Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
almi
senior tag
Sziasztok!
Egyszer valaki belinkelt ide egy olyan oldalt ahol pontosan lépésről lépésre le volt írva h hogy kell beconfigolni a routert stb.
Kerestem most is de nem találtam.Esetleg aki tud róla pls linkelje be megint.
Köszönöm!!
Üdv. -
Boboka
tag
Sziasztok!! A minap vettem egy smcwbr14-g2 routert amit úgy használok egy wireless egy sima... a gondom az lenne hogy megy rendesen de ahogy letöltenék pl qtorrenten azt írja ki hogy korlátozom a kapcsolatot... (és nem is tölt rendesen) +még ha msnezek ledobál állandóan... MI lehet a baj??
már elég sok mindent kipróbáltam de sehogy sem megy rendesen... Valaki valami ötlet???
-
Szoszibá
tag
Megtalálja a másik gépet a hálón, de elő jön egy felhasználónevet és jelszót kérő ablak! Ha létrehozok a gépen egy olyan felhasználó-jelszó párost amivel be tud lépni úgy működik! De nekem ez az ablak nem kellene!!! Úgy szeretnék fájlokat megosztani hogy ez az ablak nincs és a hálózati helyekben megjelenik a másik gépen megosztott mappa...
Ezt hogy lehet megcsinálni? Kérlek segítsetek! Válaszaitokat előre is köszönöm!
Péter -
Szoszibá
tag
Sziasztok! A segítségetekre lenne szükségem! Van egy chello-s előfizetés, egy D-Link DGL-4300-as routerrel meg van osztva a net.
Megcsináltam azokat a beállításokat amik az első hozzászólásban vannak, de ha az egyik gépen megosztok egy mappát akkor a másik gépen nem jelenik meg az a megosztott mappa...
Az egyik gépen mostmár Vista van nem tom ez számít e valamit...
Hogy csináljam meg hogy jó legyen?
Kérlek segítsetek! -
mahatma
aktív tag
sziasztok,
az irodai szervergépünket elérem itthonról (a routeren bekonfigoltam a port forwardot, müködik is rendesen). a kérdés az lenne, hogy hogy lehet megoldani, hogy csak két ip címről tudjam ezt elérni?a többi próbálkozást a router fogja meg (az én notebookom, meg fateromé léphet csak be). hol lehet ezt állítani a routeren? (ez egy linksys befs41r ha jól emlékszem) -
Newyorker
addikt
Nah skacok nagy nehezen berendeltem ezt és úgy néz ki össze is jön már:
1 db. Gigabyte GN-BR01G 54mbps 4 portos vezeték nélküli Router
2 db. Gigabyte GN-WP01GS 54Mbps vezeték nélküli PCI hálózati kártya
Aztán bízom benne nem lesz csalódás, mivel az ajánlottak között volt! -
jerry311
nagyúr
válasz
bertalanfy #1171 üzenetére
Valószínűleg menni fog. Nekem sikerült megtalálni az egy emelettel lejjebb és két lakásnyival balra lakó ''szomszéd'' netjét is panelban, ami ugye vasbeton.
A lényeg lemaradt: közepesnél jobb volt a jelerő.
[Szerkesztve] -
Noxy
veterán
válasz
bertalanfy #1171 üzenetére
Sztm menni fog. Nálam 2 födémen keresztül is megy, de csak 1-n keresztül használom.
Jah meg ha lehet, ne USB-s kütyüvel csináld. -
bertalanfy
csendes tag
Sziasztok, egy olyan kérdésem lenne a hozzáértők felé, hogy mennyire működhet egy vezeték nélküli hálózat egy vaskos betönfödémen át? Ugyanis a fejem fölött lévő emeletre kellene internet hozzáférést biztosítanom....Válaszotok előre is köszönöm....
-
lorinczij
csendes tag
A következő problémában kérnék segítséget:
T-Online ADSL-Bridge internetem van és két számítógép: egy asztali (Win98SE), és egy notebook (WinXP Professional SP2). WLAN-Routerrel (GIGABYTE) az asztali gép USB-s kábelösszeköttetéssel, a notebook rádión kapja a jelet. DE!!
Az internet időről-időre elmúlik, akkor (tanácsra) kihúzom a router áram-csatlakozóját, majd kis idő múlva visszadugom és megint megy, de ez a manipuláció kezd az idegeimre menni, és biztonságérzetet sem igen ad. Azt mondja a fáma, hogy IP-címet ír át valami, vagy ilyesmi.
Mit lehet ilyenkor tenni? (Hozzáteszem: nem vagyok valami nagy számítógépes guru, inkább csak mindennapi számítógép-használó, bár egy-két dologgal találkoztam már, de a chat-es fórumokon használatos szakkifejezések többnyire megijesztenek).
Előre is kösz, és elnézést, ha a téma már előfordult, én nem találtam. -
Al_ Bundy
csendes tag
Üdv!
Az alapszituáció:
Internet: ADSL, DHCP-s, ADSL 2+ D-Link-es modemmel.
Van két gép az egyik egy Intel P4 1,4G, rajta alap WinXP SP2-vel, ''Realtek RTL8139 családú PCI gyors Ethernet NIC'' hálókártyával.
A másik gép egy P2es régiség, WIN98al.
Adott egy TrendNET TW100-S4W1CA router, ha csak a P4-es gép van rácsatlakoztatva, addig nincs semmi gond, de ha rá van dugva a P2-es, egyből megszakad a kapcsolat P4-esen, és csak a Kapcsolat Javítása után áll helyre, de akkor is csak pár percig, mert utána újból megszakad
Már rengeteg fórumot olvastam, de még nem találtam megoldást erre a problémára
Ha valaki esetleg tudja mi lehet a gond, nagyon megköszönném! -
Krobi79
tag
Én egy MSI RG54GS2 routert használok. Kaptam most ajándékba egy Canon i560 nyomtatót, amit szeretnék a router-on keresztül használni az asztali géppel és a notebookal is.
a használati utasítás szerint először feltelepítettem a nyomtatót az asztali gépre, ami működött is, majd a router használatija szerint hozzáadtam a router portját, protokollt beállítottam LPR-re,majd a nyomtatót bedugtam a router usb csatijába, de nem hajlandó nyomtatni, meg sem rezzen. gép, router minden újraindítva.
Kell valami portot engedélyezni, vagy valami egyéb trükk van-e? Mindent a használati szerint csinaltam és meg sem mukkan. Asszem már volt itt valakinek ilyen problémája
van ötletetek?
[Szerkesztve] -
Newyorker
addikt
Annyi még, hogy nekem itthon 2048-as ADSL-em van, ezt ugye nem fogja lassítani a router és a hálókártya közötti 54Mbps!Ha jól számolok az enyém 2Mbps, ez meg 54, tehát nem!
Jó számoltam? -
_voodoo_
tag
Igen gondoltam már erre, de szempont lenne a mobilitás is, tehát hogy tudjam máshol is használni, ne csak otthon.
Csak azért kérdezem, mert wlan ügyben teljesen amatőr vagyok, és nem akarok kiadni 11K-t feleslegesen, ha nem tudom utána használni...
Esetleg vki próbálkozott már ilyennel? (mármint 2db usb-s wlan adapterrel netmegosztás) -
_voodoo_
tag
Hali!
Otthoni gépem internet kapcsolatát szeretném megosztani egy notebook-ra, az asztali gép egy vezetékes router mögött van.
Az lenne a kérdés, hogy ha veszek egy ASUS WL-167g usb adaptert az asztali gépbe, meg egyet a noti-ba, akkor ezekkel működni fog a net megosztás avagy sem?
Tehát a kiszolgáló gépbe is elég-e egy ilyen adapter, vagy vmi más kell hozzá?
Thx -
Newyorker
addikt
Ez is jó párosításnak tűnik és ez lehet lesz is raktáron:
MSI Router MSI RG60G + Turbo (Wireless, 54Mbps)
MSI Hálókártya MSI PC54G3 (Wireless, 54Mbps)
Remélem lesz és akkor ezt veszem -
Newyorker
addikt
Tudom és kaptam egy Gigabyte javaslatot és tőled egy Netgear javaslatot!
Sajna mindkettőt elég nehéz beszerezni felénk, ezért is vagyok kíváncsi, h más márkát ajánlanak é, hátha azt könnyebb lesz beszereznem!
Egyébbként akkor álltalánosságban kérdeztem, hogy mi kell, hisz nem vágtam a dolgokat, de mostmár naggyából felvilágosítottatok . . ., szval mostmár kimondottan csak a márkára vagyok kíváncsi!Hát ennyi lenne -
Newyorker
addikt
válasz
Newyorker #1141 üzenetére
Stabil legyen, kevés legyen vele a gond és könnyen telepíthető legyen!
Szval egy magamfajta újoncnak könnyű legyen üzembehelyezni
Arra figyelek, hogy egy márka legyen a router és a kártyák is, csak ugye milyen márka legyen ez itt a nagy kérdés?
Ki mire esküszik és miért? -
Newyorker
addikt
Melyik márkákat ajánljátok otthoni wifi hálózat kiépítésére?
-
netboy
senior tag
Valaki megtudná nekem mondani hogy miért és miben jo a Tcp ip 6os protokol?
Miért érdemes feltelepíteni és miért nem? -
Newyorker
addikt
KÖszi, használtam én a guglit, csak biztosra akartam menni, hogy egy szakértő is mondja, h ok, mert nem akarok roszat rendelni, mert akkor aztán már nincs visszaút
THX még1x! -
Newyorker
addikt
WLAN Netgear Router WGR614GR 4P 54 g
WLAN Netgear Client PCI WG311GR 54 g
Ezek kábel nélküli wifis cuccok lehetnek? -
Noxy
veterán
válasz
Krissz1984 #1125 üzenetére
Rakj fel egy gépre Netlimitert oszt nézd meg vele, hogy a High, Mid, Low beállításokra mennyit eneged a sávszélességből a gépnek. B, KB, MB, GB, Kbits, Mbits seb.. tartományokban is tud mérni. Így már pontossab képet kapsz a sebességekről.
-
Krissz1984
csendes tag
Igen, ez már be is van állítva, rendesen, csak azt hittem h lehet rendesen kb/secre korlátozni a letöltést, a magyar manual azért túlzás, csak a kis telepítő manual van magyarul, a nagy csak inglisül
de azt is sikerült már megértenem, ott is inkább a számítástechnikai kifejezésekkel volt gondom amit még nem ismertem a routerekkel kapcs, de most már azt is vágom. Tul képpen eddig nem is volt baj, h most csak 2en vagyunk a routeren, de májustól lesz még egy Wlanos gép rajta akkor leszek kíváncsi h mi lesz.
-
Zolike
csendes tag
Sziasztok! Felraktam a végleges Vistat a gépemre, de egyszerűen nem tudom bejelentkeztetni az itthoni hálózatomba. Xp is van fenn a gépen, az alól kifogástalanul működik. A Vista is látja a hálózatot, csak ismeretlen hiba miatt nem tud csatlakozni hozzá. Nekem nincs ötletem, hogy mi lehet a baja, vagy mit csináljak, nektek? Please help me!
(routerrel osztom a dsl netet 2 gépnek) -
Noxy
veterán
válasz
Krissz1984 #1118 üzenetére
Bocsi az előző hszből kimaradt a ''csak'' szó. Lehet ezzel mindent.
A High, Mid vagy Low prioritások kiválasztásával
korlátozhatja a sávszélességfaló alkalmazások
(vagy személyek) sebességét az egyes szolgáltatásoknak
szánt maximális sávszélességek megadásával
a WAN, LAN és WLAN interfészeken.
Ha az itt megadott szabályokat a részletes beállításoknál
megváltoztatja, akkor a szolgáltatás prioritása
Egyéb-re (Other) változik .
Az Advanced Media Bandwidth
Management konfigurációs képernyok segítségével
az osztályok beállításait és a létrehozott szabályokat
szerkesztheti.
Jah, nem tűnik rossznak ez a ''rooter'' Meg van hozzá hungarian manual.
[Szerkesztve] -
zsorzs87
csendes tag
kösz a választ,rooterek után nézzek
-
Noxy
veterán
válasz
Krissz1984 #1111 üzenetére
Ezt kétlem, hogy a feltöltési sebességet lehet korlátozni.
Milyen router, név, tipus? -
zsorzs87
csendes tag
Hellosztok lenne egy problémám az otthoni hálózatommal.
Kiépítettem egy hálózatot egy asztali pc és egy notebook között UTP kábelel,internet kapcsolatot is megosztottam frankón.még pedig ugy hogy az asztaliba megy USBn a net,nah most a notebookon csak akkor van net ha az asztali is be van kapcsolva, nerm lehetne ugy beállítani valahogy hogy az asztalinak ne kelljen mennie ahhoz hogy a notebookon legyen net?rootert kellene venni? vagy csak szimplán a mostani UTP kábelel is meg lehetne oldani?(egy surfboard van abból USBn asztaliba a net abból meg UTP notebookba)
Segítséget előre is köszönöm, vagy a mail cimemre küldjetek választ avgy vegyetek fel msnen mindkettő: jorge@mailbox.hu nah persze megprobálom madj itt is elolvasni előre is köszönöm -
Newyorker
addikt
Nyugtass meg Noxy
-
Newyorker
addikt
Akkor megrendeltem az alábbi cumókat:
1 db. NETGEAR WGR614IS Wireless Broadband Router 802.11g /54 Mbps/
2 db. NETGEAR WG311IS Wireless LAN Card (PCI) /54 Mbps/
Jelentkezem a további kérdéseimmel, ha megjöttek!
Köszönöm -
Noxy
veterán
válasz
Krissz1984 #1104 üzenetére
Nincs, vagy veszel 1 olyan routert, amiben tudod a sávszélességet szabályozni.
Vagy router helyett beállítasz 1 öreg gépet Coyote Linuxal. [link] -
Pentax
tag
válasz
Krissz1984 #1098 üzenetére
A netlimiter csak annak a gépnek szabályozza a netsebességét,amelyik gépre telepítve van.
Ezen vagyok én is meglőve,mert szívesen faragnám a gyerek sávszélét,derouteren keresztül nem lehet..
Ha már itt vagyok,egy kérdés:
Gigabyte gn-b40 router,2 gép mindkettőn xp pro sp2.
A net mindkettőn megy,de egymás közti hálózati kapcsolatot a boha uristennek se tudok kicsiholni,tudna vki tanácsot adni,mit állítsak be?
unom már a lemezírogatást
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Pad 7 Pro - fél kiló, maradhat!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Home server / házi szerver építése
- LEGO klub
- Gumi és felni topik
- Elemlámpa, zseblámpa
- Xbox Series X|S
- NVIDIA GeForce RTX 5060 Ti (GB206)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus Maximus VIII Hero i7 6700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Zalman i3 NEO 700W
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF/ i5 8-9-10 gen / Elitedesk 800 G4 /Win11- Számla, garancia
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF