Hirdetés
- 3D nyomtatás
- Milyen videókártyát?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Vezetékes FÜLhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Androidos tablet topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
fkosa
csendes tag
válasz
szoke12 #1337 üzenetére
Nekem is hasonló problémám:
8GB Maxell pendrive, írásvédett lett.
Formázni semmivel nem tudtam (kipróbáltam azokat a progikat is, amit ajánlottak, mindegyik azt írta ki, hogy írásvédett). Linux alól sem.
Egy külföldi fórumon olvastam, hogy ha a vezérlő írási hibát észlel, írásvédetté teszi a teljes pendrive-ot. Sajnos az ott megjelölt progit nem lehetett letölteni.
Ha esetleg tudsz megoldást, megköszönném ha megosztanád. Nem kár apendrive-ért, de kíváncsi vagyok a megoldásra. -
szoke12
őstag
válasz
socialkiller #1346 üzenetére
A drága win 7 nekem a merevlemezre gyárt ilyen új mappákat.
-
beller
aktív tag
Valószínólég hamis a pendrive-od. Az AIDA64 remélhetőleg kideríti. Ajánlom figyelmedbe ezt
http://www.aida64.hu/sysadminday
Annyit tegyél meg, hogy megírod mire jutottál. -
socialkiller
tag
Hi all
Segítség! Ezt már tényleg nem értem!
Van egy Maxell 4gb-os pendrive-om(Fat32),ami általában magától teleszórja magát random mappákkal,random helyre,random időközönként... már többször is formáztam,mert néha sikerül formázni,de semmit se ér,ugyanúgy max 1 nap múlva megint megjelennek,ezek a dolgok..Aki tudja,mi a baja,az segítsen.Ja és még majdnem mindig amikor valamit akarok vele csinálni: másolni rá,áthelyezni rá,formázni,bitlockert bekapcsolni,akkor mindig ezt írja: I/O eszközhiba miatt a kérést nem lehet végrehajtani.Avastot és nod 32-t is ráküldtem,de a vizsgálat felénél kiírja,hogy I/O eszközhiba miatt a nem lehet végrehajtani,próbáltam több usb-t,sőt több gépet is. Itt egy példa rá tegnap fényképeztem: -
beller
aktív tag
válasz
PumpkinSeed #1344 üzenetére
Formattálás után.
-
beller
aktív tag
Szerintetek ez mit jelenthet és helyre állítható e a 8 GB?
-
CBool
tag
válasz
Cingáriusz #1309 üzenetére
Nálam most ugyanez a probléma. Senkinek semmi ötlet?
-
sanyek2
senior tag
válasz
PumpkinSeed #1339 üzenetére
Én ezt használom.
-
PumpkinSeed
addikt
Melyik a legjobb formázás rendszertelepítő pendrivra?
-
szoke12
őstag
válasz
AkosAkos #1334 üzenetére
A Hiren's Boot CD az egy programgyüjtemény inkább. Egy kifordított xp, ami tele van pakolva mentő, meg tesztelő progikkal.:
itt a link -
AkosAkos
aktív tag
Nem tudom íri a pendriveomat,mert néhány napja azt írja ki,hogy írásvédett(formázni se tudom).
HELP!!! Sürgős! -
zyndar
tag
Sziasztok!
Nem igazán értek a témához, sorry ha hülye a kérdés. Vettem egy Kingston Data Traveler-t, 8GB-os. Mind az otthoni gépen (MSI 770 C45 alaplap) mind a munkahelyi laptopon (Lenovo T420s) kb 2MB/sec sebességgel tudok csak másolni rá. A régi, 2 gigás Kingstonnal ugyanez 4-5 MB/sec volt. Mit tehetek azért, hogy ne legyen ilyen lassú a másolás?
Előre is köszi. -
jilian
addikt
Anyámnak szedtem le kis videókat, a gépről kivágás --> pendrive beillesztés. Ok. Leválasztás.
Laptop bekapcsol, bedug "a X meghajtóban lévő lemezt használat előtt formázni kell"
Kis híján agyvérzést kaptam.
Visszadugom az én gépembe, dettó.Húúúdemingyászétveremegykalapáccsal!!
Vissza tudom ilyenkor nyerni valahogy a rajta lévő fájlokat? A többi is fontos lenne ami rajta volt.
Adata N005 Pro USB 3.0 64Gb
-
ssandor
csendes tag
Hali!
Az lenne a problémám, hogy van egy maxvell 8gb pendrive-om, boot pendrive-ot csináltam belőle, viszont nem lehet visszaformázni az eredeti méretre :\ 4 mb az összes elérhető terület. Mindenféle formázást próbáltam, több programmal, de semmi eredmény, továbbra is 4 mb-ot tudok kifacsarni belőle. Van valakinek valami tippje mi lehet a probléma?
-
AkosAkos
aktív tag
Az előbb másoltam volna a pendrive-omra,de azt írja,hogy írásvédett(eddig érdekes nem volt az),aztán el is tűnt róla minden fájl. Formázni akartam(amit már egyszer kellett régebben is,tehát tényleg nem a legjobbat vettem ),de azt írja nem lehet,mert írásvédett....mit csináljak?
-
badmad
senior tag
válasz
szoke12 #1319 üzenetére
De igen csak idökőzben kiderült,hogy mielőtt behalt a fiam minden adatot mentett róla nekem elfelejtett szólni.Igy az adatok megvannak hála istennek csak a pendrivot igyekszem megmenteni de nem sok esélyt látok rá szerintem kuka és szerinted????Amúgy nagyon hasznos kis progi amit ajánlottál és köszönet érte igazán!!!
-
Krystal_s
addikt
Mindkettő FAT32. A Kingston volt formázva NTFS-re is, de akkor még egy kicsit lassabb volt. Próbáltam a partíció törlést is...
Lehetséges, hogy ennek gyárilag ilyen a sebessége ?Pont a fele, mint ,aminek elvileg lenne kéne. 10Mb/s olvasás 5Mb/s írás helyett, 5Mb/s olvasás és 2-3Mb/s írás.
A SanDisk, pedig a leírás szerint 15/5, azaz a teszt alapján még néha túl teljesít önmagán ?
-
szoke12
őstag
Hát, sajna elhalálozott a fentebb említett 8gb-os kingstone pendrive-om.v
Mindösze 3 hónap után. Talán 10x használtam..
A Win felkínálja, hogy biztonságosan eltávolítja, de abszolút nem férek hozzá.. linux alatt sem.
Szétszedtem, de semmit nem tudok vele kezdeni.
Lehet az a baja, hogy a reggelifagyokban a táskám legszélibe volt, és eléggé lehűlt? -
sonar
addikt
válasz
Krystal_s #1313 üzenetére
Milyen filerendszerrel próbáltad? Talán érdemes lenne leformázni exFAT-ra, NTFS-re és úgy megismételni a teszteket.
#1312sanyek2
ááhh volt ilyen kialakítású stickem nekem is, de viszonylag hamar megdöglött.
Az volt a baj, hogy nincs nagyon mechanikai tartása ennek a konstrukciónak.
Ha nem látja semmi akkor szét kell szedni esetleg átépíteni egy másik pendrive-ba
ha elküldöd nekem teszek egy próbát vele -
sanyek2
senior tag
Sziasztok! Kingmax 8gb-os mini pendrive-om azt hiszem megadta magát.
Egyszer véletlenül kimostam. Problémamentesen lehetett használni utána. Telepítettem róla windows 7-et, aztán néhány nappal később már nem tetszett a rendszernek. Vagy felismerte vagy nem. A HD sentinel nem jelez róla semmit, kondíció kiváló. Szerinte... ch...
Kapott egy fém, nem mágnesen pórázt majd buliba laptopon kellett volna produkálnia.
Laptop abszolút fel sem ismerte, majd próbáltam újból asztalin, na már ott sem.
Fogtam, neodimium mágnesre tettem 3-5 másodpercig. Fél órára rá, ismét néha felismerte. Majd akkor többször is leformáztam, eztán mintha mise történt volna 10-ből tízszer felismerte a rendszer. Néhány nappal később, azaz ma, megint szórakozik.
Lehet bele életet lehelni még? -
Sziasztok!
Vettem egy USB 3.0-ás Corsair pendrive-ot. USB 2.0-és porton 25Mb/s körül lehet rá másolni.
Alaplapi biosban be van kapcsolva az USB 3, feltelepítettem a megfelelő drivert az USB 3-hoz amit az alaplap gyártó oldaláról szedtem le, átdugtam a pendrive-ot az USB 3 portba és továbbra is 25-26Mb/s-el lehet rá másolni.Mi lehet a probléma?
Át kellett konvertálni Fat32-ről NTFS-re. Most már 100-120MB/s-el kezd el rámásolni a gép de fél perc után lemegy 30Mb/s-re. Az miért van?
-
Krystal_s
addikt
Pár hete vettem egy SanDisk Cruzer Edge 4GB pendrive-ot. HDTune és Aida64 szerint is elég érdekes az olvasási sebessége. Ez mennyire normális ?
A másik kérdésem pedig egy régebbi Kingstone 4GB lenne, alig használtam, ezért akkor fel sem tűnt, hogy mennyire lassú. Viszont a neten írt adatokhoz képest fele akkora az olvasás és írási sebessége. Ez mitől lehet ? A grafikon elég szabályos.
-
tmanjunior
csendes tag
Sziasztok!
Nekem az a problémám hogy a pendrivem szabad területe 7,4Gb ebből, (ha sajátgépből néztem) 5,3Gb foglalt. Mikor beléptem a pendrivebe és kijelöltem az összes mindent benne és megnéztem mekkora akkor 4,5Gb nak írta szóval 800Mb ott volt valahol és nem láttam mikor rádugtam az USB-s DVD lejátszóba akkor elkezdte lejátszani azokat a zene fájlokat amiket nem láttam. Erre én újra formáztam FAT32 be ahogy előtte is volt. Most ott tartok, hogy ha xpbe dugom akkor jó de ha win7 be, akkor azt mondja a gép hogy nincs illesztőprogram. Ilyenkor mit lehet tenni mivel az elődleges haszálat win7-en lenne? Légyszi segítsetek.
-
sonar
addikt
Ez az NTFS dolog kicsit túl van misztifikálva.
3 éve minden pendrive-om NTFS-es, egy sem döglött meg. Napi szinten használom őket.
És ha számít a sebesség akkor igen is NTFS. Lehet, hogy a naplózás miatt többet ír rá, de legalább nagyobb biztonságban vannak az adatok.
Saját tapasztalat az, hogy FAT32-vel ezerszer több problémám volt...Egyébként az MS exFAT-ot javasol: [link]
In conclusion, FAT32 is a simple system. The simplicity of FAT32 causes it to lose efficiency at large sizes but allows it to run with less resources. The complexity of NTFS increases features but requires more memory and processing power. exFAT is an improved and more complex system than FAT but is designed for flash drives only. -
szoke12
őstag
Sziasztok! A 8gb-os Kingston pendriveomra dolgozom. De egy ideje tűnnek el róla az adatok. Nem tudom, hova!
NTFS-re van formázva, tudom nem a legjobb, de már minden rajta van. -
badmad
senior tag
Sziasztok!Olyan gondom van hogy van egy 16gb silicon power pendrive feldugom a gépre kék led villágít de a win7 nem látja.Viszont keresgéltem és találtam egy PenDrive recovery progit ha azt elinditom akkor a J meghajtón megjelenik de megnyitni nem tudom.A recovery dolgozik egy ideig de nem csinál semit aztán lefagy.Ha kiakarom adatni a PC-vel akkor az is látja és kiírja a nevét.Valami megoldást tudnátok rá mondani nagyon fontos lenne nekem szinte pótolhatatlan adatok vannak rajta!!!Vagy legalább a pendrivot meglehet menteni valahogy???
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- eBay
- 3D nyomtatás
- One mobilszolgáltatások
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Suzuki topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Xbox tulajok OFF topicja
- PlayStation 5
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 500GB Samsung 980 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Kingston A2000 M.2 SSD (1000GB)
- SK Hynix Platinum P41 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox/posta
- SAMSUNG 1TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Android 4K TV okosítók / új állapotban / 12 hónap garanciával
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- BESZÁMÍTÁS! Noctua NH-D15 chromax.black léghűtés garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest