Hirdetés
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Reagált a leégő Ryzenek ügyére az ASUS
- Hobby elektronika
- Milyen notebookot vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- BIOS topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Duplázik a NAND is: a Samsung 100%-os áremelésben gondolkodik
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sh4rKy
senior tag
nos, haladtam tovább...
3,05GHz volt a legtöbb amit eddig elértem, ehhez 1,525-ről 1,575-re emeltem a feszültséget és stabilan ment 100%os terhelés mellett 5 percig
a ramokat ekkor mégjobban vissza kellett osztanom, magyarul effektív 360 körül mentek a 400-as ramok
ezen a feszültségen tovább már nem jutottam mert a windows általában nem bírt bebootolni...
gondoltam emelek tovább így 1,6ra álítottam a feszültséget az órajelet meg 3,1 GHz re, itt a melegedés sem volt vészes, szóval az újrapasztázott gépezet 2,9GHz-n 40-44 fok körül volt/van 0% terhelés mellett itt pedig biosban 45-48 fokon volt... szal még ez sem volt vészes... de amikor a windows elindult én már megőrültem magamnak, beírtam a jelszavamat és akkor fagyott meg a rendszer és újraindult...
szóval kérdés: ez akkor processzor korlát lehet, hogy az alap feszültségen 2,95Ghz-ig tudom húzni és ha emelem a feszt akkor se megy túlzottan 3,0GHZ fölé???
vagy itt már más korlátoz?
és ha igen akkor mi lehet az?
a ramokat tudom hogy lekéne cserélnem mert kábé 7-8 MHz overclock után kipusztulnak és azmiatt nem képes elindulni a gép rendesen, de akkoris vissza osztva már más a szitu...
válaszokat előre is köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- FIFA 16 Playstation 4
- iKing.hu Apple iPhone 15 Pro 128GB Natural Titanium használt, karcmentes 92% akku 6 hónap garancia
- Keresünk Galaxy S23/S23+/S23 Ultra/S23 FE
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest