Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen TV-t vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Gaming notebook topik
- Milyen videókártyát?
- Izmos kis "2 az 1-ben" MoDT alaplapot villantott a Minisforum
- Amazon Fire TV stick/box
- Blu-ray lejátszók
Új hozzászólás Aktív témák
-
bobalazs
nagyúr
válasz
cod2gamer
üzenetére
Régi 2.8as Northwoodomat simán húztam gyári hűtéssel 3.2 re, meg se kottyant neki.
Mondjuk hosszú távra, nem árt lecserélni a hűtést valami jobb megoldásra.
Gyakorlati megoldás hogy a 10% tuning általában biztonságos.
Az IS7 egyébként nagyon tuningbarát fajta. Biosban feljebb rakod kicsit az fsbt. Pl. 200 ról 220 ra, és minden okés lesz. A ramot nem árt mondjuk figyelni hogy azon nagyon ne huzzál. A DDR ek, (olcsóbb fajták) nem szeretik a tuningot.
IS7 nél belépsz a biosba, és mikor átírod a "CPU operating speed" értéket, ki is számítja neked a várható tuningot. Illetve megadja hány megahertzes lesz a procid avval az értékkel amit megadtál. Ezt az "estimated new cpu clock" bejegyzésnél láthatod. Ha nem szürke a cpu multiplier, az a legegyszerübb módja a tuningnak ha azt feljebb állítod. Ha szürke akkor csak a cpu operating speedet írd át. Az N/B strap CPU mezőnél válaszd a PSB800 at. Ne hagyd "by CPU"n. Ha jó féle hütőd van, rakhatod PSB533ra, és probalkozhatsz 30%os tuningal is. Érdemesebb kis léptékekben pl 10 mhzenként. Megnézni betölt e a winfos.( Ha gubanc van, akkor cmos reset. Ott van a főtáp és a memoria modul foglalata között. Átrakod kikapcsolt állapotban 1-2 türöl 2-3as türe a jumpert, majd 3 mp. mulva vissza)
Dram rationál válaszd az értéket 5:4 re. 1:1nél a memóriát is tuningolod, és mint mondtam az nem mindig biztonságos.
Valaki elöbb ezt nézze át hogy mindent jól írtam -e azért. De sztem mindent így kell hogy ne legyen zökkenő.
Ja és kb. 10%nál én még nem szoktam CPU core voltage-t emelni, azt hagyd csak 1.475ön.(alapértéken)
Hozzáteszem annyira azért nem érdemes tuningolni de jobb hűtéssel northwood elég jól tuningolható. És közel sem melegszik annyit mint a p4e -s stb. verziójú prescott ikertársa.
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Torrent meghívó kunyeráló
- Az 5 legnagyobb bénázás a mobilpiacon idén
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- További aktív témák...
- iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4052, 94% Akkumulátor
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27UL500P-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest