Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Necronom
senior tag
Sziasztok,
Megprobalom felvazolni a celomat, hatha tud valaki segiteni ebben
Adott egy LINKSYS EA3500 Dual-Band, N750 wifi router, rajta USB port
Azt szeretnem elerni, hogy tavolrol is, meg helyben is (na ez nem nehez, meg is van) egy betujeles meghajtonak latszon a tartalma
Azt szeretnem megtudni, hogy mi kell hozza pontosan...Sallang:
Azzal tisztaban vagyok, hogy Dyndns kell hozza, meg is tudom oldani a nem fix IP cimem igy
Anno a tobbi reszet pedig a Hamachi kis programmal meg lehetett csinalni, igy mar halozati drive szinten tudtam elerni az eszkozt barhonnan...
Gondolom ma mar kicsit egyszerubek a dolgok es hatha van erre user baratibb megoldas
Olyan embereknek kelle ezt felkpakolni, akiknek az FTP-zes is gondot tud okozni....Koszonom elore is!
Udv: Necro -
qdak
addikt
válasz
MasterMark #44390 üzenetére
Nem megy, mar csinaltam 1 rejtett admint is, de azzal meg azt irja hogy nincs a csoportba, mivel a parom gepen home premium van nem tudom a biztonsagi hazirendet megnyitni (vagy nem tudom miert)
-
qdak
addikt
válasz
Koszi, otthon megprobalom.
-
Murdock1981
tag
válasz
MasterMark #44394 üzenetére
Hiába írom be kézzel, nem találja
Nyomtatót sem
-
Murdock1981
tag
válasz
Murdock1981 #44393 üzenetére
Na most idáig jutottam el: A munkahely vagy az intézmény biztonsági szabályzatai nem engedélyezik a megosztott mappák hitelesítetlen vendégként való használatát. Ezek a szabályzatok védik a gépet a nem biztonságos vagy kártékony hálózati eszközöktől
Hogyan tovább?
-
MasterMark
titán
válasz
Murdock1981 #44392 üzenetére
Az nem neked válasz amint látod.
Leírtam mit kell csinálni, továbbra sem értem hol akarod látni, kézzel írd be és mentsd el.
-
Murdock1981
tag
válasz
Murdock1981 #44392 üzenetére
Mindkét képen magán hálózat van beállítva,minden engedélyezve, jelszavas védelem kikapcsolva, mégsem látják egymást semmilyen formában sem. Telefon, tablet látja mindkét kép megosztását.
-
Murdock1981
tag
válasz
Ez pontosan mit is jelent?
-
Murdock1981
tag
válasz
MasterMark #44387 üzenetére
Sehogy nem látom, sem a megosztott mappát, sem a nyomtatót
-
MasterMark
titán
válasz
MasterMark #44387 üzenetére
Ha így nem megy, akkor:
\\ip-cím\mappanév
Utána ezt fel lehet csatolni hálózati meghajtónak, be lehet tenni a gyors elérésbe felül, fel lehet venni hálózati helynek is. (Ehhez viszont vagy fix-ip, vagy gépnév alapján illik felvenni.)
-
MasterMark
titán
válasz
KamuMazsola #44386 üzenetére
A windows intézőbe, ahol amúgy keresnéd oda felülre beírod:
\\gépnév\megosztottmappa
-
KamuMazsola
őstag
válasz
MasterMark #44385 üzenetére
Ugyanúgy van nála is mint nálam. A másik gép megosztott mappáit az intézőben a hálózatok mappában nem látja. Nem tudom hova kellene kézzel írni, úgyhogy én a windows helyi hálózat létrehozását fel is adtam. Pár napja kérdeztem itt tőletek ebben a témában. Volt még valami Windows szolgáltatások kézi beállítása, de az sem volt számomra egyértelműen eredményes, van hogy látom a helyi hálózat gépeinek megosztott mappáit, van hogy még a saját gépem megosztott cuccait sem mutatja.
-
MasterMark
titán
válasz
Murdock1981 #44384 üzenetére
Hol nem látod? Ezért mondtam, hogy írd be kézzel...
-
Murdock1981
tag
válasz
MasterMark #44381 üzenetére
Nem látom sem a megosztott mappát, sem a nyomtatót
-
MasterMark
titán
válasz
Murdock1981 #44380 üzenetére
Mi az hogy nem látja? Ha beírod kézzel akkor jó? Mert akkor csak simán csatold fel, vagy add hozzá hálózati helynek és kész.
-
Murdock1981
tag
Üdv Mindenkinek!
Van egy PC-m és egy laptopom. A laptopot használom torrentezésre és fut rajta a Plex media server, valamint egy HP 1020 nyomtató van rácsatlakoztatva. A nyomtatót illetve egy mappát megosztottam, de a PC-n nem látom egyiket sem. A print cloud, telefonról működik, illetve a megosztott mappát elérem telefonról, tabletról, csak PC-ről nem. A pc-n is megosztottam egy mappát, azt szintén elérem telefonról, de a laptopról nem. Olyan mintha egymást nem látnák. Milyen beállítások kellenének, hogy ez a két dolog működjön?
Win 10 Enterprise
-
qdak
addikt
Per pill letoroltuk, de talaltam mondom vmi erdekes filet amit mindig inditott, bar erdekes, hogy nod nem riasztott
viszont egyedi utolagos hozzaadas volt, ilyen gzmdsajcdsjcdsksd stilusu nevvel.
Tavoli asztalt hogy lehet hasznalni, jelszo nelkuli felhasznalonal ? mikor csatiznek masik gepre, jelszot ker, holott nincs egyikunknek sem ? Vagy teamviewer? bar az elsonek jobban orulnek. -
Livius
őstag
Az komoly, bár most a Skype-ban igen nagy változásokat meg frissítéseket csinált a Microsoft, és általánosságban látható hogy szarabb lett mint volt a régi Skype 7-hez képest. Amúgy ha ilyen hülyeségek vannak, a gyerek gépén lehet az lenne legtisztább, ha lenne egy Windows 10 reinstall is.
Azzal lehetne tutira menni, hogy ezt többé ne csinálja az a szar.
-
qdak
addikt
válasz
szabifotos #44374 üzenetére
Multkor futtattam vegig NOD32-t akkor nem talalt, de majd ha elmegyunk itthonrol elinditok 1 keresest.
Ahogy ranyom a hivasra vege a netnek az esetek nagy reszeben, ha nem latom komolyan el sem hiszem...
volt vmi mappa uninstall utan is amit nem birtam torolni skypebol. -
qdak
addikt
Ezt nem fogjatok elhinni!
Ha a gyerkoc a gepen indit 1 hivast skype 8.33.50 verzio, elmegy a net!vszinu o lessz a ludas!
-
qdak
addikt
válasz
Livius #44371 üzenetére
Vidanet
kollega zartaTelekom topikba iranyit, de minek ? Elozo otthonomba evekig szinten telekom halozatos net volt, akkor nem volt net, amikor nem volt aram kb. szoval nem biztos, hogy attol jo, ha masnal a tkom jo.
arris cm820b nevu modemet adnak, egyszer sikerult tesztelnem, mikor nem volt net, direktbe a gepemen, sem volt (kiszedtem a fix ipt) de akkor meg nem csereltek koaxot.
-
Livius
őstag
A szolgáltató topikjába kérdezz rá, hol és hogyan tudsz megnézni a szolgáltatói eszközben adatokat a netvonalad minőségéről. Persze első tesztre az lenne a legjobb, ha tesztelsz úgy, hogy nincs semmi saját router sehol, csak egy gépet dugsz rá a szolgáltatói HGW-re vagy akármire, amit adtak.
-
qdak
addikt
, Livius sajnos ugyanaz 2 routeren is, ugyanugy eldobja a netet, mindehol, nem csak wifin, detto 300as ping, ugyhogy storno a rendszernek, maradt az 1 fo router.
Valami teszt nem lehetseges, hogy kiszurjam, hogy a net vagy a router ? (a halozat megmarad, ha net nincs, ez talan a routert josagat igazolja, nem ?)
Esetleg az segithet, ha statikusan kapcsolodok a szolgaltato altal osztott ip re ?
Ami meg erdekes, hogy a szolgaltato eroltet, dns cimet, ami nem egyezik az enyemmel, en googliet hasznalom, a routeren csak akkor tudom allitani, ha statik ip van, meiket hasznaljam ?A gyerek gepe meg kap vezeteket.
-
Livius
őstag
USB Wi-Fi simán szakadhat ha sok torrent megy, és sok peerhez kapcsolódik. Régen volt szerencsém ilyen USB Wi-Fi-vel. Amikor már öregedett a cucc, akkor előjött az, hogy a fullban nyomatott torrent miatt elment a gép hálózata a Wi-Fi-n, vagy épp annyira belassult, hogy semmi másnak nem jutott internet sávszél a gépen csak a torrentnek. A 300 ms-es felugrás pingben meg amúgy alap felszereltség a Wi-Fi-n. Röviden, a Wi-Fi játékra és torrentre, alkalmatlan.
-
SP4C3
veterán
Megszakadást nem kellene okoznia, de a nagy ping = túlterhelt hálózat (elfogy a sávszél).
Ja és wifi - Annyira megbízhatatlan, hogy ha tehetném még a telefonokat is kábelen kötném.
Wi-Fi-n nem kell meglepődni a megszakadáson...Meg IP címek - Nem kell követni amit a leírásban ír, az csak példa.
Ha teheted így konfiguráld:
192.168.0.1 - modem tartomány / DHCP: 192.168.0.10-199 (csak példa)
192.168.1.1 - Router #1 tartomány / Static IP-t kér: 192.168.0.2
192.168.2.1 - Router #2 tartomány / Static IP-t kér: 192.168.0.3Ha nem akarsz külön-külön alhálózatokat:
192.168.0.1 - Modem / DHCP: ON
192.168.0.2 - Router #1 / DHCP: OFF
192.168.0.3 - Router #2 / DHCP: OFF -
qdak
addikt
válasz
Livius #44366 üzenetére
Mar jatszik, es mondta, hogy igy is felment 300as ping re, pedig mar win10 et gyalultam, ne frissitgessen.
Akkor ez sem er tobbet, WDSel, mintha siman usbwifi lenne kb, ha jol ertelek.
Vezetekem kb van annyi, csak nem akartam vegig huzni a falon
Esetleg, ha vmi komolyabb letoltes, torrent megy okozhatja a megszakadast szerinted ? -
Livius
őstag
Ha jót akarsz a jövő nézve, akkor ezt az USB-s Wifit hagyd a francba (ez már simán torrentre is alkalmatlan). Kezd el tervezni a kábeles csatlakozást inkább (az utp akár 100 méter is lehet, nem gond ha sok kell). Majd amikor a gyerek el kezd önállóan torrentezni, meg mondjuk akár valami multis játékkal játszani, aminél már a ping is lényeg, az egész eddigi munka mehet a levesbe, mert már a kábeles kapcsolatra lesz igény, rövid időn belül.
-
qdak
addikt
, Gubek-Einste azt, hogy a net ne szakadjon meg, gyereknel sem, oda is usb-wifin ment, csak eleg szar igy hogy nem tudom a szolgaltato mikor ad netet mikor nem (ma csereltek koax vezeteket) szoval lehet nem az uj router szar
szoval az uj routert akartam kicsit tehermentesiteni, mert mashol is olvastam, ha megy torrent, meg tobb lan, meg wifin kis millio eszkoz akkor szakithat netet.Sajna vezetek nem opcios, eleg messze van a gyerek gepe.
Egyenlore a masik routeren wifin keresztul, lan portba stabilabb nala a net (bar lassabb), mar csak annyi kene hogy a 2. router re kapcsolodjanak az eszkozok, de ha dhcp offolom akkor statik ipt kell irni kezzel, bar lehet az a hiba, hogy 192.168.2.1 et irt a leiras, viszont az itteni azt irja 192.168.1.x legyen.
Elvileg ha csak az 1. router dhcp on os akkor neki kene ipt adni, de nem ad, lehet a rossz fix ip vegett.
Ha mejd hagynak szerelni, irok, hogy mi lett.
Hogy mi erdekel:
-Segitek az 1. routernek, ha a 2. kezeli a wifit egyaltalan ?
-USB-n is mennie kene stabilan ? (vki azt mondta ne alitsam maximumra az usbwifi beallitasait)
-Miert nem latom a masodik routert miutan mentem a beallitasokat, es ujraindit? -
SP4C3
veterán
Akkor kösd becsületesen WAN portba, külön-külön DHCP, más IP tartományban. Static IP-t a router-eknek, hacsak lehet dhcp tartomanyon kivul. 192.168.1.1-tôl kérje a 192.168.1.2-es címet az R2, aminek a LAN-ja 192.168.2.1-es tartományban legyen pl.
Ha meg AP kell, akkor az R2-n dhcp off, static IP-t adsz neki, és LAN portba kötöd.
-
-
qdak
addikt
Hello
Adott 2 router: Netis wf 2880 & Tp-link wr543g
Netis wf 2880: Wifi AP+WDS
Tp-link wr543g: Wifi BridgeA leiras szerint ugyanazon a neven kell osztani a wifit, sztem ez hulyeseg, sajna ma mar nem tudom kiprobalni, a masik, hogy a Tp-link wr543g-n ki kell kapcsolni a DHCP-t, igen am, de ha kilovom, akkor csak ugy tudok wifire csatizni, ha static ipt adok minden eszkoznek, macera.
Kerdem, mivel vszinu sok volt a Netis wf 2880-nek a sok racsatlakozott eszkoz, es eldobalta a wifit, mukodik ez forditva is? Ha a Tp-link wr543g kapja a DHCP-t, igy automatan csatiznak az eszkozok ra. Gondolkodtam elosztva is, 21-141ig 1., 142-254 2. router, de vszinu akkor az 1.re csatlakoznanak az eszkozok, akkor meg ott vagyok mint az elejen.
Ami meg erdekes, hogy a leirasba 192.168.2.1 nek allitatta be a 2. routerem, miutan elmentem a wifi bealitast, nem lehet ra csatlakozni tobbeez normalis bridge modba ? Vagy azert mert a rajta levo gep alapertelmezett atjaroja az 1. router (192.168.1.1) lett megadva ? DE ha nem azt adom meg, akkor meg nincs ben hallozatba, Win7 uj csoportot akar csinalni...
Mivel szakadozott a net, gondoltam kiprobalom a Tp-link wr543g-t a Vidanetes arris cm820b modemre direktbe, anomalia: elvileg es gyakorlatba 100mb/s ot tud, mint a netem, gyak a modem zold helyett sargan vilagit (cat5os hallo kabel, lassu router...) csereltem par kabelt de detto ugy maradt, miert ? (vagy az 54mb/s cimke nem a wifire, hanem mindenre vonatkozna ? de 10/100mb/s es csatlakozoja van!)
Kerdes, mit hogy pakoljak hogy erdemes beallitani?Azert vicces, hogy az oreg Tp-link wr543g 1 antennaval, sokkal jobb wifi lefedettseget nyujt, mint a 4 antennas uj...
-
A nálam megforduló céges notebookoknál szinte kivétel nélkül csak korlátozott felhasználói jogai vannak a használónak -- amint az szerintem teljesen normális is, mondhatni normál esetben az adminjogosultság az abszurd.
A gond az, hogy nagyobb szervezeteknél az rendszergazda igencsak lassan reagál az igényekre -- nálunk már van másfél éve teljesítetlen igény egy sima programtelepítésre, mégpedig egy a munkához szükséges és a cég rendelkezésére álló programra, csak éppen csesznek rá...
MaCS
-
zolee001
őstag
válasz
mortis.papp #44355 üzenetére
Hardverapron vagy itt ott 1000 ft ért veszel egy régi utp-s adaptert vagy kapcsolodásra képes wifi eszközt.
Linksysnek,asusnak voltak ilyen ketyeréi -
SP4C3
veterán
válasz
Fecogame #44357 üzenetére
Akkor hagyja bent a cégben, b****ák meg, és privát célokra meg használjin privát laptopot.
Az én cégesem nincs védve, admin jogaim is vannak (nevetséges is lenne ha nem lennének, meg amint meg akarnák vonni, mondanék fel)
Gubek - Amúgy van ilyen eszköz: másik AP client módban.
-
válasz
Sajnos nincsen ilyen eszköz.
Vagy belenyugodsz a kábel használatába vagy a cégnél engedélyeztetted a portokat. -
SP4C3
veterán
válasz
Ha le van tiltva, akkor csak engedélyezni kellene... Miért nem lehetséges?
-
mortis.papp
csendes tag
Üdv!
Egy kis segítségre lenne szükségem.
Kaptam egy céges laptopot, de a ethernet bemeneten kívül minden csatlakozón kívül minden bemenet és a wifi is le van tiltva rajta.
A problémám az hogy otthon nem tudok/akarok kábeleket pakolászni a lakásban.
Van olyan wifi vevő, amit az rj45 bemenetbe lehet bedugni és kábelnek hiszi a laptop?ha igen milyet érdemes venni?
A válaszokat köszönöm!
-
válasz
szabifotos #44352 üzenetére
Mármint a milyet nem értetted soha?
A wifi egyébként sajnos ilyen szeszélyes jószág. Finoman szólva sztochasztikus.
Itthon a szomszédban egy 36 lakásos társasház áll, a legközelebbi lakás úgy 20, a legtávolabbi olyan 100 méterre lehet. Jelenleg éppen 12 2,4 GHz-es wifit látok onnan csatlakozásra alkalmas jelerősséggel. Van olyan, ami név alapján a legtávolabbi részről sugároz, pedig még éppen vannak lombos fák is közben.
A vidéki házunknál az N18-assal a teljesen nyílt terep irányában egy közbülső homlokzati fallal kb. 400 méterről is stabil kapcsolatot tudok tartani.
MaCS
-
válasz
Yiggdrasil #44349 üzenetére
A nem menedzselt switchek között nincsenek igazi különbségek, bármelyik ismerősen hangzó márka jó lehet.
MaCS
-
válasz
Yiggdrasil #44347 üzenetére
Az, hogy mire elég egy Router wifi-teljesítménye, a gyakorlat dönti el.
Nálam jelenleg az Asus RT-AC87 2,4 és 5 GHz-en is kiszolgálja a három szintes házat, a 2,4 GHz pedig hangátviteli minőségben a ház legalább tizenöt méteres környezetét. És akkor még nem is piszkáltam az adóteljesítményt...
MaCS
UI: Ja, és az N18 sem volt sokkal gyengébb, természetesen csak 2,4 GHz-en. A házon belül az is tökélesen megfelelt. Így az AC68-assal is jó esélyeid vannak, különösen, ha hajlandó vagy a teljesítménnyel is játszani egy kicsit.
-
Yiggdrasil
aktív tag
válasz
MasterMark #44348 üzenetére
Koszi! Switch-bol mindegy millet veszek, csak gigabites legyen?
-
MasterMark
titán
válasz
Yiggdrasil #44347 üzenetére
Modem után egy router, utána mehetnek switchek AP-k. Ez a sorrend.
-
Yiggdrasil
aktív tag
Sziasztok!
Uj lakasba koltoztem, es megkellene valahogy oldanom a net-ellatast. Jelenleg gigabites DIGI elofizettest kotottunk, es kaptunk hozza egy ZTE modem-routert ami Bridge-modban van jelenleg. Erre kotnem ra az ASUS AC-68U routeremet, viszont nem egyszeru, mert a haz kabelezese elegge egyedien lett kialakitva az elozo tulaj altal:
- Emeleti haloszobaba erkezik a coax es netkabel a ZTE modembe
- Innen megy a mellette levo szobaba 3db lan kabel, melyekbol csak egy marad a szobaban,
- A masik 2 LAN-kabel lemegy az also szintre a nappali sarkaba, ahol egy biztonsagi rendszer es egy TV lenne a ket vegen (A TV vagy direktbe, vagy a kapott Box-al)A problem viszont az, hogy a fenti szobaba erkezo 1db kabel keves, minimum 2 kellene a PC-khez, illetve egy jol jonne ha a ceges laptopot kellene otthonrol hasznalnom.
Illetve mivel ket szintes a haz, felek, hogy az ASUS nem tudna lefedni az egeszet, gondolom kellene valami megoldas lentre is, ami vagy egy erosito, vagy egy masik router.Elsore arra gondoltam, hogy egy 5 portos switch-et veszek a felso szobaba, es talan egy masik routert az also szintre (es akkor lent is lenne opcio meg egyeb eszkozoket is rakotni kesobb), de lehett, hogy egy sima switch is eleg lenne lentre is?
Sajnos nem vagyok annyira jartas halozat-teren amennyire szeretnek, tudnattok kicsit segiteni, hogy mikent lehetne optimalizalni ezt az allapotot?
-
SP4C3
veterán
válasz
Fecogame #44345 üzenetére
Van bizony...
Én ezt úgy szoktam megoldani, hogy:
Modem:
(3 DNS-t lehet megadni)
DNS1: 176.103.130.130 - (Adguard/AdBlock DNS, jó, de 3-4x már rajtakaptam hogy lehalt, ezért kell a cloudflare DNS mögé)
DNS2: 176.103.130.131
DNS3: 1.1.1.1(Ha csak a Router van (modem bridge mode, vagy ont, vagy switch-en keresztül éred el a világhálót), akkor ne a default gateway-t add meg DNS-nek.)
(Ha így érthetőbb: Az első eszközön ne "saját maga" legyen a DNS, illetve lehet, de akkor a szolgáltatód által megadott DNS szervereket fogja használni, ami nem feltétlenül rossz, de ugyanígy nem is biztos, hogy jó...)Elfelejtettem hozzátenni, hogy Adguard-éknál általában együtt halnak le az elsődleges és másodlagos szerverek.
-
Otthoni routerben:
Van értelme 2 különböző DNS szolgáltató IP címét megadni elsődlegesnek, illetve másodlagosnak? Így:
DNS1: 8.8.8.8
DNS2: 1.1.1.1Illetve másik kèrdés, hogy elsődlegesnek a router IP címét. Így:
DNS1: 192.168.0.1
DNS2: 8.8.8.8 -
Multibit
nagyúr
válasz
BuricsJ #44343 üzenetére
Utility 400-500 Mbps között értéket mutat, amit ugye nem tudok kihasználni a jelenlegi előfizetés miatt.
LAN-on belüli adatátvitel esetén nem számít az előfizetés. Azaz, nálad - gigabites eszközöket feltételezve - a gigabites LAN jó, ha a felét tudja annak, amit tudnia kéne.
Köszönöm a beszámolót, nekem hasznos volt! -
BuricsJ
tag
válasz
BuricsJ #44201 üzenetére
Sziasztok,
Saját első napi tapasztalat Powerline kapcsán, TP-LINK TL-PA7020P KIT AV1000 használatával egy családi ház esetén. A bejövő T-Home 100/10 -s net az emeleti sarokban lett 220-ra csatlakoztatva, az áthidalt távolság légvonalban ~12-14 m lehet, a párja a földszinti, átellenes sarokba került. Egy fázison vannak, de külön kismegszakítón, azaz külön körön van a két aljzat és a "kimeneten" egy 10 m-s CAT5e kábellel is hosszabbítva van a távolság, mely egy Samsung okos TV-be megy, ezen a speedtest alkalmazással mértem a beépített browser alkamazásban.ping - letöltés - feltöltés - megjegyzés
7 ms - 85,30 Mbps - 10,80 Mbps - TV-n mérve powerline esetén
10 ms- 50,20 Mbps - 9,88 Mbps - TV wifi-s repeater-re csatlakoztatott kábel eseténUtility 400-500 Mbps között értéket mutat, amit ugye nem tudok kihasználni a jelenlegi előfizetés miatt.
-
zolee001
őstag
válasz
KamuMazsola #44340 üzenetére
Ott valami nagyon nem kerek,a helyedben törölnm a megosztásokat,alaphelyzetbe raknám a filemegosztást és kezdeném elölröl.
Nálam idöközben elkészült jo pár kliensgép a szüz telepitéssel,pár db katty és müködik a megosztás.
Egyébiránt a biztonságod miatt is aggodik a microsoft vagyis inkább a maguk büntetése miatt de a filemegosztás szétbarmolása nem emiatt volt hanem igy terelgetnék a usert az 5GB-os onedrivera és onnan az o365 be jo pénzért. -
mezis
félisten
válasz
KamuMazsola #44340 üzenetére
Azzal még nincs baj, ha valaki csak pofátlan, de ha zsiványságra használja az internet kapcsolatodat, akkor lehet, hogy kopogtat nálad a TEK. Már ahogy ők szoktak Ablakon át, páros lábbal....
-
KamuMazsola
őstag
válasz
qqcqqc #44338 üzenetére
Ezt is megpróbáltam, de nem segített. Még egy esőtáncot járok holnap, azt ha az sem segít, akkor hagyom a fenébe. Droidra tudok filmet és egyebet másolni az látja, a többi meg átmegy majd pendrájvon a pckre. Azt a Microsoft meg bacca meg a tudományát! Mit foglalkoznak az én biztonságommal!? Ez az én dolgom, legalább hagynák, hogy vállaljam a kockázatot! Win 3.10 óta használok Windowst, de soha nem volt olyan problémám amitől most féltenek. Az otthoni wifim sincs jelszavazva, soha nem éltek vissza vele, max néha egy- egy fiatal megáll a sarkon néhány percre, de ez meg nekem nem fáj. (Egyszer volt valaki pofátlan, azt mac cím alapján tiltottam.)
(#44331) zolee001: mindenki-vel is meg van osztva csak olvasásra.
(#44332) MasterMark: És a hálózat többi gépén hogyan fogom látni, hogy mi van megosztva? Ott csak a hálózatok mappában kéne lennie nem?
-
qdak
addikt
válasz
Intruder2k5 #44317 üzenetére
Sajna a regi szolgaltatomnal igy is volt, meg cs szervert is inditottam proba kent
-
Egy hónapja írtam:
Miután sokan szenvednek a windows 10 tavaszi frissítése után a hálózati megosztással, javaslom az alábbi [link]-et.
A lényeg:
"Ellenőrizd továbbá a következő szolgálatások állapotát:
Nyomd meg Windows jel+R billentyűket és írd be a futtatási ablakba a services.msc kifejezést, majd nyomj Entert.
Navigálj a listán az alábbi szolgáltatásokhoz:
Computer Browser - Számítógép-tallózási szolgáltatás - ez azokon a gépeken relevans, amelyek SMBv1 protokoll-t használnak
Function Discovery Provider Hos - Funkciófelderítő szolgáltató
Function Discovery Resource Publicatio - Funkciófelderítő erőforrás közzététele
UPnP Device Host - UPnP eszközállomás
Network connections - hálózati kapcsolatok
Peer Networking Grouping - Társhálózat-csoportosítás
Peer Name Resolution Protocol
Peer Networking Identity Manager - Társhálózat identitáskezelője
Az indítási típusnál válazd az automatikust és a szolgáltatás állapota legyen Fut."Ez után a Hállózat mappában újra tallózhatók lesznek a megosztást szolgáltató gépek.
-
zolee001
őstag
válasz
MasterMark #44336 üzenetére
A megosztást megtalálja tehát azzal nincs baj,akkor ugye nem is látszodna a megosztás ill a gépet sem találná meg
-
zolee001
őstag
válasz
MasterMark #44332 üzenetére
Akkor ott a jogosultságokkal van baj
-
Beni2360
félisten
válasz
KamuMazsola #44333 üzenetére
Én hagytam mivel nincs szinte semmi a mostani laposon csak egy 240 GB SSD. Inkább a kíváncsiság hajtott de nem vacakoltam vele. Ugyan ez a helyzet ha médiaboxról szeretném elérni a sz.gépet.
Nekem a boxokon az elérést kellett mindenhol újból megcsinálni mert a sima samba meghalt. -
MasterMark
titán
válasz
KamuMazsola #44329 üzenetére
A futtatás \\192.168.0.XX\RXNX parancsra megnyílik a saját gépemen lévő mappa, ami egyébként meg van osztva, de a megosztott mappában továbbra sem látszik
Ez a lényeg. Nem is fog látszani, felejtsd el. Vedd fel megosztott hely-nek, vagy tedd be a kedvencekbe.
-
zolee001
őstag
válasz
compmgmt.msc a futtatásba.a bal oldali fa szerkezetben "megosztott mappák" azon belül a megosztások fült ellenörzöd mi és kinek van megosztva.
-
Beni2360
félisten
válasz
Tavaly karácsony óta jött egy Ápr. és egy Aug. frissítés és végképen elvágták az utat, hiába állították vissza az smb 1-t. Mindenképpen tulaj és jelszavas belépést kel csinálni és akkor fog menni a megosztás. A neten találsz sokféle leírást.
-
KamuMazsola
őstag
válasz
zolee001 #44328 üzenetére
Ezen már túl vagyok. Volt hálózati adapter alaphelyzetbe állítása, az az SMBv1 bekapcsolása ami segített is, de tanácsodra kikapcsoltam, hogy úgysem kell, na azóta még azt sem látom a megosztásban amit itt ezen a gépen osztottam meg. Semmilyen W10-es gép nem tud a másikhoz kapcsolódni a helyi hálózaton - nem is látják egymást, - míg egy androidos telefonnal látom mindegyik gépet és le is tudom tölteni a megosztott fájlokat. Valami hülye Windows biztonsági frissítés lehet ami miatt nem működik rendesen a helyi hálózatom. Mint írtam hosszú éveken át működött, még tavaly karácsonykor a fiaim új gépére sok dolgot a helyi hálózaton másoltam át, filmek iso fájlok ilyesmik sok sok gigabájtot. Idén volt W10 frissítés nem is egyszer, de mivel nem kellett a hálózatot használnom, így nem is tudtam erről a hibáról, illetve androidos telóm mindig - mint ahogy most is - elérte a hálózatot és a gépre letöltött filmeket át tudtam vele másolni. Szóval van is helyi hálózatom meg nincs is.
A futtatás \\192.168.0.XX\RXNX parancsra megnyílik a saját gépemen lévő mappa, ami egyébként meg van osztva, de a megosztott mappában továbbra sem látszik
-
zolee001
őstag
válasz
KamuMazsola #44327 üzenetére
Akkor ott vmi nem kerek,gépház--hálozat és futtasd le a hálozati hibaelháritot
vmint futtatás--\\ip cim\C$
-
zolee001
őstag
válasz
KamuMazsola #44325 üzenetére
Egy file megosztás 2 részböl tevödik össze,egyik a hálozati megosztás másik az ntfs jogok.
Minden gép hálozati profilja legyen magán jellegü és értelemszerüen ugyanazon a hálozaton.
A hálozati és megosztás központban az advanced sharing (nemtom mi amagyar fantázianeve) fülön értelemszerüen beállitod, publikus mappát engeded,nem engeded,file és nyomtatomegosztást engedélyezed itt beállitod h akarsz e jelszot a megosztásokhoz (ön dönt)
Majd intézöben jobb gomb a megsoztani kvánt mappára,tulajdonság,megosztás fül és erösen javalt az andvanced beállitást használni.Tesztelés: futtatásban igy: \\gépnév\megosztás neve ha hibaüzi akkor \\ip cim\megosztás neve
-
zolee001
őstag
válasz
KamuMazsola #44323 üzenetére
Translate.google.com és leforditja,de a képek magukért beszélnek,az also szekcio kell neked,file sharing using windows explorer.
Félreérted,nem amiatt irtam a jelszavas jo tanácsomat mert szomszéd marinéni belép hozzád hanem a file megosztás egyik "alapkövetelménye" valamint igen komoly biztonsági problémák forrása a zsarolovirusok miatt aminek a hozadéka volt a w10 ben az SMBv1 deaktiválása.
Ha nincs xp gép vagy régi nas stb kütyü ami csak SMBv1 képes akkor nyugodtan kikapcsolhatod,
-
KamuMazsola
őstag
A W7-es laptop gyakorlatilag kuka, azért is kapott újat. 2008 óta használta, szanaszét van törve a zsanéroknál, csak a kábeleken lóg a megjelenítő rész, ezért nem kívánom már üzemeltetni sem szervernek sem semminek. ja és abból átkerült a winyó az asztali gépembe, úgy szerettem volna megosztani az új lapossal.
zolee001: Nem lehetne magyarul? Nekem még oroszt tanítottak szakközépbe
A jelszavas védelem a "falu végén" nem indokolt, viszont a vendégeink könnyen tudnak csatlakozni, ha szükséges, amúgy semmi szigorúan titkos adatom nincs. -
zolee001
őstag
válasz
KamuMazsola #44319 üzenetére
IME
Az,hogy nem használsz jelszavas védelmet elég nagy hiba,erösen javallott bekapcsolni és megjegyezteted a windowssal. -
mezis
félisten
válasz
KamuMazsola #44319 üzenetére
Üdv.!
Tedd vissza a Win7-et annak megosztott mappái általában elérhetők Win10 alól. Lesz egy "szervered". -
KamuMazsola
őstag
Sziasztok!
Adott egy régi otthoni lan + wifi vegyes hálózat. A router szerepét egy cisco hgw tölti be évek óta. A helyi hálózat gépei W10 és W7 gépek az egymás megosztott mappáit látták. Sokáig nem is foglalkoztam vele, jó volt ahogy volt, a wifi nincs jelszóval védve és a felhasználónév/jelszó is ki van kapcsolva a windowos gépeken. Lányomnak vettem egy új laptopot és a beépített wifijével csatlakoztam a hálózathoz. Net van működik minden, de ez a gép nem látja a hálózat megosztott mappáit. Aztán ahogy megnéztem a másik asztali pc sem látja az én asztali pcm megosztott mappáit sem, sőt a hálózat mappában még a saját megosztott mappája sem jelenik meg. A W7-es gép kikerült a felhasználásból, de az új laptop és a fiaim asztali pcje nem lát semmit a megosztott mappákból. A fentebb említett smb 1.0 be lett kapcsolva minden gépen és volt újraindítás is, de semmi, míg az én asztali pcmen látszanak a hálózat gépei és megosztásai. A hgw is volt már újraindítva. Nem vagyok egy hálózati guru, de szerintem a W10 valamelyik frissítése hozta ezt a hibát. Valakinek van valami ötlete? -
azka79
aktív tag
Sziasztok!
Van egy TP link routerem, rácsatlakozom WLAN-on egy notival és a hálózatban látom a szomszéd TP-link routerjét. Ez miért van???
-
Ezen a 100-as címen a netről nem vagy elérhető, a publikus IP címed itt látod. Akkor lesz majd jó a dolog, ha a routerben és a linken látható címek azonosak.
-
qdak
addikt
válasz
Gubek-Einste #44313 üzenetére
Ezt mondhattatok volna 1 hete, napokat szorakoztam a szerverrel
100 fajta leirast olvastam, hogy nyit portot, mar a sracok sem tudtak az OMV topikban, ok mondtak biztos az arris modem, azt a szart meg nem lehet megnyitni...
szep, meg jo hogy nagyjabol feladtam.koszi az infot
-
-
qdak
addikt
válasz
Gubek-Einste #44308 üzenetére
-
-
-
qdak
addikt
válasz
Gubek-Einste #44305 üzenetére
Nekem ami fontos, hogy az 51413as bejovo portomat ki kellene nyitnom, megcsinaltam a forward ot ahogy irtak, de ha megnezem Port Checkeren azt irja zarva van.
Amugy szerver, nem kamera, vagy ide is kell public ip (szerver fix ip termeszetesen, es oda szol a forward a routertol)? -
-
-
qdak
addikt
válasz
Intruder2k5 #44303 üzenetére
Mondjuk valoszinubb ugyis, hogy a Vidanet a ludas...
Ha mar itt tartunk meg egy kerdes:
Adott a routerem amin kinyitottam a 51413as portot, meg kb mindehol, a sracok az OMV topikban azt mondtak, hogy a router elotti arris cm820b vidanetes modemen is ki kellene, viszont router nelkul sem dobja fel a webguit, olvastam hogy lockolva van, lehetseges, hogy a szolgaltato lezarja? -
-
krealon
veterán
A port tukrozes egy diagnosztikai eszkoz, amivel a tukrozott port forgalma monitorozhato (az osszes eredeti portra erkezo- es arrol kimeno adatcsomag megismetlesre kerul) a tukorporton.
Szerk:
A tukorportra peldaul Wireshark vagy tcpdump -ot futtato szamitogepet szokas kotni, hogy elemezheto legyen a forgalom.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gyúrósok ide!
- A One Ui 8.5 és a Snapdragon 8 Elite 2 már biztos
- Kuponkunyeráló
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- sziku69: Szólánc.
- Óvodások homokozója
- Anime filmek és sorozatok
- Hálózati / IP kamera
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- További aktív témák...
- Samsung 32" M8 4k Smart Monitor!32"/4k/VA/Smart Remote/DEX /Airplay/Type-C/Slimfit Kamera/Beszámítá
- VW/ Skoda fejegység Android 13, 6/64gb eladó
- Lenovo Loq Gaming 15IRX9
- Dell Precision M4700- I7 4. generációs - 16Gb - Nvidia Quadro
- Panasonic Toughbook CF-MX4-1 12.5" Érintős- - Akár 8-10 órás akkuval
- Villámgyors teljesítmény és 10 év nyugalom!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
- DELL Precision 7540 i7-9850H Quadro T2000 16GB 512GB 1 év garancia
- AKCIÓ! EZÜST! RITKASÁG! Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 512GB OLED 120Hz Gar!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest