Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • djg

    aktív tag

    válasz dkess #56367 üzenetére

    Sziasztok!

    @Borisz76 és dkess (és a többiek :) )

    Köszönöm a korábbi támogatásotok, még anno májusban.
    Most azok mentén keztem el ismét gondolkodni, újra megnéztem a képeket, rajzokat, nagyon hasznosak voltak, ezúton is ismételten köszönöm a fáradozást!

    Az akkori állapothoz képest kicsit sikerült még belenyúlni, módosítani a hálózati/villany elosztásba.

    Végül a központot sikerült áttenni a spejzba, így oda kerülne majd az ONT, digis router, switch/router, később egy NAS remélem és egy patch panel.
    Ebből visszafutna a helységekbe a kábel a padláson keresztül a falakban és a szobákban vannak aljzatok, amin kilépne.

    Nagyjából ezt sikerült megszülni:

    Amiben még bizonytalan vagyok, az a wifi router helye.
    Mert ha a lánc végére teszem, akkor ha jól értettelek korábban csak egy sima wifi funkció lenne, viszont ha a lánc elejére, akkor ki lehet használni jobban a tudását.

    Ebben az esetben működhet, hogy a router a switch helyére kerül? Tehát a digis egységből az utp a komolyabb routerbe megy, onnan megy 1 utp a NAS-ba és egy utp a patch panelbe? A panel továbbküldi ezt a jelet a szobákba és ott meg igényfüggő további osztást kaphat (switch/router).
    Ez így működhet? Vagy ez a panel hogy működik? A kinézett routernek csak 4 portja van, amiből 1 nas, 1 meg menne a patchbe továbbosztásra a szobákba. Ez így működik?

    Illetve NAS-al nem volt még korábban semmilyen formában dolgom.
    A fő elvárás az lenne, hogy ne kelljen a desktop pc-met futtatni a torrenthez, hanem ezt lehessen elérni és beállítani a letöltéseket távolról, illetve hogy ezt lássa egy lejátszó egység, ami a tévével van összekötve.
    Ha ilyet szeretnék és hogy ez a hálózatot lássa, akkor jól gondolom, hogy csak ez elé kötött routerrel megoldható vagy a sor végére kötöttel is?

    Egyébként routerből találtam egy elég szimpit, a tp-link archer ax72 5400-at, ami ráadásul most akciós egy nagy műszaki áruházban. Ezt a típust a fenti igényekre ajánlanátok?

    Köszi!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák