Hirdetés
- Teljesen szürreális, ami az RTX 5070 Ti kapcsán történik…
- Milyen videókártyát?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen asztali médialejátszót?
- A CannonKeys felkavarja a slim profilos billentyűzetek állóvizét
- OLED TV topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- 3D nyomtatás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Superman
nagyúr
válasz
robyeger
üzenetére
Hidd el, ezen magam is meglepődtem. nem azért futtatok 3D markokat, hogy több pontot kapjak, tudom mire képes a Gainward kártyám.
hanem elsősorban a CPU izzasztására, hogy mire képes és mennyi pontot kap.
Ekkor lettem figyelems arra, hogy ha több feszültséget adtam neki, mint amennyire szükség volt az induláshoz és a stabil működéshez (ez persze csak próbálgatás után, később derült ki), katasztrofális pontszámokat adott a 3D mark 2005 a CPU-ra. Volt olyan, hogy 3000 pontot. Ha visszavettem a feszültségből és ez valamiképpen kompenzált valamit a programban - hogy mit azt csak a programozók tudnák - akkor máris 4000 pont fölé ment a CPU pontszáma.
Más: kiakaszt a HT. Nem kell elmagyarázni, mi is ez, jól tudom, mindent elolvastam róla még anno, amikor megjelent az első 3.06GHZ-es Intel processzorokban.
De magyarázza már meg nekem valaki a következő jelenséget (szándékosan kiemelem):
az adott feszültségen addig jól működő processzor (konkrétan: 4080MHZ, 1.51Volttal, HT kikapcsolva, minden hibátlanul lefut, benhmarkok, 3D-s programok) rögtön megőrül, mihelyst bekapcsolom a HT-t. Konrétan ez abban mutatkozik meg, hogy ha például lefuttatom a 3D Mark 2005-öt és a processzor tesztelő részhez ér a program, akkor vagy egyszerűen kilép, vagy újraindul a gép. Kipróbáltam néhány elég gépigényes, számításigényes autós szimulátorprogram esetében is, ugyanez a jelenség van. Pár másodperc és kilép a program. Ha több feszültséget adok neki, vagyis radikálisan emelem a prockó feszültségét, akkor meg visszajutunk az eredeti problémához: az fps esik, ez szemmel is látható és a 3D Mark 2005 2000 pontot ad a processzorra a lefutás után (márha nem bukik bele még így is a benchmarkba).

Ezek szerint nincs más lehetőség, mint kikapcsolnom a HT-t......
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14 G1 - Ryzen5 I 16GB I 256-512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia
- Beszámítás! Acer Nitro 5 AN515-58-75F8 Gamer notebook - i7 12700H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! AMD Ryzen 7 9800X3D 64GB 6000MHz RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5090 32GB GDDR7 1200W
- Nuki Smart Lock Ultra okoszár
- AKCIÓ! DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 1G, áfás
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
hanem elsősorban a CPU izzasztására, hogy mire képes és mennyi pontot kap.