Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen videókártyát?
- OLED TV topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- 3D nyomtatás
- Steam Deck
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
-
PROHARDVER!
One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
pjen
félisten
válasz
Valamivagyok #7449 üzenetére
Reméljük ahol még van, sokáig marad is a DIGI remdszer.
-
garga01
őstag
exVodán tényleg nem ajánlott a fali aljzat, de ott is csak a visszirány (modem) miatt.
Viszont a kérdezőnél exDigi optika van, az egy dolog h a szerelők rinyálnak miatta, de a linkelt fali aljzatok tökéletesen teszik dolgukat, ha normális kábelezés és osztó van. Ezek a végponti aljzatok fényévekkel jobb minőségűek is, mint a 80-90'-es években szeretlek, plusz sokszor azok fel voltak fűzve, itt viszont csillagpontos leosztásról van szó.
Korábban már írtam, szülőknél összesen 5 felé van osztva az ONT-ből kijövő koax, van fali aljzat és tökéletes a kép (ráadásul pl. hozzám még egy diplexer is be van kötve ami a kábeltv + műholdas jelet összekeveri egy kábelre, majd a fali aljzat szétkeveri).
Ha kijönnek majd a One-ra váltáskor és esetleg ONT-t cserélnek, biztos nem hagyom h a fali aljzathoz nyúljanak -
Valamivagyok
tag
Én most 9000/év de amikor szerződtem 6000Ft/év volt. Kb 1-2 év alatt kifizetjük utána csak termeli a lóvét nekik ahogy #7740 írta. Szimpatikusabb az eszköz meg vásárlós opció ami a MindigTV-nél volt. Vagy legalább választani lehetne, de marketingben is jobb, hogy "ingyen" bekötik azt fizesd a számlát, mintsem vegyél 20000Ft-ér boxot azt 3 TV-re 60000 a "bekötés". Így a végére a fene tudja mi a jó
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
próbakocka #7444 üzenetére
Az ilyen kijelentésekhez hozzá tartozik, hogy nálatok, de kétlem, mert pár éve volt az országos gond, amikor is 2 napig szar volt a digi, illetve több területen volt többször is hosszabb kimaradás, mert építkezésen eltépték az optikát, vagy más területi hiba volt...
Amúgy régen is úgy működött, hogy hiba elhárításra van 72 órájuk... -
MadMancs
veterán
válasz
próbakocka #7444 üzenetére
ÁSZF alapján évi 192óra megengedett. És ebben nincs benne a havaria helyzet (pl a tegnapi extrém viharok). Felénk (közép dunantúl) csak a mobil döcögött, vezetékes stabil maradt.
-
-
gduck
addikt
-
Lackooo84
nagyúr
Hogy van ez most, csak 1 box/CI+ modul ingyenes? Ha igen a többiért mennyit kell fizetni?
-
garga01
őstag
"Az egy izgalmas kérdés, hogy a rögzített kódolt adást csak az adott set-top boxon játszhatod-e le vagy bármelyik másik eszközön is."
Ez már korábban ki volt tárgyalva, alapból tiltott más eszközön, ami a legtöbb cuccnál így is működik. Ez alól egy biztos kivétel van, a linuxos boxok, ott azt csinálsz a felvétellel amit akarsz, a kódoltakról felvéve is
. Persze lehet van olyan gyártó aki szintén figyelmen kívül hagyja ezt, de szerintem akkor nem kaphatja meg a CI+ tanúsítást.
-
garga01
őstag
válasz
Ferenc874 #7421 üzenetére
Koaxra is lehet rendes végponti aljzatot rakni, pl. ilyet. Tökéletesen teszi dolgát. Van kombi aljzat is, de annak már 4 dB-es a csillapítása, az lehet sok lesz ennyi osztásnál.
A kérdező látom Legrandot keres, annak is van véglezárója (figyelni kell mert több csillapítású is van, a legkisebbet érdemes venni), meg kombinált is. Annyi, hogy ez a kombinált F kimenetes, egy F csatlakozós - koax dugó végű kábel kell az aljzat és a tv közé, szerelő is tud csinálni de lehet készen is venni antennás, de OBI és hasonló boltokban is van.
Koax osztóból F csatlakosót kell venni az ONT-hez, NE az arany színű matricás legyen, hanem valami minőségibb, pl. : [link] , [link] , [link] , [link] . Arra figyelj, ne SAT-os osztó legyen, az is teszi a dolgát, de jobb a "simát" rakni a kábletv-hez. -
pjen
félisten
válasz
Avayasoft #7431 üzenetére
Tulajdonképpen a Yeti megoldotta. A ONE is meg tudná oldani, ha akarná. Példaul lehetne 4 végpont. Bármilyen felállásban. Példaul 2 box vagy 2 kártya és 2 mobil. Vagy akár 4 mobil vagy 3 mobil 1 kártya stb. 4 végpontért fizetnék. Ha elég csak egy akkor egyért. Ha azt az egyet nézném Tv n, nem menne a mobil.
-
cocka
veterán
válasz
breezer88 #7396 üzenetére
külön rögzítésre alkalmas eszközt csatlakoztatni
Megtennéd, hogy a konkrét (köz)nevét írod le?
Mert én is írhatnék olyat, hogy tévéadás vételére alkalmas eszköz és nem biztos, hogy televíziót értek alatta.
szerintem a sport cuccok amikre nekem első sorban kéne azok kódoltak,
Ha esetleg M4-es műsorokról van szó, exvoda területen a közmédia csatornái kódolatlanok.
Ha eleve nem tud a TV-d rögzíteni, akkor vagy a One TV médiabox marad vagy kérsz egy CI+ kártyát, amit betehetsz egy DVB-C jelet támogató set-top boxba, arra rákötsz egy vinyót (vagy ha beépített, az még jobb) és akkor a kódoltat is felveheted. Az egy izgalmas kérdés, hogy a rögzített kódolt adást csak az adott set-top boxon játszhatod-e le vagy bármelyik másik eszközön is. Mondjuk az nem derül ki a hozzászólásodból, hogy akarod-e archiválni is a felvételeket vagy csak visszanézni korlátlan ideig.
-
Avayasoft
aktív tag
válasz
breezer88 #7393 üzenetére
"Az nem teljesen világos, hogy magát az appot miért nem lehetséges a tvre is telepíteni? Ennek mégis milyen technikai akadálya lehet, ha csak nem direkt kib*szás?"
Szerintem akkor senki sem fizetne plusz havidíjat a 2-3. szolgáltatói boxokért, ha ingyen letölthet egy appot.
-
cocka
veterán
válasz
breezer88 #7393 üzenetére
akkor ezzel az erővel a már nem használt laptopommal is fixen összeköthetném a tvmet és ott meg böngészőből simán visszanézhetném a tv-t mint megjelenítőt használva, nem?
De tudtommal ez is le van tiltva. Laptopoknál tudtommal a HDMI kimenet, mint opció létezik, nem egy nélkülözhetetlen elem a kép megjelenítéséhez, mint mondjuk PC-n a DVI vagy a HDMI port.
-
tmp0124
tag
Ismerősnél elég sok időm ráment, mire kiderítettem, hogy a FiberHome HG6544C nem enged forgalmazni az ethernet portok között, így már nem tudtam tovább nyomozni, hogy mi a gond a port forward-dal... viszont itt nem látok panaszt rá, van aki meg tudja erősíteni, hogy nála jól működik? Elképzelhető, hogy a DHCP tartományon kívülre konfigurált statikus IP címekkel van gondja? És ha tartományba eső címre állítanám, akkor működne?
-
pontyos
senior tag
válasz
próbakocka #7419 üzenetére
Nem, minden visszajött
-
RiddleR
aktív tag
Sziasztok.
Nincs valakinek ötlete, hogy új One-os előfizu esetén mi változhatott a régi Digi-hez képest abban a felállásban, hogy PPPoE csatlakozást nem tudok csinálni.
Van egy Merlin szoftveres Asus AX68U routerem ami hibátlanul ment gigás Digi-s neten. Aztán városon belül elköltöztünk és most egy új One-os gigás optikai netre került és nem tud csatlakozni. Ha simán laptoppal próbálok pppoe-t akkor az megy, szóval valami a router beállításainál lehet, de már millió dolgot kikapcsoltam, alapba raktam és mindig ugyanaz az üzenet: invalid username or password.
A szolgáltató meg nem is látja, hogy eljutna hozzá az auth request. A laptopról csatlakozás meg ment azonnal és látták is.Köszi
Üdv Gábor -
pergabb
senior tag
válasz
próbakocka #7424 üzenetére
nekem most jött vissza 10 perce kb. Kihúztam 5 percre, aztán vissza.
-
pergabb
senior tag
válasz
jobb ha újra indítod..
-
Ferenc874
csendes tag
Hello, átvezetékelés lesz, a TV-khez a falban szeretnék vitetni koaxot és UTP-t, ezek kellenek neki igaz? Volt Digi optika.
A bejáratnál futna össze a 3 TV koax valamint 5 UTP, a koaxoknak splitter kellene?
Ezek megfelelnek?
https://kabelvilag.hu/Amiko-RG6-koax-kabel-100m-rez-RG6W100BC65
https://kabelvilag.hu/Gembird-UTP-fali-dobozos-kabel-100m-CAT6
Legrand ajzatokba gondoltam kivezettetni őket. -
hobizoli
nagyúr
válasz
en meg delutan 2x ujraindittam a Digi routerét meg a sajatot is, de attol nem javult meg
az IP cimek latszodtak, szoval vhova volt is kapcsolata, csak vhol azon tul nem volt meg tovabb... -
hobizoli
nagyúr
nalunk most mar van TV es internet
Digi/One, 18ker -
pergabb
senior tag
válasz
próbakocka #7413 üzenetére
nekem marha fontos lett volna, le kellett volna küldenem pár anyagot. Mobilt ráraktam a gépre, de lakáson belül irgalamtlan rossz a térerő, azóta sem töltötte fel amit rendes nettel letudtam volna 10 perc alatt. Igazából most már kezdek anyázni, mert nonszensz, hogy még mindig nem csinálták meg.
-
Lackooo84
nagyúr
Nálunk Tatabányán délelőtt volt egy órás tv és net kimaradás.
-
gulyasa
őstag
válasz
tobias88888 #7407 üzenetére
-
pergabb
senior tag
Vkinek 18 ker fele már megy? 4 órája döglött felém minden.
-
tobias88888
őstag
Szülők még digisek, de elgondolkodtam hogy onera át kellene allniuk, főleg hogy most drágul a mobil. A jelelnegi one-os árakat hol lehet megtalálni? (vezetékes tv+internet, hozzá mobil, stb) Vagy csak telefonon mondanak árakat?
-
garga01
őstag
válasz
tejbedara #7405 üzenetére
Más is írta itt pár napja, h nem megy az app v böngészős modem/router váltás.
Ha pár órán belül nem áll át (esetleg húzd ki- dugd vissza a konnektorból), akkor hívd újra őket. Amíg router módban nem adja a hibát, nem hajlandók elismerni h náluk van a gond.
Ha van reset gomb az ONT-n, megpróbálhatod azt is, általában gemkapoccsal v hasonlóval lehet benyomni, nyomva kell tartani amíg minden led fel nem villan egyszerre. Utána kell neki is kis idő amíg újraindul, ilyenkor leszedi a központól a beállításokat. -
tejbedara
újonc
Napok óta (régi digi 1000 ftth) felére lassul olyan 400-600 környékére az internet és addig úgy is marad amíg nem restartolom a modemet, kb fél napig működik is aztán kezdődik elölről, ehhez társul packet loss, szakadozás is, ügyfélszolgálat nem akar segíteni mert ugye saját routerem van, de router restart nem oldja meg csak a modem. És nem is tudom az ONT-t átrakni router módba (mert akkor ők is látnák h rossz) mert hibaüzenettel kidob, az app is telón. Valakinek valami ötlete? Most kértem meg őket rakják át router módba de még mindig semmi...
-
pontyos
senior tag
Köszönöm szépen!
-
pergabb
senior tag
18 kerben sehol sincs, lassan 2 és fél órája. Azt mondták a szerződésben ott van, hogy 72 órán belül rendezik hiba esetén a dolgokat..
-
pontyos
senior tag
Sziasztok! XVIII. kerületben teljes kimaradást tapasztal más is jelenleg?Lakatos telepen tv és net sincs jelenleg. Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni szigorúan TILOS!
● Olvasd el az összefoglalót!
● One mobilszolgáltatások ITT!
● Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
● Jelszinteket ide írhatsz!
● Díjnet téma ITT!
- ZBook Power 15 G9 15.6" 4K IPS i7-12700H RTX A1000 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra / 256 GB / 12GB RAM / 5G / Ezüst / Független / 2,5 év gyári garancia
- RTX 2060 6GB DDR6/ garancia/ ingyen foxpost
- DELL PowerEdge R620 10xSFF 128GB ECC RAM
- XPS 15 9530 15.6" FHD+ IPS i9-13900H RTX 4070 32GB 1TB NVMe ujjolv IR kam gar
- Samsung S23 Ultra 256/8GB Fehér / Új állapotban / Áfás számlávál / 12 hónap jótállás
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ) dokkoló
- Egyedi ékszerdobozka
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest