Hirdetés
- Fujifilm X
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Megkapja az FSR 4-et a PlayStation 5 Pro
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- OLED monitor topic
- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
- 3D nyomtatás
- OLED TV topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
A mezei, RJ45 (8P8C) dugóhoz készült lakossági krimpelővel vajon tudok RJ50 (látszólag RJ45, csak 10 eres) dugót préselni?
Köszönettel: MaCS
-
MasterMark
titán
válasz
Skorpyskorp #49893 üzenetére
Nem is lesz erre külön gomb, neked kell beállítani.
Lehetséges egyáltalán, hogy nem elég a mostani C osztály 253 kiosztható címe? Hány eszközöd van? Most hova van állítva a DHCP szerver? Hány címet oszt?
-
zolee001
őstag
válasz
Skorpyskorp #49893 üzenetére
Ránézésre jónak kellene lennie,valamelyik kliensen beragadhatott esetleg korábbi fix vagy fenntartott cim
Windows esetében hálózat,ipv4.advanced fülön tudod megnézniAz A,B,C azok a hálózati tipusok (nagykönyv szerinti)
A kollega szerintem azt akarta tanácsolni ,hogy a routerben válassz más alhálót ,pl 192.168.2 es hálózatotEkkor a routert a 192.168.2.1 cimen éred el a dhcp hatoköre pedig 192.168.2.100 tól 192.168.2.250 ig fog terjedni ha ugy állitod
-
Skorpyskorp
csendes tag
-
Skorpyskorp
csendes tag
válasz
zolee001 #49878 üzenetére
Szia!
Kösz:
[kép]
Windows IP konfiguráció
Állomásnév. . . . . . . . . . . . : 003-PC
Elsődleges DNS-utótag . . . . . . :
Csomóponttípus. . . . . . . . . . : Hibrid
IP-útválasztás engedélyezve . . . : Nem
WINS-proxy engedélyezve . . . . . : Nem
Ethernet-adapter Bluetooth hálózati kapcsolat:
Adathordozó állapota. . . . . . . : Adathordozó leválasztva
Kapcsolatspecifikus DNS-utótag. . :
Leírás. . . . . . . . . . . . . . : Bluetooth-eszköz (személyes hálózat)
Fizikai cím . . . . . . . . . . . : 1C-65-9D-AC-79-BE
DHCP engedélyezve . . . . . . . . : Igen
Automatikus konfiguráció engedélyezve : Igen
Vezeték nélküli hálózati kapcsolat vezeték nélküli hálózati adapter:
Leírás. . . . . . . . . . . . . . : Intel(R) Centrino(R) Advanced-N 6200 AGN
Fizikai cím . . . . . . . . . . . : 58-94-6B-69-A5-1C
Kapcsolati szintű IPv6-cím . . . : fe80::19f7:ca0d:1023:b165%12(Kívánt)
IPv4-cím. . . . . . . . . . . . . : 192.168.1.102(Kívánt)
Alhálózati maszk. . . . . . . . . : 255.255.255.0
Bérleti jog kezdete . . . . . . . : 2020. február 22. 23:03:49
Bérleti jog vége. . . . . . . . . : 2020. február 22. 23:33:49
Alapértelmezett átjáró. . . . . . : 192.168.1.1
DHCP-kiszolgáló . . . . . . . . . : 192.168.1.1
DHCPv6 IAID . . . . . . . . . . . : 223908971
DHCPv6-ügyfél DUID azonosítója . . . . . . . : 00-01-00-01-25-99-8D-81-5C-26-
0A-2A-3F-B9
DNS-kiszolgálók . . . . . . . . . : 192.168.1.1
NetBIOS a TCP/IP felett . . . . . : Engedélyezve
Ethernet-adapter Helyi kapcsolat:
Leírás. . . . . . . . . . . . . . : Intel(R) 82577LM Gigabit Network Connecti
on
Fizikai cím . . . . . . . . . . . : 5C-26-0A-2A-3F-B9
Alagútadapter isatap.{2746A73A-FB17-46E0-9509-7914AE2AE927}:
Leírás. . . . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP adapter
Fizikai cím . . . . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP engedélyezve . . . . . . . . : Nem
Alagútadapter isatap.{9F8BB7D8-67D0-49B6-9CB8-64A26FE08312}:
Leírás. . . . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP adapter #2
Alagútadapter isatap.{0E9F22AE-966B-4E5D-BE24-74924A5B31DB}:
Leírás. . . . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP adapter #3
Automatikus konfiguráció engedélyezve : Igen -
Lasersailing
senior tag
válasz
Borisz76 #49865 üzenetére
Szerk: újraírtam az egészet, teljesen rosszat írtam...
Szóval a ZTE fix IP címet ad a routernek .1.99-en
A router pedig
- .12.xxx címen vendéghálót üzemeltet (kiváncsi okoseszközök számára)
- .13.xxx címen belső hálót üzemeltet (NAS és megbízható eszközök számára)
ZTE wifi pedig kikapcsolva.Így a ZTE minden adatot a routernek címez, majd a router osztja meg ezt a ráaggatott eszközökkel.
Ennek fényében érdemes lenne áttennem a szolgáltatói ZTE-t bridge módba? Gyorsabb lenne a net? Vagy lenne valami előnye? (port forward megoldva a ZTE-n is, jelenleg minden tökéletesen működik)
(felhasználónév és jelszó amúgy megvan) -
attiati
veterán
Manapság kell még olyan programot telepíteni (win 10-hez), hogy a max sávszélű feltöltés ne lassítsa a letöltést?
Anno Asrock laphoz adtak egy Xfast lan programot.
Előtte meg külön program volt erre, de a nevére sem emlékszem. (talán D betűvel kezdődött).Feltennék valami programot, ami azért kijelzi a fel és letöltési adatforgalmat.
-
Mustang88
csendes újonc
válasz
MasterMark #49886 üzenetére
Nekem nincs is ennyi menüm, gondolom nem admin jelszóval vagyok belépve. Nem is tudom az admin jelszót sajnos.
-
MasterMark
titán
válasz
Mustang88 #49885 üzenetére
Erre a jó megoldás a belső hálóra csatlakozni VPN-nel, és onnan nyitni meg.
Ott a remote management-et kell bekapcsolni, de akkor nagyon erős jelszót adj neki. Legyen hosszú, nem értelmes szavak, stb.
Esetleg itt WAN side access HTTP:
De amúgy neked könnyebb, ott ülsz előtte...
Google: rotuer típusa remote management. -
Mustang88
csendes újonc
Már háromszor néztem át, de nem találok ilyen, vagy ehhez hasonló lehetőséget. Hamarosan el kell utaznom egy picit hosszabb időre, de néha jó lenne, ha be tudnék lépni a routerem kezelő felületébe távolról is.
-
zolee001
őstag
válasz
Mustang88 #49883 üzenetére
Pl Remote adminsitration de gyártónként változik az elnevezés
Biztonsági szempontokból az elsö dolog amit illik kikapcsolni egy routerben,egyszer fel kell konfigolni és tegye a dolgát,az hogy elérhetövé teszed az egész internet felöl nem tul jó ötlet.
De kinek a pap kinek a papné -
Mustang88
csendes újonc
válasz
MasterMark #49882 üzenetére
Azt milyen menüpont alatt keressem?
-
Mustang88
csendes újonc
válasz
MasterMark #49880 üzenetére
Konkrétan a routeremet szeretném elérni távolról, akár mobilról is. Wifivel csatlakozik, mobilnettel nem.
-
MasterMark
titán
válasz
Mustang88 #49879 üzenetére
Pontosan milyen szolgáltatásról van szó? Mit "felcsatlakozni"?
Skorpyskorp: Nagyobb DHCP tartományt kell beállítani. Ha nem elég a C-s tartomány, akkor B vagy A osztályra át kell állni..
Kezdésnek mondjuk vedd le a lease time-ot fél órára.Vannak fix IP-k a hálózatban? Azt jó lenne tudni amit zolee001 is kérdezett.
-
Mustang88
csendes újonc
Sziasztok!
Szükségem lenne egy kis segítségre ddns-el kapcsolatban.
Van egy Huawei HG8245 routerem, és ahhoz állítottam be egy ddns szolgáltatást no-ip-vel.
Ping tesztre reagál is, wifin fel is tudok csatlakozni, de mobilnettel nem engedi, "a webhely nem elérhető" üzenettel meghiúsul a csatlakozás.
Szerintetek mi lehet a probléma? -
zolee001
őstag
válasz
Skorpyskorp #49875 üzenetére
"Egyik PC-n/tableten sincs bekapcsolva a DHCP, csak a routeren"
Most akkor fix ip cimeid vannak avagy automatikus/dhcp-vel osztott?
Csatolj egy kimenetet a gépeden inditott ipconfig /all parancsról és a router dhcp beállitásairól
-
-
MasterMark
titán
válasz
Skorpyskorp #49875 üzenetére
Akkor:
DHCP lease time-ot vedd kevesebbre, illetve válts nagyobb tartományra. (B vagy A)
-
Skorpyskorp
csendes tag
válasz
MasterMark #49866 üzenetére
Ahogy írtad, a szolgáltató bridge módban van. Egyik PC-n/tableten sincs bekapcsolva a DHCP, csak a routeren, ennek ellenére jelentkezik a probléma.Látszólag nincs dupla DHCP.
De, köszönöm! -
stigma
addikt
válasz
stigma #49873 üzenetére
oké, magamnak válaszolok, mert user error volt, igaz még sosem csináltam, szóval tanulópénz.
Amikor a sinbe bedugtam a 8 kánelt, akkora műanyagot 180fokkal meg kellett fordítanom, hogy passzoljon a fejben, ezért ugye a sorrend szar lett...
1 kábel már megvan, jöhet a következő. -
stigma
addikt
Szaisztok
Hát picit csalódott vagyokmagamban, mert végre sikerült kiépíteni a hálózatot(fúrni faragni) viszont 2 kábelt kellett volna klimelnem de egyik sem sikerült:
Kábelek és tartozákok:
Cat7 S/FTP falkábel 600MHz LSoH, 26AWG, 5,7mm :
RJ45 STP csatlakozó 8p8c Cat6/Cat7 kábelhez, tömör vezetékhez AWG23
RJ45 törésgátló szürke vastag AWG23 kábelekhez
Ezen video alapján csináltam, igaz az enyém fóliázott ezért a fóliát eltávolítottam, elvileg a sorrendem is jó ahogy nézem, viszont a 2 kábelben az alábbi hibát tapasztaltam:
1 kábel: Sajnos a kábelsint rosszul tettem az RJ45-ös fejbe és a CABLE TESZTER tool-al rádugtam, de sajnos nem adott egyetlen zöld csíkot sem, de az ugye azért van mert fordítava gudtam be
2. kébel: teszterre dugva sajnos az 1-3-6-os nem világít a többi igen, ed sajnos ezeknek a fekét is szedhetem le.
Mit rontok el?
1. külső gumi eltvolítása ~ 4 cm
2. Törésgátlót felteszem
3. fólia eltávolítása
4. szálakat elrendezem ahogy kell
5. A szálakat a vezető sinbe befűzöm de itt annyi furaság van részemről, hogy úgy néz ki a sin, hogy nem sima 8-s egymásmelleti luk, hanem 2-1-2-1-2, tehát a zöldfehér és zöld kábeleket picit lejebb kell dugnom
5. levágom 1,5cm-re a kábelek hosszát, hoyg a sinbősl sem jóljon ki
5. rádugom az RJ45-ös csatlakozóz majd a fogóval krimpelek(remélejm jól írom)
Itt a 2. kábel már majdnem jó lett, viszont lehet az hogy azért nem jól csináltam mert rövid lett a kábel hossz (1,5cm) + a végei nem értek el a RJ45-ös ajzat végére?Képeka máveletről:
[kép] [kép] [kép]Segítséget előre is köszönöm.
-
-
-
attiati
veterán
Win 10 alatt (hogyan) lehet mac címet klónozni?
A szolgáltatóm hálókártya számhoz társította a netet. Most gépet cserélek + oprendszert is és be kellene állítanom újra.Win 7 alatt a helyi kapcsolat / tulajdonságok / hálókártya? (realtek pcie gbe family controller) / beállítás / speciális / hálózati címhez .... írtam be egy régi gépem fizikai címét.
Amit az ipconfig /all paranccsal nyertem ki.Ez hasonló helyen lesz win10 alatt is?
Egyébként ez a fizikai cím beállítás / klónozás jelent bármiben hátrányt? (ping, sebesség)
-
válasz
MasterMark #49862 üzenetére
Pedig azt is néztem
Idétlen vagyok -
MasterMark
titán
válasz
Skorpyskorp #49864 üzenetére
Ha dupla DHCP van azt szüntesd meg.
Egyébként a DHCP lease time-ot vedd kevesebbre, illetve válts nagyobb tartományra. (B vagy A)
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Lasersailing #49863 üzenetére
Saját router esetén a szolgáltatói eszközt illik bridge módba kérni az ügyfélszolgálaton.
Mert most akkor 2 eszköz is próbál IP címeket osztogatni a belső hálózaton.
Ez pedig nem szerencsés.Vagy ha megfelel a szolgáltatói eszköz, akkor a sajátodat állítsd át AP módba, Acces Point - hozzáférési pont módba.
-
Skorpyskorp
csendes tag
Sziasztok!
Több PC-t és Androidos eszközt üzemeltetek részben vezetékes, részben wifi hálózaton.
Változó gyakorisággal, de naponta többször jelent az ESET IP ütközést egyik- másik gépemen.
Ilyenkor több percig (változó időtartam) nem működik normálisan a hálózat, nem lehet az internetet elérni.(Gondolom, az ESET tiltja le ideiglenesen.)
Az ütköző IP cím-ek lekérésével a router kezelőfelületén be tudtam azonosítani melyik IP című gépre hivatkozik az üzenet.Váltakozva két PC és egy Androidos eszközre utal. Van köztük LAN-os és wifi-s kapcsolat is.A PC-k Windows-os beállításaiban semmi extrát nem csináltam, minden általában default-on van. Routert is cseréltem, a beállításokban ott sincs semmi különleges. A probléma maradt!
A routeren a DHCP engedélyezve van.Nem tudom hogyan lépjek tovább! Kérem, segítsetek! M i lehet a probléma oka, hogyan keressem a megoldást?
Nagyon szépen köszönöm előre is! -
Lasersailing
senior tag
válasz
Lasersailing #49837 üzenetére
Sziasztok,
Telekom ADSL, ~17/1.2 Mbit es csomagban vagyok, jelenleg telekomos ZTE -re van dugva az ASUS RTN18U modem (tomato). Minden egyéb az ASUS-ba van dugva (vagy wifin).
A ZTE-n a wifi ki van kapcsolva, de nincsen bridge módban. Ha csak a sebességet nézem, akkor elméletileg gyorsabb / lassabb lenne bridge -be téve a ZTE-t?
Mivel csodás a netem a legfontosabb a minél kisebb sebességveszteség (főleg felfelé ) -
válasz
MasterMark #49860 üzenetére
-
válasz
MasterMark #49858 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm ! Az első jó lett !
-
Üdv mindenkinek.
Nem tudom hogy jó helyen járok-e NAS problémával
Adott egy Plextor PX NAS500-L NAS .
A kérdés egyszerű : hogy lépek be / mi a jelszó ?(IP cím megvan , be is jelentkeznék de jelszót kér a kis kütyü )
Gugliztam kb 2 órát de eddig 0 sikerrel
admin / password / 1234 / root / reset próbálkozás már megvolt -
zolee001
őstag
Épp akartam irni de megelöztek,attól,hogy rá vagyon irva valami azztól még nem biztos ,hogy meg is felel a minöségnek
Lásd kinai usb kábelek avagy az egyes nyomtatókhoz mellékelt usb kábel ami vagy kötözös sexhez vagy napelemes száritógépnek (erkélyre kiköt,ruha rá) tökéletes de másra nem -
Essejó
veterán
válasz
MaCS_70 #49852 üzenetére
Nem kell, de teljesíthet. Aztán belefuthatsz a méltán híres NoName cég kiváló termékébe is ami olyat tud, hogy ha takarítás közben csúnyán néz rá néhányszor a pártvis máris erős kihívásokkal küzd az átvitel során. De láttam már kb 20 éves Alcatel Cat5 kábelt ami simán tudta a gigát, de sajna nem ez az általános. Nem beszélve az olyan kiválóan minősített szerelőkről, akik néhány faláttörésen erőből tépnek át egy akár Cat6-os kábelt és aztán megy a csodálkozás hogy átvitel tekintetében alulról súrolja a Cat3-at.
De természetesen egy átviteli panasz esetén első körben mérünk, aztán ellenőrizzük a csatlakozásokat. -
MasterMark
titán
válasz
Essejó #49853 üzenetére
csavart érpárok különböző menetemelkedésű csavarása
Nincs ilyen különbség Cat5 és Cat5E között, pont ezt mondjuk. Nálad is valószínűleg megoldotta volna egy újrakrimpelés. Ha nem, akkor pedig sérült is lehetett a kábel.
De benne van az is, hogy annyira gagyi volt, hogy ezért nem ment neki a gigabit. Csak erre kicsi a valószínűség.
-
Essejó
veterán
válasz
MasterMark #49851 üzenetére
Persze ugyanaz a port, ugyanaz a környezet és nyomvonal, és mégis. Meg nem csak a szigorúbb tesztelés, hanem a csavart érpárok különböző menetemelkedésű csavarása is bejátszik az e esetében.
Nem ipari környezetben, ha nem volt abuzálva a kábel, nem ultragagyi a vezeték, és rendesen be van kötve mind a 4 érpár, akkor az esetek jelentős százalékában mehet rajta közel a gigabit.
Viszont semmi garancia nincs rá.. Míg Cat5e esetében igen. Szóval lehet rágni a csontot azon, hogy nekem van olyan 20 éve csavarhúzóval beütött kábelem ami tud akár 800 Megát is. Erre azt tudom mondani, hogy 20 éve még volt benne anyag. -
válasz
Essejó #49850 üzenetére
Csatlakozva MasterMarkhoz:
Ez nem tapasztalat, hanem eleve specifikációs kérdés. A Cat5-nek messze-messze 100 Mbps fölött KELL teljesítenie.
Most kíváncsiságból rámértem a 2006-ban saját magam által csavarhúzóval préselt, kb. 20-25 méteres no-name Cat5 sodrott szálas kábelemre: 750 Mbps a hasznos sebesség rajta, ami a gyakorlatban ugye jóval 800 Mbps fölötti bruttó átvitelt jelent.
Ha 100 Mbps körül áll meg a sebesség, az eleve gyanús, és 2 működő érpárra utal.
Persze nem lebeszélni akarok senkit a jobb kábel használatáról, csak az értelmetlen cseréknek és kétségbeeséseknek is szeretném elejét venni. Ezek pedig gyakran arra a tévképzetre alapulnak, hogy a Cat5 100 Mbps-os.
MaCS
-
válasz
Essejó #49795 üzenetére
"Ha a falba Cat5 kábel van behúzva akkor simán, annak ugyanis annyi a maximuma. Cat5e kábel kell, az viszi át a gigát"
Nem először írom le, talán érdemes megjegyezni: a Cat5 elvben gigabites, a gyakorlatban közel gigabites sebességet tud. Ami tuti 100 Mbps-os, az a Cat3 a 2 érpárjával. A Cat4 már 8 eres, de elvben szintén csak 100-as, de üzemben az is tudott gyorsabb lenni, de nem igazán volt használatban.
Rövidebb, pár tízméteres távon a sima Cat5 viszi a gigabitet, de zavarérzékenyebb, mint a "javított", sűrűbben sodort Cat5e. Nálunk a családban egy ház átverésből kifolyólag Cat5-tel van behálózva, de ezt csak a feliratozásból látom, mert a sebesség stabilan bőven 800 Mbps fölött van.
De van itt egy, a szomszédba vezető, sima beltéri Cat5 is, kb. 60 méter, egy kb. 30 méteres átfeszítéssel. 2005-ben szereltem fel, pár éve még ment rajta a fél gigabit.MaCS
-
htc07
addikt
válasz
dizsit #49844 üzenetére
szia, ha van a modemen qos, azt kapcsold ki.
egyébként szerintem maga a csgo lesz a ludas, nekem is gyakran volt már ilyenem upc-nél is, pedig általában <5ms volt a pingem a szerverre.
(#49845) libus
"Talán nem az alapértelmezett portszámokat kéne használnod ftp-re!!!"
"Igazad van, nem érdemes az alapértelmezett portot használni."
ezt fejtsétek már ki nekemmert azt majd jól nem találják meg a gonosz hackerek?
-
libus
őstag
válasz
Doky586 #49842 üzenetére
Igazad van, nem érdemes az alapértelmezett portot használni.
Jó lett az FTP. Már nyítottnak látja az port checker oldal.
Persze nem attól, hogy 1000 feletti portot adtam meg, hanem mert a második routeremen nem kapcsoltam be az FTP szerver engedélyezését FW csere után.
Viszont a VPN szerver portja nem akar jó lenni.
Azt zártnak érzékeli az port checker oldal.
Lehet az miatt, amit (#49841) MasterMark ide leírt. -
dizsit
csendes tag
Sziasztok!
A segitsegeteket szeretnem kerni, mert egyedul nem tudtam orvosolni a problemamat.
Van egy regebbi gamer gepem, integralt gigabites ethernettel az alaplapon. A netem az 1000/300 Mbit-es amit a digi szolgaltat. Az optikan bejovo jelet az altaluk kapott HUAWEI HG8121H tipusu modem kezel, ez pedig direktbe ossze van kotve a geppel egy 20m-es CAT 5e UTP patch kabellel.A problemam pedig az hogy jatszas kozben (CS:GO) ugy erzem, hogy laggolok. Van, hogy ugy halok meg hogy en azt latom, hogy a fal moge visszaertem, majd a szerver visszadob egy korabbi poziciora ahol tenylegesen voltam a szerver szerint es meghalltam. Viszont nalam mar sokkal elobb voltam. A jatekszerveren kb 5-10 ms a pingem, loss es choke nem jelentkezik, fps drop-om nincs es atlag 200+ fps-el megy a jatek, viszont a gigabit-es internettel szopodok es nem tudom mi okozhatja a jelenseget. Ha barkinek van barmi otlete, akkor kerem jelezzen.
Az alabbiakat probaltam:
- a digitol kertem uj modemet (a jelenlegi az uj es a regebbivel is ugyanez volt a jelenseg)
- csereltem a halozati kabelt igaz mindegyik cat5e volt de a gigabitet kezelik es letoltesnel nincs problema
- frissitettem az osszes drivert
- frissitettem a windows
- Windows -> Szolgaltatasokban kiiktattam a windows update-et
- Steam es CSGO re-installt toltam
Egyik sem segitett.Viszont azt tapasztalom, hogyha reset-elem a routert akkor ideig-oraig (valtozo meddig) hibatlan a netem, mintha LAN-on jatszanek aztan megint visszaall a rossz uzemmodba.
Akinek van otlete, vagy volt mar hasonlo szituban annak kernem a szives segitseget!
Koszi, udv:
dizsit -
-
libus
őstag
válasz
MasterMark #49801 üzenetére
Felhívtuk a szolgáltatót és kértük a publikus IP címet.
Át is állították. Köszi a segítséget!DE a 21 port és a 1194 (OpenVPN) portra a https://www.canyouseeme.org/ oldal azt írja, hogy zárva.
A másik két portom (16881 - Download Station, és a ...) viszont már nyitva van a publikus IP-vel.
Pedig a router port továbbításnál ugyanúgy megvan adva a 21 és a 1194 port is, de azokat mégis zárva látja. De miért? -
Lasersailing
senior tag
válasz
MaCS_70 #49787 üzenetére
Köszönöm Neked és Mezisnek és Dokynak is!
wifi analyzer-rel megnéztem (egymás mellé téve a ZTE-t és az ASUS-t). Minimálisan jobb az ASUS-nál a jelszint, de ez elhanyagolható.
DHCP-t, portforwardot lehet a ZTE-nél csinálni, tudtommal más nekem nem kell.Most kipróbálom úgy hogy a ZTE wifit kikapcsolom, de router módban marad, de az ASUS-ba lesz csak bekötve. A netem elég halovány (17/1.2-t mértem (délelőtt, lakóövezetben), még ZTE-be dugva a gép közvetlenül), ez elvileg változik? (minden gigabites, kivéve a kábeleket, ami CAT6A)
Ha még valakinek lenne érve / ellenérve, előre is köszönöm!
-
neo-geo
senior tag
válasz
MasterMark #49829 üzenetére
Azt jelenti, hogy a média lejátszó a PUTYESZ-PC-ét látja, de a megosztott mappát nem!
Mármint hol, a média lejátszóban? -
törölt tag
És mivel a gyerekekkel is magyarul és nem egy titkosított nyelven beszélsz se te, se az ismerőseid, ezért a wi-fi hálózatra sem teszel semmilyen titkosítást. Mert ugye a wi-fi SSID az ugyanaz mint egy gyerek. Ilyen komoly szakmai érvek mellett én befejeztem a társalgást. Részemről a téma lezárva.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
oliver7777 #49832 üzenetére
Húzz kábelt oda ahol már gyenge vagy nincs jel. Akassz a végére egy AP-t vagy egy routert AP módban.
Igen, praktikusabb egy router AP módban. Később használni tudod önállóan is ha esetleg úgy alakul.
-
oliver7777
tag
Sziasztok!
Milyen wifi jeltovábbítót/erősítőt ajánlanátok ami minél nagyobb területet és minél egyenletesebben fed le?
Létezik router is ami tud jeltovábbító funkciót?
Mert ha jeltovábbítóként nincs szükség később rá, akkor egy routernek nagyobb hasznát veszem, vagy könnyebb eladni.
Köszönöm! -
-
jambiyya
őstag
válasz
MasterMark #49825 üzenetére
Eeegen. Lassan azt kell gondoljam, hogy a xiaomi szó a szívás szinonímája, vagy csak nem látom a fától az erdőt.
-
neo-geo
senior tag
válasz
MasterMark #49812 üzenetére
Az lehetséges, [Ez] alapján csináltam, és mégsem látja a média lejátszó a mappát
Bár lehet a videó nem jó, ezért kérdeztem, hogy esetleg valami programmal ki lehetne váltani?
-
jambiyya
őstag
válasz
Nálam a DIGI szerint nincs NAT-olás ("Az Ön szerződése nem áll NAT alatt"), de mégis akadoznak az okosotthon eszközök.
Csak megerősítés gyanánt, a képen szereplő adatok alapján (whatsip is 84...185) tényleg publikus az IP címem ugye?
Valamiért az eszközök (de csak az okosok) azt jelzik, hogy szar a hálózat, 2 méterre a routertől is 34%, packet loss 40%. Mindeközben a mobil telók, tévék pedig mennek vígan. -
DonDennis
senior tag
Sziasztok, most építkezünk és nemsokára jön a kábelezés, villamosság rész. Otthoni UTP kábelnek milyet javasoltok? Cat7? Köszönöm szépen.
-
MasterMark
titán
válasz
#53667584 #49814 üzenetére
A legjobb dolog, ha működik minden tökéletesen. De sajnos nem mindenkinél fog, főleg mert kliensfüggő, hogy mi tetszik mi nem, épp ottragad-e valahol, mert nem vált át stb.
A legjobb az, ha működik. Ha nem és gondok vannak, akkor inkább külön SSID. Azok között a butább kliensek is jobban tudnak roamingolni.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
#53667584 #49814 üzenetére
Ja....csak nem tudod, hogy éppen melyikhez is csatlakozol...és vannak olyan telefonok/tabletek/laptopok amik meg is hülyülnek az azonos név miatt.
Ezért célszerű minden egyes AP-nek / AP módban működő routernek külön SSID nevet adni.
Ezt már többször leírták mások is.
-
neo-geo
senior tag
Sziasztok. Olyan problémám volna, hogy WIN 7-en nem tudok mappát megosztani egy média lejátszónak. Kugliztam már sokat, több fórumot is olvastam, Youtube videót is néztem. Ezek is megvoltak "speciális megosztás-engedélyek-mindenki-mappa megosztása pipa-a jelszavas elérés kikapcsolva", de nem jött össze a dolog. Nincs erre valami külön program esetleg?
-
geleati
tag
Sziasztok!
Otthoni hálózat fejlesztésével kapcsolatban lenne kérdésem. Két szintes házban az emeleten jön be a gigabites digi internet a digis routerbe (ZTE F668) innen szórja a wifit az egész házba. Ebből a routerből szeretnék levinni a földszintre kábelen keresztül egy másik wifis routerbe, ahonnan tovább menne a kábel a tv-be.
Elolvastam ezt a howto-t, és rákerestem hasonló kérdésekre/válaszokra, és ha jól értem, akkor ennek így mennie kéne, ha a 2. routert AP módba állítom, és külön SSID-t adok a wifihez a két eszközön.
Meg tudjátok erősíteni, hogy jól gondolkodom? Vagy van ezzel probléma? A 2. routernek milyet tudtok ajánlani (20k körül)? -
Essejó
veterán
válasz
MasterMark #49804 üzenetére
Telecom kábelnet. A cmd ipconfig csupa ipv6-ot ír.
-
MasterMark
titán
válasz
MasterMark #49804 üzenetére
Vagy akár IPv4 is lehet így. Azt hiszem az UPC-nél csinálják úgy.
-
Essejó
veterán
válasz
MasterMark #49799 üzenetére
Ez sem ilyen egyértelmü már. A wan ip-m ipv6-os a whatsmyip meg ipv4-et ad meg. Mégis elérem kintröl a Nast noip-n keresztül.
-
libus
őstag
válasz
Igen, 100....-al kezdődik.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 5 3600-5600X + RTX 3060 Ti / 3070 / 3080 + Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- HP 15s-eq1036nh - 15,6"FullHD IPS - Ryzen 5 4500U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Roborock S8 White, 2 év garancia
- ASUS VIVOBOOK X560UD-BQ009
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS: Vállalati hardvermegoldások és nagykereskedelmi lehetőségek
- 3 db Bestron TORONY VENTILÁTOR AFT760W hibátlan újszerű állapotban NAGYON OLCSÓN
- Eladó samsung mobiltelefon készülék csere érdekel
- GARANCIA! iPhone 11 Pro Max 256Gb Független - HIBÁTLAN ÁLLAPOT - FIX ÁR
- RGB Gamer PC Ryzen 5 5500 / RTX 3060 TI / 32 GB DDR4 RAM / 256GB M2 SSD
- Thrustmaster Ferrari 599XX Evo 30 eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest