Új hozzászólás Aktív témák
-
eastsider
nagyúr
válasz jerry311 #950 üzenetére
odavittem másik gépet ahhoz a kábelhezm rádugtam csináltam egy speedtestet + neteztem és TELJESEN fasza volt
odavittem a gépemet egy másik kábelhet és ott TELJESEN fasza volt
X-akta powa
most mi a szar a gond?
én is HW ra gondoltam amig oda nem vittem másik kábelhez a gépet....
de mmivel ott teljesen jóü volt így ez kilőve... kábel másik géppel fasza szal nc... -
meone
tag
Próbáltam már úgy is hogy más IP-t írtam be, de csak ahozz a MAC címhez csak az az egy IP-van rendelve (nem DHCP alaján kapom az ip) sajnos úgy könyebb dolgom volna nme kellene enyit fárasztanom tikteket .
Bocsi hogy fárasztalak ezzel a témával.Elnézést kérek mindenkitől a helyes írásom ért :)
-
shev7
veterán
de nem ertem mi a problema. Minden router tud macclonozast. Minden router tud static ip-t. A ketto kozott nincs osszefugges.
Egyreszt: Ha megis olyan routerbe botlasz bele, ami sokat ''okoskodik'', akkor eloszor beallitod dhcp-re es megadod neki az uj maccimet. Majd atrakod static ipre. 99%-ig biztos vagyok benne, hogy a beallitott maccim bennmarad.
Masreszt: Uj maccimet nem lehet regisztralni?''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''
-
Fricu
tag
Hali,
nem tudom, jó helyen járok-e - ha nem, bocs.
Szeretném az otthoni saját hálózatomat (ADSL, Router- 3 gép (+ ISDN külső USB-s modem is meg van még az ADSL előttről)) távolról elérni, modemes betárcsázással. Elsősorban neten át (helyi tarifa), ha másként nem megy saját vezetékes számom tárcsázásával. Ha be is kapcsolna a gép az lenne a tuti, de ha nem hát nem, legalább lássam az otthoni adatbázisomat.
Próbáltam telepíteni a VPN-t, távoli asztal kapcsolatot, de oda fix IP cím kellene.
Csinált ilyet már valaki?
Help me...
Üdv.Fricu
-
shev7
veterán
miert ne maradna benne... egyszere csak egy maccime lehet. De ha nem bizol ebben valaszthatsz olyan routert is amiben egyszerre is lehet a kettot allitani... pl az asus wl500 ilyen de biztos van mas is
''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''
-
Gaga24
csendes tag
Sziasztok
Nem tudom beüzemelni az SMC AP -et.
Adott egy DLINK 524 router, eddig a jelét egy PCI -os Wireles-el fogtam, és hibátlanul üzemelt.
Most vettem egy AP-t, ezzel szeretném a DLINK jelét befogni, és az asztali gépet kábelel, a laptopot wireles-el összekötni.
Hogyan tudom megoldani? A két gép között tudok másolni, de a netet nem látja egyik gép sem.
A DLINK IP: 192.168.0.1 DHCP is, és static is be van állítva.
AP IP: 192.168.2.25 ezt átírtam 192.168.0.155 -re
Asztalinak mit állítsak be IP-nek? pl. 192.168.0.153 v 192.168.2.2
Már majd minden variációt kiprobáltam, de netet még nem láttam így.
Mit kell még beállítani, és átjáróknak melyik gépen melyiket kell megadi? A routerét v AP-ét?
Leírnátok melyiken mit kéne pontosan belönöm?
Előre is köszi a segítséget -
shev7
veterán
''Adott egy DLINK 524 router, eddig a jelét egy PCI -os Wireles-el fogtam, és hibátlanul üzemelt.
Most vettem egy AP-t, ezzel szeretném a DLINK jelét befogni, és az asztali gépet kábelel, a laptopot wireles-el összekötni.''
Nem teljesen ertem mit szeretnel csinalni. Mi csatlakozna mihez, hogyan?''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''
-
Gaga24
csendes tag
Tehát
NET >>> DLINK roter >>> SMC AP >>> kábelen asztali pc
>>> wireles laptop
a laptop és asztali kommunikál, de netet nem lát egyik sem.
A DLINK jel a szmszédból jön. Ezt a netet szeretném használni, ami eddig az asztaliban lévő wirelesel 6 hónapja üzemel. A gond, hogy a laptop nem lát el eddig a távolságig, ezért kell az AP beiktatnom. -
shev7
veterán
hat sztem ehhez WDS kell. Marmint ahhoz hogy a laptop wifin kapcsolodjon az ap-hez, es az ap wifin a routerhez. A WDS-t be kell kapcsolni mindket eszkozben, es a megfelelo beallitasokat is meg kell tenni.
sot lehet a wds nem is eleg, hanem tudnia kell az ap-nak a hybrid/mixed modot. Vagy a laptop is kabelen kapcsolodik az ap-hez. Ez a masik variacio...
[Szerkesztve]''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''
-
iwu
addikt
dyndns es ipvel megy a távoli asztal és a vpn is!
most mi is lenne a cél?
simán a routerben ha tudja, lődd be a dyndns-t (ha nem, akkor a dbt tároló gépre töltsd le a kliensprogiját.)
a routeren forwardolt a 3389es tcp portot a kívánt gépre (ez az rdp) és már van is távoli asztalod.
vpnnél a 1723mas portot kell forwardolni.
ÜdW!ajándék ló nem látja a fától a szódás a lovát...
-
iwu
addikt
rengeteget szívtam/szívok ezzel...
olyan router kell , ami tud wdst
és olyan ap, ami tudja a repeater módot...
sux az egész...vagy csak belenyúltam, de e-tech router és level1 apvel nem igazán megy, mindig lebont egy idő után...
ÜdW!ajándék ló nem látja a fától a szódás a lovát...
-
Gaga24
csendes tag
a három eszköz a következő
DLINK 524 router
SMC WEBT-G 108MBIT BRIDGE + ACCESS POINT
Toshiba laptop
Ezek összehozhatók szerintetek, a fenti sorban adnák át egymásnak a netet.
Ha a laptop is kábelen megy akkor ott vagyok ahol eddig, az nem lenne jó megoldás.
Az AP dolga nem az lenne hogy a net jelét továbbítsa?
De nekem még AP-be kötött kábelen sem sikerült a netet összehozni, mit kellene pontosan a routeren és AP-n beállítanom? Honnan tudom meg, hogy az AP egyéltalán kommunikál a routerrel? -
shev7
veterán
''Az AP dolga nem az lenne hogy a net jelét továbbítsa?''
Az ap alapbol ket dolgot tud. Kabelen erkezo jelet tovabbkuld wifire, vagy forditva. Minden mas ''extra feature''. Szoval ha tudod repeaterre allitani, (es a routert wds.be) vagy ha tudna universal repeatert akkor a routert nem kell wds-be. Ha ezek kozul egyik sem teljesul, akkor nem nagyon oldhato meg.''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''
-
senior tag
Tisztelet a kollégáknak! Számomra érdekes problémával fordulok hozzátok.
Szóval: Age of Empires II játékkal szeretnénk 3-an játszani:
Gépek (játékosok):
-Haver gépe: más város, neten keresztül kapcsolódik
-Én gépem:
-Öcsém gépe: LAN-on keresztül kapcsolódik hozzám (net természetesen megy nála is megosztással - mindkettőnk gépe 192.168.0.X-es osztályban van net megosztás után)
A probléma:
1. eset: én vagyok a szerver, és ők ketten kapcsolódnak rám, látszólag sikeresen.
Ám amikor indulna a játék, ''öcsém gépére várunk'', de nem történik semmi - viszont pingetni tudom öcsém gépéről a haver gépét. Ami a poén, hogyha a haver kilép, a játék azon nyomban elindul közöttem és öcsém között.
2. eset: haver a szerver, és mi ketten kapcsolódunk/nánk rá. Én simán látom őt, de öcsém sehogy sem látja őt a játékban. - ping viszont megy...
Ötletek kérek, ha vmi lényeges infót nem írtam le akkor azt is jelezzétek pls!Forza Ferrari!
-
Gaga24
csendes tag
Még egy kérdés!
Akkor azt hogy lehet megoldani, hogy a DLINK routerből érkező wireless jelet, az aztali gépemmel befogom, nagyon jól működik, és ezt a netet kábelen továbbadni a laptopnak, hogy mindkét szgépen menjen a net!!!???
Már próbáltam mindenféle beállítást, de nam jött össze.
Előre is kösz -
shev7
veterán
ebben a felallasban mindey hogy a net milyen formaban jon. Elso hozzaszolasban szerintem le van irva minden info. De elvileg egy halozat beallitasa varazslo lefuttatasa mindket gepen megoldja a problemadat.
''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''
-
daninet
veterán
Háj!
Rajzoltam egyet péntbe hogy hogyis néz ki nálunk a dolog: [link]
a probléma:
mindegyik gép látja a megosztott nyomtatót lehet is használni csak a notebook nem, már a munkacsoport gépeit se tudom megnézni csak 2 gép dolgit ha a shared documents-en keresztül kilépek de nincs közte az a gép amelyiken a nyomtató van megosztva...
Vírusírtó mindegyik gépen ugyanaz.
A noti mindenképpen ragaszkodik az általa létrehozott internet átjáróhoz (szal net az van) még akkor is ha a varázslóba ugy állítom be hogy a lerajzolt modell szerint szerint legyen (egyéb és ott az első pont az otthoni vagy kissebb munkahelyi hálózat beállítása varázslóban)... tipp? előre is köfi a seggítségetMiért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
daninet
veterán
válasz jerry311 #982 üzenetére
minden rendben többször ellenőriztem..sőt ugy el is elérem a gépet hogy \\IPcim csak nem és használom a gépet hanem ősök és elég kényelmetlen hogy windowsból nem lehet elérni a megosztott mappákat mert azokba rakják a dokumentumokat
[Szerkesztve]Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
MIFtIli
aktív tag
Hali!
Routerrel osztom meg a netet évek óta de most szolgáltatót váltok és felmerült bennem a kérdés, hogy ez látszik h én megosztom a netet..azaz észre vehetik e, h egy szolgáltatást 4gép használ? -
esgabors
csendes tag
hello
én irtam a gaga24 login alol, mert nem tudtam a munkahelyen a jelszót!
Légyszives akkor mond el nekem milyen router és accespoint kellene nekem, hogy megoldodjon a problémám.?
Sajnos a hálózat varázsló sem segített a 2 gép kábeles összekötésében pedig végigolvastam majd mindent. Nem tudlak skypon, vagy MSN en elérni?
Légyszi segíts
Üdv, -
shev7
veterán
válasz esgabors #990 üzenetére
tehat az egyik gepen van net wifin keresztul. A ket gep kozott megvan a kapcsolat, mert fajlokat tudsz masolni. De net nincs a masodik gepen? Akkor az elso gepen a wifikapcsolatot meg kell osztani a masodik gepen meg a tcp/ip tulajdonsagoknal atjaronak es dns-nek meg kell adni az elso gep vezetekes kartyajanak ip cimet.
-
Krissz1984
csendes tag
Sziasztok!
2 kérdésem lenne!
Az egyik: a routerem órája rengeteget késik képes egy nap alatt 2 órát is késni ha nem többet, mitől lehet ez? (zyxel p3334wt) Az óra beállításnál van egy olyan lehetőség h ''get time from Time Server'' és ott van egy ilyen h ''Time Server Address'' oda mit kell beírni?
A másik kérdésem pedig h portforwardoltam Strongdc++-nak de csak akkor tudom használni, ha minden alkalommal megadom a wan ip címet a dc-nek mert ugye minden kapcsolódás után más ip címe van, ezt hogy tudnám kiküszöbölni?
Előre is köszi! -
Krissz1984
csendes tag
Sziasztok!
2 kérdésem lenne!
Az egyik: a routerem órája rengeteget késik képes egy nap alatt 2 órát is késni ha nem többet, mitől lehet ez? (zyxel p3334wt) Az óra beállításnál van egy olyan lehetőség h ''get time from Time Server'' és ott van egy ilyen h ''Time Server Address'' oda mit kell beírni?
A másik kérdésem pedig h portforwardoltam Strongdc++-nak de csak akkor tudom használni, ha minden alkalommal megadom a wan ip címet a dc-nek mert ugye minden kapcsolódás után más ip címe van, ezt hogy tudnám kiküszöbölni?
Előre is köszi!
MOD: Bocsi a duplapostért! Valami gebasz vot mikor elküldtem!
[Szerkesztve] -
shev7
veterán
válasz Krissz1984 #993 üzenetére
oda egy timeszervert kell irni. Ha alapbol nincs beallitva a routereden semmi, akkor keress egyet a neten.
A WAN-ipre meg megoldas lehet ha regisztralsz magadnak egy dyndns bejegyzest. Persze akkor az igazi, ha a routere tudja kezelni ezt, egyebkent egy klienst kell futtatnod...''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''
-
Rickenstein
senior tag
válasz Krissz1984 #993 üzenetére
1. Time servernek egy time server nevet kell megadni. Pl. a Windows a time.microsoft.com timeserver-t használja (őt is megadhatod) vagy keress rá google-ban más time server-ekre.
2. Újabb routerek tudják a DDNS-t (Folyamatosan változó IP címhez lehet egy domain nevet regisztrálni). Pl. dyndns.com, ddns.hu, no-ip.com. Ezután már nem kell a DC-nek mindig megadni a routered IP címét, elég a hozzá rendelt nevet: pl. azencimem.no-ip.biz
Mod: úgylátom már lereagálták
[Szerkesztve]PS C:\>_
-
Krissz1984
csendes tag
válasz Rickenstein #995 üzenetére
És hogyan tudok Folyamatosan változó IP címhez egy domain nevet regisztrálni?
A Time serveres megoldát köszi! -
shev7
veterán
válasz Krissz1984 #996 üzenetére
hat elso korben talan probalkozz azokon a cimeken amiket Rickenstein megadott, ott le van irva minden amit tudnd kell.
-
air
nagyúr
Sziasztok!
Egy furcsa dologgal allok szemben. Szokasos netmegosztasi problema, desktop gep xpsp2-vel osztana a chellos netet egy notebooknak. A ket gep tokeletesen latja egymast, a notebookon viszont erdekes anomalia van. Skype, TeamSpeak, Hamachi, netes jatekok mennek, ping csomagveszteseg nelkul, traceroute, nslookup, mind mukodik. Messenger viszont nem tud kapcsolodni, a web bongeszes pedig baromi bizonytalan. Neha megy egy oldal aztan 5-10 perc mulva nem megy. Aztan kis ido mulva ismet megy. Telnet egy web szerver 80-as potjara megy, de ha ugyanazt a szerver bongeszobol hivom, nem megy. Explorer, Firefox ugyanazzal az eredmennyel.
A bongeszesi gondot megoldottam ugy, hogy a netmegosztos gepre tettem egy proxyt es igy mukodik. Mar csak a Messenger kellene eletre kelteni.
Mas forrasbol pedig azt hallom, hogy az XP ICS-e tokeletesen mukodik. Akkor nalam vajon mi lehet a hiba??
Elore is koszi!Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló
-
Rickenstein
senior tag
válasz Krissz1984 #996 üzenetére
Én a no-ip.com-on regisztráltam, nekem az bevált. Mindenesetre nézd meg a router kézikönyvét, hogy melyik DDNS szolgáltatót támogatja. Regisztrálni kell egy email címmel és egy jelszóval, majd létre kell hozni egy címet. Ha bejelentkeztél a no-ip.com felületére, a bal oldali oszlopban lesz egy olyan, hogy ''Hosts / Redirects'', alatt pedig egy olyan, hogy ''Add''.
Hostname: ez lesz a DNS név előtagja. Alatta a menüből válaszd ki az utótagot (lesz egy olyan sor a listában, hogy ''no-ip enhanced domains''. Na utána már fizetős nevek vannak).
Host Type: Maradjon a helyén a pipa
Ezután nyomd meg legalul a ''Create Host'' gombot és már kész is vagy. A többi mezővel ne foglalkozz.
Ezután nincs más dolgod, mint beállítani ezt a router konfiguráció DDNS menűjében. Ez routerenként változó, pontos leírást megint csak a router kézikönyvében találsz.PS C:\>_
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bontatlan Lenovo ideapad 3 "Kis Gamer" Laptop -25% 15,6" RYZEN 7 5700U 16/512GB FHD Radeon 2GB!!!
- Honor 200 Lite 256GB, 1 Év Garanciával, Kártyafüggetlen
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával,
- Samsung Galaxy S24 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs