Új hozzászólás Aktív témák
-
morbias2
aktív tag
Sziasztok!
Nekem van egy 16gb pd-m ,és mikor csatlakoztatom és másolok rá stb...megáll és kírja ,hogy nincs ilyen meghajtó!Újból csatlakoztatom és beísmeri.Nagyobb fájloknál ez gáz mikor így megszakad.Formáztam stb... ugyan az. Ha valaki tudna rá vmi megoldást az meg köszönném szépen!üdv.
m2 -
firex
csendes tag
Hello all!

Lenne 1 kis gondom,van két Kingmax pendrivem,egyik 4GB-s,másik 2.
Az lenne a gond,hogy rácsatlakoztatom a gépre,és semmi,nem jelzi ki,hogy csatlakoztattam. a Pendrivenak a LED-je villog,de semmi...valaki HELP pls. -
cigam
titán
ami nem kezel 4GB-nál nagyobb fájlokat, és a kör bezárult

Ha csak a fílm érdekel, próbáld ki vmelyik "csupaszító" programot (pl. dvdshrink). Ezekkel kiveheted a menüt, az extrákat, a felesleges nyelveket, kevéske veszteséggel 2oldalasból 1oldalast tudsz konvertálni. Így a legtöbb ISO már bele fog férni a 4GB-os limit alá. -
draco31
veterán
Csak nem jó nekem az NTFS, mert a DVD lejátszóm nem kezeli így, szóval vissza kell térnem a FAT rendszerre.
-
-
draco31
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Én mindíg úgy távolítom el, soha nem rántom ki. Akkor az NTFS-el nem lenne gond, nem kellene frissítgetni a gépeket, és mehetnének a nagy fájlok?
Így kompatibilis maradna Ubuntuval is igaz? -
-
cigam
titán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Ennél 1xübb trükkel engedélyezni lehet, hogy a formázáskor felajánlja az NTFS-t is.
-
draco31
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszönöm, de akkor nem vesződöm vele, mert sok gépet bejár ez a pendrive, és akkor mindegyiket frissítgetni kellene. Marad akkor a Totalcommanderes fájldarabolás.
-
Az XP nem olvassa az exFAT fájlrendszert, csak ha egy frissítést telepítesz hozzá.
Így megpróbálhatod megformázni a pendrive-od, de ezt a módszert csak saját felelősségre, mert még az is lehet, hogy mehet a kukába a pendrive. (bár ha garis még, akkor mindegy)[link]A FORMAT LABEL="lemezcimke" QUICK sor helyett ezt használd
FORMAT FS="NTFS" LABEL="lemezcimke" QUICK
-
draco31
veterán
Pár napja vásároltam egy 16Gb-os Kingston DT108-at. Egy 5Gb-os .iso-t akartunk felmásolni rá havernál, de azt írta, hogy megtelt holott csak 3Gb foglalt volt rajta. Emlékeztem viszont arra, hogy NTFS-re kell formázni, és akkor menni fog. Így is akartunk tenni, de nem volt választási opció, csak FAT32.
Most nézem itthol, és nekem meg engedné exFAT-ra is. A két gépre a rendszer pedig ugyanarról a lemezről lett telepítve. Akkor ez most hogyan lehetséges? XP SP3
Ha leformázom exFAT-ra, akkor elviseli onnantól fogva az 5Gb-os fájlokat is?
Van valami hátulütője ennek a fájlrendszernek? -
kokoato
aktív tag
válasz
kiskaktusz
üzenetére
Na pont ilyen bajom van nekem is!
Van a 16 gigás "pendrájvom" /Datatraveler 102/ egy boost-speed steup.exe,ez van rajta-nem én tettem rá-,oszt semmit nem lehet vele csinálni!
Se formázás,se törlés,se másolás rá,semmi!Vittem már xp-re,nekem win 7 van,sehol sem lehet törölni,se formázni!
Mi a sz@rt csináljak vele?Valaki segítene?
Előre is köszönöm!
Ja,írásvédettséget kivettem minden fáljból,és alamappákból,akkor sem müxik!
Kapcsoló nincs rajta mint egyik-másikon.
Köszönöm előre is ha valaki segít! -
kiskaktusz
addikt
ez történt ugyebár a pendrive-val
most xpvel sem tudom formázni, úgyhogy végleg vége van, úgy tűnik, hacsak nem tud valaki valami megoldást...
xpn az explorer teljesen szétfagy, amikor bedugom a pendriveot, mikor kihúzom megjavul...
7es win alatt meg szimplán nem történik semmi...a LED mind2 rendszer esetében nagyon lassan villog... inkább úgy fogalmaznék, hogy felerősödik, aztán elalszik... ugyebár alap esetben vagy szimplán ég, vagy villog atommódd...
valaki tud valami megoldást?

-
Vasinger!
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
-
-
Vasinger!
nagyúr
-
Vasinger!
nagyúr
Nos vettem egy USB 3.0-ás pendriveot, azt szeretném kérdezni, hogy hogyan tudnám letesztelni a sebességét?
Esetelg valami benchmark progi? Az ATTO-t ismerem, de nem tudom, hogy ez ismeri e már az USB 3 szabványt.
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Próbáltam már vagy 6-7 fajta gépben. Sehol sem jó.
Persze ezeket a trükköket csak ezen a gépen próbáltam.
-
kiskaktusz
addikt
igen-igen, ilyennel én is találkoztam

-
válasz
Vasinger!
üzenetére
Mielőtt azért megcéloznád vele a kukát, azért dugd rá egy másik gépre is ezt a pendrive-ot, már láttam én már olyan "csodát", hogy egy másik gépen simán működött...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(Ha véletlenül működne, akkor ez esetben viszont az USB portokkal vagy azok drivereivel, esetleg bluetooth alkalmazások miatt lehet gondja a másik gépen) -
Vasinger!
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Hát sajna ezzel sem lettem előrébb, ez sem látja. Azért köszönöm a segítséget!

-
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Lemezkezelővel semmit nem tudtam vele kezdeni, ugyanez a helyzet a pancssorra:
Kuka a pendrive?
Tényleg csak akkor akarom eldobni, ha nincs rá semmi esély, hogy visszahozzam. Mert csak valami szoftveres hiba, nem hardveres, akkor jó lenne megcsinálni, akármennyire is bonyolult. Most nagyon nincs kedvem 4-5k-kat kidobálni. :\
szerk.: egyébként még azt nem értem, hogy ezt írtad:
FORMAT LABEL="lemezcimke" QUICKItt a lemezcímke helyére honnan írtad be az FSCD_QUICK parancsot? Vagy az minden eszköznél ugyanaz?
-
válasz
Vasinger!
üzenetére
Lemezkezelővel nézd meg, ott mit mutat magáról a pendrive. Próbáld meg partícionálni, ha meg van rajta valami partíció, vagy azonosíthatatlan terület, azt próbáld meg törölni.
Eseteleg ezt a módszert is kipróbálhatod: [link]
Ezt csak akkor, ha a pendrive-nak van betűjele, az a LIST DISK parancsnál látszik és ki is lehet választani. Ha ezt követően CLEAN parancs hiba nélkül lefut, akkor van esély a javításra. -
Vasinger!
nagyúr
Sziasztok!
Van egy Kingmax Super Stick 8GB-os pendriveom, ami egyik napról a másikra meghalt.
Az a lényeg, hogy mikor bedugom a gépbe, akkor jelzi a win, hogy bedugtam, de nem bírom megnyitni. A sajátgép látja:

De ha rákattintok:

Formázni se engedi.
Vissza lehetne valahogy hozni? :\

-
mijos
senior tag
válasz
kiskaktusz
üzenetére
Megpróbálom.
-
fuze
őstag
Minden windows frissítés telepítve van ami eddig kijött. A biosban megnézem akkor milyen usb beállítási lehetőségek vannak. Egyébként ezt eddig nem mondtam, de ez a windows 7 ami most fel van telepítve az előző alaplappal ment. Szóval ki lett cserélve az alaplap, de a telepített win megmaradt. Nem tudom, hogy ez bezavarhat -e. Viszont az usb-n kívül minden kifogástalanul működik. Na mindegy gondoltam megemlítem.

Szerk.: egy teljes víruskeresést is futtattam egyik nap a norton 5.0-val. Talált is két vírust amiből az egyik egy játék crackje volt
. Kitörölte őket szépen. Szóval vírus sem okozhatja a gondot. -
mijos
senior tag
Nekem egy olyan problémám lenne, hogy a 16 gb-os pendrive-ra nem tudok rámásolni egy 10 gb-os hd filmet mert azt írja ki a total, hogy írásvédett!
-
fuze
őstag
Nem. Sajnos a legrégebbi. Ma már nézelődtem, hogy hogyan frissítsem le hátha attól jó lesz. Pendrive-al nem merem... valahogyan cd-ről kéne. Persze rizikómentesen. Nero-ban van valami bootcd írás. Ha azzal meg tudnám csinálni az fasza lenne
viszont nem tudom mit és hogyan állítsak be.(#842) kiskaktusz
A nyomtató nem valószínű, hogy rossz. Most hosszú ideig nem volt asztalim és laptopot használtam. Azzal tökéletes. Egyébként is a fő probléma az usb. -
fuze
őstag
válasz
kiskaktusz
üzenetére
Igen. De azért a biztonság kedvéért kinyomtatok valamit a nyomtatóval. Az pont az egyik olyan USB-ben van hátul, amivel próbáltam a pendrive-ot.
-
fuze
őstag
Sziasztok!
Most vettem új processzort, ramot és alaplapot (Asrock M3A UCC). Egyetlen problémám van. Ha csatlakoztatok egy pendriveot Első vagy hátsó USB-be, hibásan másol rá adatot oda és vissza is egyaránt. Ha pedig formázni próbálom bármilyen fájlrendszerben gyors, vagy sima módban akkor a következő üzenetet kapom: A windows nem tudta befejezni a formázást.Két pendrive-al is próbáltam.
Mit tegyek?
-
Logicman86
tag
válasz
kiskaktusz
üzenetére
Sajnos az xp sem segített...
Próbáltam pár, aHiren boot lemezben megtalálható progival is, de egyikkel sem jutottam semmire 
-
kiskaktusz
addikt
válasz
Logicman86
üzenetére
szia!
nekem is volt ilyen problémám...
röviden a sztori; adott 1 16 gigás EMTEC pendrive, szomszéd rakna rá filmeket, visszahozza, hogy ez kuka (ugyen ez a probléma, formázni kell..). bedugom a saját gépembe (win7 prof 32bit) nem engedi formázni, ahogy nálad sem... mondom érdekes... levittem, bedugtam anyámék gépébe (xp prof) megformázza simán NTFSre is és FAT32re is gond nélkül.. ezek után a notim és a gép között "hurcolgattam" fájlokat, különböző kiterjesztésű fájlokat, különböző tömörítéssel, de az xp és a win7 is látja és kezelni is tudja az összes fájlt...
vissza adtam a szomszédnak, hogy nincs ezzel semmi gond, 10 perc múlva jön, hogy márpedig ez tényleg kuka... lejátzsottam ugyan ezt, amit am előbb írtam és minden simán megy...a filmekért 1 másik pendriveot adtam (agfa 4gb) azzal nem volt gondja a gépének, ami szintén win7..
az előbb említett 16os pendrive-ot most direkt hurcolgattam ismerősökhöz, barátokhoz, adat ide, adat oda és semmi gond nincs vele...
furcsállom, mert usb driver gondja nem lehet, mivel a másik pendrive jó volt, de a 16os nem.. gondoltam fájlrendszerre is, de ugyan úgy FAT32re volt formázva alapból a 16os, mint a 4es, amivel nem volt baja...
ezek után tényleg nem tudom mi a baja, lényeg, hogy nem kuka a 16os pendrive, csak neki nem azt fogom odaadni

szerintem formázd meg xpvel NTFSre hátha... a FAT32vel ugyan gy gondja lesz
-
Jarod1
veterán
válasz
Logicman86
üzenetére
Szerintem a bank filléreket kap ilyen selejtes cuccot amit elsóz...
-
Logicman86
tag
Üdv !
Tavaly az egyik banknál volt egy akció, hogy számlanyitáskor adnak egy ingyen 2 GB-os pendrive-ot. (gondoltam hogy nem egy csúcsszuper eszköz lesz, de ezt azért nem feltételeztem volna) Szóval használatba veszem 2 GB-os minden jó, használom 1-2 napig(többször tele is írtam) és az egyik nap azt veszem észre amikor bedugom az USB-be, hogy azt írja, hogy a meghajtót használat előtt formázni kell. Mondom MIVAN?? Más opció nem volt így mondom jólvan akkor formázd... Elindul a formázás a klasszikus kis ablakkal de kb a felénél hibát dob, hogy az eszköz nem formázható... És közben látom a méretkiírásnál hogy 8 mb a pendrive-om mérete. Mondom remek, ingyen volt de legalább sokáig se bírta... Akkor eltettem a fiókba és most nézegetve a forumot gondoltam írok ide, hátha esetleg vki találkozott már ilyesfajta problémával és tud rá vmi orvosságot.
Az eszköz neve a kezelőben: ChipsBnk Flash Disk USB Device
Ha vkinek van használható ötlete, ne tartsa magában

-
cigam
titán
Hát nem mindegy hogyan? A lényeg hogy egyetlen partíció legyen a pendrive-on nem?
Erre a leg1xübb módszer, hogy törlöd az összes partíciót róla, létrehozol 1akkorát amekkorát eged (automatice a legnagyobb méretet ajánlja fel). Ezt leformázod FAT fájlrendszerre, és mindenki boldog.Melyik része nem világos?
-
010203
tag
Sziasztok,
hoztak hozzám egy pendrive-t, úgy hogy két részre van szedve. Egy 2 gb-osat felismeri 2 db meghajtóval, 2*1 gb-osnak. Hogyan lehet egyesíteni a kettőt?
Válaszotokat várom.
Köszi.
EASEUS Partion Master-rel próbálkozom, de MBR-t még nem mertem változtatni

-
Big M
tag
Helló!
Azt szeretném megtudni, hogy ha veszek egy usb3-as pendrive-ot, azt nem fogom tudni használni az usb2 csatlakozású gépeknél? Létezik átalakító? -
WinZol
aktív tag
-
badmad
senior tag
Oké értem és akkor most mi a megoldás!Anyi változás van hogy a céges lapimon kipróbáltam ott kb 10 perc után látja a rendszer de sajna úgyanúgy lefagyaszt mindent és nem tudok se formázni se semmi.

-
WinZol
aktív tag
Sziasztok!
Nekem betűről betűre ugyanaz a történetem mint az előbb elhangzott.
ADATA N005 32GB pendrive.
Most 4 GB-nek mutatja a lemezkezelő.
És persze tele fontos adatokkal.
A pendriveot április közepén vettem.A hiba ma reggel jelenkezett.
Gyorsan írtam az ADATA-nak, de eddig semmi málasz.Csak van vmi megoldás. Remélem.
Köszi
WinZol
-
Abri
senior tag
hy all
van egy 8gb kingston dt100 pendrive om amit garban cseréltek mert kimúlt és a mostanit a Divx lejátszóm 1-2 perc filmezés után ledobja
PC -kben működik rendesen.
Vhogy ki kellene nyírni, hogy legariztassam, vmi ötlet, amitől megdöglik de külsérelmi nyoma nem lesz? -
badmad
senior tag
Szevasztok!
Nagy gondban vagyok van egy silicon power 16 gigás pendrivom kitünően müködött ez idáig de most olyan marhaságot csinál hogy lefagyasztja a gépet.Feldugom a gépre eltelik 1-2 perc és az aztalról eltünik minden ikon nem tudok semit csinálni megnyitni.Van valami megoldás esetleg hogy megygógyuljon vagy végleg kuka.Segitsetek légyszíves
Üdv
ad -
Hát csak annyi, hogy ne bizonytalanodj el se Te sem más ha a pendrive nem működik hibátlanul!
Akkor az hibás! punk-tum! Kutya kötelessége hibátlanul működni!
Ne pazarold az életidődet...ui: Szerintem a Trascend a legjobb, mert évek óta nyúzok 2-t és semmi bajuk, pedig ügyfélköröm vírusai miatt havonta formatálom.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I HDMI I W10 I CAM I Garancia
- AKCÓ! HTC VIVE Pro 2 virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF B550 R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6900XT 16GB Zalman Z10 Plus EVGA 850W
- GYÖNYÖRŰ iPhone X 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3586
- GIGA AKCIÓ! Lenovo ThinkPad P15 Gen 2 Intel i7-11850H 32GB 512GB Nvidia RTX A4000 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Próbáltam pár, aHiren boot lemezben megtalálható progival is, de egyikkel sem jutottam semmire

ad