Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
 - OLED TV topic
 - Milyen asztali médialejátszót?
 - Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
 - AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
 - Vezeték nélküli fülhallgatók
 - Milyen processzort vegyek?
 - Házimozi belépő szinten
 - Milyen videókártyát?
 - Milyen széket vegyek?

Új hozzászólás Aktív témák
- 

Drakelake
csendes tag
128 gigás Patriot pendrive ment el nálam, semmilyen programmal nem tudtam láthatóvá tenni. Ha véletlenül igen, akkor a formázás "a rendszer nem találja a megadott fájlt" hibával megállt.
Erről a BootICE programról még nem hallottam, de hálás vagyok, hogy itt rátaláltam... "UEFI" menü, "Edit boot entries" almenü, négy találat törlése után a drive él. Köszönöm szépen!
  - 

King Unique
titán
Asztalon, tokban tartom, van ütésálló típus | kihúzom / van túlfeszültségvédelemmel ellátott elosztó | azt azért nem engedném / nem fér hozzá stb. Ennyi erővel holnap jöhetne a világvége és akkor úgyis minden elvész.
 Amúgy a pendrive-okat sokkal könnyebb elhagyni... én egyszer télen a hóban (!) hagytam el majdnem egyet tele fontos adatokkal + még véletlenül autóval is átmentem rajta. De szerencsére meglett és túlélte. 
 - 

King Unique
titán
Egy a lényeg, hogy én pendrive-ot max. telepítéshez, adathordozáshoz, esetleg médiafájlok lejátszásához használok (akár TV-n). Fontos adatokat mindig belső / külső HDD-n / archiválásra való optikai lemezen / felhőben tárolok. A pendrive-ra max. az X-edig biztonsági másolat kerül csak. Ha netán mégis olyan új és fontos fájl kerül rá, ami máshol nincsen meg, akkor arról minél előbb megpróbálok másolatot készíteni más eszközre. Ez a tuti.

- 

King Unique
titán
Azért azt hozzá kell tenni, hogy eleve nem minden AV vizsgálja a cserélhető adathordozókat, van amelyiknél külön be kell kapcsolni ezt a funkciót.
Én is használtam NTFS-re formázott pendrive-ot, sőt jelenleg is futtatok egy másikról Linuxot (nem live) Ext4 fájlrendszerre formázva, ami szintén naplóz. Nem volt különösebb gond egyik esetben sem az "elhasználódással", de volt, akiknél már okozott problémát. Tehát azt sem lehet nyugodt szívvel kijelenteni, hogy biztosan nem lesz semmi baja. Illetve azért is írtam oda, hogy hosszabb távon. Továbbá a másik topik tesztjeit elnézve az NTFS se mindig a legjobb választás sebesség terén, egyes típusoknál nemhogy az exFAT, de néha a FAT32 is kicsivel gyorsabb lehet. - 

King Unique
titán
Ha Rufus-szal írom ki, akkor az GPT-re állítja és igen, nálam is bebootol NTFS (+ FAT-ot is csinál) fájlrendszerrel is. De, ha csak manuálisan megformázom NTFS-re és natúrban rászórom a fájlokat, akkor már nem. Viszont azt hallottam én is, hogy állítólag újabb lapoknál utóbbi is megy.
@... fentebb azok a saját tesztek szerintem eléggé egyértelműek és nem nagyon lehet félreértelmezni őket. Valamint én legalább tudtam konkrét példákkal is igazolni.
 - 

tudod van aki nemcsak a Google keresőt vagy a 10éves tankönyvet fogadja el információforrásnak, hanem kísérletezik, és látja mi működik és mi nem..
és van aki még a saját tesztjeinek sem hisz, úgy értelmezi hogy ellentmondhasson másoknak; és egy programra esküszik ami elfedi előle a működése lényegét és egy átmeneti időszak céljára fejlesztettek ki..
 - 

King Unique
titán
Egyes alaplapoknál állítólag megy simán NTFS-el is. Tudom, hogy a default a FAT32 UEFI-s telepítésnél és a Rufus is azt kínálja fel alapértelmezetten. De az olyan frankó progi, hogy még NTFS-re formázva is megcsinálja úgy, hogy működjön. Külön létrehoz egy FAT partíciót is rajta, mint fentebb említettem.
 - 

"Linux alatt csak megformázod a pen-t és activvá teszed majd az iso tartalmát kimásolod."
és ha nem akar gondolkodni az ember akkor
Azért itt nem arról van szó, hogy nem akar gondolkodni az ember! Egyre népesebb tábora van egyszerű home userként a felhasználóbarát Linuxoknak. Ezeknél a disztróknál úgy használjuk az oprendszert, mint nagymama az XP- t, nem kell érteni igazából hozzá.
példa
másik példa
Sajnos ezt a haladó Linuxosok gyakran elfelejtik ill. inkább szeretnék elfelejteni, hogy erősen ebbe az irányba is fejlődik a Linux.
 - 

atenza
senior tag
Rufus-al így csináltam eddig is de nem jó :S Ez elég rossz hír mert kb ez miatt vettem... Azt olvastam h a Sandiskeken van valami rejtett partició ami megzavarja a bootolást, illetve nem removable usb device-ként látja, hanem mint egy fix device?
Illetve pl ha a "HP usb disk storage format tool"-al próbálnám formázni azt írja ki h írásvédett, mert valószínű nem engedi azt a rejtett partíciót formázni...
 - 

Szkipi
tag
Igen, közben olvasgattam és le is futtattam (csak hát ugye közel 8 óra hosszáig csinálta), aminek ez lett az eredménye:
The media is likely to be defective.
22.7 GByte OK (47686913 sectors)
39.7 GByte DATA LOST (83376895 sectors)
Details:0 KByte overwritten (0 sectors)
0 KByte slightly changed (< 8 bit/sector, 0 sectors)
39.7 GByte corrupted (83376895 sectors)
0 KByte aliased memory (0 sectors)
First error at offset: 0x00000003af580200
Expected: 0x00000003af580200
Found: 0x0000000000000000
H2testw version 1.3
Writing speed: 5.74 MByte/s
Reading speed: 8.77 MByte/s
H2testw v1.4Úgyhogy Pendrive vissza az eladónak...
 - 

- 

Leki78
tag
Lefuttattam a H2testw-t és az alábbit dobta a teszt után. Jól gondolom, hogy ez nem is egy 64gb-os, hanem csak egy 30gb-os kamu pendrive?
Warning: Only 62897 of 62989 MByte tested.
The media is likely to be defective.
31.6 GByte OK (66477936 sectors)
29.7 GByte DATA LOST (62335120 sectors)
Details:0 KByte overwritten (0 sectors)
0 KByte slightly changed (< 8 bit/sector, 0 sectors)
29.7 GByte corrupted (62335120 sectors)
0 KByte aliased memory (0 sectors)
First error at offset: 0x00000007df99a000
Expected: 0x00000007df99a000
Found: 0x0000000000000000
H2testw version 1.3
Writing speed: 6.05 MByte/s
Reading speed: 10.7 MByte/s
H2testw v1.4 - 

- 

Leki78
tag
 - 

szetcsuszott
aktív tag
Éppen 2 perce sikerült megoldanom USB disk storage format tool
program letöltésével, az látja a teljes kapacitást és leformáztam..
De nagyon szépen köszönöm azért a segítő szándékot! :-) - 

szetcsuszott
aktív tag
 - 

grex4
aktív tag
értem és köszönöm a választ!
Nem vagyok nagy linux szakértő, de megfontolom a dolgot. Azt hittem valami program windows alatt ezt elvégzi helyettem, és így sem biztos, hogy életre kel. Sajnálom, hogy ennyit kellett gépelned, viszont a #2556 -ra is válaszoltál ezzel.
Köszi a választ és a nem jó híreket

- 

Firstline14
csendes tag
Rengeteg ideig csinálta, nem tudtam befejezni az angol verzóval az ellenőrzést.
 ilyenkor nem lehet semmit tenni már? esetleg a vezérlővel babrálni a chipgeniussal? vagy bármi más? Mindenestre köszönöm szépen a segítséget sonar 
 viszont kulcstartót vehettem volna olcsóbban is, ha úgy alakul 
 - 

- 

Firstline14
csendes tag
exFat fájlrendszeren volt alapból, mikor megjött, és egy 18 gb-s fájlra írta azt, hogy a fájl mérete nagyobb mint amit a fájlrendszer támogat. Ezért formázgattam, különben hagytam volna

Nem oldja meg a teljes formázás, gyanakszom hogy a windowsos patíció wizard a fos, megpróbálom egy értelmesebb programmal majd...
Ha találok egy olyan formátumot, amire tudok nagy fájlokat másolni és a telefonom is felismeri, akkor egyértelmű hogy kábelezni fogok

- 

meroly
veterán
Kettő hálózati meghajtó van fenn.
És mondom érdekes az hogy pl 5 pendrive-om van, abból 3-at felismer zok szó nélkül, csak ezzel a kettővel szívat.Amit linkeltél az a betűjelkiosztásról és annak megoldásáról szól nem? De betűjel van, meg is kapja a G-t vagy D-t vagy mindegy, szóval azt kap.
Ja és admin jog kellene, ami ugye nincs, de ha egy konkrét megoldás van rá és kell hozzá, akkor szólok az IT-snak hogy jöjjön lépjen be két percre míg megcsinálom.
 - 

dethroner
veterán
Boot közben ugye adott a lehetőség, ha azt akarom hogy a program töltődjön be, akkor kell enter-t nyomni, ha meg inkább mégis a telepített oprendszert indítanám akkor nyomjak N-t. És nem hajlandó betölteni a programot, bármit csinálok. Csak és kizárólag az N amire reagál, és betölti a windows-t.
 - 

2csi
aktív tag
 - 

zovifapp111
senior tag
Köszi a tippet
 ,de máshonnan válogatást vagy albumot lehet csak leszedni, a youtube meg egy igazi mindenes! 
 Kicsit visszasírom a limewire-t,mert ha csak egy konkrét szám kellet 90%-ban sikeres volt a keresés. 
 De ez a húzott lejátszás tényleg egy unikum,mert sehol máshol nem hallottam,olvastam ilyenről.Gondolom ezekben a kis masinákban is van egy valamilyen szoftver ami elég hiányos és kezdetleges,csak gondoltam bekérdezek itt, hátha!Egyébként lefelé konvertáltam 256-ról 192-re,mert más 192-es számokat simán lejátszik 
 - 

cintula187
addikt
live os? Nemtom mi az. Total commander is igy látja. LNK -knak. 3 pendrive is. Mindhármon elvégeztem ezt:
http://logout.hu/bejegyzes/donjohnson/serult_pendrive_kapacitasanak_helyreallitasa.html
Az egyik jó lett a másik 2 kuka. Akármit rakok rájuk leválasztás és újra csatlakozás után lnk lesz majdnem minden fájlból vagy nagy részéből.

Új hozzászólás Aktív témák
- Kína utat tör, bemutatkozott a Longevity Yin and Yang
 - AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
 - Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
 - Arc Raiders
 - OLED TV topic
 - Polgári repülőgép-szimulátorok
 - Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
 - Linux felhasználók OFF topikja
 - RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
 - Milyen asztali médialejátszót?
 - További aktív témák...

- Seagate Exos 7E8 8 TB nagyobbra váltás miatt
 - WD Blue SN570 1TB M.2 NVMe SSD - Garancia: 2028.04.17 ALZA - 100/99%
 - WD Black SN850X 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7300-6600 MBs - Eladó!
 - WD Black SN850X 8TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7200-6600 MBs - Eladó!
 - SKHYNIX SAMSUNG WD SSD-k M.2 PCIe 256GB gen4

- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3063
 - FELVÁSÁRLÁS A GYŐRÚJBARÁTI BOLTUNKBAN!
 - Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
 - BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
 - iPhone 12 Pro 128GB Pacific Blue - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3259,100% Akkumulátor

Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Amúgy a pendrive-okat sokkal könnyebb elhagyni... én egyszer télen a hóban (!) hagytam el majdnem egyet tele fontos adatokkal + még véletlenül autóval is átmentem rajta. De szerencsére meglett és túlélte. 

és 90mb/sec olvasás