy mégis történt fejlődés, mert pl az Inakustik oldaláról:
The HDMI Forum, to which 88 companies from the multimedia branch belong, announced the specifications for the new HDMI standard – Version 2.0 – on 4 September 2013. The most important new feature of HDMI 2.0 is the support of 4K content with a frame refresh rate that is twice as high as the previous one. Depending of the cable length, most High Speed HDMI Cables with Ethernet from in-akustik already support HDMI 2.0 now and are therefore optimally suitable for the future requirements of the improved audio-visual interface. For the „Star“ HDMI cables this applies up to 3.0m length, „Premium“ HDMI cables meet the HDMI 2.0 standard up to 5.0m length, „Excellence“ up to 7.5 m length and our HDMI cables of „Reference“ series even up to 10m length.
-
access_denied
senior tag
válasz dualcore #13011 üzenetére
Igen
És el is érkeztünk ahhoz a fájdalmas kérdéshez, hogy jelenleg (2015.05.19.) hogyan vernek át bennünket azzal, hogy a kínált kábel már HDMI 2.0 szabványnak megfelelő. A profi HDMI 1.4 kábelek valóban tudják a 60Hz-es képfrissítést, csak nem 4K felbontáson, hanem Full HD-n. Ennek ellenére, HDMI 2.0-ként árulja néhány webshop.
Ez, még "csak" HDMI 1.4. Ha majd ha az adott HDMI kábel a 4K felbontást fogja kezelni 60Hz-es képfrissítéssel, akkor lesz HDMI 2.0 szabványnak megfelelő. -
access_denied
senior tag
válasz Gábor984 #12987 üzenetére
A Philips 7150 alján van egy sound bar. Nem tudom, hogy egy 2cm vastag (?) doboz miféle hangtechnikát rejthet magában, de a végeredmény mégis elfogadható, használható a hang. Nyilván nem összekeverendő egy akármilyen házimozi rendszerrel, de se nem hangerőben, se pedig hangminőségben nem mondanám rá azt, hogy useless.
A tv-k háta mögött elhelyezett hangszórók (csipogók) amúgy sem szerencsések, fronton elhelyezni pedig nehéz, ezért lesz egy ördögi kör a normális hangzás kérdése.
-
access_denied
senior tag
-
access_denied
senior tag
válasz #94529552 #12905 üzenetére
Valószínű továbbviszem az ügyet, egyrészt magam megnyugtatására, másrészt pedig ezt az utat is be kell járni egyszer (sajnos).
#12906 Csabiapu73
A tv döntve van, abszolút középről nézve is szinte értelmezhetetlen a The Walk film. Megnézem majd ezt a filmet a korábbi tévémen, majdnem biztos vagyok abban, hogy nem lesz hiba. Az az érdekes, hogy vannak filmek, melyek teljesen élvezhetőek. Esetleg valaki besegíthetne, hátha mégis ezzel a filmmel valami gond lenne.
A filmben rengeteg olyan jelenet van (elsősorban beltéri), ahol nem tudja "összemosni" (?) a 3D tartalmat ezért szellemképes marad a tartalom.
-
access_denied
senior tag
Üdv!
Egy kis információ a 49PUS7150 3D problémával kapcsolatban.
A szerviznek jeleztem, hogy a 3D tartalmaknál elcsúszások, szellemképes megjelenítés látható. A szervizes korrekt és segítőkész volt, kiderítettük, hogy a kijelző előtti fólia (?) vagy polarizált réteg alacsony betekeintési szöget enged meg, magyarán függőleges és vízszintes irányban is a kijelző közepénél kell a szemnek lenni.
A minap viszont a The Walk c., film 3 verzióját is volt "szerencsém" látni. SBS, OU és BD25. Mindegyiknél elképesztő elcsúszások, homályos részletek láthatóak. Ezt akárhonnan néztem, katasztrofális volt a helyzet. Érdekes, mert más filmeknél a középről nézés szinte megszüntette a hibát.
Visszakanyarodva, a szervizes lezárta a hibajegyet, merthogy ezzel úgysem lehet mit kezdeni, sem panelcsere sem egyéb alkatrész cseréje nem segített a szervizben más 7150 esetében. Sőt még a fogyasztóvédelem is szóba került, mondta, hogy ugyanide terelődne a bejelentésem és vélhetőleg el lenne utasítva. Ezt kicsit (?) nehezményezem, és csak azért gondolkodom, mert egyszerűen nincs a Philipsnek (Ambilight nélkülözhetetlen) passzív 3D 4K tévéje.
Az infót megosztottam, merthogy vélhetőleg típushibáról van szó, de 6xxx és LG 4K-s tévéknél is tapasztaltak ilyen hibát a szervizben, úgyhogy vásárlás előtt mindenki alaposan tesztelje a 3D megjelenítést is ha az fontos a számára.
Bárki bármit mond, a 3D filmek esetében komolyan hozzátesz a film értékéhez és érdemes erre figyelni.
-
access_denied
senior tag
xxPUS7150 3D hiba
Hibajelenség: 3D tartalomnál (SBS,TAB) egyes részek duplán jelennek meg, pl kissé távolabbi fa, vagy közelebbi arc (vízszintes eltolódás). Érdekes, hogy inkább a kép széle felé jelentkezik ez az effekt. Animációs filmeknél nem jellemző, privátban tudok konkrét filmeket küldeni (vagy egyeztetni), perc:mp mutatókat, ahol látszódik ez a hiba.
Bejelentés után szervíztől kijöttek, tesztelték, detektálták a hibát és utólag rendeltek panelt, amit az otthonomban cseréltek volna ki. Ez még szimpatikus is lett volna, de tegnap felhívtak a szervízből, hogy ez nem biztos, hogy megoldja a problémát. Több 7150 is érkezett be hozzájuk ezzel a jelenséggel.
Fejlettebb országokban (Ausztria, Németország) xxPUK7150-ről, .... országokban, mint nálunk is xxPUS7150-ről beszélünk. Nem tudom mi a különbség, a szervízes úriember, aki rendkívül szívélyes és segítőkész volt a PUK szoftverét próbálja ki ezen a tévén, illetve a központ felé jelezték a megszaporodott hibákat.
A szervízben paneleket, vezérlőket cseréltek, egyelőre nem hozott eredményt.
Segítséget szeretnék kérni olyanoktól, akiknek 49PUS7150-e van. Aki úgy gondolja, hogy a 3D megjelenítésével nincs problémája és tudna egy kis időt áldozni arra, hogy kiderítsük, mi lehet a különbség a készülékek között az kérem keressen meg privátban, vagy itt.
Érdekes lehet a szoftver verziója, de egy 3D film adott képkockájának lefotózása (értelemszerűen szemüveg nélkül) is sokatmondó lehet.
Minden ötlet, javaslat segíthet. Köszönettel.
-
access_denied
senior tag
válasz access_denied #12476 üzenetére
Szervíz: tapasztaltak már hasonlót, a típus viszont nem derült ki. Kijönnek és megnézik a hibát.
Elképzelhető, hogy software downgrade-el lehet valamit elérni, viszont ehhez is szervíz kell. Sajnos a beüzemeléskor automatikusan tenyereltem rá a frissítsd a szoftvert opcióra, nincs meg az, hogy régebbi szoftverrel volt-e ilyen probléma (3D szellemkép).
[ Szerkesztve ]
-
access_denied
senior tag
Felhívtam a szervízt, jeleztem a problémát.
Azt tudom tenni, hogy 3D tartalomnál (nyilván szemüveg nélkül) készítek egy fotót. A koráábi 42pfl7xxx tévémnél is lefotózom ugyanezt a képet és megosztom itt. A két kép egészen biztosan más lesz. Az lenne a jó, ha Neked is meglenne mondjuk ugyanaz a film és össze lehetne vetni a látottakat. Priviben egy egyeztetés esetleg?
Tényleg nagyon béna a 3D kép, van valamennyi 3D érzet, de a távolabbi dolgok kétszer látszódnak, szellemképesen.
-
access_denied
senior tag
válasz Zoli1222 #12471 üzenetére
Ez a kép hogy készülne el? Fel kell tenni a 3D szemüveget a fényképezőgépre?
Viccet félretéve a 3D-vel nekem is ugyanez a bajom. Szellemképes és borzalmasan zavaró, így 3D offolva. A többi jelenség nálam nem tapsztalható, 4K videók Youtube-ról is és hálózatról is tökéletesek.
[ Szerkesztve ]
-
access_denied
senior tag
7150 tulajdonosok!
A távirányítón "TV" (alatta Exit) feliratú gomb tévé nézése közben megnyomva nem a csatornalistát hivatott megjeleníteni? Emlékeim szerint így van és ez a funkció most nem működik. A jelet veszi a tv.
Valaki megnézné, hogy is van ez?
-
access_denied
senior tag
válasz pbtechnitian #12168 üzenetére
Vagy még inkább 43PUS7150.
-
access_denied
senior tag
válasz bluemirage #12158 üzenetére
"Az Ambilight egy sz*r, én sosem használtam"
Hm. Felesleges csicsa? Este, amikor csak a tv fénye adja a fényt, kifejezetten szemnyugtató, hogy van valami, ami tompítja az éles kontrasztot.
Csodának nem csoda, de aki látta, azok közül senki sem állította, hogy ne lenne kényelmesebb a szemnek. Szerintem nem sokan osztják a véleményedet.
-
access_denied
senior tag
Szerintem mindenképp. A képe sokkal szebb mint az elődé (42PUS7656), valamint az, hogy a menüje is gyorsabb, sokkal kezesebbé teszi a használatát.
Nekem csak az Ambilight az, ami kissé csalódás, de meg fogom találni a módját, hogy úgy működjön ahogy azt szeretném. Hétvégén készítek fotót, megosztom.
Most 300e az ára, szerintem decemberben 280 körül kapható lesz.
Ami mér érdekes, hogy bár nemrég vettem, már két szoftver frissítésen túlesett. Lehet nem kellene kiengedni az internetre? Nem olvastam utána, hogy egy új verzió mit javít. IT szakmában dolgozok és ami jó teszi a dolgát, azt nem szoktam frissíteni, mert volt már belőle botrány (IBM).
-
access_denied
senior tag
válasz Luck Dragon #12098 üzenetére
#12098 Luck Dragon
és
#12099 bluemirage
Mindkettőtöknek köszönöm az infót, megerősített, hogy a számomra legjobb tévét választottam
-
access_denied
senior tag
válasz Luck Dragon #12081 üzenetére
Itt 3:28-nál látszik az Ambilight terítése.
Nekem ez annyival fejelődik meg, hogy az állványon pár fokkal lefelé van döntve a TV, tehát még jobban terít a led.Nem tudom, vagy nem hiszem, hogy rosszul lenne szerelve a hátsó led sor, sokkal inkább az zavaró, hogy szinte a peremnél vannak a ledek. Maszekolással lehetne csökkenteni a szórást, de mivel a perem szélén van, ez borzalmasan igénytelenné tenné a megjelenést, így ezt elvetettem.
Tényleg egy fotó lesz beszédesebb, ezt este elkövetem. Nem égbe kiáltó a hiba, de a 42PUS7556-hoz képest ez nagyon más és nem előnyére.
Ambit kikapcsolni... akkor inkább az ember ne vegyen Philips tv-t .
-
access_denied
senior tag
válasz #94529552 #12079 üzenetére
#12078 Luck Dragon
Nem a ledek fényereje, hanem azok irányítása rossz. A korábbi tévémen ez teljesen rendben volt. Ennek a ledjei a tv szélén vannak úgy elhelyezve, hogy az egész falat beterítse. Ez értelmetlen. Készítek fotót, hogy lássátok a problémát.
#12079 Pumma
Nyilvánvaló. Vagy ezt megelőző helyes tervezéssel ami nem történt meg.
[ Szerkesztve ]
-
access_denied
senior tag
Van. Gyors és szerintem jó menü, jó háttér megvilágítás, jó kép, bazi erős Ambilight (rossz led elhelyezés miatt még a mennyezet is világos), közepes minőségű távirányító, igényes design a soundbar és a világító Philips logó miatt.
Média lejátszója is jó, elég kevés dolgot (pl. .iso) nem eszik meg.A 4K értelmetlen, nekem fotózás miatt fotókhoz kellett a magas felbontás. Amúgy 70 centiről sasolom a képeket.
Visszatérve az Ambilightra, el nem tudom képzelni hogy hogyan kell a tévét elhelyezni (nekem állványon van és fölötte egy áthidaló elem), hogy ne világítsa be a mennyezetet. A 3oldalas Ambi ebben az értelemben sok.
-
access_denied
senior tag
válasz sirály69 #12047 üzenetére
Egy tablet <> egy tv-vel. Messzemenő következtetést ne vonj le a dologból. Én még nem láttam olyan Samsung tévét amelyiknek a háttérmegvilágítása a Philips tévéim akármelyikével felvette volna a versenyt. Azonos árkategórián belül. Nekem fontos a kép minősége, és nem voltam elragadtatva az LG / Samsung tévék képeitől.
-
access_denied
senior tag
-
access_denied
senior tag
válasz proly01 #11978 üzenetére
Kicsit hasonló magyarázatot kaptál a szervízestől, szeritem nincs ok az aggodalomra.
Két dolgot próbálnék ki.
1. Levenni az állványról, úgy működtetni és kikapcsolás után figyelni, hogy van-e ez a pattogás. Ha van, akkor nem függ össze az álvánnyal, ilyen a tévé, el kell fogadni, ennyi.
2. Nekem olyan az állványom, amelyik - ha szeretném, akkor - tudna lazább felfogatást, sőt pici szabad mozgást engedni. Megpróbálnék gumigyűrűket tenni a felfogatás, csavar alá, mindenhova, hogy lazább legyen a rögzítés. Hátha.
Illetve megnézném, hogy működés közben mennyire melegszik fel a tévé hátulja.
-
access_denied
senior tag
Tény, hogy vannak kalkulátorok, melyek szépen ki is számolják, hogy milyen távolságból, milyen átlójú tévéhez mekkora felbontást tud kezelni a szem. Úgy is van ahogy írtad, igazából csak a boltban látszódott (és ott talán 2 méterre se voltunk a tévétől) a 720 és az 1080 közötti különbség.
Biztos én sem veszem észre, holnap majd megnézek két ugyanolyan filmet 70-ban és 1080-ban is és kiderítem, honnan lehet észrevenni a különbséget. Vélhetően lesz vagy 2m és így nem kell 1080-ra váltani .
Sose teszteltem, mindig hittem a tudományos magyarázatban (érdekes, itt 9' 9"-nál van a váltás, ami ugye durván 2.7m)
[ Szerkesztve ]
-
access_denied
senior tag
#11956 cigam
Az lehet, de nem kellen szakadoznia a 60 Hz-es monitornak sem. Az egyenesek megtörnek, nem pedig arról van szó, hogy szemnek lassú a megjelenítés.
Vannak olyan kamerák, fényképezőgépek, melyek 240 vagy még sokkal több képkockát rögzítenek másodpercenként. Egy 100 Hz-es panel egy ilyen anyagot 100 frame-el kellene megjelenítsen, nem?
#11958 Pumma
Az eladó Sony-s volt, sokat tett azért, hogy elmozduljak. Ugyanakkor reálisan nézte a tévét, azt mondta, hogy a háttérmegvilágítása csillagos ötös, szép egyenletes, és hogy a panel tuti 100as, mert nem úgy jelenítené meg a szöveget ahogy tette. Na de nem ismétlem magam. Tök mindegy 50 vagy 100 Hz, mindig a végeredmény számít.
Nincs 4K videó tartalmam, nem kell belemászni a lelkébe, ezért jó a 3.5m távolság. Fotókhoz kellett a 4K, ott meg akár 10 centiről is sasolhatom a hibákat.
-
access_denied
senior tag
válasz lorinser #11953 üzenetére
#11953 lorinser
A leírásban nem találtam ilyet, hogy fali vagy állványra helyezett opció. A réginél mintha lenne ilyen, de ez nagyon más.Az a durva, hogy ha nem lenne a tévé felett az áthidaló elem, akkor az egész falat beterítené az Ambi fénye. Az meg sok.
#11954 TIT
EMlékszem én is olyan 32"-os 100Hz-es LED tévére, amelyik nagyon szaggatott. Lehetséges, hogy tényleg a PMR számít, illetve a szoftver ami az eszköz mögött van és nem kell foglalkozni azzal, hogy 50 vagy 100 Hz-es a tévé.
Youtube-on találtam olyan videót, ahol játék nagyon jól visszaadta, hogy milyen különbség van 60 és 120 Hz-es monitor között.
-
access_denied
senior tag
#11949 cigam
Nem tudom mi volt benne, valami Sony volt a 100 Hz-es alany, nem jegyeztem meg róla semmit. Ennyit számítana a 800 MHz PMR?
Ahogy írtam, nem zavar semmi, pusztán kíváncsi lettem, hogyan lehet mérni egy panel frissítését.#11950 lorinser
4 részre volt osztva függőlgesen a képernyő. Az elsőben a leglassabban, az utolsóban pedig a leggyorsabban scollozódott egy szöveg. Az 50 Hz-es tv-n csak az első látszódott folyamatosnak, az eladó azt mondta, hogy ha az utolsó is az, akkor az tuti 100 Hz-es panel. Valamennyire logikusnak tűnt a teszt. A szemem érzékelése a lényeg, ha valami gyanúsat látok, láttam volna, akkor dobom a projektet.
Az kicsit fura, hogy tv lista csak lassan görgetős, kicsit lassabb a csatorna megtalálása. Mondjuk kedvencek kezelésével ez áthidalható. A távirányítót nem lehet letenni úgy, hogy a billentyűk között ne porosodjon, mindkét oldalán vannak gombok. Háttérvilágítása nincs.
Ambilight. SZerintem ez kicsit el van tervezve. Kitették a peremhez teljesen a ledsorokat, minek az lett az eredménye, hogy mindenfelé dobja a fényt (3 oldalas Ambilight). Kicsit durva, hogy a mennyezeten is ott a fénye úgy, hogy a tv fölött nekem van egy áthidaló szerű szekrény. Ezt meg fogom maszekolni, mert így nem szép. A TV egy állványon van (valami ilyesmin), mögötte van úgy 20 centi, de ez már sok. A falhoz közelebb vinni nem tudom.
[ Szerkesztve ]
-
access_denied
senior tag
válasz lorinser #11947 üzenetére
Köszi, tényleg nem találtam fogyatékosságot
Viszont még mindig nem vagyok meggyőzve. Az üzletben a ténylegesen 50 Hz-es panelű TV (típusra nem emlékszem) nagyon másképp viselkedett, elképesztően darabos, szaggatott volt a kép. Ez pont úgy viselkedett mint egy másik 100 Hz-es.
Nincs valami teszt, amivel ezt egyértelműsíteni lehetne? Nem mintha zavarna, mert a végeredmény számít, de kíváncsi vagyok.
-
access_denied
senior tag
válasz access_denied #11945 üzenetére
Ami annyira nem tetszett az az, hogy hálózaton keresztül kapásból frissítést keresett majd telepített. Nyilván ki lehet kapcsolni ezt a funkciót, de már előre látom az állandó frissítések telepítését. Arról ne is beszéljünk, hogy egy Androidos telefon fél év után kívánja a factory resetet, annyi szemetet gyűjt össze.
Szóval ez az Android téma jó is meg nem is, de majd hosszabb távon elválik.
-
access_denied
senior tag
49PUS7150
Biztos unalmas a sok szenvedésem, de szerencsére jó lett a kimenete a 7150 vásárlásnak. Az üzletben leteszteltük, hogy hány Hz-es a panel. Ezt egy 4 sávban különböző sebességgel felfelé scrollozódó szöveges videóval néztük meg. Az eladó annyit mondott, hogy ez tuti 100 Hz-es, a folyamatos, szaggatástól mentes szöveg gördülése ezt igazolta, állította. Megnéztünk egy fix 50 Hz-es panelt, hát... finoman szólva volt különbség. Szaggatott rendesen. Nem tudom, hogy mennyire hiteles egy ilyen fajta teszt, majd elmondjátok a véleményeteket.
A lényeg, hogy 50 frame-es foci videót is vittem és tényleg folyamatos, szép képe volt, így mivel ez volt az egyetlen Ambiligtos, passzív 3D-s tévé, ezért itthon kötött ki egy ilyen. A nem HD adás elfogadható, nyilván a 49" és a kb 3.5m-es távolság nem sokat segít, hogy szebb legyen, de tényleg nem vészes. Az érdekesebb, hogy a 720p már nem annyira jó, az 1080p sokkal szebb, de ezt majd még alaposabban megnézem. Elvileg nem lenne szabad észrevenni a 720 és az 1080 közötti különbséget, de mégis észrevehető.
Képéről annyit, hogy amikor néztük az eladóval a pixeleket (statikus piros, sárga, fekete, fehér stb. képek mellett), annyit mondott, hogy rendkívül szép, egyenletes a háttér megvilágítása. Én is ezt tapasztaltam, jobb, mint a 7656-é.
Hangja jobb, mint az elődé, és elég ízléses a tv alatt végig feszülő soundbar. Hátul is van egy kb. 10. cm átmérőjű hangszóró, teszi a dolgát, csodát nem szabad várni. Erősítő és hangfal, ha hang kell.
Menüje kellően gyors, és mindenképp sokkkkal gyorsabb mint az előd 7656 menüje. Kissé szokatlan, néha azt sem tudni hol van az ember, de ez egy hét után már nem lesz probléma.
A világító Philips logó fényerejét lehet szabályozni, és ki is lehet kapcsolni. Szép, de kikapcs.
Egy szó mint száz, nem találtam kivetnivalót, sikerült olyan tévét vásárolni ami eleget tesz az elképzelésemnek.
Köszönöm a tanácsokat, segítséget mindenkinek. Azzal a táblázattal pedig óvatosan, mert ez tuti nem 50 Hz-es panel, most már láttam a különbséget.
[ Szerkesztve ]
-
access_denied
senior tag
Sajnos még nem jutottam el odáig, hogy a 7150-et személyesen üzletben is kipróbálhassam. Kérdésem az lenne, hogy létezik-e az alábbi tulajdonságú Philips TV:
- Ambilight
- passzív 3D
- Full HD (4K-t feláldozva)
- boltban megvásárolható -
access_denied
senior tag
válasz Luck Dragon #11872 üzenetére
A 7600-os már aktív 3d . Csak passzív 3D játszik .
(#11874) lorinser
Ki fogom próbálni mindenféle anyaggal, MM-ben van kiállítva 7150.
(#11875) sirály69
Sirály!
[ Szerkesztve ]
-
access_denied
senior tag
válasz lorinser #11863 üzenetére
Kész vagyok
Mire találok egy értelmes passzív 3D-s 4K Ambilight tévét, addigra kiderül, hogy 50 Hz-es és nem érdemes megvenni. Az pedig bónusz, hogy nincs is más lehetőség. Van valami összeférhetetlenség, vagy rossz a csillagok állása ami miatt 50Hz-es panellal kell operálni egy 1000 Eurós tévé esetében?
Nem utolsósorban köszönöm a linket, nagyon szuper. Próbáltam megtalálni a jelenlegi 42pfl7656h/12 tévémről hasonló infókat, de nem jött össze. Igazából arra lettem volna kíváncsi, hogy ez 50 vagy 100 Hz-es panellal van szerelve.
[ Szerkesztve ]
-
access_denied
senior tag
válasz Luck Dragon #11858 üzenetére
Ez TV adásnál lehet zavaró? Ugye a médiák jellenzően 29.97 Hz, 23.976 Hz, vagy 50 Hz körül vannak, ami kevesebb min 50 Hz.
-
access_denied
senior tag
válasz lorinser #11793 üzenetére
"49PUS7150
- 800 Hz PMR
- Edge LED
- 50 Hz-es panel
- szimpla tuner
- hang 25W
Ezen kívül ha jól tudom akkor a passzív 3D panelek típusa IPS, az aktív pedig VA."Esetleg van kéznél link, mert az 50 Hz-es panel annyira nem csábító. Van érzékelhető hátránya az 50 Hz-es panelnek?
-
access_denied
senior tag
válasz lorinser #11819 üzenetére
Köszi az infókat. Nincs esélyem a 7600-ra az aktív 3d miatt (lehet röhögni, de ténylag van pár 3d film ami nekem számít és sajnos az agyam szétrobban 1 perc aktív 3d nézéstől )
Régebben volt Pip-es tévém (képcsöves és Philips ), az nem dupla tuneres volt, hanem másik forrást (Scart, stb.) lehetett megjeleníteni (oda-vissza). Ezt nem is értem, hogy miért nem teszik bele alapból mondjuk valamilyen kategória felett.
Egyre inkább érik a 7150 vásárlás, de még jó lenne ha elérné a lélektani 250e Ft-os határt. Ebben az ütemben decemberre bőven esélyes.
[ Szerkesztve ]
-
access_denied
senior tag
válasz access_denied #11775 üzenetére
Válasz magamnak .
Tovább esik az ára.
Nem értem, hogy 7600-nak miért ennyire magas az ára. Néztem a specifikációkat, de azon kívül, hogy az egyik passzív másik aktív 3D nem láttam különbséget.
[ Szerkesztve ]
-
access_denied
senior tag
válasz dualcore #11778 üzenetére
Semmi értelme. A gyártó által vállalt pixelhibák szám a megadott kereten belül van, innentől a kérdés eldőlt. Nyilván azért is találták ki ezt a szabályt, hogy 1-2 pixel miatt ne kelljen egész kijelzőket kukázni. A végfelhasználói ár gondolom jóval magasabb is lenne 0 pixelhibás vállalás mellett.
-
access_denied
senior tag
Tudom, hogy sokakat nem érint, de érdekes, hogy egy bevezetési árhoz képest milyen gyorsan tud esni egy tv ára.
Érdekes, hogy itt a legolcsóbb.
420k -> 330k 3 hónap alatt.
További furcsaság, hogy tegnap még a weboldalukon 380k volt az ára, az üzletben 350k, ma a neten pedig 330k. Érdemes alaposan körbejárni a boltokat mielőtt komolyabb beruházást ejtünk meg.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS routerek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mikrotik routerek
- World of Tanks - MMO
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Óvodások homokozója
- Anime filmek és sorozatok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.