Hirdetés
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Vezetékes FEJhallgatók
- 3D nyomtatás
- TCL LCD és LED TV-k
- Minden korábbinál jobb lett az új Cinebench tesztprogram
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Totális káosz a gyártók 12V-2x6 tápkonnektorhoz való hozzáállása
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Házimozi belépő szinten
- AMD FX
Új hozzászólás Aktív témák
-
bobalazs
nagyúr
válasz
cod2gamer
üzenetére
Én azt csinálnám a helyedben hogy visszaraknám 5:4 re a ratiot, és addig tuningolnám míg beállna kb. 200 ra a memory clock. Memórát valahogy nem szeretek tuningolni, hűtés nélkül könnyen megadják magukat, és annál nincs rosszabb. (mint mikor probalsz rájönni mi baja a gépednek, csak éppen a memóriára nem gondolnál...)
Hőmérséklet: alapjáraton ideális kb 40 fok körül, terhelésnél olyan 55-60 körül.
60 főlé hosszú távon nem érdemes szerintem menni. -
bobalazs
nagyúr
válasz
cod2gamer
üzenetére
Régi 2.8as Northwoodomat simán húztam gyári hűtéssel 3.2 re, meg se kottyant neki.
Mondjuk hosszú távra, nem árt lecserélni a hűtést valami jobb megoldásra.
Gyakorlati megoldás hogy a 10% tuning általában biztonságos.
Az IS7 egyébként nagyon tuningbarát fajta. Biosban feljebb rakod kicsit az fsbt. Pl. 200 ról 220 ra, és minden okés lesz. A ramot nem árt mondjuk figyelni hogy azon nagyon ne huzzál. A DDR ek, (olcsóbb fajták) nem szeretik a tuningot.
IS7 nél belépsz a biosba, és mikor átírod a "CPU operating speed" értéket, ki is számítja neked a várható tuningot. Illetve megadja hány megahertzes lesz a procid avval az értékkel amit megadtál. Ezt az "estimated new cpu clock" bejegyzésnél láthatod. Ha nem szürke a cpu multiplier, az a legegyszerübb módja a tuningnak ha azt feljebb állítod. Ha szürke akkor csak a cpu operating speedet írd át. Az N/B strap CPU mezőnél válaszd a PSB800 at. Ne hagyd "by CPU"n. Ha jó féle hütőd van, rakhatod PSB533ra, és probalkozhatsz 30%os tuningal is. Érdemesebb kis léptékekben pl 10 mhzenként. Megnézni betölt e a winfos.( Ha gubanc van, akkor cmos reset. Ott van a főtáp és a memoria modul foglalata között. Átrakod kikapcsolt állapotban 1-2 türöl 2-3as türe a jumpert, majd 3 mp. mulva vissza)
Dram rationál válaszd az értéket 5:4 re. 1:1nél a memóriát is tuningolod, és mint mondtam az nem mindig biztonságos.
Valaki elöbb ezt nézze át hogy mindent jól írtam -e azért. De sztem mindent így kell hogy ne legyen zökkenő.
Ja és kb. 10%nál én még nem szoktam CPU core voltage-t emelni, azt hagyd csak 1.475ön.(alapértéken)
Hozzáteszem annyira azért nem érdemes tuningolni de jobb hűtéssel northwood elég jól tuningolható. És közel sem melegszik annyit mint a p4e -s stb. verziójú prescott ikertársa.
Új hozzászólás Aktív témák
- Okos Otthon / Smart Home
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Háztartási gépek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- 3D nyomtatás
- További aktív témák...
- iking - Apple iPhone 14 Pro Graphite ProMotion 120 Hz, 48 MP kamera, Dynamic Island 128 GB
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Gamer/streamer mikrofon, állvány és USB HUB kitűnő árakon!
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3535
- Apple iPhone 16e 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest